TheMarshal
user
- 3 јануари 2019
- 1.762
- 2.776
од Северна Кореја
Пази се, Ким може да те шпионира преку тие телефони.
од Северна Кореја
Кај најде баш од таму, ако е можно дај линк да видеме, инаку голема храброст имаш.Треба да пристигне од Северна Кореја
Изборот на Јужна Кореја е супер. Ама "excellent condition" од продавач со рејтинг од 95%???Луѓе ме изнасмеавте со коментарите инаку телефонот е од Јужна Кореја, а не од Северна, моја грешка. Еве линк
како иде сега дали ослободувањето од царина до 90е функционира? пратката ми е 80е(касио саат) дали и колку ке платам што мислишЌе ја добиеш за некој ден.
Можно е нешто да не платиш.како иде сега дали ослободувањето од царина до 90е функционира? пратката ми е 80е(касио саат) дали и колку ке платам што мислиш
Стаса телефонот ?Луѓе, знаете ли колку ќе ме чини царинење телефон од 600 долари што го купив преку eBay? Треба да пристигне од Северна Кореја со бесплатна поштарина. Дали е можно да ми лупнат 18% данок? Или сепак постои можност да поминам со бесплатна царина?
Да, освен данок се наплаќа и други административни такси.
Со еден збор, сите поштенски оператори си имаат свој тарифник, DHL се убедливо со "најдобар" тарифник.
Доколку влезе во постапка за даночење или царинење има и кај нив административни давачки, дали се 350 мкд не би можел да кажам, како за пример поштариските цариници за царинска проверка (отвори/затвори пратка) си наплаќаат по 130 (можеби и повеќе ќе да беше) денари.ми беше дал со обична пошта на некој му ги наплатиле плус тие 350 мкд, пошто према напишаното демек царина ги побарува?
Дали некој кој е максималниот рок за поврат на данок од Грција и дали воопшто постои таков рок?
Имам купено хардвер на 27.01. Требаше да одам неделава по други работи и да си го земам повратот, но веројатно нема да можам. Станува збор за VisionStudio.
Ова го најдов:
Погледнете го атачментот 85353
Уште ли мора за тоа да се плаќа на шалтер у банка и да се пополнуваат ПП обрасци со пенкало или може со дебитна ко човек и да си бркам работа? Нарачав од bike-discount.de и лупнав 20 евра за транспорт и очекувам да стигне пратката утре или задутре ако не бидне нешто со корона вирусов, па ќе треба да плаќам данок сигурно.Евентуално данок + царински трошоци (отвори/затвори пакет).
У пошта се плаќа како што знам.Уште ли мора за тоа да се плаќа на шалтер у банка и да се пополнуваат ПП обрасци со пенкало или може со дебитна ко човек и да си бркам работа? Нарачав од bike-discount.de и лупнав 20 евра за транспорт и очекувам да стигне пратката утре или задутре ако не бидне нешто со корона вирусов, па ќе треба да плаќам данок сигурно.
Бесплатна достава
NET Switch CUDY 8-port Gigabit POE 120W GS1010P
2.350,00 ден
Бесплатна достава
SSD M.2 1TB WD Green SN3000 NVMe Gen4 5000MB/s WDS100T4G0E
8.940,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 2m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5681-10
220,00 ден
Бесплатна достава
NET ROUTER MESH SYSTEM AX3000 Dual Band, CUDY M3000 (1-Pack), 2.4/5 GHz, 574 - 2402 Mbps,
2.360,00 ден
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE CHEST LIGHT, PP14737FO
1.790,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BLACK
1.460,00 ден