Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows 11

И

Избришан член 42370

Гостин
Не се заебавајте сеуште со Виндовс 11кава... После 2 месеца користење цел оперативен ми крашна и сите податоци ми ојдеа..
Засеа сум мирна глава со 10кава.

Како?

П.С се приклучив и јас на 11-ката после неколку мали тестови во виртуелка. Е ставив 22623.1255 верзија, ќе почекам медениот месец/недела да помини па ќе пишам искуства.

Chiller

user
8 март 2012
1.555
1.162
Скопје Аеродром
Имам i7-1165G7. Дали имате некој линк од каде би го скинал windowsot, или тоа можам да го направам од официјалната нивна страна, па, после само активатор да побарам?
Од официјална страна само, ако треба да му тргаш System Requirements и останати глупости со руфус ќе направиш исо. Инаку ја го возам на I7-4790K (библија) со 16 гб рам samsung 1Tb SSD и работи беспрекорно. Ми се активираше автоматски зошто 10-тката ми беше активирана претходно.

За симињање од тука руфус тука и нормално старт менито обавезно мењај го во стандард од тука.

За разлика од 10-тката, 11-кава многу побргу ми рендерира видеа. Обично по саат време ми требаше за рендерирање а сега со 11-кава за 15 минути.
Мислењето е автоматски споено:

Не се заебавајте сеуште со Виндовс 11кава... После 2 месеца користење цел оперативен ми крашна и сите податоци ми ојдеа..
Засеа сум мирна глава со 10кава.
Си му влегол у џигер изгледа :) . Доста стабилен ми е мене.

Последна промена:

mdeni

senior
24 септември 2012
6.060
5.993
„Windows 11 е битанга најголема што не постои во светот. Windows 11 иљада и сто души ги остави да трпат за леб! Тоа е сраМота! Доле Мајкрософт! П*чка ли му материна негова! Тој или да се пали или да не постои.“ - жена лута на Бранко

Човече, на секој апдејт на Windows биос нешто таму битлокер лозинки. Си плака мајката. Се врзал за акаунтот на Ofis365. Абе маме, маме расплачено на компјутерот. Мамето. Windows 11, ама апдејт никогаш да не се прави. Или да се земе одмор 3 дена и тогаш да се прави апдејт само еднаш на 6 месеци. Иако тоа е хроничен проблем на сите виндоуси и нивните апдејти. 4 пати во месецов ми се случува на нов лаптоп. Хорор. Да треба човек што не е толку спретен со компјутери ОВА да го трпи, нервен слом ќе добие.

И со секој апдејт СКРОЗ се губи Windows Hello!!! Пази! И не работи Face recognition и PIN, и треба лозинка да внесеш. И НАНОВО да исконфигурираш face recognition и pin. И после ќе им влезе некој со митраљез таму и ќе ги покоси. Епа ќе ги покоси. По несериозен пристап кон нешто јас не сум видел во мојов живот. Општ хаос. Ко деца од средно да се ставени да прават проект е Windows.

Wifi дур се врзе 1 минута му треба откога ќе се упали. На Win 10 веќе е врзан кога стартува.

Divac

read-only
22 ноември 2013
41
9
Јас после плукање по 11ка, еве си седам мирен. Сеа за сеа освен search-от што вади башибозук резултати, другото ми е супер.

Клик тука.
Дали е ова од официјалната страна?
Од официјална страна само, ако треба да му тргаш System Requirements и останати глупости со руфус ќе направиш исо. Инаку ја го возам на I7-4790K (библија) со 16 гб рам samsung 1Tb SSD и работи беспрекорно. Ми се активираше автоматски зошто 10-тката ми беше активирана претходно.

За симињање од тука руфус тука и нормално старт менито обавезно мењај го во стандард од тука.

За разлика од 10-тката, 11-кава многу побргу ми рендерира видеа. Обично по саат време ми требаше за рендерирање а сега со 11-кава за 15 минути.

Си му влегол у џигер изгледа :) . Доста стабилен ми е мене.
Дали System Requirements и останати глупости како што велиш се тргаат ако немаш доволно РАМ, или воопшто е пожелно да се тргнат тие работи, и дали да се чекира само првата опција како на овој клип, или да земам се да ги чекирам?

И ако може препорака од каде да симнам кључеви или активатор.

Chiller

user
8 март 2012
1.555
1.162
Скопје Аеродром
Дали е ова од официјалната страна?

Дали System Requirements и останати глупости како што велиш се тргаат ако немаш доволно РАМ, или воопшто е пожелно да се тргнат тие работи, и дали да се чекира само првата опција како на овој клип, или да земам се да ги чекирам?

Јас све чекирав, само со малку рам ќе работи споро. За клучеви неам појма замунда види со исклучен антивирус зошто моментално ќе ти избрише активатор.

18 август 2019
1.219
1.193
Јас све чекирав, само со малку рам ќе работи споро. За клучеви неам појма замунда види со исклучен антивирус зошто моментално ќе ти избрише активатор.
Windows 11 не даваше опција за исклучување на дифендерот. Не знам како е сега.

Има некаде назад во темава, мислам ова беше:
Microsoft-Activation-Scripts/MAS at master · massgravel/Microsoft-Activation-Scripts
Антивирусите не прават проблем.

Последна промена:

Chiller

user
8 март 2012
1.555
1.162
Скопје Аеродром

Microsoft-Activation-Scripts/MAS at master · massgravel/Microsoft-Activation-Scripts

Ке му ставиш друг антивирус пример касперски и ке го исклучиш.

И

Избришан член 42370

Гостин

Ќе си одиш во Safe Mode, regedit.exe, навигираш во HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Service
Sense, WdBoot, WdFilter, WdNisDrv, WdNisSvc, WinDefend им менуваш вредност на Start со 4 (Disabled) и тоа е тоа.

Ако гасиш Real-Time Protection, дури и преку regedit, Group Policy, после рестарт си се враќа дефендерот. Не било баг, него фичр, безбедносна мерка (господи прости им).

„Windows 11 е битанга најголема што не постои во светот. Windows 11 иљада и сто души ги остави да трпат за леб! Тоа е сраМота! Доле Мајкрософт! П*чка ли му материна негова! Тој или да се пали или да не постои.“ - жена лута на Бранко

Човече, на секој апдејт на Windows биос нешто таму битлокер лозинки. Си плака мајката. Се врзал за акаунтот на Ofis365. Абе маме, маме расплачено на компјутерот. Мамето. Windows 11, ама апдејт никогаш да не се прави. Или да се земе одмор 3 дена и тогаш да се прави апдејт само еднаш на 6 месеци. Иако тоа е хроничен проблем на сите виндоуси и нивните апдејти. 4 пати во месецов ми се случува на нов лаптоп. Хорор. Да треба човек што не е толку спретен со компјутери ОВА да го трпи, нервен слом ќе добие.

И со секој апдејт СКРОЗ се губи Windows Hello!!! Пази! И не работи Face recognition и PIN, и треба лозинка да внесеш. И НАНОВО да исконфигурираш face recognition и pin. И после ќе им влезе некој со митраљез таму и ќе ги покоси. Епа ќе ги покоси. По несериозен пристап кон нешто јас не сум видел во мојов живот. Општ хаос. Ко деца од средно да се ставени да прават проект е Windows.

Wifi дур се врзе 1 минута му треба откога ќе се упали. На Win 10 веќе е врзан кога стартува.

Уште времето кога 10 излезе, цело време зборам земете си последното ISO излезено, инсталирајте, гасете апдејти, ако ви е за features и безбедносни мерки, правете реинсталација на 6 месеци / 1 година кога ќе излезе refresh на ISO-то и тоа е тоа. За лична употреба ова е универзална формула и не знам што сте се врзале по тие апдејти ко само проблеми прават, ништо во глобала не решаваат.

П.С кој идиот остава Audio enhancements по дифолт да биде уклучено. Влегувам во игра, дирекција на звук никаква, доаѓаат звуци од местото само каде што се пулиш.
gIVHdHC.png

mdeni

senior
24 септември 2012
6.060
5.993
Ќе си одиш во Safe Mode, regedit.exe, навигираш во HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Service
Sense, WdBoot, WdFilter, WdNisDrv, WdNisSvc, WinDefend им менуваш вредност на Start со 4 (Disabled) и тоа е тоа.

Ако гасиш Real-Time Protection, дури и преку regedit, Group Policy, после рестарт си се враќа дефендерот. Не било баг, него фичр, безбедносна мерка (господи прости им).

Уште времето кога 10 излезе, цело време зборам земете си последното ISO излезено, инсталирајте, гасете апдејти, ако ви е за features и безбедносни мерки, правете реинсталација на 6 месеци / 1 година кога ќе излезе refresh на ISO-то и тоа е тоа. За лична употреба ова е универзална формула и не знам што сте се врзале по тие апдејти ко само проблеми прават, ништо во глобала не решаваат.

П.С кој идиот остава Audio enhancements по дифолт да биде уклучено. Влегувам во игра, дирекција на звук никаква, доаѓаат звуци од местото само каде што се пулиш.
gIVHdHC.png
Јас сум силен поборник на неапдејтирање, ама од време на време сакам да пробам дали има прогрес. И тоа не само од 10ка уште од хп е истиот муабет.

За сериозна употреба строго изгасени апдејти. Иначе циркуз колку сакаш

Divac

read-only
22 ноември 2013
41
9
Не ми отвара прозорче за чекирање него веднаш почнува со инсталирање чим притиснам на старт. Овој компјутер ми е многу стар, дали е тоа причината, и дали може да се реши проблемов?

IMG_20230213_002332.jpg
И како што може да се види, нема ни "image option".

Последна промена:

Chiller

user
8 март 2012
1.555
1.162
Скопје Аеродром
Не ми отвара прозорче за чекирање него веднаш почнува со инсталирање чим притиснам на старт. Овој компјутер ми е многу стар, дали е тоа причината, и дали може да се реши проблемов?

Погледнете го атачментот 122420
И како што може да се види, нема ни "image option".
Од кога ќе се притисне старт ги дава опциите што да тргне. Само незнам зошто не ти работи стартот, пробај на друг компјутер.

Divac

read-only
22 ноември 2013
41
9
Работи стартот, но кога ќе притиснам не се отвара прозорчето него веднаш почнува со инсталирање.

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
877
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.708
3.828
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
а да пробаш со Ventoy?

Divac

read-only
22 ноември 2013
41
9
Пробај направи бутабилно USB од некаде со инсталиран Windows 10 22H2.
Ако не успеам со 11, деф. така ќе направам.
а да пробаш со Ventoy?

Дали и со Ventoy може да се отстранат некој работи од windows-от? И ако може некој туторијал како да го направам тоа.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.708
3.828
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ако не успеам со 11, деф. така ќе направам.

Дали и со Ventoy може да се отстранат некој работи од windows-от? И ако може некој туторијал како да го направам тоа.
Нема напредни опции како руфус ама сепак пробај го

Divac

read-only
22 ноември 2013
41
9
Фала другар, али ја веќе го направив USB-то бутабилно со руфус, само не би сакал да инсталирам комплетна 11-ка ако ми го оптеретува системот или ми прави некој проблеми, затоа сакам да најдам начин да ги исфрлам непотребните работи, ако не пре би инсталирал 10-ка.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно