Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple Pay во Македонија

peero

read-only
3 април 2016
39
83
Дали некој има случајно проблем при додавање на Виза картички од НЛБ? Мастерот се додаде без проблем и на телефон и на Apple Watch но визата заглавува постојано и преку апликација и рачно.

divjace

read-only
8 јануари 2008
22
4
Дали некој има случајно проблем при додавање на Виза картички од НЛБ? Мастерот се додаде без проблем и на телефон и на Apple Watch но визата заглавува постојано и преку апликација и рачно.
Истиот проблем го иам, дури и ми ја блокираше картичката, пин-от демек неуспешен. Мастерот од прва го додаде. Белким ќе средат до попосле-утре.

_dejan

read-only
21 септември 2022
16
23
Успеав со симнување на апликацијата NLB PAY, си пишува дека НЛБ стои зад апликацијата но вероватно тоа е некое странско, на нашата апликација нлб пишува Македонија, ама ја внесов и активирав и сега дали работи не знам, и секако откако инсталирав NLB PAY таму има трансакции и функционира проверка на картичката
NLB Pay е апликацијата што ќе го замени NLB мКlik. NLB Pay е апликација која што треба да се користи за цела НЛБ групација. Во моментот МК уште не е поддржана за да додадеш банкарска сметка, но мислам работат на тоа. Од скоро е додадена БиХ и Косово, а ако видиш неколку страни назад на сликите, еден момент беше и МК додадена (NLB Skopje). Мислам дека верифијација по телефон уште не работи, затоа што поддршка во НЛБ уште не се свесни дека е поддржано (мое мислење) :) Официјално на НЛБ веб страната уште не е пуштено дека е поддржано: NLB Pay NOVO

Уште не е додадено и на Apple официјалната страна, ама кај и да е :)

Ervo

hello world
7 септември 2008
364
651

Не поминува VISA ни кај мене сеуште, а Mastercard си помина се како што треба.

mrmarko4fun

hello world
26 јули 2017
219
229
Куманово

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Јас додадов VISA со NLB и немаше проблем. Тестирав и работи во продавница да се плати.

AleksandarBR8

hello world
8 февруари 2015
199
318
Скопје
NLB Pay е апликацијата што ќе го замени NLB мКlik. NLB Pay е апликација која што треба да се користи за цела НЛБ групација. Во моментот МК уште не е поддржана за да додадеш банкарска сметка, но мислам работат на тоа. Од скоро е додадена БиХ и Косово, а ако видиш неколку страни назад на сликите, еден момент беше и МК додадена (NLB Skopje). Мислам дека верифијација по телефон уште не работи, затоа што поддршка во НЛБ уште не се свесни дека е поддржано (мое мислење) :) Официјално на НЛБ веб страната уште не е пуштено дека е поддржано: NLB Pay NOVO

Уште не е додадено и на Apple официјалната страна, ама кај и да е :)

Мене ми помина гледам и на другите тука некој, да таа апликација може е за цела групација но функционира, и секако веќе мастерот ми е додаден на wallet, се јавив денес во НЛБ за помош рекоа дека не може да ми помогнат сеуште околу тоа немаат информации, но со кодот кој ми стигна на порака од НЛБ активирав.

_dejan

read-only
21 септември 2022
16
23
Сега ќе чекаме уште толку години да го проработат на Watch
Погледнете го атачментот 152467
Исто и кај мене не сакаше да се верифицира на apple watch ја избришав и сега никако не може да се додаде, внесувам точен пин 3 пати и се блокира.
Во iPhone отвори Watch апликацијата > Wallet & Apple Pay. Треба да има листа на картички што ги имаш на iPhone и да ги додадеш на Watch. Ќе ги додадеш и на Verify треба да ти даде опција за верификација со телефон или NLB Pay. Кликни си на NLB Pay, ќе ти ја отвори апликацијата. Таму ќе ти побара ПИН од картичката. После пинот треба да ги додаде во Watch. Јас ги додадов Мастер и Виза.. Исто така ти стигнува и СМС за секој обид на додавање во Wallet или Watch.

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Јас преку NLB Pay ги додадов така поминува и на Apple Watch и на iPhone, а ако пробаш рачно преку Wallet не поминуваше додавањето

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
Во iPhone отвори Watch апликацијата > Wallet & Apple Pay. Треба да има листа на картички што ги имаш на iPhone и да ги додадеш на Watch. Ќе ги додадеш и на Verify треба да ти даде опција за верификација со телефон или NLB Pay. Кликни си на NLB Pay, ќе ти ја отвори апликацијата. Таму ќе ти побара ПИН од картичката. После пинот треба да ги додаде во Watch. Јас ги додадов Мастер и Виза.. Исто така ти стигнува и СМС за секој обид на додавање во Wallet или Watch.

Одам Watch -> Wallet & Apply Pay -> Verify -> потврдувам на NLB Pay со пин -> ме носи на Wallet без никаков смс...

Изгледа НЛБ не платиле сметка за телефон :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

mrmarko4fun

hello world
26 јули 2017
219
229
Куманово
Ова го направив но по внесување на пин ме врати во Apple Wallet кој ми беше веќе верифициран на iphone и потоа одам во watch и wallets и пак бара верификација глави во loop.

xGenius

read-only
7 ноември 2014
34
14
Симнав NLB Pay и Wallet (избришани ми беа)
Во NLB Pay внесов матичен, мобилен, сетирав пин/faceid си ја одбрав/активирав Visa картичката во апликацијата, внесов пин и ми даде опција додади во Apple Wallet, стигна СМС и тоа е тоа, успешно се додаде одма.
После пар минути ми стигна нотификација на телефонот дали сакам да ја додадам и на саатот. Успешно пројде и тоа. Обрав верификација преку NLB Pay место преку мобилен.

Последна промена:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно