Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MaxTV - Генерална дискусија

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Еднаш месечно или 2 пати ми се уклучува позадинава на андроид боксот дали може да се реши ова да не излегува?
Во прилог слики од сетинзите
Mоже да се исклучи во подесување, во тоа заштитник на екран стави ако има да биде Исклучи екран ама ќе се исклучува така екранот. Се зависи што опции има на боксот.

Backdrop Daydream е апликацијата која е автоматски инсталирана за да прикажува како Screensaver кога ништо не чепкаш 5 минути или колку е подесено ќе се уклучи. На некој Android TV боксови и телевизори не може да се избрише само може да се исклучи како опција да не ти се прикажува.

Ти провери во Play store дали можеш да ја избришеш или во опции оди во апликации и во приказ на сите апликации врти најдоле скроз би требало да има и прикажи ги системските апликации и најди ја Basic Daydream вклучи,таму во опции види опција оневозможи дали има и дали тоа ќе промени нешто. Ова ти кажувам од опции на телевизор, не знам дали се исти опциите на MagentaTV боксот.

На мојот телевизор така се појавуваат слики со информации за времето и чива е фотографијата ама јас сум оставил зошто убави се сликите што ги врти а и ако ти е на ѕид телевизорот доаѓа како закачена слика да имаш само што се менува.

Последна промена:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Mоже да се исклучи во подесување, во тоа заштитник на екран стави ако има да биде Исклучи екран ама ќе се исклучува така екранот. Се зависи што опции има на боксот.

Backdrop Daydream е апликацијата која е автоматски инсталирана за да прикажува како Screensaver кога ништо не чепкаш 5 минути или колку е подесено ќе се уклучи. На некој Android TV боксови и телевизори не може да се избрише само може да се исклучи како опција да не ти се прикажува.

Ти провери во Play store дали можеш да ја избришеш или во опции оди во апликации и во приказ на сите апликации врти најдоле скроз би требало да има и прикажи ги системските апликации и најди ја Basic Daydream вклучи,таму во опции види опција оневозможи дали има и дали тоа ќе промени нешто. Ова ти кажувам од опции на телевизор, не знам дали се исти опциите на MagentaTV боксот.

На мојот телевизор така се појавуваат слики со информации за времето и чива е фотографијата ама јас сум оставил зошто убави се сликите што ги врти а и ако ти е на ѕид телевизорот доаѓа како закачена слика да имаш само што се менува.
Ова е стрикно на андроид боксот од телеком не на тв. Ги поминав сите опции ама не најдов ништо за исклучување па реков нешто да не пропуштив па затоа прашав овде.
Не е многу битно ама сакав да го решам :)

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Ова е стрикно на андроид боксот од телеком не на тв. Ги поминав сите опции ама не најдов ништо за исклучување па реков нешто да не пропуштив па затоа прашав овде.
Не е многу битно ама сакав да го решам :)
Аndroid TV на бокс и на тв горе доле се слични. Мислам на официјален Android TV оперативен систем.

Верува тој Screensaver не се уклучува додека се гледа било кој тв канал или дека го оставаш вклучено на менито од MagentaTV па да ти се вклучи тој Screensaver. Тоа се вклучува само кога нема да чепкаш ништо а ти седи вклучено на менито.

Туку јас не знам зошто на MagentaTV не стават и радио?
Тоа би било супер да има македонски и странски радио канали.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Аndroid TV на бокс и на тв горе доле се слични. Мислам на официјален Android TV оперативен систем.

Верува тој Screensaver не се уклучува додека се гледа било кој тв канал или дека го оставаш вклучено на менито од MagentaTV па да ти се вклучи тој Screensaver. Тоа се вклучува само кога нема да чепкаш ништо а ти седи вклучено на менито.

Туку јас не знам зошто на MagentaTV не стават и радио?
Тоа би било супер да има македонски и странски радио канали.
Тв-то се гаси ама андроидот не (мислам во standby дека стои). Ова погоре се случува ко ќе го запалам тв-то прв пат тој ден (1-2 месечно).
Стандард е уклучен канал ништо дртуго и така и го гасам тв-то.
Добра идеа ти е ова со радиово, барем може тие што имаат национална концесија (на ДВБ-Т од а1 имаше и радиа)

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Дали некој успеал да спари тв бокс и далечинско? Држам на Ок и минус копчето ама никако не сака да почне да се спарува. Некој да не имал ваков проблем?

stteffann

hello world
13 јануари 2019
82
94
Дали некој успеал да спари тв бокс и далечинско? Држам на Ок и минус копчето ама никако не сака да почне да се спарува. Некој да не имал ваков проблем?
Со што сакаш да го спариш? Со боксот ако е андрои треба преку Bluetooth, автоматски се поврзуваат немаш потреба да држиш ОК и минус.

Последна промена:

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Со што сакаш да го спариш? Со боксот ако е андрои треба преку Bluetooth, автоматски се поврзуваат немаш потреба да држиш ОК и минус.
Да со боксот сакам да го спарам. Само што ќе го уклучам боксот ми излегува порака како треба да го спарам далечинското со боксот и неможам да гледам телевизија. А нити автоматски нити мануелно не се спарува и само трепка црвена диода на далинското.

stteffann

hello world
13 јануари 2019
82
94
Да со боксот сакам да го спарам. Само што ќе го уклучам боксот ми излегува порака како треба да го спарам далечинското со боксот и неможам да гледам телевизија. А нити автоматски нити мануелно не се спарува и само трепка црвена диода на далинското.
Проба со ресетирање на боксот? Наново да се најавиш?

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Пробај извади ги батериите и пак ги стави. Мислам тогаш влегува во паринг мод.

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73
Дали некој знае како на новите андроид боксови да се сетира превод еднаш и да остане default? На секое менување канал морам да го подесувам преводот и тоа за секој канал посебно.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Дали некој знае како на новите андроид боксови да се сетира превод еднаш и да остане default? На секое менување канал морам да го подесувам преводот и тоа за секој канал посебно.
Ќе бараш во нагодувања, магента нагодувања има јазик да одбереш. Тами ќе одбереш јазик, превод и сл.

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73
Подесено е и не фукнционира, мора рачно да го смениш на секој канал. Не знам дали е некој проблем до моиве два ресивери или кај сите е така.

Последна промена:

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Кај мене нема проблем. Ако нема македонски превод на каналот тогаш мора рачно на бирам друг превод.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Имаше некој апдејт на андроид боксот верзија 2.1.040.06 ---> 2.1.065.00.
Има нешто ново или стандарден системски апдејт е?

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Имаше некој апдејт на андроид боксот верзија 2.1.040.06 ---> 2.1.065.00.
Има нешто ново или стандарден системски апдејт е?
Добро е MagentaTV што е Android дека често може да прават update на изглед, функции и друго.

На MaxTV воопшто и немаат update. Еднаш само сменија малку изглед и тоа беше се.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Кога менувам програми сега побрзо оди. Пред апдејтот многу бавно одеше менувањето со +P- ако сакаш брзо да менуваш програми..
Да да менувањето програми сега е многу побрзо, незнам дали е само кај мене ама ЕПГ дугмето ко ќе го стегнам прилично споро отвора (вака е месеци и тоа на 2 ТВ-ја)

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Интересна работа што апдејтот на магентатв апликацијата се прави само после рестарт на уредот, не работи рачно (барем кај мене е вака)

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Неколку дена во апликацијата не покажува потрошен интернет. Само кај мене е така или и други имаат ваков проблем?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Avid

senior
21 јануари 2009
6.437
11.481
Скопје
Неколку дена во апликацијата не покажува потрошен интернет. Само кај мене е така или и други имаат ваков проблем?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Да, и кај мене не покажува неколку дена. Но и онака сум навикнат на веб да проверувам, а таму покажува.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Еднаш месечно или 2 пати ми се уклучува позадинава на андроид боксот дали може да се реши ова да не излегува?
Во прилог слики од сетинзите
Ова веќе почна да ме нервира. При секое приклучување на тв-то се активира скрин сејверот, не оди дирекно на последниот канал.
Андроидот е во стенд бај ако нешто менува. Пали-гаси преку power дугмето од тв-то е...
Ова после последниот апдејт (пфред него 1-2 пати месечно се случуваше).
Сите сетинзи ги поминав, дали има некое решение??

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Ова веќе почна да ме нервира. При секое приклучување на тв-то се активира скрин сејверот, не оди дирекно на последниот канал.
Андроидот е во стенд бај ако нешто менува. Пали-гаси преку power дугмето од тв-то е...
Ова после последниот апдејт (пфред него 1-2 пати месечно се случуваше).
Сите сетинзи ги поминав, дали има некое решение??
Пишав предходно види опција дали има да се исклучи појавувањето на скрин сејверот. Според сликите кој ги постави би требало MagentaTV боксот да е сличен како на AndroidTV телевизорите.

Еве и ваква опција

Оди во поставки
во апликации
па приказ на сите апликации
па потоа најдоле е одбери прикажи ги системските апликации
Барај Заднина или Basic Daydream уклучи едно од овие и намести оневозможи. Би требало да ти даде дали сакаш да оневозможиш апликацијата ти кликаш Во ред.

Пробај со оваа опција дали ќе го исклучи прикажувањето на скрин сејверот.

Последна промена:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Пишав предходно види опција дали има да се исклучи појавувањето на скрин сејверот. Според сликите кој ги постави би требало MagentaTV боксот да е сличен како на AndroidTV телевизорите.

Еве и ваква опција

Оди во поставки
во апликации
па приказ на сите апликации
па потоа најдоле е одбери прикажи ги системските апликации
Барај Заднина или Basic Daydream уклучи едно од овие и намести оневозможи. Би требало да ти даде дали сакаш да оневозможиш апликацијата ти кликаш Во ред.

Пробај со оваа опција дали ќе го исклучи прикажувањето на скрин сејверот.
Би требало да е ова

Атачменти

• 483162640_1197474755342694_2739701882309955035_n.jpg
    483162640_1197474755342694_2739701882309955035_n.jpg
    188,8 KB · Прегледи: 31

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно