Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows 11

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.231
2.661
11 не е билборд? Дане инсталира некој од оние модифициранине Tiny11 или некој сличен?
Имаш реклами буквално во settings, start menu, search, widgets, во самите UWP апликации итн.
Што треба повеќе?

Од друга страна, има leak на Windows 11 LTSC ISO на MDL, може да го пробате. Баш таму bloat е на минимум.
Последна таква добра верзија од Windows е Windows 10 LTSC 2021.

најновото ИСО го симнав. Има неколку не викам не. Но барем го тргнале оној одвратен коцкаст дизајн што го проколнував од осмицата навака.

Исто така многу хакирање морав да направам да исклучам ТПМ и неколку други работи да се инсталира. Многу го направиле непријателски за инсталирање. А за активирање боза со масгравел од гитхаб.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.768
4.486
Неготино
најновото ИСО го симнав. Има неколку не викам не. Но барем го тргнале оној одвратен коцкаст дизајн што го проколнував од осмицата навака.

Исто така многу хакирање морав да направам да исклучам ТПМ и неколку други работи да се инсталира. Многу го направиле непријателски за инсталирање. А за активирање боза со масгравел од гитхаб.
Многу хакирање? Симнуваш руфус, бираш исо и гасиш и ТПМ и се живо. Толку е.

Chiller

user
8 март 2012
1.551
1.158
Скопје Аеродром
Извини за задоцнета порака го земав од ebay селерот е од полска и реално многу добро комуницира со клиентите го прашав прво дали е се легално ми рече добиваш клич го редиш и тоа е, но клучот стои кај него на акаунтот бидејќи лиценцата е за 10 компјутери незнам каков метод на касперски MPL е тоа но тој ги контролира и лиценца 380 денари 1 година за проба земав да вида како но уште малку имам од другиот компјутер лиценца која истекува за 10 дена и се думам за тест да земам пак уште еден клуч.
Antivirus - KeysHere

Незнам колку е легитимна странава, но би ја пробал.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.239
11 не е билборд? Дане инсталира некој од оние модифициранине Tiny11 или некој сличен?
Имаш реклами буквално во settings, start menu, search, widgets, во самите UWP апликации итн.
Што треба повеќе?

Каде гледате реклами во Windows бе дечки?

И

Избришан член 42370

Гостин
Каде гледате реклами во Windows бе дечки?

Како мислиш каде гледаме?

Има буквално нa lock screen, потоа имаш recommended секција во Start menu, подигни search на Win key и половина од него ти се препорачани артикли и реклами од bing.
После тоа, ако користиш UWP апликации имаш и ваков тип реклами:

Untitled.png

Ги има, само оставетего ванила како што е без подесување и скрипти за бришење на bloat.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Три компјутера имам со 11-ка, едниот е со апгрејд, другите од почеток, ниту една реклама немам видено.
Каде грешам?

Ништо не е чепкано со скрипти или програми за „олеснување“. Од мое искуство. на новиве оперативни тие програми прават повеќе проблеми одошто нешто подобруваат.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.239
Како мислиш каде гледаме?

Има буквално нa lock screen, потоа имаш recommended секција во Start menu, подигни search на Win key и половина од него ти се препорачани артикли и реклами од bing.
После тоа, ако користиш UWP апликации имаш и ваков тип реклами:

Погледнете го атачментот 136518

Ги има, само оставетего ванила како што е без подесување и скрипти за бришење на bloat.
Во Start и Settings не гледам никакви реклами, а ги барам и во Widgets ама и таму ги нема. Дури и да ги има Widgets ниту ги гледам ниту ме интересираат. А Bing не користам секако.
1712586238844.png

Ова е Windows 11 Pro, ама и дома ми се Pro сите лиценци што ги имам. Можеби се однесува на Home? На почетокот на инсталација на Windows секако не му штиклирам да ми прикажува реклами, исклучиво само Location.

И

Избришан член 42370

Гостин
Во Start и Settings не гледам никакви реклами, а ги барам и во Widgets ама и таму ги нема. Дури и да ги има Widgets ниту ги гледам ниту ме интересираат. А Bing не користам секако.
Погледнете го атачментот 136524

Ова е Windows 11 Pro, ама и дома ми се Pro сите лиценци што ги имам. Можеби се однесува на Home? На почетокот на инсталација на Windows секако не му штиклирам да ми прикажува реклами, исклучиво само Location.

За мене ова Discover е целово со реклами, спонзорирани артикли и нешто што не би сакал да го има во OS.

Start ако имаш инсталиран Store, цело време си прикажува спонзорирани апликации од типот на Candy Crush. Исто така тука е и промовирањето на Edge (Edge updated, try Edge, switch Edge итн.)

Оставиго екранот заклучен и гледај што се не излегува со тоа Spotlight feature-от.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.231
2.661
у старт мени нема реклами, има на search кога ќе кликнеш и во сетингс има две реклами за Микрософт 360 и Copilot. Отприлика тие сум ги нашол само.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Никогаш досега не сум кликнал во полето за пребарување :) Или кликам со глушец па на иконите или го отворам преку тастатура и почнувам да пишувам.
Ама и со клик не ми се појавуваат реклами, туку информации за сликата на екранот за најава, копилот, цитат на денот и такви глупости.
Нема ништо како на скриншотон погоре.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.691
3.791
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
у старт мени нема реклами, има на search кога ќе кликнеш и во сетингс има две реклами за Микрософт 360 и Copilot. Отприлика тие сум ги нашол само.
Исклучи кога ќе кликнеш на Search-от да не собира инфо од интернет...само локално да бара

И

Избришан член 42370

Гостин
За жал тоа е новата реалност. Две опции.

1. Winaero Tweaker

2. Pi-hole – Network-wide Ad Blocking

Го имам искасапено јас кај мене, фала на препораки. Поентава ми беше на vanila ISO и ако оставиш сите поставки default, и тоа како има реклами. Не се агресивни и директно во фаца сеуште, но сепак ги има.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@Weeaboo clean install на самиот старт во дос мод кога прашува која држава како ставаш ENGLISH WORLD ни програми ни апликации ни реклами има кај мене.
Е сега понатаму незнам што рчкаш ти.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.239
Да не е нешто до лиценцата?
Каква лиценца користите?
Тоа јас прашав уште на почетокот. Јас исклучиво Pro користам и никогаш не сум видел таква работа. Кај Home ништо чудно и да има. А можеби да има и на одредени лаптопи чии модели се спонзорирани и доаѓаат со блоутвер кој инџектира реклами.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Тоа јас прашав уште на почетокот. Јас исклучиво Pro користам и никогаш не сум видел таква работа. Кај Home ништо чудно и да има. А можеби да има и на одредени лаптопи чии модели се спонзорирани и доаѓаат со блоутвер кој инџектира реклами.
Јас се сомневам на пиратски активирани или евентуално некои „поевтини“ ОЕМ лиценци.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Вие дечки од Марс паднавте? Со секој апдејт M$ ви бута нивни сервиси и нови телеметрии. Никој незбори за рекламни банери во старт мени.

• копилот
  • Сајдбар во еџ
  • Барање преку бинг во срч барот наместо во стар мени
  • Спонзорирани коцки со шорткат до Стор
  • Невозможност да се направи оффлајн акаунт на Вин 11 инсталција освен со финта преку терминал
  • После апдејт се појавил полу-прозирен бинг срч бар ДИРЕКТНО на десктоп
  • Еџ иконата сама се враќа
  • Вести и време двапати треба да му кликнеш Turn off, којзнае дали во позадина уште работи и прибира локација (аха се гаси, сигурно)
  • AI интеграција по секоја цена

Једини вистински начин каде ова може да се ограничи, но не и скроз да се исклучи е преку сопствен AD со добро дефинирани полиси.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно