Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Како купувате crypto?

Jesse

read-only
31 јануари 2021
5
1
Здраво прилично нов сум во ова., немам искуство со crypto валути но сакам да инвестирам дека почна да ме интересира. Дали има луѓе што продаваат тука? И кој се добри сајтови од каде што може да се купи?

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Јас можам да ти продадам без провизија, мали, средни суми.

Обично се купува преку cex.io но имаш провизии и провизија на конверзија еур/денар.

Друга подобра алтернатива ти е преку луѓе, што се занимаваат со тоа, или преку пример @Pane24

Ако те интересира нешто, повели на нашата македонска телеграм група.

Последна промена:

Jesse

read-only
31 јануари 2021
5
1
Јас можам да ти продадам без провизија, мали, средни суми.

Обично се купува преку cex.io но имаш провизии и провизија на конверзија еур/денар.

Друга подобра алтернатива ти е преку луѓе, што се занимаваат со тоа, или преку пример @Pane24

Ако те интересира нешто, повели на нашата македонска телеграм група.
Кои валути ги продаваш?

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Секоја која ја има на Binance, но најчисто и најпаметно кога се купува/продава е со УСДТ, бидејќи е стабилен 1 долар. Си купуваш рецимо 1000 усдт, даваш 50 000 денари или колку и да е доларот во моментот, па со нив на берза си купуваш, биткоин, етер, доге, што ти душа сака.

Ако е примерот со биткоин, блок е 10 минути, просечна трансакција потврда е 3 блока, или 30-40 минути чекање. За тие 40 минути, тие 1000 долари можат да вредат 1010, 950, 1050 итн...

Jesse

read-only
31 јануари 2021
5
1
Секоја која ја има на Binance, но најчисто и најпаметно кога се купува/продава е со УСДТ, бидејќи е стабилен 1 долар. Си купуваш рецимо 1000 усдт, даваш 50 000 денари или колку и да е доларот во моментот, па со нив на берза си купуваш, биткоин, етер, доге, што ти душа сака.

Ако е примерот со биткоин, блок е 10 минути, просечна трансакција потврда е 3 блока, или 30-40 минути чекање. За тие 40 минути, тие 1000 долари можат да вредат 1010, 950, 1050 итн...
Фала на коментарот. Binance е еден од сајтовите кој ги разгледав и најдобри понуди имаше. Инаку не сум уште сигурен се мислев да купам Ethereum за едно 150 евра. Кога ке купиш од Binance или од човек ке треба да имаш и crypto wallet или како иде тоа? И после ако сакаш да ги продадеш?

И

Избришан член 18474

Гостин

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Правете што ќе правете само со Payoneer не купувајте crypto одма ги банираат картичките.

MartinPP

hello world
26 јуни 2017
133
122
/root
Здраво прилично нов сум во ова., немам искуство со crypto валути но сакам да инвестирам дека почна да ме интересира. Дали има луѓе што продаваат тука? И кој се добри сајтови од каде што може да се купи?

@Pane24 , dokolku sakas da kupis/prodades Crypto, 3% fee nekade e mislam.

Inace za kupuvajne so karticka posledno sto imam kupeno e preku cex.io i toa pred nekoe vreme, no mislam deka seuste moze.

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Ке си купиш директ од човек, ке ти ги испрати на твоја сметка, ти ќе му дадеш пари на рака и решена работа. картици ти се дополнителни компликации и провизии според мене

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.135
1.533
Скопје
Mоже со дебитна директно на Binance, вчера купив. Само наместо директно со дебитна, ќе одите на alternative methods и преку Simplex.

baz

hello world
26 август 2011
104
70
baz's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600X
Motherboard
MSI B650M Gaming Plus WiFi
Storage
1TB Kingston NV2
PSU
Chieftec GPX 850W Gold Full Modular
RAM
2 x 16GB DDR5 6000 MHz Kingston Fury RGB
Video card
RX 6800XT 16GB Gigabyte Gaming OC
Case
Xigmatek Endorphin Air V2
Mouse
Logitech G502
Keyboard
Redragon Fizz Pro и Redragon Vishnu Pro
Audio
тие што доаѓаа со ајфонот
Monitor
Dell S2522HG 240Hz IPS
@Psycore Колку провизија ти зема Simplex?

