Solidsnake
hello world
- 28 декември 2014
- 453
- 626
Да ви покажам како се краде спонзорирано од телеком. На исклучено data roaming и плус data на телефон ми ставиле 400 денари интернет во странство.
0kb - 9 денари
0kb - 9 денари
Ова по медиуми, портали да се кажи.Да ви покажам како се краде спонзорирано од телеком. На исклучено data roaming и плус data на телефон ми ставиле 400 денари интернет во странство.
0kb - 9 денари![]()
Кога излагам надвор од државата ставам Airplane Mode и готово.Еве и одговор. Чисто да си знаете како стојат работите.![]()
Поднеси приговор до АЕК обавезно.Еве и одговор. Чисто да си знаете како стојат работите.![]()
pa imaa 3 meseci promocija LycaMaxi 384denari unlimit /voice&sms i 8gb data, pa bez najava go stavija vo regularna cena od 519den(se isto), i po 1 mesec od 8gb namalija na 3 gb, odnosno istiot paket ov vip sto bese 749den so 3gb data...Не пратам, што се избрукале лани?
Поднесов и до АЕК ама ништо не очекувам искрено. Ако можат да се праат дека смартфон со уклучен интернет во 2018 троши помалку од 0кб што понатака.
Не е битно кои апликации ги имам кога и дата и роаминг е исклучено. Неможе апликација да оди преку сетинг директно на телефон. Не е првпат да одам во странство и никогаш немало вака. Дури никогаш не сум ни исклучувал дата него само роаминг.може да потроши помалку од KB, дали ти дадоа колку бајти се потрошени на секоја сесија?
според ова горе, гледам дека некои сесии ти се успешни, т.е имаат повлечено повеќе од 0КБ, имаш 2, 6 и сл. Какви апликации имаш на уредот?
Можеш и до АЕК, но не знам како ќе докажеш дека овие сесии кои COSMOTE ги праќа до Телеком се направени на изгасена дата, кога има роаминг во сликата - работите се малку покомплицирани, операторот од земјата праќа инфо до телеком = поради тоа и роаминг услугите доаѓаат со задоцнување - ако телеком имаат во систем инфо дека горните сесии се направени на COSTMOTE мрежата, реално немаш многу простор за жалба..
Да ви покажам како се краде спонзорирано од телеком. На исклучено data roaming и плус data на телефон ми ставиле 400 денари интернет во странство.
0kb - 9 денари![]()
Вип со гордост го најавува воведувањето на уште една придобивка за корисниците на мобилната припејд телефонија со која добиваат бесплатен интернет во текот на целата ноќ.
Ова лето, сите Vip Припејд корисници, со секое дополнување на припејд сметката, без разлика на износот, го добиваат интернет пакетот „Трета смена“, со кој сурфаат бесплатно секоја вечер во периодот од 00:00 ч. до 09:00 ч. Бесплатното ноќно сурфање трае 10 дена, после секое надополнување!
Што телефон котистеше и OS користеше ?Да ви покажам како се краде спонзорирано од телеком. На исклучено data roaming и плус data на телефон ми ставиле 400 денари интернет во странство.
0kb - 9 денари![]()
Mi A1 8.0Што телефон котистеше и OS користеше ?
Прашувам бидејки го имав истиот проблем во HTC Андроид телефон кој беше на Oreo. Додека го користев, го имав истиов проблем.
Наредно одење во странство си користив iPhonе и го немав проблемот, т.е. немаше ни бајт дата потрошено. Цело време имавме и Самсунг на Nougat, и немаше дата.
Кога се вративме од проблматичното патување проверивме со еден другар и рекордите постоeа. Сам ги видов. Другарот ми препорача да не си го губам времето со АЕК пошто телеком се покриени во овој случај, и можат да докажат дека сум имал traffic.
Инаку, на принесениот приговор ми одговорија, и ми ја намалија сметката за цели 78 денари. На крај изпадна направиле заокружување на цената.
BTW, на наредното патување, не ми наплатија интернет, но ме почастија со наплатување на дојдовни повици на кој не се јавивме.
И како додатно, во детали имаме дека на еден ист број, во исто време има 2 обавени повици со 2 различни броја. Уште чекаме одговор на поднесениот приговор.
Срекно.
Знам дека не може, и мене ми е смешно. Но сакав да споделам искуство.Mi A1 8.0
Неможе да е до телефонот друже, со истиот бев во бугарија во февруари ни денар роаминг. Они какви сака рекорди нека си имаат ме заболе мене искрено.
Фантомски трошоци за кои они имаат "докази"
Право лоповство. Со чист образ да наплаќа 10 денари за 0кб. Џабе губиме нерви реално којзнае колку луѓе исто им се случува.
Зборот ми беше, на еден начин, доколку тие ја користат мрежата на вип, како што е случајот на лајкамобајл, а мрежата на вип сите ја знаеме, не верувам дека ќе имаат новиве придобивка. Меѓутоа доколку ја користат на Т мобиле, јас лично веднаш се префрлувам доколку дадат и добра понуда секако. Па останува да видимеВип не е крлеж на т-моб на ниеден начин. Не ја користат мрежата на ОНЕ, односно двете мрежи ги споија во една, на некои локации изгасија ОНЕ базни станици, на некои на ВИП базни и ја модернизираа мрежата. Имаат огромен капацитет.
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5080WF3OC-16GD
93.990,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден