Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Гејмерски столици во мк?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
малце се тешки од Delight, b2 па и Салон29. Изгледа се научени со фирми да работат или што ја знам .. ако не отидеш во салон ништо од работа. Сега може се прилагодиле на ситуација па да се покумуникативни

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
малце се тешки од Delight, b2 па и Салон29. Изгледа се научени со фирми да работат или што ја знам .. ако не отидеш во салон ништо од работа. Сега може се прилагодиле на ситуација па да се покумуникативни

B2 ме задржаа пола саат на телефон, ми ги побараа сите спецификации за биро и стол вклучувајќи и буџет. Ми побараа меил за ми пратат понуда, не ми пратија.

Delight се поуслужни, ама ете пред да нарачам ми ја покачија цената. Ваљда, ја сум једини со негативно искуство од нив.

6 ноември 2012
2.075
2.236
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Која е најдобрата столица што ја има кај нас во МК за до кај 300-400 евра? Значи да е со сите нишани, не мора да личи гејмерска нормално.
На работа користиме Steelcase Series 1 и можам да кажам дека столот е супер.
Рачките се подесуваат во секоја насока, т.е. 4-way adjustable. Седлото се подесува напред-назад и нормално, цел стол по висина.
Плус по висина се подесува делот за кичмата, lumbar support.

Може да се купи и со наслон за глава (слика), што според мене е must have.

За цена не знам, но комплет со наслонот за глава, би требало да е под 400еур.

View: https://www.youtube.com/watch?v=CAVu7sCt98U

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
324
372
Куманово
Рачките се подесуваат во секоја насока, т.е. 4-way adjustable. Седлото се подесува напред-назад и нормално, цел стол по висина.

armrest од мек материјал е или е тврдо ?

NikolovskiM

hello world
20 април 2019
161
279

Искрено би сакал да е под 400 еур ама не верувам. Ја пред да зеам столица глеав Steelcase у Delight мислам ги имаат, позади млечен. Тогаш буџетот ми беше 300 еур и до тие пари ми понудија само 4 столици ако не се лажам и сите беа меѓу 250 и 300 еур. Според изгледот и функционалностите, беа далеку од овој, па од таму мислам дека столицава би била сигурно околу 450/500. Зборам за цени со ДДВ.

Инаку @-={K-O-R-U-N}=- доколку не мора да е стриктно гејмерска, ѕирни ги Office & Co, спроти седиштето на НЛБ или у Карпош у близина на МИДА. Ја од таму зедов столица за 13500 која беше околу 18000 у Салон 29. Доставата тогаш им беше бесплатна и за една столица.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Ја пред 6 месеци барав компјутерско столче за дома откако претходното по долги години користење му дојде крај на животниот век и се скрши. Ја земав Kind203 од Салон29 и сум задоволен како се покажува во првиве 6 месеци. Не крцка, не ме поти и е удобно. Единствен недостаток би рекол дека е гаранцијата од 1 година.

Изборот кај нас се сведува на неколку опции:

- На т.н. „гејмерско“ од Анхоч, Сетек и слични продавници кои најчесто се од еко кожа и се брендови што произведуваат буџет галантерија и се со слаб квалитет. Примарна дејност не им е производство на столици и главна предност им е цената, се наоѓаат околу 200 евра.

- Втората опција се продавниците за канцелариски мебел (Салон 29, Ofiice&Co, Југоеспорт). Југоекспорт имаа столче кое беше прилично евтино (околу 150 евра), но го немаа никаде изложено освен на сајтот и требаше да го нарачам без да пробам со чекање над месец дена. Веднаш излезе од игра.
Прошетав и до Office&Co, со намера да го видам (демек) истиот модел Kind203 кој го продаваат за 100 евра поевтино од Салон 29. Прва работа важна за конкретниот модел, на изглед се скоро идентични, но квалитетот на изработка е далеку од ист. Ова е некоја копија, со полоша основа и поевтина пластика. На прво седнување веднаш се осеќа разликата. Јас од Office&Co не би купил столче, многу лош впечаток ми оставија сите модели во салонот кај Мида, без разлика на цена. Во Салон 29 освен моделот кој што го спомнав, друг избор за моите потреби немаше.

- Трета опција се Delight и B2. Поскапи столчиња од познати брендови со долга гаранција. Јас се распрашав за Steelcase Reply, колку што се сеќавам некоја почетна верзија беше околу 450 евра, со тоа што Steelcase имаат 10 години гаранција и ги има по нарачка. Требаше да чекам 30 дена за да го достават. Во B2 ми пратија понуда, исто скапи столчиња кои ми бе надвор од буџет, но не беа Steelcase и ги отфрлив како опција.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.104
2.343

Колку може да се навали столчето?

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.271
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro

Нема никаква шанса да е под 400 евра во МК,или СМК кој како милува :)

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Нема никаква шанса да е под 400 евра во МК,или СМК кој како милува :)
Steelcase ergonomski stolici i biroa | Скопjе стар е огласот али ова беше фирма што се затвори што продаваше нови не користени, отпирлика цената .. со некој попуст ваљда пошто сепак втора рака иако се нови.

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.271
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Steelcase ergonomski stolici i biroa | Скопjе стар е огласот али ова беше фирма што се затвори што продаваше нови не користени, отпирлика цената .. со некој попуст ваљда пошто сепак втора рака иако се нови.
Друго е ова брат,чистење залихи,пред затварање попусти...
Редовна цена нема шанси да е под 400 евра кај нас.Глава ставам.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776

Иста цена како што ги купиле мене ми ги нудеа (- ддв-то, пошо ваљда си го вратиле) и плус не ги делат столиците, туку мора да се купат во пакет со биро. И не успеавме да се договириме.

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.271
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Искрено би сакал да е под 400 еур ама не верувам. Ја пред да зеам столица глеав Steelcase у Delight мислам ги имаат, позади млечен. Тогаш буџетот ми беше 300 еур и до тие пари ми понудија само 4 столици ако не се лажам и сите беа меѓу 250 и 300 еур. Според изгледот и функционалностите, беа далеку од овој, па од таму мислам дека столицава би била сигурно околу 450/500. Зборам за цени со ДДВ.

Инаку @-={K-O-R-U-N}=- доколку не мора да е стриктно гејмерска, ѕирни ги Office & Co, спроти седиштето на НЛБ или у Карпош у близина на МИДА. Ја од таму зедов столица за 13500 која беше околу 18000 у Салон 29. Доставата тогаш им беше бесплатна и за една столица.
Таа што си ја земал ти не е иста со таа во Салон 29. @mviktors има убаво разложено погоре.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.104
2.343
Никогаш не сум тестирал максимум. Би рекол доволно, иако е релативно.

@Fredy @NikolovskiM
Во право сте, околу 700еур ги купиле кај нас.

Многу безвезе им беше видеото на нивната страна затоа прашав. Ако се навалува 30+ степени топ е.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.653
3.232
Тоа опцијата за анхоч и сет, како да имаш на што да седиш, делува ок.
Тоа опцијата од динусаурус фирмиве за мебел/канцелариска опрема кај нас, би ги избегнал во широк лак. Кинески столчиња со ужас механизми со набилдани цени. Побарајте објаснување зошто најскапиот нивни стол е покап од најефтиниот и дали има различен механизам, и се ќе ви стане јасно.
Опцијата за поскапо столче е иневстиција во вашето здравје. Планирајте дека нема да сте вечно млади, а дека секако ќе седите со саати пред екран.

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.271
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Тоа опцијата за анхоч и сет, како да имаш на што да седиш, делува ок.
Тоа опцијата од динусаурус фирмиве за мебел/канцелариска опрема кај нас, би ги избегнал во широк лак. Кинески столчиња со ужас механизми со набилдани цени. Побарајте објаснување зошто најскапиот нивни стол е покап од најефтиниот и дали има различен механизам, и се ќе ви стане јасно.
Опцијата за поскапо столче е иневстиција во вашето здравје. Планирајте дека нема да сте вечно млади, а дека секако ќе седите со саати пред екран.
Италјански се столчиљата и во Салон 29 и во офис и ко.Има и кинески,не велам не,ама цената ги детектира од прва ;)
Збориш на памет.
Друго - не секој има 1000+ евра за Аерон и другите модели на Херман Милер и Steelcase...

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Мислам дека беше веќе кажано, но освен ако не стои познат бренд позади нив, најголемиот број столчиња од овие новопечени брендови се произведуваат во 2-3 фабрики во Кина. Тоа дека се чешки, италијански, турски... се само маркетиншки трикови. Се мислиш која столица да ја купиш, дали од Сетек, Анхоч..., А најверојатно се работи за истата столица со друг натпис.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
Мислам дека беше веќе кажано, но освен ако не стои познат бренд позади нив, најголемиот број столчиња од овие новопечени брендови се произведуваат во 2-3 фабрики во Кина. Тоа дека се чешки, италијански, турски... се само маркетиншки трикови. Се мислиш која столица да ја купиш, дали од Сетек, Анхоч..., А најверојатно се работи за истата столица со друг натпис.

Се соглсаувам со тебе, ама па од друга страна, сигурно Cooler Master нема да дозволи столчето да биде со ист (не)квалитет како Natec и остали. Сепак, они имаат респектабилен бренд што пробуваат да го сочуваат.

Инаку да, 2-3 фабрики во кина ги прават сите столици, патем и лесно се приметува дека повеќето се комплетно исти, само со неколку промени на лого и боја и ништо друго. Aли и на Кинезиве што ќе им побараш тоа ќе ти направат, сакаш квалитетно, бујрум - сакаш евтино за mass market, имаат и тоа.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.653
3.232
Италјански се столчиљата и во Салон 29 и во офис и ко.Има и кинески,не велам не,ама цената ги детектира од прва ;)
Збориш на памет.
Друго - не секој има 1000+ евра за Аерон и другите модели на Херман Милер и Steelcase...
Ако купиш Мерцедес, а немаш милиони, ваљда ќе видиш дека има и A и В и C класа, не постои само Ѕ.
Исто и столчињата. Не е само аерон, има и други.

Ама секој кинески бренд штом направил само дизајн, ти го убива грбот, оти дизајнот е единствениот репер, а не анатомијата. За да направиш квалитетен (не што не се расипува, туку што ќе ти го чува грбот и здравјето) треба да ангажираш тим луѓе што се стручни во таа област, па да посветат време и да ги платиш солидно. Производот треба да е прилично прилагодлив на поширок круг луѓе и да не кошта премногу.

Ако сакаш аерон, ќе платиш. Па дури и кинеска копија ако е, а е со истите перформанси, нема да е под 70% од цената на аерон.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391

Претпоставувам дека основата/механизмот го зимаат сите од исто место и само го кројат платното/кожата. Така да, се' е кинеска роба од овие.

Инаку, неколку дена откако го купув, забележав дека Риверсофт продава потполно истиот стол со платно, под друго име и 3.000ден поевтин. Линк.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно