Царинска управа три броја има најдоле ама good luck да добиеш некој да кренеДали има меил или број на кој можам да се јавам, да ги убрзаат пратките.
Царинска управа три броја има најдоле ама good luck да добиеш некој да кренеДали има меил или број на кој можам да се јавам, да ги убрзаат пратките.
Дечкото бил проблемот зошто во Скопје немале добра достава, цел кадар на поштари кај него носеле30 - 40 пратки? аман бе шо купуваше, пола алиекспрес?
уште овие мини багерчиња неам нарачано30 - 40 пратки? аман бе шо купуваше, пола алиекспрес?
Кај мене па вакви кодови се... LZ01***48UZ, UA1*****88SK.. И сите се со македонски пошти. Последен статус на parcelsapp.com е Pratkata e stavena vo vre}a(Izlez) UZ350...Потеко од Uzbekistan(UZ) демек пише а од алиекспрес е..... Повеќе ги нема тракинг броеви со RR*******HU од виа пост и другите приватни пошти...Сега ние што сме порачале пред 40-50 дена..Што ќе се случе со тие пратки што се пренасочени во приватна пошта....Сум прочитал виа-пост приватната пошта одбива да ги земе зошто и барале данок да платат со новите закони а немат правен систем за даночување и шпедиција зошто се карго фирми. Ќе се вратат ли назад за China или ќе ги пренасочат со македонски пошти? Ако се врата назад тогаш најебали смо само време изгубено..Од пред некој ден алиекспрес почнаа со вакви кодови
MK000015256R
Иде преку некоја Speedaf од кина. Дали се новите бавни UB или замена за LK-SK ќе видиме. Ако има некој некаква информација, нека сподели.
Се надевам дека ќе идат пак преку приватниве пошти и дека алиекспрес си бара чаре за целава ситуација.
Периодов околу празнициве секогаш бил бавен во пошта ама ова со секоја пратка идење во 1006, зезнато.
100 кинези да вработат нема да можат да испроцесираат колку што македончето може да нарача во еден ден од Алиекспрес а особено сега Тему.
Во добри денови пакети ми носеле до дома со по 30-40 пратки одеднаш, а сигурно не сум единствен.
Епа ДДВ од 18% на 3870 ти е 700 денари, а останатите 400 денари значи им се за царински преглед и слични глупости. Катастрофа.Имав порачка од 63е направена на 26 ноември.. Пред 1 недела на тракингот ми пишуваше дека нема фактура.. им пратив screenshot како што ми кажавте тука и никому ништо. вчера видов дека пишува дека е во локалната пошта и појдов да ја земам.. Ми ја даваат таму али ми викаат има и некои уплатници мора да се платат нешто за царина и ми земаа околу 700 денари и уште некои поштенски марки (или незнам што) уште 400 денари..
Ми наплатија на истиот шалтер и си ја земав пратката.. Е сега пакетот беше прилично голем 50х30х30цм и околу 3кг.. Можно е и ради тоа таа цена..
Каков беше тракинг бројот RR**HU или?Имав порачка од 63е направена на 26 ноември.. Пред 1 недела на тракингот ми пишуваше дека нема фактура.. им пратив screenshot како што ми кажавте тука и никому ништо. вчера видов дека пишува дека е во локалната пошта и појдов да ја земам.. Ми ја даваат таму али ми викаат има и некои уплатници мора да се платат нешто за царина и ми земаа околу 700 денари и уште некои поштенски марки (или незнам што) уште 400 денари..
Ми наплатија на истиот шалтер и си ја земав пратката.. Е сега пакетот беше прилично голем 50х30х30цм и околу 3кг.. Можно е и ради тоа таа цена..
CP--- CNКаков беше тракинг бројот RR**HU или?
Ова верувам дека е точно, затоа што се заглавени во регионален центар од каде Виа ги превзема за во МК, барем на тракер ги дава така.А за тие од RR**HU има ли некој инфо? Дали ќе се пренасочат со македонски пошти или ќе се вратат за кина ? Пошто имам прочитано на редит имало повеќе од 15.000 пратки и тие од Виа Пост Приватната Пошта не сакале да ги преземат таквите од Али поради новите закони со данокот. Со оглед на тоа што поминаа повеќе од 50 дена очигледно и ќе ни ви вратат назад ?![]()
Shipment is being prepared for international delivery Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, VecsésОва верувам дека е точно, затоа што се заглавени во регионален центар од каде Виа ги превзема за во МК, барем на тракер ги дава така.
ист датум пратка исто царина - само чекај.Погледнете го атачментот 157862
Обично кога е заглавена на царина пишува недостасува фактура, а сега не. Треба да праќам пдф и слични срања или да чекам?
Данке.ист датум пратка исто царина - само чекај.
Само што добив одговор дека пратките на ВИА се заглавени поради царинските измени во нашата земја и дека ВИА и испраќачите моментално се договарале што да направат. Ова го добив како одговор од ECSC.Ова верувам дека е точно, затоа што се заглавени во регионален центар од каде Виа ги превзема за во МК, барем на тракер ги дава така.
генерала не, до сега ми се има десено еднаш само да стигне писмо, а да не се смени статус таму. Ама периодов полно има заглавени ко што пишааПогледнете го атачментот 157862
Обично кога е заглавена на царина пишува недостасува фактура, а сега не. Треба да праќам пдф и слични срања или да чекам?
да не е ова нешто над 800 еура? ако не ваљда е нешто ново ..Овоа нешто ново им е изгледа! Стока со висока вредност или само можеби го имаат преименувано старото "недостасува ф-ра". Инаку пратката не е моја, на член од форумот е чисто онака додавав на листа за да имам некаков увид дали воопшто се движи работата.
Ова не ми личи дека е од Али ж, тие CD кодови се интерни на Холандска пошта, веројатно се работи за ЕУ пратка. Жално е што покрај Али ќе патат и другите пратки што се во царина, и ќе има големо чекање и таму.Овоа нешто ново им е изгледа! Стока со висока вредност или само можеби го имаат преименувано старото "недостасува ф-ра". Инаку пратката не е моја, на член од форумот е чисто онака додавав на листа за да имам некаков увид дали воопшто се движи работата.
Нарачка од над 800 евра не патува 63 дена.да не е ова нешто над 800 еура? ако не ваљда е нешто ново ..
Исто, нарачка од ЕУ не патува 63 дена. Не сфаќам зошто викаш покрај Али ќе патат и другите. Немаме договор со ниедна платформа освен Тему, значи и Amazon, Ebay, Aliexpress сите пратки ќе одат на царина. Никој не е крив од платформите, крив е оној што решил да носи измени во закон без претходно да се подготви за примена на истите.Ова не ми личи дека е од Али ж, тие CD кодови се интерни на Холандска пошта, веројатно се работи за ЕУ пратка. Жално е што покрај Али ќе патат и другите пратки што се во царина, и ќе има големо чекање и таму.
Не патува 63 дена, но нашите тогаш стасале да ја отворат пратката, исто и кај мене уште е на излез, а за влез ќе добие кога ќе ја отворат на царина, мојата има излез на 12 декември, па така очекувам влез наредната недела или после тоа.Нарачка од над 800 евра не патува 63 дена.
Мислењето е автоматски споено:
Исто, нарачка од ЕУ не патува 63 дена. Не сфаќам зошто викаш покрај Али ќе патат и другите. Немаме договор со ниедна платформа освен Тему, значи и Amazon, Ebay, Aliexpress сите пратки ќе одат на царина. Никој не е крив од платформите, крив е оној што решил да носи измени во закон без претходно да се подготви за примена на истите.
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00198A
2.010,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24" PHILIPS 24E2N1100LB/00 IPS, FHD, 1ms, VGA, HDMI, 100hz, Tilt, black
4.960,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 4TB WD BLUE 5400RPM 256MB SATAIII WD40EZZX
10.730,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES JABRA EVOLVE2 30 SE MS Stereo USB-C/USB-A w/mic 23189-999-779
5.450,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, PINK
2.180,00 ден