Лепенките беа не скинати и пакувањето не отворено, не знам како работи тој дел од процесот, али не го исклучувам и тоа.Мене ми изгледа ко кај нас да направиле некоја дубара.
Пиши за апдејт како и да е.
Не се надевај на враќање пари. Враќаат само за ситните пратки, сѐ што е малце поскапо - топла вода ќе измислат трипати, 20 пати ќе те прогласат за Богот на нова Кинеска религија почната по тебе, ама пари нема да видиш!
Јас го јадев - останав и без 1.600 денари од нарачката, ама и без дополнителни 850 денари платени за враќање на пратката во Кина!
Буквално од коа пишав во темава до сега се сменија работите.Мене ми изгледа ко кај нас да направиле некоја дубара.
Пиши за апдејт како и да е.
Не би требало ако е сетирано цените да ти ги покажува во долари во home page на алиекспрес.Дали ова значи дека алиекспрес наместо во долари сега наплатува во денари кај нашите банки?
Не сум менјал ништо во сетинзи, години уназад во сумата на сите нарачки пишуваше USD а сега во новите нарачки пишува MKD.Не би требало ако е сетирано цените да ти ги покажува во долари во home page на алиекспрес.
Не сум менјал ништо во сетинзи, години уназад во сумата на сите нарачки пишуваше USD а сега во новите нарачки пишува MKD.
Цените во home page секогаш ги прикажуваше во денари и пред да настане оваа измена кај my orders страната и нотификациите од банка.
www.slobodenpecat.mk
![]()
Ќе се оданочуваат и купувањата од странство под 22 евра, удар врз ерата на Тему - Слободен печат
Во Собранието е доставен предлог од Владата за измени на Законот за додадена вредност, со цел да се избрише ослободувањето од плаќање ДДВ за производите што ги нарачуваат граѓаните од странство во износ до 22 евра. Ова значи дека сите досегашни нарачки на најразлични производи – од шраф до...www.slobodenpecat.mk
Баш така, и што е најлошо, 90% од производите кои се нарачуваат воопшто ги нема во МК. На сите ни е јасно дека целта е полнење буџет а не заштита на домашните бизниси, ние ниту имаме производство ниту трговија, само скалперски цени по продавниците.Ова е од твитер. Мислам дека е точно.
На пратка од 1000 денари нема да платите 18% ддв.
Ќе платите 180 денари ддв, 350 дена проверка и 120 ден такса за 2 уплатници, тоа е 65% поскапо. 1650 ТОТАЛ!
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K2/K6/K2 Pro/K6 Pro, Black, PR43
940,00 ден
CABLES AUDIO FIFINE L9 2x XLR M/F 3,0M, L9
810,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BROWN switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M3
15.770,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Banana switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M4
5.450,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON BLACK MYTH WUKONG DELUXE EDITION 75% , Metal Body, HS, RGB, 2.4 GHz & BT, Pre-lubed TTC Golden Pink switch, w/knob, WKD-21
16.050,00 ден