baz

hello world
26 август 2011
104
70
baz's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600X
Motherboard
MSI B650M Gaming Plus WiFi
Storage
1TB Kingston NV2
PSU
Chieftec GPX 850W Gold Full Modular
RAM
2 x 16GB DDR5 6000 MHz Kingston Fury RGB
Video card
RX 6800XT 16GB Gigabyte Gaming OC
Case
Xigmatek Endorphin Air V2
Mouse
Logitech G502
Keyboard
Redragon Fizz Pro и Redragon Vishnu Pro
Audio
тие што доаѓаа со ајфонот
Monitor
Dell S2522HG 240Hz IPS
@Psycore Колку провизија ти зема Simplex?
Само што проверив таа опција зима 25% за USD to BTC што е премногу, завршив работа со coinmama, ми земаа 5 долари на 100 долари и ми стигна BTCто за некои 2 ипол саати

Sancho Sanchez

hello world
12 октомври 2016
272
294
Некој македонски wallet за да може да ги чувам предложете?
Дали сеуште пордава некој сум заинтересиран.

Изгледа електрум подржава преводи: Electrum translations in Crowdin

Ама ако не знаеш англиски тешко тебе, си имаш многу поголем проблем отколку крипто шо немаш.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
621
1.509
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Некој македонски wallet за да може да ги чувам предложете?
Дали сеуште пордава некој сум заинтересиран.

Доколку сеуште не си нашол.
Регистрирај се на еден одпоголемите сајтови Binance,HitBTC,Bittrex каде хсто ке можеши да ги трејдаш за ниска провизија коините или доколку не планираш да ги трејдаш моја препорака е да идеш со Blockchain.
Откако ќе го направиш ова, слободно појди во Crypto Tresor во мавровка и купи си директно, ке импратиш адреса од коинот што сакаш да го купиш ке си платиш,а ти еке ти земат x% провизија и ќе ги имаш коините кај тебе во wallet.
Доколку не сакаш да се замараш да одиш кај нив втора варијанта би ти била ECD.mk можеш да се регистрираш овдека и со кредитна картичка да си купиш коини, изборот е многу мал, ги нудат само основните 4 или 5 коини ама затоа можеш да погледнеш некое видео како за мала провизија да ги трејдаш во коините што ги сакаш.

kirev

senior
31 мај 2010
9.057
7.729
...
Доколку не сакаш да се замараш да одиш кај нив втора варијанта би ти била ECD.mk можеш да се регистрираш овдека и со кредитна картичка да си купиш коини, изборот е многу мал, ги нудат само основните 4 или 5 коини ама затоа можеш да погледнеш некое видео како за мала провизија да ги трејдаш во коините што ги сакаш.
Со кредитна? Вика само со налог за уплата. И расипана им е кирилицата, очобол...

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
621
1.509
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Со кредитна? Вика само со налог за уплата. И расипана им е кирилицата, очобол...

Срби се, ecd.mk им е нов проект за нашиот пазар, исто така коа им писував на viber враќаат на Србски, Може да си у право за ова со картицата, можно е да може само преку сметка а не и со картичка, имам само вадено пари од таму и легнуваат на сметка уште истиот ден.

NENO19

hello world
30 јануари 2011
162
131
Пробав сега на Binance so NLB Visa Electron и овој пат ме одбија со забелешка дека банката ја одбива трансакцијата, за депонирање FIAT сега на картичката стои ознака дека картичка од оваа држава не е поддржана. А пак НЛБ ми прати СМС порака за "УСПЕШНО плаќање" и ене ги парите стојат во резервирани средства :poop: Па кога ќе ми текне на оваа вест од пред 12 дена ми иде да.... Македонија привлекува дигитални номади

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно