Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Гејмерски столици во мк?

highflyer

hello world
3 јануари 2010
272
159
highflyer's setup  
Processor & Cooler
i5 2500k & Hyper 212 evo
Motherboard
Asus Sabertooth P67 REV 3.0
PSU
Antec HCG 850W
RAM
8GB Kingston HyperX
Video card
Sapphire RX 460 2GB
Case
CM Elite 370
Mouse
Bloody V3
Keyboard
SteelSeries Apex Raw
Monitor
Fuego 24' FHD TV
OS
Win 10
Офис & ко имаат 15% попуст моментално , па се мислам да ја земам оваа столица од кај нив.
Општо , има ли некој позитивно искуство со салонов, било каква столица, дали се солидни ?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Офис & ко имаат 15% попуст моментално , па се мислам да ја земам оваа столица од кај нив.
Општо , има ли некој позитивно искуство со салонов, било каква столица, дали се солидни ?
ми личи ко копија на оваа START MESH | Emmegi Seating, ја седам оваа на работа (од emmegi) и кошта околу 220-300 еура (во Б2) со 5 години гаранција. Сега колку верна копија е не би знаел за оваа на твојот линк.

Иначе зависи што градба си, ако ти одговара големина не е лоша ич (бар emmegi-to). мене ми е пример малце мала наслонот за глава ми е пониско од што треба. Сунгерите и сл. се солидни (на emmegi-to) и немаат мрднато (на 100кг човек) веќе година и нешто. Мехинизми исто се солид. Само нема прилагодувања ако не ти е точна.

Колку пари е во Ofice&Co?

edit: излажав за цената (корегирано) .. во понудата што ја гледав во мејл е за два стола и со некој попуст на фирма .. еден би бил меѓу 220-300 евра зависно од конфигурација редовна цена претпоставувам

Последна промена:

highflyer

hello world
3 јануари 2010
272
159
highflyer's setup  
Processor & Cooler
i5 2500k & Hyper 212 evo
Motherboard
Asus Sabertooth P67 REV 3.0
PSU
Antec HCG 850W
RAM
8GB Kingston HyperX
Video card
Sapphire RX 460 2GB
Case
CM Elite 370
Mouse
Bloody V3
Keyboard
SteelSeries Apex Raw
Monitor
Fuego 24' FHD TV
OS
Win 10
8500 + метална ѕвезда ми рекоа околу 9200-9300 така нешто и на таа цена -15%

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
8500 + метална ѕвезда ми рекоа околу 9200-9300 така нешто и на таа цена -15%
добра цена, со попустот скоро пола во спредба со Emmergy-to, сега не би знаел да ти кажам колку е верна копија на оваа ја што ја седам на работа.
Вака на слика исто гледа, ама механизмот, материјалите не би знаел како е разликата ..

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Канцелариски столици Archives - B2 Solution

Има некој инфо како идат цените кај овие. Ми се скрши моето од Office & Co, многу лош квалитет на овие ~ 250e модели.
START MESH | Emmegi Seating <-- 220-300 EUR ова и е меѓу стартните модели по цена, па нагоре идеш се до Herman Miller Embody ~1700 EUR. Генерала сите се 5 години гаранции па до 12 за Херман Милер. Ама без да отидеш у салон се штури обично со информации едино сега ако не смениле ради коронова.
HM Sayl ти е солидно столче ~400-500 евра по мене.

Snow :)

hello world
27 април 2013
110
178
Која продавница освен Anhoch и DDStore носат Genesis столици?
Нарачав NITRO950 од Anhoch и излезе дека бил од излог, no thanks. А во DDStore го немаат на залиха во моментов.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.104
2.343
Гледам сет имаат од CoolerMaster столица и фина цена има 12к. Ја имаат изложено некаде да се проба?

Srpenstein

read-only
11 мај 2020
1
2
Гледам сет имаат од CoolerMaster столица и фина цена има 12к. Ја имаат изложено некаде да се проба?
Ja имаат изложено во салонот на рузвелтова.

Имам плус прашање, дали некој има најдено столица а е висок 195-205cm, бев во Anhoch, Setec, Unioffice, OfficePlus, Office&Co, Техномаркет, се (од тоа малку што е изложено) пробав и ниту една не ми одговара на висината. Каде да побарам? Не можам да седам веќе на ова што го имам, грбот ме боли што и да правам како и да седнам или легнам. Значи, итно е :)

Прв пост ми е, така да здраво на сите :)

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.271
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro

Имам плус прашање, дали некој има најдено столица а е висок 195-205cm, бев во Anhoch, Setec, Unioffice, OfficePlus, Office&Co, Техномаркет, се (од тоа малку што е изложено) пробав и ниту една не ми одговара на висината. Каде да побарам? Не можам да седам веќе на ова што го имам, грбот ме боли што и да правам како и да седнам или легнам. Значи, итно е :)

Појди во Салон 29 може ќе најдеш нешто.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

HerMudo

read-only
10 декември 2019
27
12
Дали некој знае каде можам да купам вакви рачки за стол или пак ако има некој нека ми пише IMG_0918.JPG

hello world
27 април 2013
110
178
Дечки, претходно имав неколку постови за Genesis NITRO 950, поточно каде да најдам нова, неотпакована, па доколку некој го интересира, од DDStore моментално земав NITRO950, нова, неотпакована.
Ја немаше нигде кај нас(освен во Анхоч, ама од излог) и дечките од DDStore успеаја да ја донесат за околу 3-4 недели.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.962
6.055
Skopje
Дечки, претходно имав неколку постови за Genesis NITRO 950, поточно каде да најдам нова, неотпакована, па доколку некој го интересира, од DDStore моментално земав NITRO950, нова, неотпакована.
Ја немаше нигде кај нас(освен во Анхоч, ама од излог) и дечките од DDStore успеаја да ја донесат за околу 3-4 недели.
Дечките од DDStore не носат роба, нивниот принцип на работа е препродажба. На страната на Анхоч стои дека ја има во главен магацин, што значи дека ја зеле од Анхоч (или Алмако) и затоа е чекањето од 3-4 недели.

hello world
27 април 2013
110
178
Дечките од DDStore не носат роба, нивниот принцип на работа е препродажба. На страната на Анхоч стои дека ја има во главен магацин, што значи дека ја зеле од Анхоч (или Алмако) и затоа е чекањето од 3-4 недели.
Зборев пред 1 месец и ми кажаа дека ќе прават нарачка од Genesis, ама не се знае кога ќе стигне :)
Од Anhoch столицата беше намонтирана и не можеа да ја склопат повторно, а имаат само една на залиха која им стои на излог. Столицата што ја добив дојде фабрички запакована :)

MadBuldog

hello world
22 јуни 2008
182
459
Скопје

Да провериш во Office&Co дали сеуште ја имаат следнава канцелариска фотеља: Flamingo - Office & Co.
Јас веќе 5-6 години ја користам (ако не и повеќе, веќе имам заборавено од кога ја земав), солиден стол буквално секој ден по 8-10+ часови поминувам во него до сега нема ништо попуштено на него. Се си функционира како од првиот ден, досега нема загубено ни милиметар на механизмот за кревање, од прв ден ми е наместен нагибот наназад за едно 10~15% и никогаш не сум осетил да се олабави од позицијата во која е наместен. Јас сум 180 цм, 94~100 kg (зависно сезона лето- зима :) ). Вертикалниот дел ми е таман за мојата висина и точно на темето ми доаќа врвот на тој дел кога комотно ќе се исправам и дека задната плоча не е рамна туку ја следи формата на рбетот има лумбарна подршка и нема потреба од дополнителни перничиња за подршка на грбот. За мене дополнително плус беше што доаѓа со штоф наместо со „Еко-Кожа“, не поднесувам ни Еко ни Природна кожа, буквално истиот како на сликата што е го имам и јас, досега нити избледел штофот нити се излижал на ниедно место. Полнењето е со квалитетен и густ сунѓер со дополнителна висина од повеќето други столици што сум ги користел, на почеток може да изгледа малку тврд но со време ќе се адаптира на твојата форма на телото и ја задржува таа контура без да спласне многу.
Не сум сигурен за цената кога го зимав (одамна беше), али мислам дека од 18,000 до 22,000 ден. дека беше.
flamingo2.jpg

flamingo.jpg

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Јас сум многу пријатно изненаден од Natec Genesis NITRO330. Искрено очекував тешка кинезарија како од типот на фотељи што го продаваат во премиум.мк, но ете испадна дека е поудобна и од фотељата што ја купив од леснина за 14.000 ден. Единствена предност кај неа се железните краци. Во удобност и стабилност тепа натекот. Не мрда ни милиметар, а сепак сум накај 100 кила, но не сум 2 метра далеку од тоа.

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Другари ај ве молам за совет се мислам меѓу овие 3 столици:

https://www.anhoch.com/product/44392/gaming-chair-natec-genesis-nitro330-military-limited-edition
Pros:
Бааги се фали моделов на форумов
Изгледа многу квалитетно изработен
Има перниче за потпора на половината
Cons:
Висок сум 177цм незнам дали ке можам да ја потпрам главата на наслоњачот
Рачките не се подесуваат по висина

https://www.anhoch.com/product/44966/gaming-chair-aerocool-aero-2-alpha-blackred
Pros:
Брендот е доста популарен и има бааги ривјуа за нив на нет
Cons:
Нема перниче за потпора на половината

GAMING Chair CRAZY SPARTAN
Pros:
Многу ефтин
Рачки што се подесуваат по висина
Висок стол со потпирач и за главата
Cons:
Еко кожа што незнам колку ке трае, имам еден моментално седам на него купен од пластичарска испука за 4 години
Некој нов бренд прв пат го гледам
Specs:
Shtëpi :: Gaming Products :: Gaming Chairs :: CA Spartan Black, Gaming Chair
Video:
View: https://www.youtube.com/watch?v=gCGkyhDRCTA

(нешто ептен слично ако не и исто)

Едит: Првиот модел има Gas lifter - Class 3, а другите 2 модели Gas lifter - Class 4

Последна промена:

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје

https://www.anhoch.com/product/44392/gaming-chair-natec-genesis-nitro330-military-limited-edition
Pros:
Cons:

https://www.anhoch.com/product/44966/gaming-chair-aerocool-aero-2-alpha-blackred
Pros:
Cons:

Pros:
Многу ефтин
Cons:
Еко кожа што незнам колку ке трае, имам еден моментално седам на него купен од пластичарска испука за 4 години
Specs:
Video:

првите два ја не би ги земал во предвид чисто пошто ми смета коа наслонот е споен со седлото односно за да се навалиш назад грбот мораш да кренеш нозе у ваздух .. затоа вака ја би идел на третиот, пошто гледам грбот е независен од седлото.

А сега тоа на папир, стварно колку ке го бива и трае тоа не би знаел да кажам .. чисто само од пристап на конструкција зборам што за мене е минус.

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905

Pros:
Cons:

Pros:
Cons:

Pros:
Многу ефтин
Cons:
Specs:
Video:

Едит: Првиот модел има Gas lifter - Class 3, а другите 2 модели Gas lifter - Class 4

GAMING Chair WARRIOR

Купен овој модел, изгледаше поквалитетно во однос на Spartan дупли шавови со подебел конец, еко кожата е подебела, наслоњачот за грб е подебел, целата столица делува подобро направена.
Седењето е анатомско во „када“ седиштето, потпори од страните, на грбот итн... додека кај Spartan малце беше обично.
Рачките се малце вдлабнати таман за рацете да влезат во нив, за разлика од Spartan каде што малце се „лизгаа“ на страните.
Педантно упатство за склопување со сите потребни елементи.
За сума од 8000 денари, финална изработка и опции на столицата best buy во моментов. Единствен недостаток еко-кожа, барем седлото да беше штоф.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно