Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

itguy96

read-only
30 декември 2021
5
0
Мајка си ебале за пари мене ми стигна известување за пратка за која треба царинска постапка да пратам треба ордер од нарачка и извештај од банка мислев да сменам бројки но не сум бил во ваква ситуација до сега страв ми беше да не ми ги поништат документите во pdf

itguy96

read-only
30 декември 2021
5
0
Мала пратка е или голема ?
Ако е мала уживај ,никој нема да проверува.
1300гр пратка преку aliexpress
Мислењето е автоматски споено:

Ако сметат ддв тоа ќе биде на целата сума.
Така и си мислев ништо ке го изедам уште 300 денари сигурно сега ми е криво што не пробав да ги заменам бројките да ставам испод 22 евра

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Имам заглавена пратка во Пошта, пратката е од АлиЕкспрес. Стои статус Скопје ИО 1003 во Пошта. Ваков статус има веќе една недела, обично следниот ден откако ќе влезе во пошта ми ги праќале во локална пошта.

itguy96

read-only
30 декември 2021
5
0
Имам заглавена пратка во Пошта, пратката е од АлиЕкспрес. Стои статус Скопје ИО 1003 во Пошта. Ваков статус има веќе една недела, обично следниот ден откако ќе влезе во пошта ми ги праќале во локална пошта.
катастрофа се од кина пристигнуваат во рок од две недели овдека чекаш преку 1-2 месеци да ти се достави до дома сега па и сајтот не ги работи ужас

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
катастрофа се од кина пристигнуваат во рок од две недели овдека чекаш преку 1-2 месеци да ти се достави до дома сега па и сајтот не ги работи ужас
Од 2020-та наваму мн пратки имав преку Али, сите стигале ден послевлез во МК. Оваа ми е прва вака заглавена, некои 30$ е пратката, да не им фркне да ја царинат ако е пишана таа сума, мада ќе ми се јавеа од локална пошта за тоа.

itguy96

read-only
30 декември 2021
5
0
Од 2020-та наваму мн пратки имав преку Али, сите стигале ден послевлез во МК. Оваа ми е прва вака заглавена, некои 30$ е пратката, да не им фркне да ја царинат ако е пишана таа сума, мада ќе ми се јавеа од локална пошта за тоа.
зависи продавачот колку ја пишал цената иначе ако им е сумливо да е тешка ќе ја тргнат настрана и ќе добиеш известување од поштар
Мислењето е автоматски споено:

можда си приметил дека кога нарачуваш по 9-10 долари нарачки кинезите ставаат по 2-3 долари вредност

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.894
roka.mk
Така и си мислев ништо ке го изедам уште 300 денари сигурно сега ми е криво што не пробав да ги заменам бројките да ставам испод 22 евра
Тоа ќе ти било најголемата грешка во животот. Прекршочно дело е

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Јас би ги пофалил, последни 7-8 пратки многу брза достава, од Али. И кај нас тука се е океј. Вчера подигав две, една теткица евидентираше, друга ги носеше стварите, цел ред за 4 минути го расчистија.

Освен една од Германија што го пропатува светот, ама тоа не е до наши пошти.

bookoo

hello world
12 декември 2017
246
115
Иста зафрканција имам и плус една пратка што вика дека е влезена во Македонија, само чекам да светне Во Пошта ама еве нема абер скоро две недели.

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Иста зафрканција имам и плус една пратка што вика дека е влезена во Македонија, само чекам да светне Во Пошта ама еве нема абер скоро две недели.
Сега си го прашав и локалниот поштар, нема ништо дојдено. Веројатно некој застој во централна пошта со сортирање.

bookoo

hello world
12 декември 2017
246
115
Сега си го прашав и локалниот поштар, нема ништо дојдено. Веројатно некој застој во централна пошта со сортирање.
Дефинитивно, среќа што ССД дисковите ми стигнаа пред застојов. Барем да можам на компјутерот да му се порадувам за празнициве.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.770
4.489
Неготино
Ало дечко, ти стигна пратка од Топ Шоп у пошта, ќе ја земеш или да ти ја донесиме?
- На работа сум до 5 јас.
Абе до 7 работиме ај дојди земи си ја да не ја носиме.

Шта речи ..

Alex3

hello world
20 декември 2018
214
261
Ало дечко, ти стигна пратка од Топ Шоп у пошта, ќе ја земеш или да ти ја донесиме?
- На работа сум до 5 јас.
Абе до 7 работиме ај дојди земи си ја да не ја носиме.

Шта речи ..
па и така си излезен, да не идат они

CreativePro

read-only
20 октомври 2019
5
16
Абе дечки како се рачуна ддв над 22 евра сега на пример мојата пратка е 24 евра сум прекорачил за 2 евра како ке го израчунаат ддв-то на 24 или на тие 2 евра кои сум ги прекорачил

Ова е дефинитивно ново, за од Кина пратка од 24 евра ддв 1.3кг ццц. Башка тука имаш некои ретардирани додатни трошоци од 100-200ден кои од гз ги вадат. Изгледа секое време различно си прилогодуваат во зависност од колкава дупка во буџет треба да искрпат и колку партиски паразити и браќа од другата вероисповед треба да нахранат за феноменалната услуга што ни ја вршат, месец време да им треба да ти донесат пратка одкако ќе стигне од Кина за две недели.
Совет еден, пред неколку години ми направија неколку пратки по ред од Сад да идат на ддв, а беа со тежина испод 1кг, последната им реков не ја подигам нека ја вратат до Сад, а јас refund си побарав од страната од која нарачав. Од тогаш натаму ми ги пуштаа пратките без ддв.
Не им ќутете, остајте ги нека покриваат return shipping на нивен трошок, мајката хоштаплерска нивна.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Ова е дефинитивно ново, за од Кина пратка од 24 евра ддв 1.3кг ццц. Башка тука имаш некои ретардирани додатни трошоци од 100-200ден кои од гз ги вадат. Изгледа секое време различно си прилогодуваат во зависност од колкава дупка во буџет треба да искрпат и колку партиски паразити и браќа од другата вероисповед треба да нахранат за феноменалната услуга што ни ја вршат, месец време да им треба да ти донесат пратка одкако ќе стигне од Кина за две недели.
Совет еден, пред неколку години ми направија неколку пратки по ред од Сад да идат на ддв, а беа со тежина испод 1кг, последната им реков не ја подигам нека ја вратат до Сад, а јас refund си побарав од страната од која нарачав. Од тогаш натаму ми ги пуштаа пратките без ддв.
Не им ќутете, остајте ги нека покриваат return shipping на нивен трошок, мајката хоштаплерска нивна.
1. пратките се на вредност а не на тежина, поголемите почесто ги проверуваат.
2. царината знае точна цена буквално на се ако сакаат можат да царинат многу повеќе од сега
3. моментално царината е најлабава од било кога
4. податоци од искуство со 300-400 пратки годишно
5. ако не си ја подигнал пратката многу к*р ги заболе искрено, тоа е пресметано во поштарината а трошокот е на пошта а не на царина

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
1. пратките се на вредност а не на тежина, поголемите почесто ги проверуваат.
2. царината знае точна цена буквално на се ако сакаат можат да царинат многу повеќе од сега
3. моментално царината е најлабава од било кога
4. податоци од искуство со 300-400 пратки годишно
5. ако не си ја подигнал пратката многу к*р ги заболе искрено, тоа е пресметано во поштарината а трошокот е на пошта а не на царина
Не е точно. Минатиот пат кога бев, баш го збореа. Имаше еден, не з..ба, моравме да му ја вратиме пратката. Ене го имаме залепено на зид со податоци, случајно да не му стигне пратка и да мора да ја враќаме.
Сега сите пратки ги проверуваат, да не се совпадне некоја случајно.

mile66

read-only
12 јануари 2022
2
0
Здраво дечки, дали може да добијам информација доколку знаете дали можам да пратам подарок парфем до пријател во Германија?
Пробав во DHL, ама таму не пренесуваат такви продукти бидејќи ги сметаат за опасни.

vladic3110

hello world
22 февруари 2017
162
276
Колку души сме со заглавени пратки од Латвија по 2 месеци, да се собериме да платиме по 5 евра за два три куфери во Виз Ер :)))

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Здраво дечки, дали може да добијам информација доколку знаете дали можам да пратам подарок парфем до пријател во Германија?
Пробав во DHL, ама таму не пренесуваат такви продукти бидејќи ги сметаат за опасни.
Лани или кога и да беше во пошта ми рекоа дека никакви течности не примаат, ниту за авиониски ниту за копнен сообраќај.
Да пробаш со комбињава што одат по Европа.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Дали некој од вас некогаш користел Mail Forwarding услуга во некоја земја? Пример бидејќи сме дно од земја и многу продавачи не испраќаат до кај нас, се мислев да платам за mail forwarding, т.е. пратката ќе стигне на германска адреса, а тие ќе ми го препратат до кај нас.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.308
2.284
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11

Ова ги претера сите граници, да беше плочка/кондензатор можеа само вгаз да си го пикнат и ќе го вратеа и ќе си стасаше.
Амааааа
Пошто се работи за рачен саат му се губи секаква трага.
Ја ќе добијам рефунд мене ми е гајле ама селеро пиша ќе ја трга МКД од листа ... too bad indeed.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно