Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Zemi.mk - Веб хостинг провајдер и домен регистрар / Промо тема

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.128
2.126
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS
Немам до сега ниту еден македонски хостинг провајдер купено и тестирано. Но според високите цени што ги нудат не се воопшто конкуренција на светски пазар.

Видете јас за колку пари купив VPS hosting од ovh

ABLVV87ErdDBiBhKHwYBoqz8wUIhEIqDjC8tpB6o77RpWK3w0Va-b01L_iqbflAfwMZ2wmvFxt7hIjt9X7ag2RVtvHq5XhlEFPxT2_turr1li7Sq-q3uxHNGN523RDiLptdYYYqpzoO7sCDvTQKVxRNrqsPjyXwdJrOqwd-4l0yKu5TOrimdAD7vy3BT-abu0bdI3KbvtHYWHnKlA1IUF9UGIbDWCXSTaHrXTEIAtJ87_L1KoMsHqUUxE9x0GsJ6kUOSP8I9aLufqq0wWvgCF_fThCj0hPBSdNbPS3ZYAmI2doAqtu3EiDQ3Snqd9R2ZGeyyju1xIP0DyxsKE2Uc-Yt_0-7dYuhc_n_tQU-YPeuCeQtScygXfaIf1wB5neoBfeadZUGIp4KI67fgLi36L9atJzeVMKAJKJvQAmxoEhk6FEpcqas_3E4tx_KGn4WnKI4ht36EphECPw0Zm5j--Va_YXRFRpZm_tRuRCzisGo1ptTtNV8WctblQm_FHb0MZWNncjAJO26gQV1mW8FVlN3C_TyN07OdSS0UWDNPXq35kX_CW_kbiZkjfCtCNHeCHL9ClfFZjrhxLYCBlJJWOxjLviidCr-0yNm8T4D7VDNQdbck_zQrHeWwlxYUhkZreoxhA_DtbJdBCHnkT5UkphCjzoSHzBapCuRfgFwqufrxj3S4Th1d_BI64J1WlYXrX09LiyWtagk8Ot4a58xioyXuMwFWy77WvkW9aTwv4iG5V1NvSZLD7WpUPKdS6C4u1ukC4oDzmPANnFpvqkXX2Q5kfpMapp8bqGxF8sbfRkIqQpo1o_D3FO4lwN4ZpmGQlP_Xie_00WNJr3TPpSi4Bq_FEZv8pLuPDpbbuZMydWr2OUUN1hi8SL25wqTgfUbgitrF5gBUU8WAn8iVYYcr8vUzgmSKgTS6rpLJOrg7QAE-shZF0TyTbAvg5Zg_NjRZE0sFWxrSADf9wodD9UgVGLzOn7vNjIFqVRY=w347-h751-s-no-gm
Може да споделиш перформансите и цената, пошто сликата не ми ја покажува.

metahuman

Gaining Experience
23 септември 2019
94
58
Од други причини користиме мк хостинг.
Од кои причини, баш ме интересира? Има некои законски регулативи за одреден тип на сајтови, пр. македонски сајт/продавница или?

Јас искрено не гледам причина зошто некој би купил, пример, VPS од македонски провајдер за 40-50 евра МЕСЕЧНО, кога може од странски провајдер да купи ист пакет по цена од 50-60 евра ГОДИШНО.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.272
32.161
roka.mk
Од кои причини, баш ме интересира? Има некои законски регулативи за одреден тип на сајтови, пр. македонски сајт/продавница или?

Јас искрено не гледам причина зошто некој би купил, пример, VPS од македонски провајдер за 40-50 евра МЕСЕЧНО, кога може од странски провајдер да купи ист пакет по цена од 50-60 евра ГОДИШНО.
1. Единствено место од каде што можам да купам .мк домејн.
2. Физичка фактура на македонски јазик. Ова ем е пресудно на м ногу фирми поради сметквотство.
Ова е пресудно.

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.128
2.126
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS

Не знам колку сме поврзани со GDPR и такви ствари, ама клиент кој што го имам сака страните да бидат хостирани ИСКЛУЧИВО во UK поради податоците кои луѓето ги оставаат на страната, истите треба да бидат само на „Британско тло“.

Кај македонските бизниси најдобро е фактурата да биде во денари како што кажа @Fatal1ty_ за полесно „прокнижување“ кај сметководителите. Безбедноста на податоците и не ни е баш приоритет со оглед на тоа што никој не тужел до сега за таква работа :)

Mao

Practice makes perfect
5 јуни 2007
1.320
1.079
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
@Zemi.mk treba li da fakjame urgencii za da dobieme odgovor od tehnicka poddrska? Ja razbiram deka e vikend i se toa, ama imate hosting kompanija, i mora da pruzite support u sekoe vreme. 10 dena ne mi rabotat sajtovite, vidite tamu mailot sramota e ova.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.644
189
@Zemi.mk treba li da fakjame urgencii za da dobieme odgovor od tehnicka poddrska? Ja razbiram deka e vikend i se toa, ama imate hosting kompanija, i mora da pruzite support u sekoe vreme. 10 dena ne mi rabotat sajtovite, vidite tamu mailot sramota e ova.

Здраво Мао, ако е поминато повеќе од еден ден без никаков одговор ќе те замолам да отвориш и тикет. Поздрав.

Mao

Practice makes perfect
5 јуни 2007
1.320
1.079
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Здраво Мао, ако е поминато повеќе од еден ден без никаков одговор ќе те замолам да отвориш и тикет. Поздрав.

Imav otvoreno i tiket, i mail, i na telefon ve barav pa me prativte na mail da pisam. Ok ajde odgovorivte nekako eden problem se reshi drug nastana. Passwordite na cpanel magicno mi se menuvaat, probav so stariot da se logiram ne saka, mi prativte nov preku tiket, ne saka. Sto pravite lugje seriozni li ste?

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.686
17.283
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Imav otvoreno i tiket, i mail, i na telefon ve barav pa me prativte na mail da pisam. Ok ajde odgovorivte nekako eden problem se reshi drug nastana. Passwordite na cpanel magicno mi se menuvaat, probav so stariot da se logiram ne saka, mi prativte nov preku tiket, ne saka. Sto pravite lugje seriozni li ste?

Ова со пасвордите и мене ми се деси еднаш :| А моментално пробувам преку ДНС едиторот да променам некои записи, немам успех во акцијата...

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.644
189
Imav otvoreno i tiket, i mail, i na telefon ve barav pa me prativte na mail da pisam. Ok ajde odgovorivte nekako eden problem se reshi drug nastana. Passwordite na cpanel magicno mi se menuvaat, probav so stariot da logiram ne saka, mi prativte nov preku tiket, ne saka. Sto pravite lugje seriozni li ste?
Здраво Мао, се надевам дека проблемите со кои сте се соочувале се надминати. Во Земи.мк исклучително ретко се случува некој да не добие одговор за 1 час. Лозинките на cPanel понекогаш се менуваат со Force password change доколку лозинката која е генерирана од нашиот билинг систем или онаа што сте ја промениле вие е под дозволеното ниво на безбедност со новите надоградби на хостинг системите. Можноста за ресетирање на лозинката од ваша страна преку cPanel е оневозможена од безбедносни причини. Сепак доколку сте побарале нова лозинка, најверојатно сте ја добиле во определениот рок од најмногу 1 час. Доколку се доцнело се извинуваме поради тоа.

Ова со пасвордите и мене ми се деси еднаш :| А моментално пробувам преку ДНС едиторот да променам некои записи, немам успех во акцијата...
Здр Октар. Претпоставувам ја користиш ДНС Зона (Бета) опцијата на нашиот билинг систем каде е можно да се соочите со одредени проблеми. Затоа е и бележана како Бета функционалност. Сепак, доколку сте ни пишале сигурно записите се додадени. Доколку користите веб хостинг од Земи.мк ДНС зоната едитирајте ја преку Zone editor на cPanel, таму сигурно нема да се соочите со никаков проблем. Доколку не, една од можностите е да активирате CloudFlare за вашиот домен, па оттаму да ја едитирате ДНС зоната. Преку CloudFlare бесплатно имате можност да ги менувате сите записи за разлика од трите понудени на нашиот кориснички портал.

Не би сакал да се створи навика за решавање вакви проблеми на форумот од причина што, најверојатно, темава ја следам само јас и само јас добивам мејл известувања. Постојат неколку канали за коммуникација со нашиот тим за корисничка и техничка поддршка, лајв чет можноста на нашата страница, тикет системот на корисничкиот портал, мејл [email protected] и [email protected], како и телефонски во работни денови на 034381000. Опслужуваме повеќе од 5000 корисници и би било исклучително тешко да се следи и форумот како некаков канал за официјална комуникација.

Ви благодарам на разбирањето ;)

Поздрав.

HardCorec

Unbeatable
4 ноември 2013
3.578
5.503
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
За "А рекорд" кај дечкиве се чека... едно 2 - 3 часа, бог да чува (болест), се префрлам на MKHost, поскапи се ама немам вакви глупости.

HardCorec

Unbeatable
4 ноември 2013
3.578
5.503
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Внесуваш А рекорд, тој А рекорд е достапен после 3 - 4 часа... а може и повеќе, зависи, за разлика од МКХост каде, внесуваш А рекорд, истиот е достапен после 10минути.

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.128
2.126
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS
За "А рекорд" кај дечкиве се чека... едно 2 - 3 часа, бог да чува (болест), се префрлам на MKHost, поскапи се ама немам вакви глупости.
Клиент има хостинг во Британија, А рекордите секогаш доцнат со пропагација. И сугерирав клаудфлер за побрзо ажурирање. Мислам дека кај сите хостинзи имаат некои временски рамки на колку време се прави ажурирање. Не ги бранам Земи.мк, не користам нивни хостинг улсуги така, само споделувам мои искуства. Ќе си кажат сепак они што е како е сетирано..

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.212
4.812
Внесуваш А рекорд, тој А рекорд е достапен после 3 - 4 часа... а може и повеќе, зависи, за разлика од МКХост каде, внесуваш А рекорд, истиот е достапен после 10минути.
A TTL na kolku go namesti?

Sent by ME using Tapatalk

HardCorec

Unbeatable
4 ноември 2013
3.578
5.503
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
A TTL na kolku go namesti?

7200, пробано и со 600 (претходно сетапирано од нивна страна), пробано и со 14400 (според МКХост), времетраењето е исто.

@pipelin верувам, но, споредувам со МКХост, верувај дека не им треба повеќе од 10минути за да ми биде активен А рекордот.

Со Земи.мк сум нешто повеќе од 1 година, ова ми е 3ти пат да имам потреба од побрз А рекод (побрз од) Х причини кои нема потреба да ги наведам, во тие 3 пати сум имал проблем околу чекањето, не велам дека се лоши дечките, не сум имал проблем со сервисот, да не биде нешто достапно итн...

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.212
4.812
Не знам како им се наместени главните ТТЛи и ДНС сервисите, но ако е 600 треба да е 10мин плус минус. Еве јас генерално сум на УХост и како ќе наместам за рекордот ТТЛ при креирање генерално за плус/минус тоа време е за пропагација. А можеш бо било кое време да провериш со DIG од надвор дали тој А рекорд е креиран прашувајќи го твојот NS сервер за доменот.

Значи си имаат некоја заебанција.

p.s. Сега пробав чисто за тест пред да пишам. Креирав нов А рекорд на од тепка домаин и скоро инстантно се пропагираше. Измена на еден друг веќе постоечки потраја малку, согласно ТТЛ поставките на зоната и SOA сетинзите. Инаку пробував колку брзо Гугл и 1.1.1.1 ќе дознаат за промените.

Zemi.mk

Верификувана компанија
27 ноември 2020
18
21
Драги форумџии, акцијата за регистрација на .mk домени за само 399 денари завршува на крајот од месец август. Доколку сѐ уште не сте го регистрирале саканиот домен, сега е вистинското време!

:love: Земи .mk - Официјален .mk Домен Регистрар

REKLAMA-DOMEN-CAT.png

За повеќе информации за промоции и акции следете нѐ на социјалните мрежи или нашиот блог: Zemk.mk - Блог

Zemi.mk

Верификувана компанија
27 ноември 2020
18
21
Zemi.mk со гордост ја презема улогата на Златен спонзор и на овогодинешниот WordCamp Скопје 2024, придонесувајќи за развој на .mk WordPress заедницата. Настанот ќе се одржи на 19-ти октомври во просториите на Американскиот универзитет на Европа – ФОН, и ќе вклучува говори од експерти, одлични можности за вмрежување и инспиративни сесии. Се гледаме!

z.png

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.708
Мислења
984.309
Членови
35.900
Најнов член
Gj0rgiew