Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

VapeS

hello world
12 август 2016
218
263
Прилеп
Тој ПеколенВејп веднаш полнењето на лизгање го елиминира, гарантирам дека ќе се разлабави и ќе се отвора само од себе, како и да го извеле. Во најдобар случај ќе губи вакуум и ќе тече.

Втора работа што треба да се види кај овој, а и кај повеќето слични што се појавија, е големината на комората (оваа ми изгледа голема, но да не е дупла или дебела, иако се сомневам). И големината/изведбата на каналите/отворите за течност. Од нив зависи натопувањето (за МТЛ не треба да биде преголемо, односно треба да биде избалансирано), а Кинезиве во последно време со поплавата од нивни МТЛ атомизери не обрнуваат внимание на тие работи, како и на други (ширина на оџак на пример) и ретко кога знаат да ги ускладат. Само ќе налупаат редуктори и ќе го прогласат за МТЛ. :) Или можеби одат на тоа да биде истовремено и за МТЛ и за РДЛ, што е невозможно. Од друга страна, и луѓето се навикнаа на „модерниот МТЛ“ со поголеми снаги и со клептони, па тие им изгледаат добри...

Каков МТЛ сакаш и што не ти се бендисува кај Дварфот?

Дварвот ми е 22 мм, сакам поширок. Стејнлес сребрен е, јас сакам црн. (ова е визуелното) Квалитетот на вејп, вкусот на аромите се рамни со сирен 2ката, и него го имам и со него можам да го споредам... Го пробав колку месец дена ама кога ќе го клам на црн мод ми дречи и некако ниту дварвот ниту сајренот не си можат со вејпфлај галаксис рдта. Се на се, ми се зема нов а дварвот ако земам нов ќе отпадни покрај галаксис (златна резерва) и сајрен (сребрена резерва) :)
Ако те разбрав добро, го препорачуваш повеќе кајфунот?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Па имам мала резерва поради воздухот. Ако тече, иако нема да тече ако е добро направен, ќе тече директно во модот. Тоа им е глупо.

Повеќе сум за берсеркерот или експромајзерот.

nikolceeeeee

read-only
11 мај 2016
32
25
Имам проблем на фастек.Две пратки нарачав, после два дена чекање за шипинг на едната се појави статус Fully shiped и во порака некаква видов слика од самата ќеса во која е пакувана, што е добро.За втората пратка исто добив слика со пакувана пратка ама у пораката пишуваше "canceled". Пратив порака на супортот уште не сум добил одговор. Проверив на банкомат да не случајно не се извршила трансакцијата, ама не е тоа. Парите се земени и за двете порачки. Знае ли некој што е проблемот и што да правам. Прв пат сум на фастек и појма немам како да се справам со ова.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Почекај, ќе ти одговорат. За пет години јас не сум видел некому да му украдат пари.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Дварвот ми е 22 мм, сакам поширок. Стејнлес сребрен е, јас сакам црн. (ова е визуелното) Квалитетот на вејп, вкусот на аромите се рамни со сирен 2ката, и него го имам и со него можам да го споредам... Го пробав колку месец дена ама кога ќе го клам на црн мод ми дречи и некако ниту дварвот ниту сајренот не си можат со вејпфлај галаксис рдта. Се на се, ми се зема нов а дварвот ако земам нов ќе отпадни покрај галаксис (златна резерва) и сајрен (сребрена резерва) :)
Ако те разбрав добро, го препорачуваш повеќе кајфунот?
Галаксис имав и ми е многу криво што го дадов, само ме теши што отиде во прави раце. Околу Сирена 2, имав 24мм-4.5мл и мислев дека е еден од најдобрите МТЛ што сум пробал. Сега имам Сирена 2, 22мм-2мл и дава вкус-арома далеку подобра отколку кај Сирена 24мм-4.5мл

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Saso Trpenoski

hello world
21 мај 2019
126
136
Имам проблем на фастек.Две пратки нарачав, после два дена чекање за шипинг на едната се појави статус Fully shiped и во порака некаква видов слика од самата ќеса во која е пакувана, што е добро.За втората пратка исто добив слика со пакувана пратка ама у пораката пишуваше "canceled". Пратив порака на супортот уште не сум добил одговор. Проверив на банкомат да не случајно не се извршила трансакцијата, ама не е тоа. Парите се земени и за двете порачки. Знае ли некој што е проблемот и што да правам. Прв пат сум на фастек и појма немам како да се справам со ова.

Не се секирај им требит до 3 дена да одговорет (72ч) и јас имав измена на нарачка и све супер се заврши разликата во пари ја покрија со ваучер. Одлична комуникација.

Sent from my iPhone using Tapatalk

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Ај да прашам овде сега пошто слабо искуство, братучед ми кога тргал го печело грлото трга 3 никотин 34-36 вати со iKuu i200 и Melo 4 одпрво ништо не се жалеше па јас сумњам дека греачот има пуштено душа

Испратено преку фиксен

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ај да прашам овде сега пошто слабо искуство, братучед ми кога тргал го печело грлото трга 3 никотин 34-36 вати со iKuu i200 и Melo 4 одпрво ништо не се залеже па јас сумњам дека греачот има пуштено душа

Испратено преку фиксен
Нека го смени. Греач трае максимум 1 месец

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
5 години без опасното зло, едноставно не можам да верувам дека поминаа толку години, но знам едно дека без цигари ми се промени животот.

Како вчера да беше мојот почеток. WoW :)

a703e93b783a27b3fc9d14045889b65d.jpg

Последна промена:

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328

nikolceeeeee

read-only
11 мај 2016
32
25
Дечки едно прашање.Аромите шо ги миксаме во манџите имаат ли сукралоза внатре.И ако немаат, од каде благиот вкус? Поздрав

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Ете и јас си направив попис и тутунските ги оставив пред 5 години и 2 месеци (поголем фраер од @krema :) ) Многу мака видов со еводите на почеток, ама се исплатеше. Нема потреба да се дообјаснуваат благодетите на здравјето, тоа сите го знаеме, но сакав да си направам прилично груба пресметка за тоа колку имам потрошено до сега.

ЗА ТУТУНСКИТЕ
Да пушев во овие 5 години, месечно грубо ќе делкав 36 кутии (1 дневно во просек + социјални настани со алкохол уште нешто плус). Цената на цигарите се менуваше ама за просечна цена на кутија ќе ја земам 55 денари.

36 кутии X 55 денари x 12 месеци x 5 (за 5 години) = речиси 2000 евра би ми отишле за цигари

ЗА ОПРЕМАТА
За разлика од некои од вас јас не менувам толку често опрема (сеуште сум на Subrank Mini највеќе) и до сега ептен грубо имам потрошено за 2 евод комплети со резервни атомизери (50 евра), 1 VTC mini (да речеме 25 евра), 2 Istick Pico (да речеме 50 евра), 2 Subtank Mini атомизери (50 евра), 1 Toptank атомизер (25 евра), 1 Protank (10 евра), Разно (жици, памуци, дрип типс, посебни глави.... да речеме 90 евра) или се вкупно за опрема 300 евра.

ТЕЧНОСТИ
Ова е најтешко за пресметка бидејќи има многу фактори, ама грубо ќе земам 15 евра месечно дека ми одат за течности. 15 x 12 x 5= 900 евра за течности за 5 години (ме изненади бројкава)

Кога ќе се направи целата математика 2000 евра - (300+900евра)= имам заштедено 800 евра за 5 години или вкупно 40% заштеда.

Немам заштедено за џип како тие што не пушат :) ама имам заштедено за зимски гуми :)

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Изгледа малку затоа што малку си пушел (кутија). Ај пресметај за две и пол кутии (плус изгребани, скинати/наквасени/уништени, недопушени поради различни причини) = три кутии дневно. Плус малку поскапи, чинам и тогаш 55 денари беа едни од најевтините, а секоја година поскапуваат...

25.png

(дури и ова е со пресметка од кутија и пол и пониска цена)

Ќе имаше за џипче да не купував глупости. :hay:

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
(Не)нормалнен пушач денес троши ~100 евра месечно, па удри ја математиката.

Но која е поентата, не дека ќе уштедиме некој денар туку дека водиме поздрав живот за разлика од кога бевме зависни од цигари.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Изгледа малку затоа што малку си пушел (кутија). Ај пресметај за две и пол кутии (плус изгребани, скинати/наквасени/уништени, недопушени поради различни причини) = три кутии дневно. Плус малку поскапи, чинам и тогаш 55 денари беа едни од најевтините, а секоја година поскапуваат...

Погледнете го атачментот 82054

(дури и ова е со пресметка од кутија и пол и пониска цена)

Ќе имаше за џипче да не купував глупости. :hay:
Види мене не ми изгледа малку :) Во право си за цената на цигарите. Ако земеме во просек кутија да биде 65 денари наместо 55, ќе ми се фати 1000 евриќи.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
КАКО Е ЕКИПА!!!

Ме нема подолго мада читкам од време на време, гледам си се фалите па ај и ја да кажам.
6 години на 19 дек. напраив, никогаш не верував дека ке ги баталам чурилките ама ете и тој биде.
Математикава иначе горе доле ви е добра, трошење поише у нашиов бизнис е само ако купуваш се што излага ново од опрема и ако користиш голем % никотин ( бидејки е најскап никотинот )
друго во просек не е скапо, мислам ВГ/ПГ и ароми.
Мада и да не си у самозамес свет и да користиш готови течности пак се исплати.

Но да заклучиме за крај сепак здравјето е најбитно нели

П.С.
Кога сме кај никотинот веќе кажете некое поволно место за никотинче.

ПОЗДРАВ ЕКИПО

Sent from my A7 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Честито.

За ник: вејпмолин, аромаши, Кипар, некои Британци (ги има повеќе, зависи кои праќаат до нас и се поволни, тоа се менува), АнтиТПД (нешто гледав попуст 40% плус бесплатен шипинг, само лошо пакуваа и течеше во транспорт)...

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Честито.

За ник: вејпмолин, аромаши, Кипар, некои Британци (ги има повеќе, зависи кои праќаат до нас и се поволни, тоа се менува), АнтиТПД (нешто гледав попуст 40% плус бесплатен шипинг, само лошо пакуваа и течеше во транспорт)...
Антитпд тоа 40% за над 1л. и 200мг-ските, ама нив ги нема само 500мг ама изгор скапо, мада се исплати за 270-тина$ добиваш 1л-500мг.
А н иначе за на се друго има 12% мање со antitpd12off

Sent from my A7 using Tapatalk

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Види мене не ми изгледа малку :) Во право си за цената на цигарите. Ако земеме во просек кутија да биде 65 денари наместо 55, ќе ми се фати 1000 евриќи.
Сега најевтини мислам се 80-85ден.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Дајте некои линкови од вејп шопови во Бугарија (испорака ќе биде во Софија), да видиме дали има нешто интерсно за пазарење, батерии, никотин, ароми итн. Опрема не верувам дека се исплати да се купува од таму. Фала!

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно