Vladimir Filevski
hello world
- 17 февруари 2019
- 273
- 630
Прво правило: не верувај на „ривјуата“ по нет, особено НЕ ако немаат измерено фреквенциска карактеристика!Мене одлично ми звучат искрено. А и топ ривјуа имаат по нет, едно не сум сретнал да пишува дека звучат лошо, камо ли многу лошо.
Второ правило: види го првото правило.
Пример за вистинско ривју на нет (со лоши оценки), топтан со мерења:
PreSonus Eris E3.5 Powered Monitor Review
Иако не се стриктно студиски монитори, сепак Mackie CR5-X (5 инчи) и CR8-XBT (8 инчи) се доволно добри, а и имаат копче Volume на предната страна.И пак треба да купувам интерфејс пошто сите студиски монитори од 5 нагоре се без контрола на нив.
Интерефејсот/volume control (за вистински студиски монитори) можеш да го купиш евтино, а можеш и сам да го направиш за скоро ич пари.
Како тоа ќе пројдеш поевтино? Колку чини сабвуферот и кој е тој?Со вуфер ем ќе пројдам поефтино, ем ќе извадам уште подлабок бас од 5ка.
Кои 5-ки си ги слушал?Бар по тоа што чув, и 5ките не ме импресионираа нешто многу многу.
Разликата е во квалитетот и квантитетот на звукот, по сите параметри.А што е разликата меѓу моите и „вистински“ монитори?
Не можеш да очекуваш којзнае што од басчиња од само 3,5 инчи. Апсолутен минимум е 5 инчи.