Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

A1 (поранешно VIP)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
направивме договор кога беше онаа промоцијата со 500 денари оптички интернет во комбо со телефон.
и во салон ми вика 500 + ултра сим с 700, 1200 ке биде, ок направивме договор,
и сега ми стигна сметка 1600 од кој 100 ден за приклучвање ок како може 1500 сега да плакам. втф?

И јас правев еден договор нов кај моиве, и го ставив татко ми и сменивме тв и интернет, првата сметка беше повисока (поради можеби трансфер на бројот од татко ми). Можеш да одиш во салон чисто да ти проверат или телефонски ако те копка, а ако сакаш почекај втора сметка. Ова не е совет, туку само кажувам што може да се случи.

FatCat

hello world
4 март 2022
198
122
И јас правев еден договор нов кај моиве, и го ставив татко ми и сменивме тв и интернет, првата сметка беше повисока (поради можеби трансфер на бројот од татко ми). Можеш да одиш во салон чисто да ти проверат или телефонски ако те копка, а ако сакаш почекај втора сметка. Ова не е совет, туку само кажувам што може да се случи.

па тоа на првата сметка го платив дека за промена на корисник и промена на тарифа по 250 ден мислам.
ама сегаова е втора во преглед на сметката ми ги пишува нормалните цени не тие што беа на промоција...

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
па тоа на првата сметка го платив дека за промена на корисник и промена на тарифа по 250 ден мислам.
ама сегаова е втора во преглед на сметката ми ги пишува нормалните цени не тие што беа на промоција...
shit, епа тогаш најдобро ти е да одиш правец во некој од нивните салони, тоа е најдобар совет затоа што не знам дали некој тука работи и може да ти даде точен одговор.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
399
299
Како сме со интернет и мрежа во Штип? Јас немам ни интернет ни мрежа, гледам дека исто така и Мтел немат во Штип. Некој знае нешто?

18 септември 2020
942
881
Македонија
Како сме со интернет и мрежа во Штип? Јас немам ни интернет ни мрежа, гледам дека исто така и Мтел немат во Штип. Некој знае нешто?
Поради пожар во Штип има прекин на услугите на операторот А1, а Мтел им ја рентаат мрежата на А1 т.е. под капата на А1 се.
Очекувајте во текот на денот да ви дојде мрежа. Имајте трпение.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
399
299
Поради пожар во Штип има прекин на услугите на операторот А1, а Мтел им ја рентаат мрежата на А1 т.е. под капата на А1 се.
Очекувајте во текот на денот да ви дојде мрежа. Имајте трпение.
Имаш некој source? Локален медиум или нешто?

18 септември 2020
942
881
Македонија
Имаш некој source? Локален медиум или нешто?
Здраво име и презиме, поради потешкотија со
напојување, дојде до неочекуван прекин на услугите кај дел од корисниците на фиксни и
мобилни услуги во реонот на Штип. Нашите професионални екипи веќе работат на отстранување на техничката потешкотија со цел
враќање на услугите во најкус можен рок.
Се извинуваме и Ви благодариме на разбирањето./Надежда

389mk

hello world
16 јануари 2020
282
316
На комбобоксот ми дале по 100 гб интернет плус, на едниот договор имав 200, сега имам 300, а на другиот договор имав 500, сега се 600гб. Дали имаат напишано некаде дали е еднократно, или трајно?

Последна промена:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.793
3.972
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Даваат подароци за нова година, јас на припејд сум и подарок 5гб нет во роаминг добив

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.527
2.980
Даваат подароци за нова година, јас на припејд сум и подарок 5гб нет во роаминг добив
Е па обавезно да ојш во странство тогај :)
Сега нема како да се оправдуваш за неодење.

Испратено од телефоно

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.793
3.972
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Роаминг добиваат сите што не користат хахаха и едни колеги исто добија 5гб роаминг :) а један мада факрс :p

Атачменти

• podarok.jpg
    podarok.jpg
    125,3 KB · Прегледи: 39
Последна промена:

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.527
2.980
Сите зедовте по 5гб интернет во роаминг, само јас што треба да патувам утре добив 50 гига интернет на веќе полн сеф. :cry:
Не можам да ги конвертирам патем.
Исто и кај мојата женска половина :)
Уште 50 гига, на полн сеф!
Џаст ват ју нид :D

Испратено од телефоно

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.793
3.972
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Знае А Један што прави нејсе :)

James Bond 007

read-only
4 март 2009
20
4
Да го продолжам договорот со А1 Online M тарифа за 700 мкд со све неограничено или мислите/знаете дека ке има подобра понуда за нова година?

18 септември 2020
942
881
Македонија
Да го продолжам договорот со А1 Online M тарифа за 700 мкд со све неограничено или мислите/знаете дека ке има подобра понуда за нова година?
Нема да најдеш подобра понуфа сега за во комбо пакет, земај ако има кај тебе добра покриеност и мрежа од страна на А1.

James Bond 007

read-only
4 март 2009
20
4
Нема да најдеш подобра понуфа сега за во комбо пакет, земај ако има кај тебе добра покриеност и мрежа од страна на А1.
Веќе имам комбо со 3 мобилни броја и до сега сум задоволен од услугите. На кабелски интернет сум од времето на Cabletel/Blizoo/Vip/A1. На едниот од трите броја можам да го обновам договорот па затоа прашувам.

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
220
164
Дали може буџетот што ти го даваат за уред да го пренамениш да не плаќаш неколку сметки на пример? Затоа што немам потреба од никаков уред во моментов, а не сакам да препродавам (ако не морам).

Друго, гледам овие новиве тарифи онлајн (а и воопшто со сите), разликата меѓу A1 Ultra Online M и A1 Ultra Online XL за некој уред да биде 10.000, што е малку повеќе од разликата од месечната претплата за целиот договор, или ако се избере на рати поефтината тарифа М заедно со рутерот излага минимално поскапа. Зошто некој кој би купил уред во тој случај не би ја одбрал поскапата тарифа (што е минимално поефтина заедно со уредот како месечна рата) и има 200 гига сеф и 100 минути меѓународни разговори. What's the catch?

thrw

lurker
3 декември 2021
706
579
Дали може буџетот што ти го даваат за уред да го пренамениш да не плаќаш неколку сметки на пример? Затоа што немам потреба од никаков уред во моментов, а не сакам да препродавам (ако не морам).

Друго, гледам овие новиве тарифи онлајн (а и воопшто со сите), разликата меѓу A1 Ultra Online M и A1 Ultra Online XL за некој уред да биде 10.000, што е малку повеќе од разликата од месечната претплата за целиот договор, или ако се избере на рати поефтината тарифа М заедно со рутерот излага минимално поскапа. Зошто некој кој би купил уред во тој случај не би ја одбрал поскапата тарифа (што е минимално поефтина заедно со уредот како месечна рата) и има 200 гига сеф и 100 минути меѓународни разговори. What's the catch?
Мислам дека се откажуваш од буџетот и следните неколку сметки ти се со попуст по 5-10%.

Испратено од ЈСП Автентикатор

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
од кога потпишав нов договор 100/10мбпс, ми ставија УБЕ модем и имам секојдневни проблеми со стабилност,брзина...
3 недели имам брзина до 10мбпс,реагирав 100 пати,сменија конектори на цела линија,сетирања на модем...и мерам сега преку лан 5,69,нема ни 10.
ова го кажуваат како песничка сите до еден...они гарантирале брзина само преку лан,а не гарантираат брзина преку ви-фи.
како бе нивна мрежа,нивни модем,нивно подесување а не гарантираат брзина преку модем/рутер ???

бев да поднесам барање да ме стават на оптика,лепотицата од салонот вика неможе сега,поднеси жалба за проблемот.викам да раскинам договор ова не се трпи-вика неможе,ќе си платиш пенали.ама викам не е проблемот до мене ,до вас е....ако неможе да се раскине договорот.
пополнив приговорот,одам кај другата лепотица,и истиот муабет,викам сакам да ме префрлите на оптика.ок,ќе поднесам барање па ако ви одобрат.
за плаќање мораш да платиш,нема раскинување на договор а плаќам за нешто што не добивам.
чаре?

Атачменти

• speed test-3.jpg
    speed test-3.jpg
    266,9 KB · Прегледи: 30
Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи