Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Се согласувам со @krema

Бар две или три тест шишенца од 5-10.мл со различен процент за да се најде процентот кој ти е по кеиф ;)

Што се однесува до 20-25-30% арома кај Америте,
Од мое досегашно искуство/тестирање сѕм дошол до заклучок дека преголем процент на арома ИТЕКАКО го мутира вкусот, што значи, голем процент на ароми не е =(еднакво) на јака/потентна арома и јак вкус кај крајниот микс/резултат.
(сум пробал 3 или 4 рецепти со 25% арома и повеќе, и не ги бендисав воопшто за жал)

Лично,
Рецепти во кои има микс ароми од Capella/TPA/FlaworWest/Lorrann ,
најдобри/навкусни рецепти ми се тие каде што процентот е од 12% до 16.5%

Рецепти во кои има микс ароми од FlavourArt /Capella/TPA/FlavourWest,
Највкусни/најдобри ми се тие каде што процентот на ароми е 9%-11%.

На пример FlavourArt ForestMix (Fruits) и Pear многу добро ги подигаат/појачуваат Овошните ароми како јагода од Capella/TPA.

Како и да е, сите сме различни со различен вкус,нормално би било тоа што на сите разлилен процент ни одговара исто како што различни ароми различно ги доживуваме .

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
Еве мене у пракса што ми се случи. Банана Уникорн,америчка рецепта за 30мл. Јас ја модифицирав минимално со само + банана кастрд 2% и рецептата ми е една од фаворитите што ја имам во секое време бар 50мл. Главното: америве ја даваат за 30мл. Со тек на време ми стана тужна,јака...и пробав со тој процент на ароми дојдов до 80мл перфектна течност што е 100% иста на вкус,мирис и добра за парење,без ништо да се изгуби а е одлична. Ете до кај идат америве. Тоа што го миксаат за 30мл перфектно и нормално доаѓа во 80мл,+50 мл база на нивната рецепта. Значи по 5ти-6ти пат ми се случува ова со амерички рецепт. Они се трујат со арома, екстремно и претерано.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Далеку од труење со арома :)

Коа кај фирма ко Molecule Labs или Cutwood или Vape Dojo, дојде некој голем Brick n Mortar Vape Shop или Е-џус фирма продавач,
и бара да му направат на пример Пита од Јагода/Strawberry Cheescake.

Mixologist-от седнува ја смислува рецептата,
праи повеќе batch-ови.

Откако ќе ја смикса,
Се тестира на популарните субОм-тенкови со фабрички греач во тој период,
А знаеме дека субОм тенк со фабрички греач вади доста помалку арома.

Откако ќе се тестира shake n vape, се остава да зрее 3.месеца(3 месеца е минимум shelf life/живот на полица)

После 3.месеца пак се тестира и се запишува кои ароми се намалиле, кои ароми пригушуваат други, и нормално кои ароми останале потентни и после 3 месеца.

Откако ќе се тестира, се твикуваат/корегираат/подесуваат рецептите и процентите.

Ова се прави бар 2-3.пати,откако ова ќе заврши

Се прави нов batch за пре-финален микс.
Откако овој микс ќе се твикува до перфекција ... Ееее дури тогаш се пушта финалниот рецепт у лабораторија и се "мучка" за продажба.

Да генерализираме,
Високиот процент е поради тоа што во USA
Околу 90% од вејперите користат тенкови со фабрички греачи кои не се баш флејвор машини,
Вториот фактор го пишав и горе, процентот на ароми е висок за течноста и после 9-12.месеца седење на полица да има релативно пристоен вкус.

Конкретно на течност произведени и регистрирани од New York произведувачи, имаат етикета дека рок на трање им е 24.месеца.
Незнам дали е исто и на Западната страна(San Diego, Los Angeles-т-ест California)

Секое зашто си има затоа ;)

Плус сите имаме различен вкус, некој сака сукралоза/свитнер, некој не сака, некој сака кисело, некој не.

Тука доаѓа и моментот,
повеќето што парат на RDA парат џусеви дизајнирани баш за флњјвор РДА-дрипер.
Исто и за корисници што користат РТА флејвор танкови.
(секако има и такви кои си парат регуларен џус со 20-30% арома у дрипери и ич не им чуе :) )

Облако-бркачите што цепаат Twisted Messes дрипери мислам дека затоа ставаат "флејвор" греачи, ако стават обичен/регуларен греач, доста помутирана арома ќе добијат.

Тоа е ;)

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
фала @Gajche-X и @MikickoHC

Инаку, дали може да се направи поделба на арома-грејачи и облак-грејачи? Чисто да си имаме предвид со каква жица да правиме грејачи или какви готови грејачи да набавиме!
Puff:cool:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080

Инаку, дали може да се направи поделба на арома-грејачи и облак-грејачи? Чисто да си имаме предвид со каква жица да правиме грејачи или какви готови грејачи да набавиме!
Неможе! :hay:

Фирмите што исфрлаат на пазарот атомајзери за облаци се трудат да направат модел што ќе дава и добра арома - што покомплетен производ, подобра продажба и успех.
Фирмите што беа синоним за МТЛ, забегаа во нешто измеѓу или скроз на ДТЛ варијанти.

Сепак е тоа многу субјективно: тоа што за @Gajche-X е ДТЛ, а за @Ace Lud MTЛ, за мене е идеална златна средина во која се пронаоѓам себе си во овој период.

Моето искуство вели: што повеќе воздух, помалку вкус и арома.
Исто така: што подебела жица или дијаметар на греачот, бара повеќе струја, воздух и крајниот исход е - види погоре за воздухот. :)

Тоа е само мој личен став, а секој си бара тоа што му одговара.

Во секој случај, интересно прашање покрена.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
30 ватииии, саб ом греаааач, аха, дооообро.
Јас ништо незборам, ќе ги пуштам @Gajche-X и @Metuzalem да ти објаснат некои работи...

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром

@krema
Kумац,вака стојат моментално работите кај мене. Последните 3-4 танка ми се со еден коил:AMMIT, OBS Engine Nano,Digiflavor Fuji...
Koристам Алиен од околу 4 ома и мене ми е одлично

Sent from my C6603 using Tapatalk

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
Значи не зборам за автошмајзери, зборам за коили!
Дали пример клептон ке дава повеќе арома од алиен?
Ете едно просто прашање.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Абе какви коили какви клептони и алиени, отварам Ф.Т. и што да гледаш бем прва на чело...
$6,18 JiuAi 3D Realistic Vagina Slicone Soft Masturbation Cup - Style - #8 (free shipping) - FastTech.com

$6.18 JiuAi 3D Realistic Vagina Slicone Soft Masturbation Cup at FastTech - Worldwide Free Shipping

П.С. се шалам не ме сваќајте озбилно, ама не кажувајте на никој ке си купам една..

Sent from my Z520 using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Arjan/NKON ми пиша.

Го има вратено "ефтиниот" шипинг.

Беше disabled пошто некој од МК го изработил за 2 или 3 "крупни" пратки.

Пратките се стигнати, али купувачот тврдел дека не се стигнати и nkon под притисок на paypal морал да рефундира.

Плус имало и фрка со шипинг на li-ion пошто е "забрането"

Така да, тоа е тоа.

Мислам дека следната "рестрикција" ќе биде финална и ќе останеме на FedEx.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@krema

Јас не би можел, пошто клептон имам пробано на 25.секунди,претопло ми беше а и ми прскаше и го баталив.

Мислам дека разликата би била многу мала, кај тутунска течност средно минимална.

Кај кастрди можно е малце поистакната арома да има на "егзотичен" греач пошто кастрди сакаат поголема температура.

Кај овошја,
мислам дека пониска температура повеќе се осеќа овошје, повисока, повеќе блажината,
Така да, мислам дека за овошја или обична жица, или некој малецок клептон 28авг јадро со 38 или 40.авг обвивка.

Кај клептон и кај елиен, обвивка што е подебела од 38.авг, мислам дека ќе биде се потопла пареа, поспор ремп ап, и ќе се губи суптилноста на вкусовите,поготово на ниски вати, испод 40.ват на пример.

Мое мислење, можда сум грешка,
Сепак не се разбирам уопште у ова.

(Јас сум 27-28-30-32.awg single coil, 26.awg на ориџени онлИ)

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Јагне што не блее ... гладно ќе остане!
Се сеќавате кога ви реков дека ќе им досаѓам на НКОН. Епа праќав маилови ама без никаков резултат. Тогаш ми текна да почнам да отекувам кај НКОН, ама холандскиот.
Вечерва (22:57 pm) после 3 дена од првиот маил, добив одговор:
nkon nl.PNG
Сега за сега ни се отворија облаците, ама мислам дека на долги стази нема да биде розево со нив. Така да кој е на нијат... нека пуца. :)

Дополнување:
Гуру @Gajche-X брз, експедитивен као увек. :hay:

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
Ова е добра вест од нкон,
а кога сме веќе кај нкон и HG2, која е разликата меѓу HG2 со текст за предупредување и HG2 без текст за предупредување? Разликата е за малку едно цело ојро :D

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Тие со текстот се потазе, а текстот го вовеле за да се заштитат од тужби и од даноци (не бе, не продаваме тутунски производи).

Линк 1

Линк 2

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
Тие со текстот се потазе, а текстот го вовеле за да се заштитат од тужби и од даноци (не бе, не продаваме тутунски производи).

Линк 1

Линк 2
А у ствари се истите батерии, прочитав во коментарите на нкон за HG2 со текст едно мислење дека не е оригинал.

FAKE Review by I am

Это не оригинал - на термоусадке ошибка в надписи, надпись не выбитана на металле ка должно быть! (Posted on 09-05-17)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не знам, јас престанав да ги следам тие „знаци како да препознаете лажна батерија“ пошто ми се малку како вуду магија и „мали Ѓокица си игра детектив“ - ништо не е официјално потврдено (дека мора да биде вака или онака на батеријата), а фабриката може да ги смени лимчињата на капаците ако и` снема, како и натписите, или еве, ако ЛГ го префрли производството во Кина (како што се збореше), што ќе правиш? Ќе се сомневаш дека кинеските работници ќе го за*бат ЛГ и ќе ставаат понеквалитетни делови? Или ако е тоа одлука на ЛГ (да стави понеквалитетни делови/процес на производство), што тогаш?

Дополнително, ако немаме доверба во НКон, во кого би имале?

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
По мене најинтерсни се Sony VTC6 - биле 6.25е, сега со попуст 3.95е. Дали се стара залиха или што, атрактивно делува.

Исто и Samsung 25R. Чекаа нова пратка скоро месец дена и сега конечно ги имаат на лагер и тоа со намалена цена од 2.35е. Ако се одлучи некој за 10-ка со кромид, цената паѓа на 2.25е.
Тестирана е на 100А/1sec, 50A/5 sec. Кај Mooch покажува минимално покачување на температура во однос на конкурентите... како измислена за облаци на модови со повеќе батерии.

Тука е и "универзалецот" Samsung 30Q по цена од 3,15е или 2,9е за 9 комада.

Ве предупредувам, ќе правам пињаууу! :)

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
Дополнително, ако немаме доверба во НКон, во кого би имале?
Тотално си во право, кога сме сведени на единствена продавница од каде што може да набавуваме батерии за нашите потреби, нкон е и повеќе од „доверба“ :)
Останува да си држеме палци дека нарачките од тука ќе ни пристигаат без да бидат изгубени.

edit:
@Chicco69
Јас би VTC5A!
Батеријата е сила, батеријата е моќ :D

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
^ Кај се закачи за НАЈкрвничката батерија "у свет".:hay:
Ама ако случајно не си како нашиот добро познат колега и не бркаш стотина вати на 0.1 ом, види математика:
5a vs 6.PNG
Идемо даље, 5А:
Sony US18650VTC5A 2600mAh (Green)-info.png
а сега и VTC6:
Sony US18650VTC6 3000mAh (Green)-info.png
Интересни биле ова батерииве, човек може денови и денови да анализира и на крај пак на почеток...

Добро е што имаме и можност и избор, колку и да трае нашиот меден месец со NKON.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@krema

Истите батерии се.
Може да се произведени во друга земја каде што LG има погон.

Ко што пишал Метузалем, текстот е за да се заштитат, истото го прави и SONY кај VTC5A и VTC6 само со поситни букви :)

(Кај Sony пишува:
Danger Do Not Use Outside of Battery Pack)

2f66557e88e661995f80075d48b95716.jpg

f412f64a21ce851ca0aac73e44778ff0.jpg

Околу фејк батеријКи кај продавачиве.
Баш Mooch имаше еден интересен пост, а неретко го спомнува истото и по вејп-шоуа.

Вика:
Буквално кај сите продавачи и пре-продавачи на li-ion батерии има шанси да им се "протне" и по некоја фејк батерија, битно е процентот на фејк батерии да биде сведен на минимум.

Што се однесува до фејк HG2-кафени,
колку што сум читал јас, најчесто се rewrap-ed во кафено од
LG HE2(црвените-20.амп-2500mAh)
али сигурно улетува и по нешто што е low amp(под 6-7.амп) и во вакви случаи има шанси да се случи "куршлуз".

@Chicco69

Од радозналост земав две VTC6.

Искрено, ми траат/држат +- исто ко 30Q(розева) и HG2(кафена) со мојов начин/ватажа/омажа на користење.

(во мојов случај,
30Q се сеуште најисплатливи.
Да беа
Sanyo NCR18650GA-3500.mAh-10.amp или
LG MJ1-3500. mAh-10.amp поефтини од 30Q,ќе зимав такви, али разликата у времетраење/држење помеѓу 30Q и MJ1 е мала а цената си го праи своето)

Последна промена:
R

Roncic

Гостин
Дали има некој кој продава готови течности...

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Дали има некој кој продава готови течности...
Има.

Пиши ПП на
kjsomofon и на mihaljo micho

Успут, читни Индекс, таму имаш додатни податоци за продажба на течности.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно