Прашањево е до ченовите што се разбираат повеќе во тв, какво мислење имате за telefunken тв?
Знае ли некој за овие два Хитачи модели прилично се ефтини, дали вредат?
55 инча 4К 25000 и 27000.
4K UHD LED Smart TV TV UHD HITACHI 55 HK 6000
4k SMART UHD LED TV HITACHI 55HK6500, 55"(140cm), BT, WiFi
Се разликуваат ли воопшто двата модела иако е другиот понов?
Ма звучките на било ТВ се тапа. Јас секако го уклучувам на стерео појацало коа гледам филм.Се разликуваат поради можности за поврзување со смартфони кај новите модели додека кај стариот модел тогаш не им текнало. Јас би бирал второто поради звучки
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Најверојатно со ова ќе идам. Ист deal како во Riversoft.
Погледнете го атачментот 71851
Просторно сум лимитиран.. не сум ни 100% сигурен 43кава дека ќе помине. После ќе измерам.
Молам за мислење, сакам да купам 32" телевизор FullHD, во дилема сум помеѓу овие два модела;
Hitachi 32HE4000
LG 32 LK6100 PLB
Ако има некој еден од овие два модела да сподели искуство. Не ми се многу важни смарт опциите, повеќе ми е важен квалитетот на сликата и издржливоста.
Тамам некаде од прилика оддалеченоста од троседот до ТВ масичката ми е 1.5 метра. Ако кажам дека сеуште користам ST TV FullHD од 24" стар неколку години ќе ми се смее некојЗа каде ќе поставиш ТВто ? Премала ви е 32инч за таа димензија ќе треба 1,5м растојание да гледаш
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Тамам некаде од прилика оддалеченоста од троседот до ТВ масичката ми е 1.5 метра. Ако кажам дека сеуште користам ST TV FullHD од 24" стар неколку години ќе ми се смее некојМислам дека тамам ќе биде 32"
Ахаха со секој купен телевизор добивате гратис 3Д наочари, кој не работат на тој телевизор лол.
Имам такво ѓубренце од Анхоч купено. Катастрофа е. Повеќе 3Д има ако со глава правам зум ин - зум аут на монитор.
![]()
Подобро од Full HD во секој случај. Што се однесува до далечината подобро е да гледаш 4К од блиску отколку Full HD. Ова е како да прашуваш дали да зимаш HD Ready или Full HD во 2011 година.па да еве гледам уште има за тој ценовен ранг и 4к ама не сум видел како изгледа сигналот од макс тв пуштен на 4к резолуција колку е тоа пријатно за око?
да ама нели сд квалитет на слика развлечен на 4к е полошо од истиот развлечен на фулхд или грешам? фала во секој случај за одговоритеПодобро од Full HD во секој случај. Што се однесува до далечината подобро е да гледаш 4К од блиску отколку Full HD. Ова е како да прашуваш дали да зимаш HD Ready или Full HD во 2011 година.
Полош е ако споредуваш пиксел до пиксел. Ама со оглед дека ќе го гледаш на иста големина на екран, на тој со повеќе пиксели (поголема густина) може да изгледа и подобро, затоа што има 4 точки наместо една за приказ.да ама нели сд квалитет на слика развлечен на 4к е полошо од истиот развлечен на фулхд или грешам? фала во секој случај за одговорите
Во теорија не. И Фул ХД ја адаптира сликата според СД каналот ако гледаш СД и 4К го прави истото. А зависи и од самиот телевизор и неговата спосбност да ја адаптира сликата...да ама нели сд квалитет на слика развлечен на 4к е полошо од истиот развлечен на фулхд или грешам? фала во секој случај за одговорите
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден
MONITOR 14,5" CORSAIR XENEON EDGE PORTABLE, LCD, 2560 x 720, HDMI, USB-C DP, Black, CC-9011306-WW
16.680,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден