Може да споделиш перформансите и цената, пошто сликата не ми ја покажува.Немам до сега ниту еден македонски хостинг провајдер купено и тестирано. Но според високите цени што ги нудат не се воопшто конкуренција на светски пазар.
Видете јас за колку пари купив VPS hosting од ovh
Од кои причини, баш ме интересира? Има некои законски регулативи за одреден тип на сајтови, пр. македонски сајт/продавница или?Од други причини користиме мк хостинг.
1. Единствено место од каде што можам да купам .мк домејн.Од кои причини, баш ме интересира? Има некои законски регулативи за одреден тип на сајтови, пр. македонски сајт/продавница или?
Јас искрено не гледам причина зошто некој би купил, пример, VPS од македонски провајдер за 40-50 евра МЕСЕЧНО, кога може од странски провајдер да купи ист пакет по цена од 50-60 евра ГОДИШНО.
Не знам колку сме поврзани со GDPR и такви ствари, ама клиент кој што го имам сака страните да бидат хостирани ИСКЛУЧИВО во UK поради податоците кои луѓето ги оставаат на страната, истите треба да бидат само на „Британско тло“.Од кои причини, баш ме интересира? Има некои законски регулативи за одреден тип на сајтови, пр. македонски сајт/продавница или?
Јас искрено не гледам причина зошто некој би купил, пример, VPS од македонски провајдер за 40-50 евра МЕСЕЧНО, кога може од странски провајдер да купи ист пакет по цена од 50-60 евра ГОДИШНО.
@Zemi.mk treba li da fakjame urgencii za da dobieme odgovor od tehnicka poddrska? Ja razbiram deka e vikend i se toa, ama imate hosting kompanija, i mora da pruzite support u sekoe vreme. 10 dena ne mi rabotat sajtovite, vidite tamu mailot sramota e ova.
Здраво Мао, ако е поминато повеќе од еден ден без никаков одговор ќе те замолам да отвориш и тикет. Поздрав.
Imav otvoreno i tiket, i mail, i na telefon ve barav pa me prativte na mail da pisam. Ok ajde odgovorivte nekako eden problem se reshi drug nastana. Passwordite na cpanel magicno mi se menuvaat, probav so stariot da se logiram ne saka, mi prativte nov preku tiket, ne saka. Sto pravite lugje seriozni li ste?
Здраво Мао, се надевам дека проблемите со кои сте се соочувале се надминати. Во Земи.мк исклучително ретко се случува некој да не добие одговор за 1 час. Лозинките на cPanel понекогаш се менуваат со Force password change доколку лозинката која е генерирана од нашиот билинг систем или онаа што сте ја промениле вие е под дозволеното ниво на безбедност со новите надоградби на хостинг системите. Можноста за ресетирање на лозинката од ваша страна преку cPanel е оневозможена од безбедносни причини. Сепак доколку сте побарале нова лозинка, најверојатно сте ја добиле во определениот рок од најмногу 1 час. Доколку се доцнело се извинуваме поради тоа.Imav otvoreno i tiket, i mail, i na telefon ve barav pa me prativte na mail da pisam. Ok ajde odgovorivte nekako eden problem se reshi drug nastana. Passwordite na cpanel magicno mi se menuvaat, probav so stariot da logiram ne saka, mi prativte nov preku tiket, ne saka. Sto pravite lugje seriozni li ste?
Здр Октар. Претпоставувам ја користиш ДНС Зона (Бета) опцијата на нашиот билинг систем каде е можно да се соочите со одредени проблеми. Затоа е и бележана како Бета функционалност. Сепак, доколку сте ни пишале сигурно записите се додадени. Доколку користите веб хостинг од Земи.мк ДНС зоната едитирајте ја преку Zone editor на cPanel, таму сигурно нема да се соочите со никаков проблем. Доколку не, една од можностите е да активирате CloudFlare за вашиот домен, па оттаму да ја едитирате ДНС зоната. Преку CloudFlare бесплатно имате можност да ги менувате сите записи за разлика од трите понудени на нашиот кориснички портал.Ова со пасвордите и мене ми се деси еднаш :| А моментално пробувам преку ДНС едиторот да променам некои записи, немам успех во акцијата...
Како тоа "се чека"?За "А рекорд" кај дечкиве се чека... едно 2 - 3 часа, бог да чува (болест), се префрлам на MKHost, поскапи се ама немам вакви глупости.
Клиент има хостинг во Британија, А рекордите секогаш доцнат со пропагација. И сугерирав клаудфлер за побрзо ажурирање. Мислам дека кај сите хостинзи имаат некои временски рамки на колку време се прави ажурирање. Не ги бранам Земи.мк, не користам нивни хостинг улсуги така, само споделувам мои искуства. Ќе си кажат сепак они што е како е сетирано..За "А рекорд" кај дечкиве се чека... едно 2 - 3 часа, бог да чува (болест), се префрлам на MKHost, поскапи се ама немам вакви глупости.
A TTL na kolku go namesti?Внесуваш А рекорд, тој А рекорд е достапен после 3 - 4 часа... а може и повеќе, зависи, за разлика од МКХост каде, внесуваш А рекорд, истиот е достапен после 10минути.
7200, пробано и со 600 (претходно сетапирано од нивна страна), пробано и со 14400 (според МКХост), времетраењето е исто.A TTL na kolku go namesti?
Sent by ME using Tapatalk