Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Достава на храна (Wolt, Корпа, КликниЈади)

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.214
2.643
Достава на храна имаме Wolt, Корпа, има онлајн пазарување Тему Али и други но уште фали да имаме за закажување термини за на бербер или фризерски салони, козметичари, масажери и такви други ствари.

Озбилен сум такво нешто кај нас е стварно потребно. Знам може да се јавиш на телефон да се договори термин ама онлајн и кога е викенд дури и во 7 часот наутро може да закажеш за некој ден термин а да не му ја мислиш дали ќе го разбудиш берберот.

Можеш со vibe coding ти да бидеш прв и направиш таква апликација.

FikanA

hello world
3 април 2025
194
244
Средe никаде...
Достава на храна имаме Wolt, Корпа, има онлајн пазарување Тему Али и други но уште фали да имаме за закажување термини за на бербер или фризерски салони, козметичари, масажери и такви други ствари.

Озбилен сум такво нешто кај нас е стварно потребно. Знам може да се јавиш на телефон да се договори термин ама онлајн и кога е викенд дури и во 7 часот наутро може да закажеш за некој ден термин а да не му ја мислиш дали ќе го разбудиш берберот.
Можеш да го најдеш Wall-E на Pirate Bay ако го нема на стриминг. Ти препорачувам да го гледаш........................

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Можеш со vibe coding ти да бидеш прв и направиш таква апликација.
Може но да знаев да правам, да ме биваше да го почнам тој бизнис.

Знам постои апликација Booksy (не онаа македонскана за читање книги) ама не е достапна во држави како Македонија, Србија, Хрватска, Босна, Црна Гора и други блиски држави до нас.

danen_

read-only
26 јануари 2026
13
15

Не е проблем развивањето на таква апликација, проблемот е менталитетот на општеството.

Баш оваа идеја што ја кажа, мојот тим ја имаше целосно изработена апликацијата. Проблемот? Кога го нудевме односно презентиравме на одредена група луѓе нивното мислење беше:
8e8ba4e1d9aa5d3f3be1f723f2eb95ff.jpg

Јас имав и идеја за апликација за ноќен живот, приказ на настани за да си информиран на време наместо да пребаруваш локали што ќе ти пројдат во тој момент низ главата па да видиш што имаат на агенда денес.

За слична апликација работев и за хрватски пазар што ја имаа предобро разработено ама и таму им цркна како што видов пред некое време.

Sent from my iPhone using Tapatalk

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.939
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Зборувам за тоа дека немам доверба во некој трет да оди да земе, да ми транспортира дома па јас да јадам. Шанси нема. Попрво би седел гладен отколку некој да ми носи. Јас ни пица не нарачувам така. Се јавувам по телефон нарачувам и одам да земам лично. Така знам што и од каде сум земал па после јадам дома.

.

Нема разлика, храната а запакувана на начин на кој се гледа ако е отварана, ако некој те заебе у ресторан, истото тоа ќе го добиеш дома.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.939
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не веруем на никого веќе

Нема што да се верува кога не може да се отвори, има налепници кои не се вадат без кинење, ако не веруваш на достава не веруваш на ресторан од кој секако веќе си се одлучил да купиш физички :)

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Не е проблем развивањето на таква апликација, проблемот е менталитетот на општеството.

Баш оваа идеја што ја кажа, мојот тим ја имаше целосно изработена апликацијата. Проблемот? Кога го нудевме односно презентиравме на одредена група луѓе нивното мислење беше:
8e8ba4e1d9aa5d3f3be1f723f2eb95ff.jpg

Јас имав и идеја за апликација за ноќен живот, приказ на настани за да си информиран на време наместо да пребаруваш локали што ќе ти пројдат во тој момент низ главата па да видиш што имаат на агенда денес.

За слична апликација работев и за хрватски пазар што ја имаа предобро разработено ама и таму им цркна како што видов пред некое време.

Во Скопје има берберски салон кој има своја апликација за резервации.

Ќе се смени менталитетот ете ако можело да се прифатат колку толку Wolt, Korpa ќе се прифати еден ден и услуги за закажување термини.

danen_

read-only
26 јануари 2026
13
15
Во Скопје има берберски салон кој има своја апликација за резервации.

Ќе се смени менталитетот ете ако можело да се прифатат колку толку Wolt, Korpa ќе се прифати еден ден и услуги за закажување термини.

Те сфаќам што сакаш да кажеш. Јас лично ја користам истава апликација што ја посочи. И јас сум за истото што го збориш ти.
Корпа и волт се прифатени од сите нас, а за да понудиш ти апликација на бизнис во овој пример локални бербери треба прво они да сакаат на промена а има доста што нејќат.

Сме нуделе и апликации и на маркети, после тоа направиле тешка копија од нашата понуда што не ни им функционира, друг маркет прифатил и не правел ништо за да го промовираат новитетот :).

Да не зборам па за јавни претпријатија кадешто сме им пришле со идеја за да подобриме дел од дневниот живот на граѓаните и сме биле игнорирани бидејќи не гледаат пари во тоа :))))

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.145
16.230
Нема што да се верува кога не може да се отвори, има налепници кои не се вадат без кинење, ако не веруваш на достава не веруваш на ресторан од кој секако веќе си се одлучил да купиш физички :)
Не е исто. Во ресторан можам да реагирам на лице место ако имам замерка, дома испратено по кој знае кого не можам.

Chiller

user
8 март 2012
1.540
1.137
Скопје Аеродром
Не е исто. Во ресторан можам да реагирам на лице место ако имам замерка, дома испратено по кој знае кого не можам.
Оу и те како можеш од дома да реагираш, само слика, и мене цели нарачки во комплет износ ми враќале во поени. Само пиши им на поддршка на wolt, не сакаат телефонски само со пишување и од локал сум имал примедби и од доставувачи. Моментално реагираат.

Од ставени помалце артикли до згмечени производи, доставувачот отишол во погрешна адреса па измешал нарачки (го гледаат на GPS) па касни и не може да се снајде.
За се тоа целосен рефунд сум добивал.

Последна промена:

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
Оу и те како можеш од дома да реагираш, само слика, и мене цели нарачки во комплет износ ми враќале во поени. Само пиши им на поддршка на wolt, не сакаат телефонски само со пишување и од локал сум имал примедби и од доставувачи. Моментално реагираат.

Од ставени помалце артикли до згмечени производи, доставувачот отишол во погрешна зграда (го гледаат на GPS) па касни и не може да се снајде.
За се тоа целосен рефунд сум добивал.
Во апликацијата кога оставаш review, или одпосле контактираш поддршка?
Мене никако не ми реагирале до сега, а се има случено да недостигаат работи, како помфрит на пример.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Мора да има такво нешто, таман работа да не можеш да реагираш пример ако ти ја згрешиле нарачката со друга храна или нешто не во ред со храната.

Chiller

user
8 март 2012
1.540
1.137
Скопје Аеродром
Во апликацијата кога оставаш review, или одпосле контактираш поддршка?
Мене никако не ми реагирале до сега, а се има случено да недостигаат работи, како помфрит на пример.
Ставаш негативен на нарачката и коментар зошто не си задоволен и одма ти се уклучува чат од персонал на wolt, за 2 минути го решаваат проблемот. А има и опција контактирај подршка иако на почеток делува како да збориш со робот после 30 секунди се уклучува човек...

18 август 2019
1.210
1.173
Интересна работа.
Не му верувам на доставувачот кој носи запакувана храна, а му верувам на ресторанот кој ја приготвил. Во ресторанот работат луѓе. Дали хигиенски ја подготвувале? Што сѐ ставиле во храната? Од каде им се продуктите? Дали месото е свежо или пет пати замрзнувано и одмрзнувано? Од која фарма е месото? Можеби животните таму се третирани со антибиотици. Можеби биле пред умирање (не дај боже, можеби и...). За компирите да не прашувам колку пати се третирани со инсектициди и фунгициди. За лебот исто...

Заклучок:
Најдобро да пасам трева од високопланинските пасишта. Можеби (само можеби) не е загадена.

Последна промена:

Chiller

user
8 март 2012
1.540
1.137
Скопје Аеродром
Ова го правев,ама никаков одговор.
Скоро и не е приметливо кога ќе ти се појави чатот, провери во пораки ќе видиш дека имаш повеќе разговори а не си им одговорил па автоматски бил чатот затворен.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Чисто онака ме заинтересира дали рестораните имаат некаков пристап сами да уредуваат што сакаат да имаа на мени за нарачка, фотографии од храната сами да додаваат, сами да додаваат лого и други работи?

Дали им даваат некој пристап до некаков систем, програма за да може да функцуонираат и да знаат што нарачки имаат?

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Чисто онака ме заинтересира дали рестораните имаат некаков пристап сами да уредуваат што сакаат да имаа на мени за нарачка, фотографии од храната сами да додаваат, сами да додаваат лого и други работи?

Дали им даваат некој пристап до некаков систем, програма за да може да функцуонираат и да знаат што нарачки имаат?
За првото не знам, мислам дека сликите ги прават од Wolt.
Додека пак за нарачките, да секако ги прегледуваат. Имаат посебен таблет на кој титкаат нарачките, мислам дека на некои се тоа им е и поврзано со интерниот систем на работа...

Avid

senior
21 јануари 2009
6.436
11.481
Скопје
Нема разлика, храната а запакувана на начин на кој се гледа ако е отварана, ако некој те заебе у ресторан, истото тоа ќе го добиеш дома.
Не е со сите ресторани така, не знам што ми донесоа пред некое време и не знам од каде, но не беше запакувано.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
За првото не знам, мислам дека сликите ги прават од Wolt.
Додека пак за нарачките, да секако ги прегледуваат. Имаат посебен таблет на кој титкаат нарачките, мислам дека на некои се тоа им е и поврзано со интерниот систем на работа...
Дали тоа мислиш Wolt има фотографи кој одат во ресторани и ги фотографираат бургерите, пиците, колачите и друга храна?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Не е со сите ресторани така, не знам што ми донесоа пред некое време и не знам од каде, но не беше запакувано.
запаковано за Wolt значи да е у кесата нивна и да има пар (2-3) хефталици на неа (така да не е баш запаковано) .. тоа унатре се зависи од ресторатние (ваљда) пошто сите различно си пакуваат (истураат).
Едино големи работи ко пастрмајлија и сл ми имаат стигнато без нивна кеса.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Дали тоа мислиш Wolt има фотографи кој одат во ресторани и ги фотографираат бургерите, пиците, колачите и друга храна?

Не знам за Волт. Но, во еден од локалите каде што сум редовен - Корпа им испрати фотографи да им го сликаат целото мени. Ова беше на почетоците на Корпа, кога влегуваа кај нас на пазар.
Мислењето е автоматски споено:

Нешто што сите заборавате. Корпа, а особено и Волт даваат incentives за да се користат нивните апликации. Пример, Волт до пред некое време нудеше цела година бесплатна достава преку Magenta Moments. Затоа и постои таков user adoption. :)

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.498
3.101
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
запаковано за Wolt значи да е у кесата нивна и да има пар (2-3) хефталици на неа (така да не е баш запаковано) .. тоа унатре се зависи од ресторатние (ваљда) пошто сите различно си пакуваат (истураат).
Едино големи работи ко пастрмајлија и сл ми имаат стигнато без нивна кеса.
Стално порачувам од Кантина и кесата не е захевтана, отворена е. Од Фет Кичен е захевтана. Сакав да им пишам ама ај...

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Не знам за Волт. Но, во еден од локалите каде што сум редовен - Корпа им испрати фотографи да им го сликаат целото мени. Ова беше на почетоците на Корпа, кога влегуваа кај нас на пазар.
Мислењето е автоматски споено:

Нешто што сите заборавате. Корпа, а особено и Волт даваат incentives за да се користат нивните апликации. Пример, Волт до пред некое време нудеше цела година бесплатна достава преку Magenta Moments. Затоа и постои таков user adoption. :)
Уште имаат така 1 година бесплатна достава Wolt + но сега треба да се активира преку апликација Magenta Unlimited

Туку Скопско пушти апликација во која се собираат поени и собрани точно не знам колку поени покрај други подароци ќе може да се искористат и за ваучери од Korpa или Wolt од 300 денари.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв