Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Како да го избришам Deep Freeze ?

ernesto

hello world
8 април 2008
175
10
Kumanovo
ernesto's setup  
Processor & Cooler
Intel (R) Core (TM) i3-5005U CPU @ 2.00GHz
Storage
1 TB
RAM
4 GB
Video card
Intel
Mouse
Gembird
OS
Windows 10
Го инсталирав Deep Freeze и никако да го деинсталирам. Ме интересира како може да го избришам Deep Freeze (Faronics) ?
Пробав во Safe Mode го избришав и кога повторно го вклучив Windows XP иста слика. Доле во десно ќоше поточно во System Tray сеуште стои.
Сега дали лошо сум го инсталирал и како да го тргнам дали може некој да ми каже ?
Пробав со System Restore но не направив ништо од таму зашто Windows XP го преинсталирав пред некој ден и System Restore не ми е подесен.
Помагајте....
еве ја сликата од икона на Deep Freeze која е во System Tray

2dsiech.jpg

Поздрав и одговите ако можете.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Ај види со ова програмче би требало да работи..кај мене брише се и свашта:bravo:

ernesto

hello world
8 април 2008
175
10
Kumanovo
ernesto's setup  
Processor & Cooler
Storage
1 TB
RAM
4 GB
Video card
Intel
Mouse
Gembird
OS
Windows 10
Ај види со ова програмче би требало да работи..кај мене брише се и свашта:bravo:

Пробав со тоа програмче како и со Revo Unistaler али не можам никако да ги иззбришам.
Мора има некоја финта. Ајде можеби ке се најде некој жто го има користено до сега Deep Freeze па да каже како да го тргнам.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
To uninstall the software Deep Freeze must first be disabled and then uninstalled.
To disable Deep Freeze:
Hold down the shift key and double-click on the Deep Freeze icon. Alternatively, you can press Crtl-Alt-Shift-F6. You should now see a password dialog.
Enter your password and click OK. If you have not yet entered a password you should be able to click OK without entering anything. You should now see a dialog with boot options.
Select "Boot thawed" and click OK. This will disable Deep Freeze on the next reboot.
Reboot your machine. After the machine reboots you are ready to uninstall Deep Freeze.
To uninstall:
Locate the installation file you used to install Deep Freeze to this machine. By default the name of this file is called "DF5Std.exe" for versions 5.X and "DF6Std.exe" for versions 6.X.
Run the installation file (DF5Std.exe or DF6Std.exe).
Select the option to "Uninstall"
The software should uninstall and reboot the machine. When the machine reboots, Deep Freeze should be uninstalled.

Ова го најдов на еден форум можда не си му напраил дисејбл па затоа:chudenje:

DekoRoker

lurker
12 септември 2009
625
53
Скопје
dejan.at.mk
вака да те прашам... дали deep freeze бил заклучен или отклучен кога си ог бришел.. ако бил заклучен, он само си ја вршел работата, се што е избришано се враќа... отклучи го и избриши го...

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
вака да те прашам... дали deep freeze бил заклучен или отклучен кога си ог бришел.. ако бил заклучен, он само си ја вршел работата, се што е избришано се враќа... отклучи го и избриши го...
Па ја само шо го цитирав тоа горе..

bidikov

hello world
8 април 2007
53
39
vladislav.bidikov.com.mk
Ernesto убаво ти пиша Cika55 ... според твојата слика DeepFreeze е сеуште активен и затоа прво треба да го декативираш (со лозинката која ја стави кога го инсталираше) па потоа да го одинсталираш ...

butle

read-only
12 ноември 2009
2
0
Еве според мене како треба:
Ако штител нешто Deepfreeze, исклучи го тоа што го штител и потоа подигни го за инсталација истиот фајл и ќе имаш понудено uninstall и одбираш и готово! (треба да ти биде на истото место каде што била и кога си го инсталирал - инсталацијата т.е. не знам на кој начин си инсталирал!)
Ако помогнав мило ми е!
Пооззззз

JunkieMKD

poweruser
3 декември 2008
2.400
1.175
Ке Пенине
Како што ти е во таскбарот.Стегаш Shift и со два клика на иконата треба да ти се отвори каде што би требало да внесеш пасворд.Некаде низ опциите треба да побараш Disable,а потоа инсталационото DeepFreeze ке го покренеш бидејки преку него се бриши.

username

lurker
4 јули 2009
526
67
Ова е некоја друга верзија на deep freeze од која имам користено но можеби ќе биде исто, вака
Значи како што изгледа заклучен ти е. На мојата верзија за да го најдеш тоа прозорчето каде што треба да внесеш пасс беше Alt+ctrl+shift+f6

Aко со ова ти се отвори прозорчето прво ќе ти побара да внесеш pass, доколку при инсталација не си внесол нигде pass, при празно поле за внесување pass само стисни ОК и би требало да те однесе до ново прозорче каде што има за да го исклучиш ( не uninstal ). Од кога ќе го исклучиш после даден рестарт на пц-то ќе пробаш да го избришеш. Доколку не се јавува во add/remove programs ќе ја најдеш инсталацијата од deep freeze-от и преку неа ќе го избришеш.

:D

stefan1984

hello world
2 јануари 2010
89
14
deep freze se brise isto kako sto se instalira simnija istata verzija ili ako ja imas prvo odmrzni go HDD potoa restart i povtorno probaj da instaliras samo mesto install ke ti dade opcija remove ili uninstal

Vlatzki

user
1 мај 2008
1.281
340
Извинете али морав...

Не знам зошто постирате исти мислења (дупликати) по десет пати, само за да билдате мислења... :muahaha:

Сори још јед`н пут за офтопичарење. :plachko2:

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Или тоа или не читаат како шо треба.. требаше на 72 фонт да го опнам очи да и извади постот....:LOL:

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
А јас пак мислам дека треба прво да ја исклучиш заштитата од Deep Freeze, па после да го избришиш дирекно преку инсталациониот фајл.

@ernesto

Да ја затвораме темава или ..? Пратите тема кога ја отварате.. Не само отвори и замини.

username

lurker
4 јули 2009
526
67
Или тоа или не читаат како шо треба.. требаше на 72 фонт да го опнам очи да и извади постот....:LOL:

Ако се збори тука за мојот пост.

1.Тоа што си го ставил ти е на англиски, не би било лошо да си му го преведел
2. Ја само споделив искуство
3. Кога го пишував постот беше 4 ам и башка само што дојдов од свадба и не се ни потрудив да го прочитам твојот пост.

извинете за оф топик.

ernesto

hello world
8 април 2008
175
10
Kumanovo
ernesto's setup  
Processor & Cooler
Storage
1 TB
RAM
4 GB
Video card
Intel
Mouse
Gembird
OS
Windows 10
Како што ти е во таскбарот.Стегаш Shift и со два клика на иконата треба да ти се отвори каде што би требало да внесеш пасворд.Некаде низ опциите треба да побараш Disable,а потоа инсталационото DeepFreeze ке го покренеш бидејки преку него се бриши.

Еве како што напиша JunkieMKD со Shift успеав да го отворам Deep Freeze но понатаму незнам што и како, нема никаде Disable.
Еве ја сликата сега кога го отворив.

2chuooh.jpg

DekoRoker

lurker
12 септември 2009
625
53
Скопје
dejan.at.mk
Иди Boot Thawled за да го отклучип. после тоа Apply and Reboot и на крај кога ќе се подигне системот подигни го инсталациониот фајл и Uninstall.. Готово.. Пиши после ако си завршил за модератори да ја затворат темата..

username

lurker
4 јули 2009
526
67
Boot Thawed e опцијата која ти треба, која е за да го исклучиш deep freeze.

Обележи го тоа и потоа направи рестарт на компјутерот. Потоа следи го мојот прв пост:D

ernesto

hello world
8 април 2008
175
10
Kumanovo
ernesto's setup  
Processor & Cooler
Storage
1 TB
RAM
4 GB
Video card
Intel
Mouse
Gembird
OS
Windows 10
А јас пак мислам дека треба прво да ја исклучиш заштитата од Deep Freeze, па после да го избришиш дирекно преку инсталациониот фајл.

@ernesto

Да ја затвораме темава или ..? Пратите тема кога ја отварате.. Не само отвори и замини.

Готово - напокон
Како што кажаа некои го избришав али преку инсталациониот фајл (среќа што го чувам).
Се извинувам што доцнев но имав и проблем со интернет врската.
едно ГОЛЕМО Благодарам до сите Вас што се потудивте да одговорите на темава и со што ми помогнавте.
Може да ја затворите темава.
Благодарам

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно