Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Која игра ја плешаш во моментов?

psyman

hello world
30 март 2018
114
162
Многу јак си ти бе друже Diamond 1, ја 280 левел ама не ни сум пробал да играм ranked.

Лесно е до Plat пошо почвиш со многу малце минус поени... после ко ќе влезиш Plat е друга приказна пошо со -36 почвиш. Башка да не прајме муабет solo que колку е мизерно, никаква координација немаш со тимот

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Лесно е до Plat пошо почвиш со многу малце минус поени... после ко ќе влезиш Plat е друга приказна пошо со -36 почвиш. Башка да не прајме муабет solo que колку е мизерно, никаква координација немаш со тимот

Мизерија е соло, plat 2 или 1 ми е макс соло што сум стигнал. Пробував со луѓе од Apex Discord serverот ама тешко се наоѓаат луѓе. Инаку имам 2к dmg на повеќето легенди, Wraith 3500+.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Заборајв да спомнам, ја играм Hades последно време. Лудница!
Roguelike игриче базирано врз Грчка митологија, со многу исполиран гејмплеј, композиции, дијалог, и „најбитно од се“ шо би рекле енглезиве "Replay value".

Играш како Zagreus (ми се смееше девојка ми, пошо бил „за грев“), син на Hades (Ад по нашки) и пробвиш да избегаш од подземјето на татко ти :). Многу интересно смислена игра, со сув хумор и голем број на детали.

Без многу спојлери, еве една од композициите, впрочем и моја омилена:

View: https://www.youtube.com/watch?v=aTg6y2l4duk

Ко влегов прв пат во собата кај шо свиреше оваа, пола саат останав слушајќи само :)

20 евра на Steam. 10/10 - Me :geek:

Ја сврте барем еднаш или уште не? :D #nospoilers

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Конечно да ја доиграм. Си ја пуштам на јапонски со англиски subtitles. Јака.

View: https://www.youtube.com/watch?v=iF6z48amjR0&ab_channel=IGN
Дефинитивно има шмек, позаразна отколку што изгледа - као ај пола саат да изиграм едно ниво - а она гледаш 3-4 часови поминале. :)
Ми прави кеиф.

The_EvilLord

hello world
26 октомври 2019
237
193
Дефинитивно има шмек, позаразна отколку што изгледа - као ај пола саат да изиграм едно ниво - а она гледаш 3-4 часови поминале. :)
Ми прави кеиф.
ако до толку ти се свиѓа одма после неа desperados 3 пукај,скроз истиот стил е

Испратено од Redmi 7 преку IT.mk форум апликација

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
The Medium.

The_medium_game.jpg

Демек прва next gen игра - Unreal Engine 4 ако не се лажам.
Ја чекав доста време, не гледав многу трејлери намерно за да не се нафурам ко за Fallout 4 па после да се разочарам.
По форуми се збореше дека е ко замена за Silent Hill... можда замена лош збор, ама во недостаток на Silent Hill оваа игра би требало да ги задоволи апетитите на фановите.

Добра е, за сега ми се свиѓа, ама сеуште немам изградено генерално мислење, ваљда кога ќе ја завршам ќе знам дали ми се бендисала.
Но одма имам забелешки - начинот на движење, како и да се нарекува тоа гејмплејот е копиран од SIlent Hill типовите на игри, ама не целосно. Кога тераш таква перспектива (не е ни FPS ни TPS, туку некоја варијација на TPS од разни агли) тогаш терај до крај - НЕМА freeview што е многу битно, а секоја Silent Hill игра го има.
Башка атмосферата... не е баш, не е баш. Изгледа не можеш од Полјаци да очекуваш нешто за кое Јапанците се апсолутни мастери. Ко да очекуваш Словенец да ти напраи добар ајвар.

Се жалат на лош порт, паѓаат фрејмови, многу микростатери итн луѓево по нетов, дури и на RTX 3080/90.
Јас само знам дека сум доволно стар да ако играта ми се свиѓа, ниеден фрејмдроп или микростатер не ми квари доживљај. Не е ова компетитивна ФПС пуцачина па да ми смета тоа. Изгледа станавме премногу разгалени.
На пример кај Cyberpunk мене не ми сметаа ни багови ни лош АИ ни бутур. Едноставно не ми легна играта, не беше за мене.

Иначе има микростатери и кај мене на The Medium, ама во главно убаво си иде мазно, сите сетинзи до крај, ама немам картица со Ray Tracing па можда ради тоа ми е ок или па ете ја не сум тупаџија, па не ни приметувам.

Последна промена:

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
ако до толку ти се свиѓа одма после неа desperados 3 пукај,скроз истиот стил е
Фала.
Сега гледам дека авторите се истото девелопер студио... Германци, мислев дека се Јапонци пошто во shadow tactics бонус ачивменти има за убивање нпц-а со имињата на девелоперите (јапонски имиња). Изгледа се зезале нешто. :)

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
267
561
Скопје
The Medium.

Погледнете го атачментот 96694

Демек прва next gen игра - Unreal Engine 4 ако не се лажам.
Ја чекав доста време, не гледав многу трејлери намерно за да не се нафурам ко за Fallout 4 па после да се разочарам.
По форуми се збореше дека е ко замена за Silent Hill... можда замена лош збор, ама во недостаток на Silent Hill оваа игра би требало да ги задоволи апетитите на фановите.

Добра е, за сега ми се свиѓа, ама сеуште немам изградено генерално мислење, ваљда кога ќе ја завршам ќе знам дали ми се бендисала.
Но одма имам забелешки - начинот на движење, како и да се нарекува тоа гејмплејот е копиран од SIlent Hill типовите на игри, ама не целосно. Кога тераш таква перспектива (не е ни FPS ни TPS, туку некоја варијација на TPS од разни агли) тогаш терај до крај - НЕМА freeview што е многу битно, а секоја Silent Hill игра го има.
Башка атмосферата... не е баш, не е баш. Изгледа не можеш од Полјаци да очекуваш нешто за кое Јапанците се апсолутни мастери. Ко да очекуваш Словенец да ти напраи добар ајвар.

Се жалат на лош порт, паѓаат фрејмови, многу микростатери итн луѓево по нетов, дури и на RTX 3080/90.
Јас само знам дека сум доволно стар да ако играта ми се свиѓа, ниеден фрејмдроп или микростатер не ми квари доживљај. Не е ова компетитивна ФПС пуцачина па да ми смета тоа. Изгледа станавме премногу разгалени.
На пример кај Cyberpunk мене не ми сметаа ни багови ни лош АИ ни бутур. Едноставно не ми легна играта, не беше за мене.

Иначе има микростатери и кај мене на The Medium, ама во главно убаво си иде мазно, сите сетинзи до крај, ама немам картица со Ray Tracing па можда ради тоа ми е ок или па ете ја не сум тупаџија, па не ни приметувам.

И после 22 години нема ни приближно добра хорор игра како Silent Hill..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Заборајв да спомнам, ја играм Hades последно време. Лудница!
Roguelike игриче базирано врз Грчка митологија, со многу исполиран гејмплеј, композиции, дијалог, и „најбитно од се“ шо би рекле енглезиве "Replay value".

Играш како Zagreus (ми се смееше девојка ми, пошо бил „за грев“), син на Hades (Ад по нашки) и пробвиш да избегаш од подземјето на татко ти :). Многу интересно смислена игра, со сув хумор и голем број на детали.

Без многу спојлери, еве една од композициите, впрочем и моја омилена:

View: https://www.youtube.com/watch?v=aTg6y2l4duk

Ко влегов прв пат во собата кај шо свиреше оваа, пола саат останав слушајќи само :)

20 евра на Steam. 10/10 - Me :geek:
Многу legit игра, мада хадес ме шлапа еве веке 6 пати по ред и од фрустрација ја оставив да спие ,ќе го решам после испитна
OST 10/10, басот му е ненормален во секоа трака. Динамиката со боговите,writing-от,општо цела механика крајно полирана и на сета ја тера на секој компир без никаков компромис.

psyman

hello world
30 март 2018
114
162
Многу legit игра, мада хадес ме шлапа еве веке 6 пати по ред и од фрустрација ја оставив да спие ,ќе го решам после испитна
OST 10/10, басот му е ненормален во секоа трака. Динамиката со боговите,writing-от,општо цела механика крајно полирана и на сета ја тера на секој компир без никаков компромис.

Не за џабе доби GOTY. Естетиката и уметничкиот стил се исто така одлични.
Како и да е, мислам дека било која игра шо ти дозволуват да го галиш Cerberus заслужуват 10/10. :)

За прв пат Hades да го рокниш дури си слаб уште најубо е да ги најш Athena и Mars. Dash Reflect и Doom-от од Марс се ненормално добра комбинација. Башка тие Blades како special од Марс се исто така добри за да избегаваш директни судири со Hades (колку шо мојш)

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342

Со кое орижје и бунс пробуваш?

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Не за џабе доби GOTY. Естетиката и уметничкиот стил се исто така одлични.
Како и да е, мислам дека било која игра шо ти дозволуват да го галиш Cerberus заслужуват 10/10. :)

За прв пат Hades да го рокниш дури си слаб уште најубо е да ги најш Athena и Mars. Dash Reflect и Doom-от од Марс се ненормално добра комбинација. Башка тие Blades како special од Марс се исто така добри за да избегаваш директни судири со Hades (колку шо мојш)
Најмногу успех постигнав до сега со дион+артемис , critical голем имав и ем стрелите константно го пецкаа и дополнително имав hangover ефекти и уште малку ми требаше да го докрајчам, но гомнарот фана се изротира и ме шибна со тиа циркулирачкиот напад бидејќи си ја преценив способноста да го дешнам
Мислењето е автоматски споено:

Со кое орижје и бунс пробуваш?
Блејдот во главно, нај ми одговара на темпераментот хахах. А за бунс немам некој билд ,си експериментирам и интуитивно ги бирам.Немам уште направено ептен детална анализа пошо и немам многу саати уложено севкупно.

Последна промена:

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Најмногу успех постигнав до сега со дион+артемис , critical голем имав и ем стрелите константно го пецкаа и дополнително имав hangover ефекти и уште малку ми требаше да го докрајчам, но гомнарот фана се изротира и ме шибна со тиа циркулирачкиот напад бидејќи си ја преценив способноста да го дешнам
Мислењето е автоматски споено:

Блејдот во главно, нај ми одговара на темпераментот хахах. А за бунс немам некој билд ,си експериментирам и интуитивно ги бирам.Немам уште направено ептен детална анализа пошо и немам многу саати уложено севкупно.

Пробај штитот со:

Tidal Dash
Thunder Flourish

и ако се погоди
Greatest Reflex

Или копјето со:
Divine Strike
Divine Dash

и било кој друг дефлект и boon.

За мечот најдобро е:
True Shot
Ама за ова овој build ти треба Aspect of Poseidon на мечот за макс ефективност. Како и да е дур да отклучиш некој аспект најдобро е да се игра со дефлектите на Атина и било што друго што ти дава многу дмг.

Ова со штитот е многу агресивен билд, брзо ќе ти легне. Стално е charge attack + special одма после тоа ама ти треба Aspect of Chaos за макс ефективност.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
ако не се лажам првите kills ми беа со twin fists. И видете си во help-от .. кога ќе се дигне реп со боговите, ги отвара дрвата за бунс, за некој треба да се бира предходно пат за да се отклучат, не се сите на рандом само дал ќе паднат нели.

Како и да е врв игра Hades!

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Twin fists се најлесни за прв run. (додуша и натаму се добри). Пушката многу зависи од RNG, знае да биде многу моќна. Ама штитот е нај од сите. Поготово со double strike, и зеусејдон билд, пепел прави.

1611919243487.png

Последна промена:

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Незнам дали е оти немам искуство со rogue-like жанрот или чисто пошо голем дел од гејмерскиот живот сум спамал стингер у Devil may cry 3 :ROFLMAO: , ама плејстајлот некако природно ми е ориентиран околу dash-strike со блејдот и појачување на истиот. Се оставав интуитивно да ја осетам механиката и некако најмногу ми легна таков fast-paced dash-counter стил и да се обидувам да им дојдам зад грб за бонус дмг (малце плебски али јбг). Ептен слабо користам special ,а cast најчесто спамав само коа бев заглавен на некој boss.Али фала ви на сите за препораките,ќе ги имплементирам во следниот playthrough.

bleys

read-only
23 август 2014
29
43
Hades е целосен пакет и топ увод за у акциони роуглајт/лајк игри, доволно комплексност во гејмплејот и прогресијата, со убер продукција и ниво на деталност... ако веќе ве напраила играта да станете љубопитни за жанрот, нешто слично и курентно али ипак чекор над во изобилието и експериментирање во гејмплеј департментот, минус привлечното раскажување, ондак чекнете ја Risk of Rain 2.

icemaher

hello world
27 мај 2009
150
157
Куманово
www.tvtime.com
icemaher's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 3400g / 6800h
Motherboard
Gigabyte B450M‐H
Storage
SAMSUNG 250GB SSD 970 EVO Plus M.2 PCI‐E NVMe
PSU
500 NJOY 80+
RAM
2 x DIMM 8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black / 2x8gb ddr5 4800
Video card
rtx 3060 6gb
Case
MS METROPOLIS PRO
Monitor
Benq BL2480
OS
Win10 Pro
MAFIA 1 DE
После долги години, конечно нешто ново да пуштам на пц :cool:
Одлична е, трката баш ме потсети на старата мафиа1. Тројката беше ептен досадна, се едно исто.

Последна промена:

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Insurgency Sandstorm најреалистичен FPS

Сите што сакте war fps, нема да зажалите.

The_EvilLord

hello world
26 октомври 2019
237
193
Kако се трошат овие adrenaline points у witcher 3? у 2ката се пуни барот до крај стискаш копче и изведува execution.Овде стои пун до крај цело време и само basic attack продолжува,гледам на yt има многу finishing moves а мене само на почетокот ми се деси неколку пати а не знам како

Испратено од Redmi 7 преку IT.mk форум апликација

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно