Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Генерална дискусија за ДДКОМ

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Марко не очекуваше дека "Џедај узврача ударац - читај DDCom" и сеа шу праиме ? :D

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
417
518
Нема потреба од банирање, сам ќе си го избрише акаунтот :)

@DDCom Потрудете се малку да се подобри функционирањето на филтрирањето на производите и да се отстранат дупликатите со различни цени.

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Сериозно ДДКом објавува приватни меилови и телефонски броеви, а администрација молчи? Браво...
Полека бе, уште спие администрацијата, вчера жустро било.

Никогаш нема да научам, секогаш ќе ме изненадува фактот дека постојат секакви луѓенца... Да фатиш да лажеш вака без везе... па уште ако навистина има 28 години.
ДДком и онака сме ги сереле тука 57 пати, би сфатил да беше за некоја друга фирма...

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Па не е тоа матичен број, телефонски е.
Телефонскиот број и мејлот може на 1000 визит карти ги ставил до сега, го нема членот да каже да се пожали.
Во случајов треба се да се објави и да се засрами било кој да е, и во иднина да не се лаже без врска на кој како ќе му текне.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Па не е тоа матичен број, телефонски е.
Телефонскиот број и мејлот може на 1000 визит карти ги ставил до сега, го нема членот да каже да се пожали.
Во случајов треба се да се објави и да се засрами било кој да е, и во иднина да не се лаже без врска на кој како ќе му текне.
Spambot - Wikipedia

Ги тргнав бројот и дел од меилот.
И тука го има во цитат
Внимавајте на ДДКОМ!!!

alek99

hello world
28 јануари 2008
476
398
...
Веќе стига 3ти ден (викендите не им ги рачунам) чекам до 2 на пладне никој не реагира,...
Уште во првиот пост нешто ми смрдеше. Рачунав колку викенди има во три дена, ама ај си викам може е грешка.
Но вистината е како шило...

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.270
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
Глава стаам дека голем процент од таканаречените лоши искуства со Сет/Анхоч/Амц би имале иста завршница како оваа ако имаа фирмиве свои преставници на форумов.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Можеш да земиш дека мислел за викенд деновите на една недела т.е. од петак до понеделник, али како и да е, сите грешат, некои повеќе некои помалце, добро е да знаеме кои се кој т.е. кој грешат по малце :)

Razor-mk

hello world
7 јули 2013
143
70
Што ако има 28 години, има луѓе што имаат 50 години па уште лажат.
Таков им карактер, батево ми изгледа како опасен лик, ваљда секогаш и секога вака тера јако :D Македонска работа на дело.

Нормално е да трае и да е можна компликација кога не се прва рака, е сега ако ти се чека добро, ако не земи тоа што го има во моментов.

Мене ми е чудно и несвојствено како прво не му зеле капар, како гаранција дека ќе го земе производот.
Јас секогаш кога соработувам со некога фирма вклучувајќи и сетек ми земале некоја пара како гараницја.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.190
1.907
Скопје
Нешто си мислев. Знам дека мали се шансите ова да е точно, ама што ако членот е искрен со нас а овие од ддком ги фејкирале мејловите :)

Jovan2389

lurker
22 април 2013
719
700
Полека луѓе, јасно е ко ден дека има, имало и ќе има малку хипербола у ваквите постови, немојте тоа што лажел членот дека платил, ја менува сосем ситуацијата за фирми како сетек ддком, не наседнувајте така лесно... Како и да е непријатна ситуација и за ум во иднина, но ситуацијата останува иста(бар за мене) без разлика дали било платено или не.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Нешто си мислев. Знам дека мали се шансите ова да е точно, ама што ако членот е искрен со нас а овие од ддком ги фејкирале мејловите :)
Филип плус може му се имаат закането на членот да не се јавува повеќе од кај знаеш, абе опасна е работава. :D
Кабаетлија е ај ти. :)

Последна промена:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Да де, затоа го нема членот нигде никаде и веројатно никогаш нема да се појави.

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Да беше само марко крив добро ќе беше. И неколку членови други испаднаа мангупи тука кои почнаа да плукаат по ддком, иако не ја знаеја вистината.

Одма наваливте вакви биле такви биле.
Како да ви е мерак некој да пропадне.

А сега кога се разбра ааа во ред е, демек не сме знаеле.

Изменето од модератор:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Да беше само марко крив добро ќе беше. И неколку членови други испаднаа мангупи тука кои почнаа да плукаат по ддком, иако не ја знаеја вистината.

Дека нели фирмата е зумбул. Продукт ако се нарача одма се кажува дали го има нема и слично. Не за 2 дена, не за 3 не за недела. Како краен купец ме заболе тоа ако работат со добавувачи или се они само препродавачи или незнам што.

Второ, не се оставаат приватни податоци на клиент на јавен форум, особено не ако си фирма.

Да, ако лажел членот не е во ред ама јасно е кажано и нагласено во цела тема дека дотичната фирма е препродавач без сопствена залиха. Најмалце што можат да направат е да си го ажурираат сајтот и да се јават на телефон кога правиш нарачка како Анхоч што ти вртат 15-минути откако ќе нарачаш.

Изменето од модератор:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје

Иле Боцев.
Иле.
Боцев.

Јас, во име на сите останати, ти се извинувам што бурно реагираме кога корисниците ќе пишат негативно искуство со некоја наша фирма.
Ти ветувам дека во иднина следните такви постови ќе ги земам со висока доза на резерва.
Ќе чекам да се изјасни и другата страна пред да коментирам и осудувам.
Доколку не ја добиеме и другата страна на приказната, ќе се обидам да воспоставам контакт со фирмата, за дојдам до вистината.

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Дека нели фирмата е зумбул. Продукт ако се нарача одма се кажува дали го има нема и слично. Не за 2 дена, не за 3 не за недела. Како краен купец ме заболе тоа ако работат со добавувачи или се они само препродавачи или незнам што.

Второ, не се оставаат приватни податоци на клиент на јавен форум, особено не ако си фирма.

Да, ако лажел членот не е во ред ама јасно е кажано и нагласено во цела тема дека дотичната фирма е препродавач без сопствена залиха. Најмалце што можат да направат е да си го ажурираат сајтот и да се јават на телефон кога правиш нарачка како Анхоч што ти вртат 15-минути откако ќе нарачаш.

Се согласувам до некаде. Но бидејќи се без залиха тие треба да се јават на примет во сетек и од таму да добијат одговор нели. Ако не им се јават сетек неможат ниту они да се јават за 15 минути.
Друго е ако му рекле ќе ти јавиме за 15 минути.

Второ ддком си е фирма која плаќа даноци како и секоја друга фирма нели?.
Ддком вработува луѓе незнам колку се 3, 4 или 10 или колку и да се. Тие луѓе успеале сами да создадат нешто.
Без да бараат плата секој месец од државата.

Затоа треба да имаат некои права фирмите нели ( а не секој будала како марио ќе му текне и мајтап да си игра) или некој член ќе му текне и ќе лечи комплекси срдејќи се на форум.

Оди отвори фирма и нека те вреѓаат и тебе така некои лажговци па да видам дали ќе ти биде исто.

А за анхоч и тие нема да ти дадат одговор за 15 минути ако производот го немаат на залиха, и доколку тој треба да го нарачуваат од некаде.

Последна промена:

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Да, ова беше голем slam dunk за ДДСтор, но сепак неколку работи ми се дегутантни:

- премногу го браневте членот пред тоа, премногу го напаѓате потоа, мислам дека навреди од типот „пее4е“, „идиот“, вртење на телефон, преминува добар вкус

- членот не излажал се', неговиот коментар е повеќе легенда, т.е. базирано на вистинита основа со извесни литературни украси

- членот може има уште нешто да каже, но како го чека фаланга од 10000 членови со исукани копја, мислам дека развива F5 фобија

- ДДСтор, еве во право бевте, но премногу детали за членот пуштивте во етер, можеби случајно, можеби ...

- ДДСтор, ве имам контактирано неколку пати и бевте супер љубезни, секако ваш избор е бизнис моделот и вие знаете зошто е така, можеби и мора, но се' додека немате свој лагер вакви работи ќе се случуваат во помала или поголема мера, еднаш се откажав од купување, затоа што се бев нафурал баш во петок пред викенд да купам ССД, а требаше да го чекам некој ден (не го бев договорил, не го бев платил, само се информирав). Се додека е вака, ќе губите импулсивни муштерии како мене и слични...

Поентата на мојот пост е дека не е добро никакво претерување, ниту бранењето, ниту напаѓањето. Излажал - нека е жив и здрав, вистината се дозна, продавницата порасна во наши очи и то...

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно