Еве мене у пракса што ми се случи. Банана Уникорн,америчка рецепта за 30мл. Јас ја модифицирав минимално со само + банана кастрд 2% и рецептата ми е една од фаворитите што ја имам во секое време бар 50мл. Главното: америве ја даваат за 30мл. Со тек на време ми стана тужна,јака...и пробав со тој процент на ароми дојдов до 80мл перфектна течност што е 100% иста на вкус,мирис и добра за парење,без ништо да се изгуби а е одлична. Ете до кај идат америве. Тоа што го миксаат за 30мл перфектно и нормално доаѓа во 80мл,+50 мл база на нивната рецепта. Значи по 5ти-6ти пат ми се случува ова со амерички рецепт. Они се трујат со арома, екстремно и претерано.Се согласувам со @krema
Бар две или три тест шишенца од 5-10.мл со различен процент за да се најде процентот кој ти е по кеиф![]()
Што се однесува до 20-25-30% арома кај Америте,
Од мое досегашно искуство/тестирање сѕм дошол до заклучок дека преголем процент на арома ИТЕКАКО го мутира вкусот, што значи, голем процент на ароми не е =(еднакво) на јака/потентна арома и јак вкус кај крајниот микс/резултат.
(сум пробал 3 или 4 рецепти со 25% арома и повеќе, и не ги бендисав воопшто за жал)
Лично,
Рецепти во кои има микс ароми од Capella/TPA/FlaworWest/Lorrann ,
најдобри/навкусни рецепти ми се тие каде што процентот е од 12% до 16.5%
Рецепти во кои има микс ароми од FlavourArt /Capella/TPA/FlavourWest,
Највкусни/најдобри ми се тие каде што процентот на ароми е 9%-11%.
На пример FlavourArt ForestMix (Fruits) и Pear многу добро ги подигаат/појачуваат Овошните ароми како јагода од Capella/TPA.
Како и да е, сите сме различни со различен вкус,нормално би било тоа што на сите разлилен процент ни одговара исто како што различни ароми различно ги доживуваме .
Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
Неможе! :hay:фала @Gajche-X и @MikickoHC
Инаку, дали може да се направи поделба на арома-грејачи и облак-грејачи? Чисто да си имаме предвид со каква жица да правиме грејачи или какви готови грејачи да набавиме!
Puff![]()

@kremaфала @Gajche-X и @MikickoHC
Инаку, дали може да се направи поделба на арома-грејачи и облак-грејачи? Чисто да си имаме предвид со каква жица да правиме грејачи или какви готови грејачи да набавиме!
Puff![]()
А у ствари се истите батерии, прочитав во коментарите на нкон за HG2 со текст едно мислење дека не е оригинал.
FAKE Review by I am
Это не оригинал - на термоусадке ошибка в надписи, надпись не выбитана на металле ка должно быть! (Posted on 09-05-17)
Тотално си во право, кога сме сведени на единствена продавница од каде што може да набавуваме батерии за нашите потреби, нкон е и повеќе од „доверба“Дополнително, ако немаме доверба во НКон, во кого би имале?
Има.Дали има некој кој продава готови течности...
PHONE CHARGER XIAOMI TURBO CHARGING (USB-A) 45W, charging cable not included, BHR07SLEU
790,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL MINI HAMA RAGE EXODUS 760 RGB LED 60% w/palm rest OUTEMU Red switch , Black, 217828
2.580,00 ден
NB STAND MANHATTAN 10"-15" foldable 5 levels, 462129
1.290,00 ден
CONVERTOR PCI-E TO IEEE 1394 FIREWIRE ESTILLO (1394AV 3+1 port)
1.370,00 ден
MB 1851 Z890 ASUS ROG MAXIMUS Z890 APEX, 4xDDR5 9600MHz(OC), 2xPCIex16 5.0, 1xPCIex4, 1xPCIex1, 4xM.2, 4xSATAIII, DP, 5GbE LAN, 90MB1IP0-M0EAY0
39.310,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE (USB-A) 67W charging cable not included, BHR07SKEU
880,00 ден