Mоже да се исклучи во подесување, во тоа заштитник на екран стави ако има да биде Исклучи екран ама ќе се исклучува така екранот. Се зависи што опции има на боксот.Еднаш месечно или 2 пати ми се уклучува позадинава на андроид боксот дали може да се реши ова да не излегува?
Во прилог слики од сетинзите
Backdrop Daydream е апликацијата која е автоматски инсталирана за да прикажува како Screensaver кога ништо не чепкаш 5 минути или колку е подесено ќе се уклучи. На некој Android TV боксови и телевизори не може да се избрише само може да се исклучи како опција да не ти се прикажува.
Ти провери во Play store дали можеш да ја избришеш или во опции оди во апликации и во приказ на сите апликации врти најдоле скроз би требало да има и прикажи ги системските апликации и најди ја Basic Daydream вклучи,таму во опции види опција оневозможи дали има и дали тоа ќе промени нешто. Ова ти кажувам од опции на телевизор, не знам дали се исти опциите на MagentaTV боксот.
На мојот телевизор така се појавуваат слики со информации за времето и чива е фотографијата ама јас сум оставил зошто убави се сликите што ги врти а и ако ти е на ѕид телевизорот доаѓа како закачена слика да имаш само што се менува.
Последна промена: