Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Nvidia - Генерална дискусија

22 април 2007
1.126
1.723
Skopje
gamer-eddie's setup  
Processor & Cooler
CPU i7 4790К Deep Cool Captain 360EX
Motherboard
Asus Maximus 7 Formula
Storage
Bunch Of Disks
PSU
Cooler Master Vanguard 850W
RAM
32GB Kingston Beast 2400mhz
Video card
OnBoard madafakaz :) & понекад GTX 980Ti Matrix
Case
Corsair 780T
Mouse
R.A.T. 7
Keyboard
Asus Cerberus
Audio
Logitech G330
Monitor
BENQ GW2760
OS
Windows 7 Ultimate 64bit & гомноно 10-ка
рејтрејсинг не е нешто револуционерно, бар мене не ми беше. Не знам има игри без него што изгледаат спектакуларно. Ова многу извикана технологија ми е, поготово со Сајберпанкот, игрица што не верувам да ја играм некогаш пошто едноставно не е мој cup of tea.
тоа е ствар од дедо ное (најчесто за филмови се користи) само што лубенициве се филмаат дека измислиле топла вода а купциве ги мрзи да прочитаат

cyberjunk е ужас wanna be deus ex само што видов дека е мултиплатформ знаев дека ке биде ужас
Мислењето е автоматски споено:

се глеа дека си пробал
за ралика од други фаци јас имам стандарди

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
тоа е ствар од дедо ное (најчесто за филмови се користи) само што лубенициве се филмаат дека измислиле топла вода а купциве ги мрзи да прочитаат

iu

22 април 2007
1.126
1.723
Skopje
gamer-eddie's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Maximus 7 Formula
Storage
Bunch Of Disks
PSU
RAM
Video card
Case
Corsair 780T
Mouse
R.A.T. 7
Keyboard
Asus Cerberus
Audio
Logitech G330
Monitor
BENQ GW2760
OS
Од лични искуства AMD картициве имаат послаб квалитет наспорти Nvidia.
За поновиве модели зборувам од AMD 6xxx ген и Nvidia 3xxx ген па нагоре.
брат на нвидиа морам да го пресетирам цел нивни контрол панел за да добијам слика/боја што ми се свиѓа
баш ја терам оваа твојава 3090ка и ја споредував со 6900 на 1080р на 4к и на тв , искрено боиве на радеонката повеќе ми се свиѓаат, на нвидиа некако бледи ми се ако не ги исетирам
ама тоа од секад било последен пат споредував vega со 1080ti и исто приметив
View: https://www.youtube.com/watch?v=3fmvxgCVzhY
Мислењето е автоматски споено:

не се секирај така се учи

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.490
7.762
Скопје
www.facebook.com
брат на нвида морам да го пресетирам цел нивни контрол панел за да добијам слика/боја што ми се свиѓа
баш ја терам оваа твојава 3090ка и ја споредував со 6900 на 1080р на 4к и на тв , искрено боиве на радеонката повеќе ми се свиѓаат на нвидиа некако бледи ми се ако не ги исетирам
ама тоа од секад било последен пат споредував vega со 1080ti и исто приметив
View: https://www.youtube.com/watch?v=3fmvxgCVzhY
Знам и за бојата и јас ги користам воедно 2та бренда, али не сум задоволен од квалитетот на АМД, за другото за игрици и брзина/перформанси наспорти цената се топ. И негативната страна е тоа многу помалце држаат на цена, доста драстично му паѓа цената на нив, не се баш баран бренд наспорти Nvidia.
Али секој си го цене својот бренд и си го сака.
Јас само споделив мое мислење.
Не сум во ниеден табор и двата бренда ги користам цело време.

22 април 2007
1.126
1.723
Skopje
gamer-eddie's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Maximus 7 Formula
Storage
Bunch Of Disks
PSU
RAM
Video card
Case
Corsair 780T
Mouse
R.A.T. 7
Keyboard
Asus Cerberus
Audio
Logitech G330
Monitor
BENQ GW2760
OS
Знам и за бојата и јас ги користам воедно 2та бренда, али не сум задоволен од квалитетот на АМД, за другото за игрици и брзина/перформанси наспорти цената се топ. И негативната страна е тоа многу помалце држаат на цена, доста драстично му паѓа цената на нив, не се баш баран бренд наспорти Nvidia.
Али секој си го цене својот бренд и си го сака.
Јас само споделив мое мислење.
Не сум во ниеден табор и двата бренда ги користам цело време.
и јас сум за исто не сум fanboy (поточно ги мразам нив)
ја сум фан на price - performance и реалните потреби на корисникот
мнооогу мразам маркетинг такозвана наука на лажење lol

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.969
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ова муабетов им е безвезе. Сите АМД карти за цената која се продаваат се добри перформери. Сега што немаат конкурент на 4090, не ги прави полоши.
Се е ова бизнис

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Јас користам АМД картици веќе две години и немам проблем со квалитет на бои и слика играм RDR2, The Witcher3 и презадоволен сум а nvidia немам пробано и неможам да коментирам за нив :)

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
626
1.519
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
А шо праиме со DLSS vs FSR ? Чек малце и ова да не е нешо шо не ве интересира и не го користите ?
Па ако не користите ништо од новиве технологии незнам зашо купувате нова генерација на графички…

Безвезе муабет праите и за џабе само фанбојувате. AMD имаа можност да го освојат пазарот ако понудеа пониски цени за 10-20%. Ама за жал се излакомија и удрија по џебот на купувачите.

Истата приказна е и со процесорите, 7000 серија е катастрофа. Едина причина да се пди на АМД 7000 е со цел за фјучр апгрејд посиболити. Според мене се е на жими мајка, земи послаб процесор сега за да си се исплати за 4-6 години од сега. Па реално ско праиме муабет ако сеа зеам интел i7 14700k знема да имам потреба од апгрејд у наредни 3-4 години…

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.977
Писти Охту
А шо праиме со DLSS vs FSR ? Чек малце и ова да не е нешо шо не ве интересира и не го користите ?
Па ако не користите ништо од новиве технологии незнам зашо купувате нова генерација на графички…

Безвезе муабет праите и за џабе само фанбојувате. AMD имаа можност да го освојат пазарот ако понудеа пониски цени за 10-20%. Ама за жал се излакомија и удрија по џебот на купувачите.

Истата приказна е и со процесорите, 7000 серија е катастрофа. Едина причина да се пди на АМД 7000 е со цел за фјучр апгрејд посиболити. Според мене се е на жими мајка, земи послаб процесор сега за да си се исплати за 4-6 години од сега. Па реално ско праиме муабет ако сеа зеам интел i7 14700k знема да имам потреба од апгрејд у наредни 3-4 години…
Еве имам и јас 7000 серија амд, во шо е катастрофа? Шо е то шо не чини?

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
626
1.519
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
RAM
Video card
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
OS
windows 11 pro
Пошто сум на 7600 процесор година и кусур, ај кажи ми шо се проблемите, да знам да ги барам, нишо не ме удрило до сега.
За истите пари имаш опција i5 13500 со далеку поевтина матична плоча и далеку поевтин рам а ќе добиеш подобар перфомранс од тој што моментално го имаш.
Супер си се АМД освен цените што ги имаат на производите, пишав и погоре, со 10-20% пониски цени можеа да го освојат пазарот со оваа генерација, мене искрено ми личи како баш и да не сакаат да го направат тоа, наспроти тоа важно им е само да си уновчат.

Едит: Проблемот е што цело време терате муабети и сеуште слепо верувате дека АМД нуди нешто повеќе за парите, а Нвидиа ви ги "краде" парите, а тоа не е точно, сите три фирми (народски речено) се бацуваат у уста и свесно ги поставуваат цените за да нема голема разлика за што ти ќе се одлучиш, секогаш има мал компромис дали да земеш АМД Нвидиа или Интел, ама сите 3 фирми се тука да ви ги земат парите, сите имаат посебни договори со поголемиот дел од видео игрити и мачкаат очи да направат проекција како нивната графичка/процесор вади повеќе фрејмс на одредени видео игри.

Последна промена:

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
За истите пари имаш опција i5 13500
Мене лично ми беше најбитен фактор да има барем уште 1-2 генерации за по некоја година да "боцнам" друг процесор. Во моментот кога ги споредував разликата не беше нешто екстремно голема во цена, и се решив за future proof платформа. АМА то не ми го одговори прашањето кои се проблемите толку катастрофални, чисто да знам шо да очекувам, оти до ден денешен јас имам 0 проблеми нит со платформата нит со графичката. Сосема се согласувам со муабетот за компромисите, скроз е така како шо велиш.

22 април 2007
1.126
1.723
Skopje
gamer-eddie's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Maximus 7 Formula
Storage
Bunch Of Disks
PSU
RAM
Video card
Case
Corsair 780T
Mouse
R.A.T. 7
Keyboard
Asus Cerberus
Audio
Logitech G330
Monitor
BENQ GW2760
OS

Амdelay се глуперди што не направат нешто high end све се едвај на мид и очекуваат продажба со набувтанине цени , баш прееска гледав од 500 евра намалиле -30 на 7800 wtf мизерен попуст, a за лубеницине да не зборам ако ништо друго барем на амд не се топат/кршат графичкине од 2к+ бона
Затоа одамна само половно купувам забегаа со цениве без никаква основа

dlss/fsr си е топ особено fsr бидејки подржува и стари графички а ngreedia не им дава никаква способност ни на свои производи , nvidia remix изгледа интересно ама ке видиме (како огромен фан на модови ова ептен ме интересира)

а за процесориве сега за сега интел баш бувално нека олади бидејки нема ништо освен custom loop што може да ги лади 24/7 и неофицијално шинтел вика подржуваме делид а до вчера мрчеа ама сенилниве фанбои памтат како златна рипка
мењаат сокет почесто од чорапи топат плочи па демек други им се криви, алооооооооо идат со 1.7 волти и пак не можат да одржат стабилен 6ghz на сите јадра колку што рекламираат aма фанбоиве саки саки како кирби
не дека amdelay се нешто бољи , пуштија нов тип на сокет а не истестиран за основни ствари како како ауто oc (vdc трпело до 1.3 а овие му дозволиле да иде накај 1.5 и после цофкале ) па рокаа плочине и процесорине, ама барем имаат асална подршка со години/генерации на пример на мојана x370 маста и ја извадив

Последна промена:

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.977
Писти Охту
Амdelay се глуперди што не направат нешто high end све се едвај на мид и очекуваат продажба со набувтанине цени , баш прееска гледав од 500 евра намалиле -30 на 7800 wtf мизерен попуст, a за лубеницине да не зборам ако ништо друго барем на амд не се топат/кршат графичкине од 2к+ бона
Затоа одамна само половно купувам забегаа со цениве без никаква основа

dlss/fsr си е топ особено fsr бидејки подржува и стари графички а ngreedia не им дава никаква способност ни на свои производи , nvidia remix изгледа интересно ама ке видиме (како огромен фан на модови ова ептен ме интересира)

а за процесориве сега за сега интел баш бувално нека олади бидејки нема ништо освен custom loop што може да ги лади 24/7 и неофицијално шинтел вика подржуваме делид а до вчера мрчеа ама сенилниве фанбои памтат како златна рипка
мењаат сокет почесто од чорапи топат плочи па демек други им се криви, алооооооооо идат со 1.7 волти и пак не можат да одржат стабилен 6ghz на сите јадра колку што рекламираат aма фанбоиве саки саки како кирби
не дека amdelay се нешто бољи , пуштија нов тип на сокет а не истестиран за основни ствари како како ауто oc (vdc трпело до 1.3 а овие му дозволиле да иде накај 1.5 и после цофкале ) па рокаа плочине и процесорине, ама барем имаат асална подршка со години/генерации на пример на мојана x370 маста и ја извадив
За воља на вистината, чим спомна FSR, играм моментално Remnant II и intel XeSS е подобра опција него FSR

22 април 2007
1.126
1.723
Skopje
gamer-eddie's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Maximus 7 Formula
Storage
Bunch Of Disks
PSU
RAM
Video card
Case
Corsair 780T
Mouse
R.A.T. 7
Keyboard
Asus Cerberus
Audio
Logitech G330
Monitor
BENQ GW2760
OS
За воља на вистината, чим спомна FSR, играм моментално Remnant II и intel XeSS е подобра опција него FSR
да да тачно и исто има убава подршка за резлични графички

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
626
1.519
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
RAM
Video card
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
OS
windows 11 pro
Мене лично ми беше најбитен фактор да има барем уште 1-2 генерации за по некоја година да "боцнам" друг процесор. Во моментот кога ги споредував разликата не беше нешто екстремно голема во цена, и се решив за future proof платформа. АМА то не ми го одговори прашањето кои се проблемите толку катастрофални.
Ова е катастрофата, ти одговорив на прашањето, нели дискутираме прајс то перформанс цело време, незнам каков друг одговор очекуваш, за помалце пари си имал подобра опција, ама си се одлучил за "фјучр апгрејд" кој што цитирам јутјубери и амд сејлс персонс "Kупи го зега ама жими мајка во иднина ќе ти се исплати и нема да се покаеш"...
Нели АМД треба како помала компанија да понуди нешто повеќе за нешто помалце пари, во случајов е обратното, нудат нешто помалце за нешто повеќе пари, со ветување дека во иднина целиов овој процес ќе ти се исплати, многу политичка кампања водат и немам намера да им верувам исто ко што не им верувам ниту на политичариве.
а за процесориве сега за сега интел баш бувално нека олади бидејки нема ништо освен custom loop што може да ги лади 24/7
Ова е исклучок за I9, ниту еден друг процесор нема проблем со ладење, користам i5 14600KF го ладам со 280AIO без никаков проблем, за I7 потребно е 360AIO што е апсолутно разбирливо.
a за лубеницине да не зборам ако ништо друго барем на амд не се топат/кршат графичкине од 2к+ бона

Се топат од неправилно поставен конектор, ако некој незнае што прави најдобро е тоа да го препуштите на професионалците, ќе си однесеш компонентите во Insomnia, Anhoch и слично и ќе побараш да ти ја склопат и тестираат конфигурацијата.
Реалниот процент со вистински кварови на графички карти и од АМД и од Нвидиа е премал за воопшто да дискутираме.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.977
Писти Охту
Ова е катастрофата, ти одговорив на прашањето, нели дискутираме прајс то перформанс цело време, незнам каков друг одговор очекуваш, за помалце пари си имал подобра опција, ама си се одлучил за "фјучр апгрејд" кој што цитирам јутјубери и амд сејлс персонс "Kупи го зега ама жими мајка во иднина ќе ти се исплати и нема да се покаеш"...
Нели АМД треба како помала компанија да понуди нешто повеќе за нешто помалце пари, во случајов е обратното, нудат нешто помалце за нешто повеќе пари, со ветување дека во иднина целиов овој процес ќе ти се исплати, многу политичка кампања водат и немам намера да им верувам исто ко што не им верувам ниту на политичариве.

Ова е исклучок за I9, ниту еден друг процесор нема проблем со ладење, користам i5 14600KF го ладам со 280AIO без никаков проблем, за I7 потребно е 360AIO што е апсолутно разбирливо.

Се топат од неправилно поставен конектор, ако некој незнае што прави најдобро е тоа да го препуштите на професионалците, ќе си однесеш компонентите во Insomnia, Anhoch и слично и ќе побараш да ти ја склопат и тестираат конфигурацијата.
Реалниот процент со вистински кварови на графички карти и од АМД и од Нвидиа е премал за воопшто да дискутираме.

Те молам прочитај за стабилност на 13900К/14900К во последниве неколку недели, изгледај ривјуа во однос на ладењето.

Пошто мислиш дека амд не нуди ништо, еве ти еден јузкејс: јас само гејмам на 1440р. Од една страна имаш 7800x3d шо кошта 390 евра, исти перформанси ко 14900К за гејминг и е доста ефикасен (над 100w не сум видел да надмини). Од друга страна, 14900К, надминува 250w, грее ко луд, само custom loop е решение да ги држи температурите под контрола без да крени 100 степени.

На АМ5 плочата, уште три наредни генерации/серии ќе можам да користам процесори, а на интел? Со среќа, секоја втора генерација нова плоча.

И пак викаш амд катастрофа?

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
626
1.519
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
RAM
Video card
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
OS
windows 11 pro
Те молам прочитај за стабилност на 13900К/14900К во последниве неколку недели, изгледај ривјуа во однос на ладењето.

Пошто мислиш дека амд не нуди ништо, еве ти еден јузкејс: јас само гејмам на 1440р. Од една страна имаш 7800x3d шо кошта 390 евра, исти перформанси ко 14900К за гејминг и е доста ефикасен (над 100w не сум видел да надмини). Од друга страна, 14900К, надминува 250w, грее ко луд, само custom loop е решение да ги држи температурите под контрола без да крени 100 степени.
Да не се повторувам по неколку пати, пишав дека секој пат има компромис кој што треба да го направиш при изборот на процесор, пишав и дека исклучок со греење се I9 процесорите.

На АМ5 плочата, уште три наредни генерации/серии ќе можам да користам процесори, а на интел? Со среќа, секоја втора генерација нова плоча.

И пак викаш амд катастрофа?

Ако наредните 3 генерации на АМД се истиот апгрејд како на Интел 13-14 генерација, па дури и оној апгрејд што го имаа од 6-7-8-9 генерација пак не вреди. Затоа и реков, не им верувам, ќе си го зеам моментално најдоброто за парите, здравје ќе му ја мислам за 3-4-5 години од сега.

thrw

lurker
3 декември 2021
706
579
Еве оправдај ми купување 7900xt преку 4070ти супер. Иста цена се скоро, 2000 денари разлика.
6000 денари разлика ако гледам сега. Од странство купување, не овде.
Има поголем капацитет на меморија што значи нема да има игра за следните 5 години каде ќе може да се прелее во системската меморија. Доколку апликациите за работа како преобработка на видеа или моделирање на компјутерска графика или векторска графика почнат да подржуваат и направат за графичките карти на црвените да бидат на слично ниво како зелените, значи нема никогаш да останеш без доволна виртуелна меморија.

Истата приказна е и со процесорите, 7000 серија е катастрофа.
Тоа е точно претходната година кога процесорите со „3d cache“ се топеа во приклучокот на матичната плоча, големи виновници беа производителите„Asus“ и „Msi“. Тоа помина сега и нема нови пријави за постоење на тој проблем.
За истите пари имаш опција i5 13500 со далеку поевтина матична плоча и далеку поевтин рам а ќе добиеш подобар перфомранс од тој што моментално го имаш.
33000 денари

Со „DDR4“
31740 денари

30000 денари

И каде забележуваш поевтино овде?
Секако кај нашите локални шерифи ќе си додадеш плус 30% од овие цени.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Има поголем капацитет на меморија што значи нема да има игра за следните 5 години каде ќе може да се прелее во системската меморија. Доколку апликациите за работа како преобработка на видеа или моделирање на компјутерска графика или векторска графика почнат да подржуваат и направат за графичките карти на црвените да бидат на слично ниво како зелените, значи нема никогаш да останеш без доволна виртуелна меморија.
Не е доволно тоа. Нема да купувам нешто зошто жими мајка ќе работи подобро во иднина. Нека засукаат ракави малце доста само брутфорс решенија продаваат и ви ветуваат фори.

Fine wine е офсетиран со полошиот depreciation, веќе ако гледаме што ќе се случува до картичките во иднина.

22 април 2007
1.126
1.723
Skopje
gamer-eddie's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Maximus 7 Formula
Storage
Bunch Of Disks
PSU
RAM
Video card
Case
Corsair 780T
Mouse
R.A.T. 7
Keyboard
Asus Cerberus
Audio
Logitech G330
Monitor
BENQ GW2760
OS

-мене ме интересираат i9 зошто репутација се прави со најдоброто , порано рекламираа на пример со 5ghz и да се стигаше all core oc на 5ghz , а сега викаат 6ghz ама треба да допишат во Сибир навечер со golden sample па и тогаш е прашање дали ке биде
-е како разбирливо 360ка за i7 , не е битно колкав е хладњакот во кратки црти сконцентрирана топлина е а просторот за ладење е мал (ihs) , едноставно претопли се btw на 7950х за макс да се искористи може и на air cooler
View: https://www.youtube.com/watch?v=lxf4ZXJTNpI

-а графичкине се топат од што е ужас конекторот , што да не треба да полагаат за инженери за ставање на кабел , башка тоа не се топи одма и што не цркаат оние што имаат класичен конектор
алооооооо графичка од над 2к со вакви основни пропусти

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
мене ме интересираат i9 зошто репутација се прави со најдоброто

Тука те интересира најдоброто, кај графички најдоброто за парите и така си ја тераш водата...

а графичкине се топат од што е ужас конекторот

А конекторот не го измисли нит донесе Nvidia ами PCI-SIG во која членуваат буквално сите од големиве тек компании.
Новата ревизија на конекторот е значително подобра. Сакале неќеле и АМД ќе се префрлат на истиот конектор.

22 април 2007
1.126
1.723
Skopje
gamer-eddie's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Maximus 7 Formula
Storage
Bunch Of Disks
PSU
RAM
Video card
Case
Corsair 780T
Mouse
R.A.T. 7
Keyboard
Asus Cerberus
Audio
Logitech G330
Monitor
BENQ GW2760
OS
Тука те интересира најдоброто, кај графички најдоброто за парите и така си ја тераш водата...

А конекторот не го измисли нит донесе Nvidia ами PCI-SIG во која членуваат буквално сите од големиве тек компании.
Новата ревизија на конекторот е значително подобра. Сакале неќеле и АМД ќе се префрлат на истиот конектор.
-па нормално процесор/плоча/напајање/рам зимам еднашка во 5-10 год а графичка мењам почесто така да топ е водата и чиста суза
-не кажав кој го измислил битно е кој го форсира кога уште е во "бета" верзија , нека го средат прво
слично беше и со прелазот од моlex на pcie и agp/pci ама многу побезболно иако беше пред 20 год

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
-не кажав кој го измислил битно е кој го форсира кога уште е во "бета" верзија , нека го средат прво

Ете го средија. Го сменаа стандардот на конекторот на кабелот.

слично беше и со прелазот од моlex на pcie и agp/pci ама многу побезболно иако беше пред 20 год
Слично само што не тргаа 700 вати графичките. Не важат истите закони.

thrw

lurker
3 декември 2021
706
579
Има разлика кој прв ќе прави лабораториски глувци, зелените одлучија први и затоа секоја 20-та „4090“ се топи.
Момците од „Cablemod“ направија решение, воочија дека не ги бива и побараа сите да ги вратат назад и да им ги вратат парите.
Момците од „Thermalgrizzly“ направија исто такво решение, воочија дека не ги бива и престанаа да ги продаваат.
Значи уште не е време за новиов стандард. Ниту имам потреба да коментирам кога го притискаш приклучувачот со ѕидот на куќиштето или да пробуваш мачка во вреќа ако градиш во малите куќишта за преносност.
Покрај сите видеа, колумни, пасуси, коментари и реакции; остана дека не е само виновен корисникот зошто момциве што ги следам да поправаат графички карти уште добиваат стопени приклучувачи секој месец.

Ова е на глобално ниво ама доколку тебе ти се случи во Македонија, ти имаш 4 пати повеќе работа да се докажуваш со нашите локални сервиси и тие комотно можат да ти вперат прст дека не се виновни. Одвај чекаат да си ги измијат рацете од одговорност што ти продале 25% поскап производ.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно