Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows 11

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.690
3.788
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Форматирање, инсталација или преинсталација на ОС е едно исто. Кој како разбира (за обични луѓе мислам што не се разбираат од технологија) ахахах
Кога некој ми носел пц ми викал..Форматирај го..се знае на што се мисли. Струга тој термин преовладува и ден денес.
Не навлегувам кој како го вика ова, значењето е исто.
Пак отиде муабетов оф топик :) Мислам се разбираме сите..

Vlad944

lurker
3 март 2015
781
1.745
Реков да прочитам последни мислења за виндоус 11 пошто уште месец дена ќе се затвори чешмулчето за виндоус 10 па да се префрлам на 11ка,можи сега не е толку фалш.
При читање последните 4-5 страни разбрав дека преинсталацијата на виндоус не е исто со форматирање,уф ми дојде душа малку...

Чунки како се понаша овој 11ката сега ќе кажи некој?

Chiller

user
8 март 2012
1.551
1.158
Скопје Аеродром
Реков да прочитам последни мислења за виндоус 11 пошто уште месец дена ќе се затвори чешмулчето за виндоус 10 па да се префрлам на 11ка,можи сега не е толку фалш.
При читање последните 4-5 страни разбрав дека преинсталацијата на виндоус не е исто со форматирање,уф ми дојде душа малку...

Чунки како се понаша овој 11ката сега ќе кажи некој?
Добро се понаша 11-ката, само што последниов апдејт KB5063878 има репорти каде го брише/уништува ССД-то.
Ја не осетив ништо чудно со овој апдејт на Самсунг 1Тб ССД, ама за секој случај го деинсталирав и го ставив на пауза 5 недели за нови апдејти...

Vlad944

lurker
3 март 2015
781
1.745
Сигурно ќе го решат со упдејт овој проблем во наредниов месец,ваљда нема да остават така на подолго време.

На 10кава ми се исклучени перманентно упдејтите пошто нема проблеми барем тоа што го користам (лоша безбедност,знам) но ова би сакал да го применувам и на 11ка при што би избегнал хардверски ерори,како што беше пред година дена со новите процесори на АМД.

Дали купувате виндоус клучеви или пиратски го возите?

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.488
2.937
Добро се понаша 11-ката, само што последниов апдејт KB5063878 има репорти каде го брише/уништува ССД-то.
Ја не осетив ништо чудно со овој апдејт на Самсунг 1Тб ССД, ама за секој случај го деинсталирав и го ставив на пауза 5 недели за нови апдејти...
Еве, на муабетов пробувам да го тргнам апдејтов KB5063878, ама неќи, се јавува некој ерор.
Ај, белким ништо нема да ми биди, пошто дискојте ми се Samsung 990 pro 2 TB и другио Samsung 970 EVO plus 1TB, однoсно не беа спомнати во видеото како проблематични...
Сигурно ќе го решат со упдејт овој проблем во наредниов месец,ваљда нема да остават така на подолго време.
Се надеваме.
Со masgravel си возикаме по дома.

Последна промена:

Chiller

user
8 март 2012
1.551
1.158
Скопје Аеродром

На 10кава ми се исклучени перманентно упдејтите пошто нема проблеми барем тоа што го користам (лоша безбедност,знам) но ова би сакал да го применувам и на 11ка при што би избегнал хардверски ерори,како што беше пред година дена со новите процесори на АМД.

Ако не ти требаат апдејти, тогаш терај со 10-ка.
Инаку многу бргу се активира 11ка без да платиш.
Мислењето е автоматски споено:

Еве, на муабетов проибувам да го тргнам апдејтов KB5063878, ама неќи, се јавува некој ерор.
Ај, белким ништо нема да ми биди, пошто дискојте ми се Samsung 990 pro 2 TB и другио Samsung 970 EVO plus 1TB, однсно не беа спомнати во видеото како проблематични...

Се надеваме.

Со masgravel си возикаме по дома.
Демек ако копираш фајл 50Гб после тоа настанувал проблемот.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
Со massgravel сум некрунисан краљ- хакер во друштвото.
На памет ги научив двете па во Кевин Митник стајл активирам све.

Немој да сум го фатил Локван кај што гугла "Кевин Митник"

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.690
3.788
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Пред 2 дена кога направив upgrade на windows-от (пишав погоре некоја страна) се инсталира и KB5063878 ама после рестарт windows update повторно проба да го downлодира (стоеше на 0%) ама го прекинав т.е ги паузирав апдејтите за 5 недели.

confusi0n

hello world
14 ноември 2014
269
204
Кога и да читам коментари за 11ка само читам негативни искуства и какање, јас лично никад не сум имал проблем, ни за гејминг, ни за работа.
Едино нешто што правам на тазе 11ка е да го изгасам тоа глупиот дупли десен клик и да го скријам она Open with terminal исто на десен клик и после си го сетирам ОСот по лични желби и тоа е тоа, апдејт по апдејт, никад сериозен лаг, проблем или било што.
Ја активирам со МАС исто и офисот.

boro1

user
13 август 2009
1.818
1.633
Windows 11 LTSC од MassGrave, активација со HWID исто преку MassGrave. Не сум имал проблеми досега, на секој 2 месеца си правам реинстал - целата процедура трае ~20min.

За компјутери/лапотпи на normies инсталирам/форматирам/баам/преинсталирам обичнa 11ка со сите апдејти и целиот bloatware, некој си сака КендиКраш и Тикток..

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.763
6.472
SK
Немој да сум го фатил Локван кај што гугла "Кевин Митник"
Aбе ви ги отворив очите со massgravel, сеа ќе кажувате гачки. Уште ќе купувавте со Авид од оние „лиценците“ за х долари на Ибеј. :p

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
Aбе ви ги отворив очите со massgravel, сеа ќе кажувате гачки. Уште ќе купувавте со Авид од оние „лиценците“ за х долари на Ибеј. :p
Што е право, право е, мислам дека од тебе го дознав. Ако не го дознаев од тебе, подоцона набрзо и на Редит го сретнав. Ама лиценци никогаш не сум купувал и сум против тоа иако можеби не сум го изразил. Пред да користам скриптите од Massgravel, користев KMS, па тоа почна проблеми да прави, па после користев од тој abodixyxyxy што имаше на оној форумон MyDigitalLife. Еј, од кога не сум го отворил. Откако го користам Massgravel, хаха.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.763
6.472
SK
дефрагментација првин
Посебно ако е ссд и ако е преполн со фајлови, и дупло посебно ако го има инсталирано последниот М$ patch. Барем 3 пати дефрагментирање пред форматирањето.
/s​

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
DOS динамички доделува(ше) букви па при бутирање од флопи се преместуваа погоре за една па форматирањето на партиција бараше внимателност троа повеќе.

Имам враќано многу податоци од дискови кои за среќа беа форматирани со quick format

=======================================
DOS Drive Letter Shuffle
=======================================

HDD Layout:
+-----------------------+
| Prim#1 (Active) |
| Prim#2 |
| Extended + Log#1 |
+-----------------------+

Normal Boot from HDD:
Prim#1 (Active) ---> C:
Prim#2 ---> D:
Log#1 ---> E:

Boot from Floppy
Prim#1 (Active) ---> D: <-- shifted!
Prim#2 ---> C: <-- now first visible
Log#1 ---> D: <-- also shifted

Последна промена:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.690
3.788
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Stable Windows Updates?

Microsoft: Impossible

Blagojcebt

hello world
1 септември 2009
216
89
Што е право, право е, мислам дека од тебе го дознав. Ако не го дознаев од тебе, подоцона набрзо и на Редит го сретнав. Ама лиценци никогаш не сум купувал и сум против тоа иако можеби не сум го изразил. Пред да користам скриптите од Massgravel, користев KMS, па тоа почна проблеми да прави, па после користев од тој abodixyxyxy што имаше на оној форумон MyDigitalLife. Еј, од кога не сум го отворил. Откако го користам Massgravel, хаха.
Дај објасни повеќе околу
Massgravel

Прв пат ми излезе window license is about to expire изгледа КМС нешто зафркава

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.690
3.788
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler