Кои валути ги продаваш?Јас можам да ти продадам без провизија, мали, средни суми.
Обично се купува преку cex.io но имаш провизии и провизија на конверзија еур/денар.
Друга подобра алтернатива ти е преку луѓе, што се занимаваат со тоа, или преку пример @Pane24
Ако те интересира нешто, повели на нашата македонска телеграм група.
![]()
Crypto Macedonia
Група за крипто муабети - https://t.me/crypto_mkd Група за мајнинг опрема и хардвер - https://t.me/+sRWtDAcUtUpiNzQ0 Група за општи огласи - https://t.me/+UA0ew-yyP18yZDc0t.me
Фала на коментарот. Binance е еден од сајтовите кој ги разгледав и најдобри понуди имаше. Инаку не сум уште сигурен се мислев да купам Ethereum за едно 150 евра. Кога ке купиш од Binance или од човек ке треба да имаш и crypto wallet или како иде тоа? И после ако сакаш да ги продадеш?Секоја која ја има на Binance, но најчисто и најпаметно кога се купува/продава е со УСДТ, бидејќи е стабилен 1 долар. Си купуваш рецимо 1000 усдт, даваш 50 000 денари или колку и да е доларот во моментот, па со нив на берза си купуваш, биткоин, етер, доге, што ти душа сака.
Ако е примерот со биткоин, блок е 10 минути, просечна трансакција потврда е 3 блока, или 30-40 минути чекање. За тие 40 минути, тие 1000 долари можат да вредат 1010, 950, 1050 итн...
Здраво прилично нов сум во ова., немам искуство со crypto валути но сакам да инвестирам дека почна да ме интересира. Дали има луѓе што продаваат тука? И кој се добри сајтови од каде што може да се купи?
Фала на линкот спомна во видеото дека не дава со кредитна, може со дебитна да се стават пари?
Може на coinmamaФала на линкот спомна во видеото дека не дава со кредитна, може со дебитна да се стават пари?
Здраво прилично нов сум во ова., немам искуство со crypto валути но сакам да инвестирам дека почна да ме интересира. Дали има луѓе што продаваат тука? И кој се добри сајтови од каде што може да се купи?
Само што проверив таа опција зима 25% за USD to BTC што е премногу, завршив работа со coinmama, ми земаа 5 долари на 100 долари и ми стигна BTCто за некои 2 ипол саати@Psycore Колку провизија ти зема Simplex?
Некој македонски wallet за да може да ги чувам предложете?
Дали сеуште пордава некој сум заинтересиран.
Некој македонски wallet за да може да ги чувам предложете?
Дали сеуште пордава некој сум заинтересиран.
Со кредитна? Вика само со налог за уплата. И расипана им е кирилицата, очобол......
Доколку не сакаш да се замараш да одиш кај нив втора варијанта би ти била ECD.mk можеш да се регистрираш овдека и со кредитна картичка да си купиш коини, изборот е многу мал, ги нудат само основните 4 или 5 коини ама затоа можеш да погледнеш некое видео како за мала провизија да ги трејдаш во коините што ги сакаш.
Со кредитна? Вика само со налог за уплата. И расипана им е кирилицата, очобол...
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден