Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.192
1.643
Скопје
Кај мене од 23 јануари уште стои на креирана коначна нарачка значи не е за сите исто пак е како ќе ти се погоди
Има таму на крајот на пораката 3 клучни збора - "Ако", "Веројатно" и "Околу".

denko55

hello world
8 ноември 2025
58
60
На вести на Канал 5, Царинска управа вика нема никаков проблем, сѐ тече без застој! :poop:

UPDATE: Кој пишува пред да погледне нагоре, ќе додава апдејт! :ROFLMAO:
Не знам, јас не ја обвинувам Канал 5. Која друга страна да ја прашаат кога малкумина поднеле претставки до институциите со свои тракинг броеви кои покажуваат дека пратките им стојат на царина од декември. Пример, би кажале од Агенција за пошти кажаа дека бројот на претставките кај нив е значително зголемен, Народен правобранител кажа тоа и тоа итн.

Во ред е, соопштението на страната на пошта е доказ дека конечно чувствуваат некаков притисок. Тоа што Царинска управа кажува дека кај нив е се нормално и не е лага. Тие си бработуваат онолку пратки колку што обработувале и претходно и ги ослободуваат пратките кога ќе бидат платени давачките. Гледате дека сопственикот на ЕЛС индиректно кажува дека можеби има застој некаде, не смее директно да каже. За неговите пратки и не лаже, нема некаков застој.

Резултатот и притисокот би бил значително поголем кога државава би имала доволно свесни граѓани кои ќе сфатат дека нивните реакции имаат резултат, особено кога се масовни.

Последна промена:

Zokbt

read-only
13 ноември 2014
48
20
За тие што не гледат телевизија. Ова е видеото од Анал5.
Боже сачувај за него нормално било по 3 месеци да има доцнење на пратките, за него 3 месеци значи 1 ден. Ниту спомнаа нешто за предходните пратки со RR****HU што се заглавени од маџарска што ги носеше виа пост...Што ќе биде со нив? Кој ќе ги преземи старите со RR*HU код? Дали ќе се достават или ќе се вратат...Ниту ништо...
Jas neznam zosto voopsto go intervjuiraat ovoj od ELS toj e privatnik kakva vrska i pojma ima so nasiov problem so carina tie voopsto ne odat so els

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
А, да не збориме дека за себе мисли дека е втор човек во државава! Ееевентуално и прв! :sick:

mark77

read-only
21 декември 2017
3
1

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Не знам, јас не ја обвинувам Канал 5. Која друга страна да ја прашаат кога малкумина поднеле претставки до институциите со свои тракинг броеви кои покажуваат дека пратките им стојат на царина од декември. Пример, би кажале од Агенција за пошти кажаа дека бројот на претставките кај нив е значително зголемен, Народен правобранител кажа тоа и тоа итн.

Во ред е, соопштението на страната на пошта е доказ дека конечно чувствуваат некаков притисок. Тоа што Царинска управа кажува дека кај нив е се нормално и не е лага. Тие си бработуваат онолку пратки колку што обработувале и претходно и ги ослободуваат пратките кога ќе бидат платени давачките. Гледате дека сопственикот на ЕЛС индиректно кажува дека можеби има застој некаде, не смее директно да каже. За неговите пратки и не лаже, нема некаков застој.

Резултатот и притисокот би бил значително поголем кога државава би имала доволно свесни граѓани кои ќе сфатат дека нивните реакции имаат резултат, особено кога се масовни.
Денко, што зборуваш бе ти. Читам и ти се чудам. Царинска управа кажува дека се е е нормално кај нив, и тоа не било лага? Па што е за тебе ненормално ајде кажи ми? Пратка да седи на царина од 25 Декември и уште да не е излезена од таму по тебе е нормално? Од ЕУ, со цена на неа. Колку е по тебе нормално да чекам да ја оцаринат, да им е... царината?
Ај да слушнам, може јас сум грешка...

denko55

hello world
8 ноември 2025
58
60
Денко, што зборуваш бе ти. Читам и ти се чудам. Царинска управа кажува дека се е е нормално кај нив, и тоа не било лага? Па што е за тебе ненормално ајде кажи ми? Пратка да седи на царина од 25 Декември и уште да не е излезена од таму по тебе е нормално? Од ЕУ, со цена на неа. Колку е по тебе нормално да чекам да ја оцаринат, да им е... царината?
Ај да слушнам, може јас сум грешка...
Полека, без скокање. Ти очигледно не знаеш како се води PR. Тие не лажат, туку си играат со зборови. Не велат дека има застој затоа што немаат доволно кадар, туку велат дека пратката „се ослободува во слободен промет по завршување на постапките и по извршеното плаќање на давачките кон државата“. И тоа е точно, сите што чекаме се уште немаме платено давачки. Со други зборови, застојот е нормален според нив. Дали лажат или извртуваат факти, тоа е дискутабилно. Сигурно не очекуваш институцијата да се нападне сама себе. Признанието за нив го дава пошта со нивното соопштение.

Туку, ти поднесе некаде формално претставка или чекаш јас и уште неколкумина други да ти го решиме проблемот?

Атачменти

• ЦУ.png
    ЦУ.png
    252,5 KB · Прегледи: 26

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Полека, без скокање. Ти очигледно не знаеш како се води PR. Тие не лажат, туку си играат со зборови. Не велат дека има застој затоа што немаат доволно кадар, туку велат дека пратката „се ослободува во слободен промет по завршување на постапките и по извршеното плаќање на давачките кон државата“. И тоа е точно, сите што чекаме се уште немаме платено давачки. Со други зборови, застојот е нормален според нив. Дали лажат или извртуваат факти, тоа е дискутабилно. Сигурно не очекуваш институцијата да се нападне сама себе. Признанието за нив го дава пошта со нивното соопштение.

Туку, ти поднесе некаде формално претставка или чекаш јас и уште неколкумина други да ти го решиме проблемот?
Не, јас само ти се чудам на умот
ПР за пратки кои лежат кај нив со месеци без да ги чепнат навистина не знам како се води. Знам како се лаже без срам
Освен тоа, малку ти се измешаа брзините
Ние плаќаме откако тие ќе ја пропуштат пратката кон пошта со нивната пресметка, не чекаат на нас да платиме
Толку

rhwksss

read-only
3 февруари 2026
8
17
Знае некој што се случува со ЕЛС и пратките што се со МК бројче? Една имам од 29 јануари само пишува креирана комплетна нарачка, а другиве не ги ни наоѓа. На алиекспрес ми јавува дека се на царина сега, ниту на сајтот на пошта не ги наоѓа тие бројчиња.
Кај мене беше со истиот статус од 23ти јануари, ја доставија вчера преку ЕЛС.

aleks989

hello world
19 ноември 2016
272
530
Битола
Со секој закон пополека се докопва гробот на ЕУ, на стаклени нозе се крепи, едвај чекам да се сруши како кулата Вавилонска.

bonsmk

read-only
23 јануари 2026
32
10
дополнително, некој од членовите претохдно спомна, сите кои што имате статус "Pratkata se prima od Ispra}a~ " подолг период, многу веројатно да се стигнати на аеродром но пошто пренатрупани се со неиспроцесирани нарачки во Царина не ги скенираат овие, и во систем дремат во меѓу простор.. море нека го затнат и аеродромот со пратки нека се изблокира се @#@#

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
дополнително, некој од членовите претохдно спомна, сите кои што имате статус "Pratkata se prima od Ispra}a~ " подолг период, многу веројатно да се стигнати на аеродром но пошто пренатрупани се со неиспроцесирани нарачки во Царина не ги скенираат овие, и во систем дремат во меѓу простор.. море нека го затнат и аеродромот со пратки нека се изблокира се @#@#
Јасно е дека се кај нас некаде
Инаку кој нормален би чувал пратки по 3 месеци зафрлени без да ги погледне...
Ни Орбан не е толку мрднат

Zokbt

read-only
13 ноември 2014
48
20

Тие не лажат ! Тие сушат од лажење не прават бидали во здрав памет , само не ми е јасно како ова не го чувствуваш .

Leko

read-only
12 април 2024
2
1
Старите викаат "Алчно куче и од газот си гризе!". Од најголема онлајн трговија на Балканот, оваа наша дупка од држава и во ова ќе го допре дното, како и во се друго. Долгорочно, незнам кој ќе има ќар од ваквата политика. Ако нема повеќе нарачки, од што ќе наплаќаат ДДВ и царини? Еве, не сум нарачал ништо веќе втор месец, а си имав навика две-три работи месечно. Не ни ги погледнувам сајтовите што нудат, дури и од Тему поретко нарачувам, незнам која следна будалаштина ќе ја направат. А што направија, само повеќе простор за развој на шверцот, покрај вреќите со "Мери Џејн".

Manis

hello world
14 јануари 2026
147
58
Со секој закон пополека се докопва гробот на ЕУ, на стаклени нозе се крепи, едвај чекам да се сруши како кулата Вавилонска.
Нашата пошта е по развиена за разлика од ЕУ...Толку сме развиени што чекаме 3 месеци обични пратки да ни оцаринат...Готово ЗЛОБНО ЕУ ПРОПАСТ...Хахахахха лелеле готово нека му умре козата на комшијата..... ЕУ се распаѓа на стаклени нозе..татарско ЕУ срам да и е..сите се виновни само ние не сме виновни за овие 35год. човек да ви се чуде на паметот...сите се татари, цигани, арапи, турци...само ние сме рајски небесен народ што 35години политичари не стрижат како овци.

ЕУ воведува ФИКСНА ЦЕНА од 3 ЕУРА на сите пратки до 150 ЕУРА..ЗНАЧИ ФИКСНО 3 ЕУРА Е КАЈ НИВ...Не е 18% како кај нас 3-та светска економија СРМ-Бановина.....
зошто и кај нас не воведоа само фиксна цена 3 ЕУРА за сите пратки до 150ЕУРА...ШТО СМЕ НИЕ ПО РАЗВИЕНИ ОД ЕУ ПА ДА ПЛАЌАМЕ десеткратно дупли трошоци од ЕУ граѓаните? Зошто кај нас се воведоа 18% ДАНОЦИ на пратки до 90 ЕУРА, а после 90 ЕУРА плус и царина и шпедиција трошоци. ЗОШТО НЕ ВОВЕДОА САМО ФИКСНА ЦЕНА ОД 3 ЕВРА ЗА СИТЕ ПРАТКИ ДО 150ЕУРА КАКО ВО ЕУ?

Сега кого пропаѓа прашањето е? ЕУ ПРОПАГА ИЛИ НИЕ ОВДЕ ВО СРМ-БАНОВИНАТА што поштата ни е мизерија и сите се партиско вработени како некоја секта?

zokidac

read-only
6 април 2024
13
8
пред одредено време спомнав нешто во врска со ова, дека пратките се стигнати на аеродром во СК и им треба недели, а сега и месеци за да се обработат од царина. некои велеа демек не стигнале пратките до Македонија. не сум од вчера и често праќам до Македонија. последниве 3-4 години е се полошо и полошо. кога праткине стојат подолго време необработени, ризикот од нелегално отварање е поголем. на мене од 5 пратки, 2 беа нелегално отворени пред да почне ова мизеријава со ддв на се и сешто. неписмениве паразити од сдс, а сега и од дпне само кокодакаат online трговија и бизнис, а врска немаат.
Уште пред да почне ова мизеријава со ддв, царината имаше слаба ефикасност и пред тоа. имам направено и видео за споредба Србија и Македонија со ист тип на пратка и документирам секогаш кога праќам со слики при пуштање овде од Калифорнија и во каква состојба е превземена во Македонија. тежок аматеризам

Последна промена:

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.192
1.643
Скопје
Прв статус кај нив на 23 Јануари, мислам дека беше само "Креирана Нарачка" па во моментот кога ми се појави сума во денари(отприлика пред 1 недела) кај "Плаќања за примачот" се смени на "Креирана комплетна нарачка" без да се промени датумот 23 Јануари.
На 13 Февруари во главен магацин.
на 14 Февруари трансфер до магацин што ми е до гз во населба.
Уште немало јавување по телефон или известување по смс, така да ќе се тркне Понеделнички до кај нив па ваљда ќе се знае конечен резултат.
Да се надоврзам на муабетов.

Не стигнав да отидам до база да пробам да ја земам пратката, пошто сабајле(16 Февруари) ја дале на курир за достава. Му се јавив на дечкото и за пола саат- саат беше на паркинг.
Кога би барале идеално, според мои потреби пошто на 50 метри ми е базата, сметам дека би требало да ја остават таму пратката и само да ме известат да ја подигнам, и да го прават истово за адреси кои се во радиус од пример 1км или слично. Според ова, процесот на работа не им баш најоптимизиран.
Би можеле ем курир да не ангажираат, кој за тоа потрошено време би услужил други клиенти кои се подалеку, ем јас ќе ја земев некој саат порано(што е реално небитно, али правиме муабет за идеално).

Се на се ОК прво искуство со ЕЛС дечкиве, ништо надвор од нормала.

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
298
192
Да се надоврзам на муабетов.

Не стигнав да отидам до база да пробам да ја земам пратката, пошто сабајле(16 Февруари) ја дале на курир за достава. Му се јавив на дечкото и за пола саат- саат беше на паркинг.
Кога би барале идеално, според мои потреби пошто на 50 метри ми е базата, сметам дека би требало да ја остават таму пратката и само да ме известат да ја подигнам, и да го прават истово за адреси кои се во радиус од пример 1км или слично. Според ова, процесот на работа не им баш најоптимизиран.
Би можеле ем курир да не ангажираат, кој за тоа потрошено време би услужил други клиенти кои се подалеку, ем јас ќе ја земев некој саат порано(што е реално небитно, али правиме муабет за идеално).

Се на се ОК прво искуство со ЕЛС дечкиве, ништо надвор од нормала.
Или тоа или на тракинг бројот да има некоја форма со прашање дали сакате да ви биде доставена од курир или сами ќе си ја подигнете

15 септември 2012
1.164
1.300
Сите пратки кои ми беа заглавени од царината, алиекспрес ми ги рефундираше, што сакам да кажам дека ми ги вратија парите.
Сега кога ќе дојде пратката на царинење: сум ја платил $14,55 и ми вратиле $14.55. За царинење $0,00.
Експертиве колку ќе ме царинат, на која вредност на пратката, оти пратката нема вредност, т.е. вредноста е 0 ???

mmarko

hello world
1 март 2013
203
157
mmarko's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-4770K
Motherboard
Asus Gryphon Z87
Storage
Samsung 840 Pro 256GB, Samsung 860 Evo 500GB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
Kingston HyperX Beast 2x8GB 1600MHz
Video card
Asus TUF Gaming RTX 3090
Case
SilverStone TJ08-E
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
X-Bows Ranger (Hako Royal True)
Audio
Sennheiser HD 6XX
Monitor
Dell UltraSharp U2518D + Dell UltraSharp U2412M
OS
Windows 10
Ви има искочено Недостасува фактура, иако веќе имате испратено? Им пуштив уште кога се појави на царина, викам секако ќе бараат. После некоја недела се смени статусот во Недостасува фактура, па им пуштив уште еднаш за во секој случај. Сега се мислам дали воопшто не провериле маил или има др. проблем.

Друга една имам преку ЕМС, може има шанси побрзо да стигне...

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.271
2.705
Ви има искочено Недостасува фактура, иако веќе имате испратено? Им пуштив уште кога се појави на царина, викам секако ќе бараат. После некоја недела се смени статусот во Недостасува фактура, па им пуштив уште еднаш за во секој случај. Сега се мислам дали воопшто не провериле маил или има др. проблем.

Друга една имам преку ЕМС, може има шанси побрзо да стигне...

они ги читаат тие мејлови како им стигаат. Ако немаш статус недостасува фактура, нема поента да им праќаш. Праќаш само кога статусот е сменет во недостасува фактура.

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Да прашам, има некој во последно време добиено било каква пратка од заглавените
(не оние со RR...HU), другите што се преку Пошта, од било каде?

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно