ImWiked
hello world
- 14 ноември 2014
- 400
- 317
Абе работава е мечка страф мене нестраф, или земам нешто добро или ништо, па сега ако не е за мене важно сум пробал, ама упорен човек сумОд индексот: „Американци масовно пријавуваат проблеми на iStick 50W во еден месец“. Иако, и некои од кај нас го имаа и немаа проблеми, ако не се лажам. Мислам дека дознав што е проблемот: 510 конекторот е веднаш над копчето, па КОГА ќе истече течност (не АКО :hayтаа оди директно во внатрешноста и прави спој, а одоздола нема дупче низ кое би се исцедила надвор.
За батерии (освен дискусијата пред две страници за шипингот), тие се многу добри, можеби и најдобри по капацитет за мали снаги (до 40 вати ако гледаме by the book, а неофицијално можат и повеќе). Овие се скоро исти со нив. За малку поголеми снаги и помал капацитет овие или овие, а најмногу користени и популарни до скоро беа овие.
Ова го пишувам општо, тебе сите ќе ти вршат работа, но претходниот пасус е рангирање - читаш нормално (од лево кон десно) за најголем капацитет, а обратно за најмногу ампери/вати што ги даваат. Едното оди на штета на другото.
Ти уште не си пробал електронска цигара, а веќе би купувал поголеми модови и батерии. :hay: Не велам дека тоа е лошо, но почекај малку. Има период на привикнување, можеби од почеток нема да ти се допадне, а со целиов овој хајп мислам дека ќе очекуваш којзнае што, да те обори на земја првата пареа. :hay: Пази да не се разочараш и биди упорен.
Сакав нешто појако поради попустов пошто ќе ми останат и така вишок пари, па да сум обезбеден за подолг период, убеден сум дека оваа работа е за мене, не ме лаже интуицијава.
Радо би со вградени батерии, па следен пат обавезно VTC-to како понапредна варијанта. Со попустов го земав Kbox-от, го гледав Cool Fire IV ама има само 2000mh батерија. Дали има нешто посебно што треба да знам околу Kbox-от како почетник?Ако до толку не ти се чека iStick-от 30
можеш да го погледнеш Kbox 70
Тој е сличен на iStick 50 watt
со тоа што има плус Temp.Control опција за Ni200 и Titanium и оди до
70 watt и е со вградена батерија/и
(мислам дека внатре има две 18650
батерии исто како iStick 50 watt)
(јас го имам iStick 50 watt,
Одлично работи засега, но миалам дека kBox е подобар избор за парите)
https://fs.tc/p/3900701
Се сложувам со метузалем од аспект да бидеш мноооОгу упорен за да не се разочараш.
Доколку си упорен и сигурен дека ќе истраеш,
тогаш мој совет :
Скокни ја Nebula Zero Mini
Нарачај
или
Joyetech eVic VTC Mini
Или
Wismec Presa 75 watt TC
Или
Istick Pico
(трите уреда го имаат истиот чип со истите можности, нема да згрешиш кој и да одбереш и тие три.
Твое е да одбефеш кое ти се допаѓа и кое најбрзо би го пратиле
Јас би одел на Пико, најефтин е,
се разбира доколку го има на лагер за одма праќање)
Околу батериите ПАК се согласувам со метузалем,
Јас би одбрал за почеток на пример:
Една Samsung 30Q
Една LG MJ1 или Sanyo 18650GA
(LG HG2 би ги земал како замена за Samsung 30Q доколку LG HG2 би ги пратиле побрзо,
пошто LG Hg2 и Samsung 30Q
се горе-доле со идентични спецификации)
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk