Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

stojatoni

hello world
3 декември 2012
78
49
Miami, Florida
Самсунг ќе биде добар кога ќе направи свој саглам процесор.
Се додека е под конец на Америка, ретко некогаш ќе биде подобар од Apple.
Самсунг единствено помага само на пазарот да има високи цени.
Дури сметам дека е договорено и со Apple. Па така САД и од Самсунг добиваат убава заработка.

Како го прави тоа. Па клучните и скапи работи кои ги користи Samsung се на амерички фирми.
Така да еден Самсунг телефон 50% од цената ако не и повеќе оди за Америка.

Кога ќе направат свој оперативен и свој процесор саглам, тогаш за мене ќе бидат за почитување.
Како што сега тоа го прави Хуавеи. Видовме пред санкциите дека мобилните може да бидат и многу поквалитетни и доста поевтини.
И нормално во период, дури и подобри од Apple. Реално после Huawei, никој не успеа да му зададе таков шамар на Apple. Од Самсунг искрено не ни очекувам нешто такво да се обиде да направи.
Нивото на квалитет им е на доста ниско ниво споредно со Huawei, LG итн.
Мислам дека свесно беше и LG тргнат од пазаро и оставено простор на Samsung.
За Хуавеи пак мислам дека веќе е јасно дека санкциите се тотално неоправдани.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.583
19.291
Програмабилно физичко дугме е ненадјебиво добар фичр кај мобилен телефон. На пример програмирано за вклучување на камера и сликање.

Ова го воведе Sony кај Xperia Z2 па го користи се до денес.
Влета Apple и ова го претстави како нивно, рафинирано, достигнување.
Кој им е крив на другиве што се мутави.

Што се однесува до портот. Јас, еве љут Андроидаш, не се сеќавам кога последен пат сум користел USB кабел за префрлање на податоци пошто ми е невидена гњаважа.

За големи видео фајлови користам FileZilla FTP преку WiFi 5 GHz (и супер се брзините) во двете насоки.

Не ја оправдувам ретардираната одлука брзините да ги ограничат на 2.0 ама сакав да ја доловам "насушната" потреба од USB кабел.

Јас лично иПхоне имам користено околу 2 часа и не сум меродавен да зборувам за квалитет и ергономија.
Од оние "неконтрашки" муабети со бивши Андроид корисници имам дојдено до заклучок дека се супер задоволни и покрај " затуцаноста" во однос на Андроид флегшипите.

Ако оак остатокот од "екосистемот" по дома е Apple, iPhone е единствено логично решение. Кое, рака на срце, работи многу подобро од Android <> Windows

На пример Phone Link особено многу се сака само со Samsung а и таа љубов не е безусловна. Големината на фајловите е ограничена, телефонот треба да биде отклучен за да продолжиш и слични бедотии.

Реториката "глуп си ако купиш иПхоне за 1500, земи Samsung за 1200" е инфантилна и претставува лажна дилема.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.104
2.343
Програмабилно физичко дугме е ненадјебиво добар фичр кај мобилен телефон. На пример програмирано за вклучување на камера и сликање.
Ова самсунг го имаше на Ноте8 па сите имаа лоши коментари за истото.

kirev

senior
31 мај 2010
9.070
7.756

Ги нема уште кај нашите...

dddragan

hello world
12 август 2014
436
598
Користев Андроид и Самсунг флегшип уреди долги години дур не купив 14 Про. Не планирам да се враќам на Андроид, бар не во догледна иднина. Не му треба на секој 300 инчи екран и 5000 херци дисплеј - му треба јак процесор, испеглан оперативен, брз трансфер на податоци меѓу лаптоп и телефон или телефон и телефон (AirDrop е најбрзото нешто што сум го користел, на крај на памет не ми текнало кабел да барам) спакуван во нормална големина телефон со добра изработка. Во други зборови - озбилен телефон за озбилни потреби - не играње игрици. Ама иди објасни го ова на други “ама вие критички не размислувате, не сакате напредок, ве дупат” луѓе. Не знам кој не размислува критички овде…

Според мене ниту еден Андроид не може да го понуди ова, а да не е mid-range. Пред да почнете да скокате на ова, прочитајте го тоа погоре пак - да не е цигла.

Ич не ми мења дали 15ка е 2% или 20% боље. 14ката топ ме служи, не ја мењам секако. Следен телефон ќе биде ваљда 18ка здравје ако продолжат трендовите.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Во други зборови - озбилен телефон за озбилни потреби - не играње игрици.

Сигурен си?
Мислењето е автоматски споено:

Пола презентација беше за играње игрици на А17...
A17 Pro...ќе замолам да те банираат од темата, не ни требаат вакви несериозни ликови!

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
269
566
Скопје
Во моментов го тестирам ios 17.
Предобро и пребрзо. Има доста нови работи посебно ми се допаѓа новиот начин на едиторање на контактите со poster и contact photo

Sent from my iPhone using Tapatalk

Скоти

user
15 октомври 2013
1.280
2.366
Јас преминав од S9+ на iPhone 13 Pro Max и не згрешив. Прво софтверот и оптимизацијата му е страшно добра. Искрено, јас не би се вратил да користам Android телефон. Според мене, build quality на apple продукти е далеку понапред и подобар од било кој друг Android бренд/уред.

Бтв, размислувам за 15 про мах, ама сепак би почекал некоја недела, две да поминат, да излезат reviews и импресии за телефонот.
Ето видиш, јас обратно, користев С10+ и ајде реков еднаш ќе сменам да пробам ајфон 14 Плус. Денот го проколнав, бев спремен да го вратам уште истиот ден во Телеком ама ајде ме натера жената, ќе сум се навикнел ќе немало проблеми. 6 месеци ми поминаа во пцуење и нервози со него.
Никад више на тој канцер ОS.
Едино што вредеше беше батеријата и звучките, останатото го пцујам до ден денес каде стигнам.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
626
1.520
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Ето видиш, јас обратно, користев С10+ и ајде реков еднаш ќе сменам да пробам ајфон 14 Плус. Денот го проколнав, бев спремен да го вратам уште истиот ден во Телеком ама ајде ме натера жената, ќе сум се навикнел ќе немало проблеми. 6 месеци ми поминаа во пцуење и нервози со него.
Едино што вредеше беше батеријата и звучките, останатото го пцујам до ден денес каде стигнам.
Читајќи го постов добив впечаток дека имаш проблем со навиките кој што си ги стекнал на андроид, ти фалат шорткатите и некој такви функционалности, или имаш проблем генерално со телефонот како уред ?
Го имав истиов проблем како и ти, ама го надминав после 3-4 месеци.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.104
2.343
Користев Андроид и Самсунг флегшип уреди долги години дур не купив 14 Про. Не планирам да се враќам на Андроид, бар не во догледна иднина. Не му треба на секој 300 инчи екран и 5000 херци дисплеј - му треба јак процесор, испеглан оперативен, брз трансфер на податоци меѓу лаптоп и телефон или телефон и телефон (AirDrop е најбрзото нешто што сум го користел, на крај на памет не ми текнало кабел да барам) спакуван во нормална големина телефон со добра изработка. Во други зборови - озбилен телефон за озбилни потреби - не играње игрици. Ама иди објасни го ова на други “ама вие критички не размислувате, не сакате напредок, ве дупат” луѓе. Не знам кој не размислува критички овде…

Според мене ниту еден Андроид не може да го понуди ова, а да не е mid-range. Пред да почнете да скокате на ова, прочитајте го тоа погоре пак - да не е цигла.

Ич не ми мења дали 15ка е 2% или 20% боље. 14ката топ ме служи, не ја мењам секако. Следен телефон ќе биде ваљда 18ка здравје ако продолжат трендовите.
Nearby share на самсунг не си користел?

bloops666

hello world
22 септември 2022
91
93
види, сите имаме различни очекувања. јас мислам дека андроид комјунити колку и да се труди, таков еко систем како на епл никогаш нема да напрат. In other words pros и cons можи да си наоѓаме да дискутираме, да фалиме, да хејтаме за се. personal preferences се во прашање.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.583
19.291
јас мислам дека андроид комјунити колку и да се труди, таков еко систем како на епл никогаш нема да напрат
Затоа што нема потреба да се гради екосистем за Android.
Android, покрај сите мани (за кои се заслужни производителите на телефони) е замислен и работи со се.

btw
USB 3.0 брзини ќе има само за Pro и Pro Max

btw 2
Portrait mode „отпосле“ го има и на Samsung (конкретно на A52s) и не ми е јасно што е причава со фичри кои ги има на секој Андроид. Од најзатуцани модели па се до флегшип.
Ама ова е Apple. Мора да се направи fuzz

KarajanN

hello world
2 јуни 2010
71
59
Android, покрај сите мани (за кои се заслужни производителите на телефони) е замислен и работи со се.

Скоро секој производител си има свој еко систем со кој ги врзува корисниците за неговите продукти.
Имаш телефон, часовник, слушалки, тагови, софтвер и др. на еден еко систем, за да смениш телефон од друг производител треба да се откажеш со добар од фичрите кои ги имаш на уредите, додека па за префрлување од apple на android скоро ништо не би ти работело. А и Samsung почна да вади производи кои се некомбатилни со IPhone, плус на тоа и знаат да прават пролеми со другите Android телефони. .

bloops666

hello world
22 септември 2022
91
93
разговараме за еден вендор против you tell me how many. Anyway, инфериорноста према епл време е да ја признајте :)

А и Samsung почна да вади производи кои се некомбатилни со IPhone, плус на тоа и знаат да прават пролеми со другите Android телефони.
шатганот внога, самите.

dddragan

hello world
12 август 2014
436
598
Nearby share на самсунг не си користел?

Сум користел. И сум трошел и бар по пола саат да пробам од Android на Windows да префрлам податоци, зависи од Андроид до Андроид.

AirDrop е универзален, никад не го мислам. Едноставно не ми се замара веќе со тоа.

Пола презентација беше за играње игрици на А17...

Супер! Чим на игри гази за мои не-гејмерски потреби уште боље ќе е. Уште па да знам дека нема гејмерски 300 инчи дисплеј? Sign me up!!!

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.104
2.343
Сум користел. И сум трошел и бар по пола саат да пробам од Android на Windows да префрлам податоци, зависи од Андроид до Андроид.

AirDrop е универзален, никад не го мислам. Едноставно не ми се замара веќе со тоа.

Супер! Чим на игри гази за мои не-гејмерски потреби уште боље ќе е. Уште па да знам дека нема гејмерски 300 инчи дисплеј? Sign me up!!!
Работи airdrop од iphone на самсунг и од iphone на пц?

Последна промена:

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.104
2.343
Не. А тоа самсунг ниар шер работи со ајфон и мекбук?
Работи на сите андроид телефони над верзија 6.0 и пц со windows оперативен.

Линукс веројатно некогаш ќе го добие како официјална апликација, иако има други апликации што го овозможуваат тоа.

Работи и на мек со 3rd party апликација.

Дополнително може безжично со Phone Link да се поврзе андроид телефон на windows, и да се видат сите слики во галерија, да се копираат од и на телефонот без проблем. Може и било која апликација да се уклучи на пц од телефонот. Може да се уклучат/изгасат звук/вибрации, DND и да се ракува лесно со медиа што е моментално пуштена на телефонот. Повици, смс, нотификации.

Има phone link и за iphone ама само повици, смс и нотификации може да се гледаат.

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно