Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Гејмерски столици во мк?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.236
Фала, не сум размислувал до сега на тоа. Ако ги има истите можности јас би одел со Брадо. Ако може да добијам уште некој попуст топ ќе биде.

Дополнително едно вакво или слично перниче носи уште повеќе комфор на било која столица:

yoyoyo

hello world
17 јуни 2022
51
17
Дополнително едно вакво или слично перниче носи уште повеќе комфор на било која столица:

Да добра идеја е, канцеларискиве столици се прилично тврди, трнат нозете и задницата :)
Гледам има 3 со иста цена, а претпоставувам само разликата е во формата!? Дали знаеш дали може да се пробаат на лице место во medicushelp?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.236
Да добра идеја е, канцеларискиве столици се прилично тврди, трнат нозете и задницата :)
Гледам има 3 со иста цена, а претпоставувам само разликата е во формата!? Дали знаеш дали може да се пробаат на лице место во medicushelp?

Да, може. Јас седнав на неколку во продавницата близу клинички што е.

Nirvana1

read-only
9 јули 2023
6
0
Здраво живо дечки. Сакам да купам гејмерска столица, па гледам дека тука секако повеќе се разбирате од мене.
Дали Razer Enki или Razer Iskur е подобра?
Исто така видов дека на Gjirafa донеле DXRacer столици од Formula edition. Има ли некоја што мислите дека е многу добра и вреди за парите?
Секој одговор е добредојден, фала ви :))
1688984183181.png

Aowek

user
14 април 2012
1.221
1.186
Здраво живо дечки. Сакам да купам гејмерска столица, па гледам дека тука секако повеќе се разбирате од мене.
Исто така видов дека на Gjirafa донеле DXRacer столици од Formula edition. Има ли некоја што мислите дека е многу добра и вреди за парите?
Погледнете го атачментот 127891
За овие пари нарачај си Хедра столица.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.236
Во медикус имаат и на воздух што се пумпаат. Не се сите модели истакнати на веб сајтот. И беа ефтини. Не исти како на твојов линк до душа.

Само што јас сакав да има и некаква ткаенина за да подобро дише кожата колку толку. Го земав од линкот погоре тоа синото. Ткаенината е како кадифе а може да се извади и пере. Но на секое може да се стави некаква навлака.

Генерално сите бркаат работа. Јас се преродив. Многу значело вакво перниче. Барем мене.
Мислењето е автоматски споено:

Погледнете го атачментот 127891
Се согласувам со @Aowek . Не сум имал гејмерска освен што сум седнал на нив по салони. Сите ми беа некако ограничувачки, тесни. Рекаро седиште ставаат во спортски автомобили при гравитација и инерција да го држи телото во централна позиција колку може. Кај тебе во соба или канцеларија нема инерција. Ти треба комфор. Но нејси, кај столиците секогаш е колку пари толку музика. За повеќе пари би земал канцелариска.

Последна промена:

martinovcarski

read-only
24 октомври 2022
3
0
Планирам наскоро да купам стол.
Размислувам помеѓу Брадо од Салон29, Хедра, или од Б2 Joyce моделот.

Знам дека во Б2 имаат солидна гаранција од 10-12 години во зависност од модел, Брадо за жал има само една година и Хедра има 2 години.

Дали би било попаметно од Б2 да се земе иако е поскапо поради долгата гаранција?

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Планирам наскоро да купам стол.
Размислувам помеѓу Брадо од Салон29, Хедра, или од Б2 Joyce моделот.

Знам дека во Б2 имаат солидна гаранција од 10-12 години во зависност од модел, Брадо за жал има само една година и Хедра има 2 години.

Дали би било попаметно од Б2 да се земе иако е поскапо поради долгата гаранција?

Како се цените на трите модели? Brado Kind 203 (веројатно APW моделот беше) имавме во поранешната фирма, удобна работна столица, имаше тенденција да се олабавуваат штрафовите и на седиштето и на задниот дел, но генерално делуваше доста квалитетно. Цените гледам се движат од 300 до 400 евра зависно од материјали и изведба.

Како се движат цените на SteelCase, си ги погледнал нив?

martinovcarski

read-only
24 октомври 2022
3
0
Како се цените на трите модели? Brado Kind 203 (веројатно APW моделот беше) имавме во поранешната фирма, удобна работна столица, имаше тенденција да се олабавуваат штрафовите и на седиштето и на задниот дел, но генерално делуваше доста квалитетно. Цените гледам се движат од 300 до 400 евра зависно од материјали и изведба.

Како се движат цените на SteelCase (веројатно Reply или Reply Air) и B2 Joyce?
Brado e 23k. SteelCase не знам. Во Б2 Joyce мислам дека се движи околу 600 евра во зависност од додатоци.
Дали би вредело да дадам за Joyce да речеме уште 200-300 евра на тие (скоро) 400 евра што би ги дал за Брадо поради гаранцијата од 10 години на Joyce? И дали Joyce како стол е поудобен/подобар доколку знае некој нека каже.

Фала.

CyberMen

hello world
3 ноември 2012
223
311
Здраво дечки,

Препорачајте ми стол за буџет околу 15к, дневно седам по 9 часа.

Martin15

read-only
11 јуни 2023
3
11
Здраво на сите,

Во план сум да купам столица (буџет 500-600 евра). Дневно седам по 8-10 часа па ми треба нешто квалитетно. Читав по коментариве и гледам доста пофалби за Brado Kind 203 која е поевтина од тоа што сум спремен МАХ да платам, односно 23к. и Hedra Ergo-Chair кој е околу 33к. Исто така не сретнав тука на форумот мислење за RFG TECH PRO која е 31к. ја гледав на интернет и ми фати око, ама за неа никаде не најдов мислење и искуство.
Гледам дека доста купиле од овие гејмерскиве, ама некако сум скептичен за нив, дали дека повеќето од нив се со ЕКО кожа и се како полнети со сунѓер и сл. (се мислам дека ке има проблем со потење на нив).
Би ви бил многу благодарен доколку споделете мислење или уште подобро некој да сподели искуство за некоја од овие 3 столици, или препорачајте ми нешто друго.

Еве линк до секоја од овие 3:

Атачменти

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    123,5 KB · Прегледи: 79
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    443,1 KB · Прегледи: 81
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    201,2 KB · Прегледи: 84

thrw

lurker
3 декември 2021
711
582
Македонија
Се почесто и почесто се лизга сега подигнатата позиција. Ама не откажа се уште.
Ајде да видиме како ќе биде после една година.

Некој да не ја има? Искуство каква е?

Погледнете го атачментот 128930
Поретко сега се лизга од највисоката позиција ама се случува. Не крцка веќе ама тоа е можеби зошто звукот го изгубив со користење.

tomskibt

hello world
12 јули 2022
109
86
Ајде предлог столче, буџет 200-250 евра (анхоч, жирафа итн итн), ја остајв кичмата на трпезариска дома xD

krikro123

hello world
25 август 2016
90
29
Stip
krikro123's setup  
Processor & Cooler
i7 13700HX
Motherboard
MSI Intel
Storage
2TB Micron 3400
PSU
280W
RAM
32GB 4800MHZ
Video card
RTX 4070
Case
MSI Mean Machine
Mouse
Razer Basilisk v3
Keyboard
Corsair K70 RGB Mk.2
Audio
Galaxy Buds 2 Pro
Monitor
2560x1600 240hz
OS
Win10 Home 64bit

alkibijad01

hello world
8 октомври 2016
366
407
Ајде предлог столче, буџет 200-250 евра (анхоч, жирафа итн итн), ја остајв кичмата на трпезариска дома xD

Sent from my moto g(9) play using Tapatalk

Vektor666

hello world
25 октомври 2020
97
127

Другар ми зема нов стол од офис плус. Тенк, комотна, мека, механиката си работи перфектно, многу добар квалитет. стол.jpg

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.171
3.223
Струмица
Тенк, комотна, мека, механиката си работи перфектно, многу добар квалитет.
Да го прашаш другар ти после неполна година колку комотна му е на газот и зошто користи додатна перница за седење.

Vektor666

hello world
25 октомври 2020
97
127
Да го прашаш другар ти после неполна година колку комотна му е на газот и зошто користи додатна перница за седење.
Како за мене и за него е океј, а за луѓе што се над 100 кила би му пепорачал да одат во авто-отпад и да си земат едно седиште од кола и да заварат ногарки на него. Али се надевам дека ке издржи неколку години..

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.801
4.514
Неготино
Како за мене и за него е океј, а за луѓе што се над 100 кила би му пепорачал да одат во авто-отпад и да си земат едно седиште од кола и да заварат ногарки на него. Али се надевам дека ке издржи неколку години..
Не баце.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно