Tогаш прозорите беа новитет, па со секој клик на фолдер се отвораше нов прозорец. Па додека стигнеш до некој фолдер малку повнатре, ќе завршиш со куп отворени прозори.Добро, пред 25 години сигурно веќе имало third party апликација скоро за сѐ, не само за експлорер. Ете сега и во Snipping Tool покрај скриншот воведоа можност и за снимање на видео, сигурно сега нема да кажам „Ее јас пред 100 години со Fraps кога снимав они кај беа“. Овде збориме за Windows 11 вградени функционалности.
Може ли да се заклучат и дали ги памти отворените при следното стартување?Околу табовите, ако има нешто сигурно ќе пријави некој во темава, ама од она што досега јас ги користев видов дека си функционираат најнормално.
Ме подсети на norton commander for DOS и после Norton Wincommander од 90тите и почеток на 2000Добро, пред 25 години сигурно веќе имало third party апликација скоро за сѐ, не само за експлорер. Ете сега и во Snipping Tool покрај скриншот воведоа можност и за снимање на видео, сигурно сега нема да кажам „Ее јас пред 100 години со Fraps кога снимав они кај беа“. Овде збориме за Windows 11 вградени функционалности.
Околу табовите, ако има нешто сигурно ќе пријави некој во темава, ама од она што досега јас ги користев видов дека си функционираат најнормално.
Табови во File Explorer не се ниту основна ниту критична функционалност за работа со фајлови. Сметале дека немало потреба од нив, сега се воведени и тоа е тоа, решено е.Работа со фајлови е една од основните операции на компјутер, не е некоја егзотична функционалност што еден во милион ја користи еднаш годишно. Треба да е решено како што треба на ниво на оперативен систем, не со надворешни алатки.
Моментално не, можеби ќе го воведат во некој иден апдејт. Сега за сега само rearrange можеш да им правиш.Може ли да се заклучат и дали ги памти отворените при следното стартување?
Табови во Windows Explorer? Whyyyy????????????????????
Табови во Windows Explorer? Whyyyy????????????????????
Не те прашав дали се гледа дал некој има осет за оптимизирано работење или не. Прашав зошто табови во Windows Explorer, каква потреба решава тоа кога веќе ги имаш на таскбар. Тоа дека се горе а не се доле?Lol, se gleda koj nema oset od optimizirano rabotenje. Ova go ima na Mac OS (ne znam od koga iskreno) i preporoden bev koga pocnav da go koristam - ednostavno makes so much sense.
Ич не се малтретирај - што да си комплицираш навики и распоред нов да учиш ? Кои се придобивките ?Ќе ме испровоцирате да го сменам дискот и повторно малку да се нервирам со единаестката.![]()
![]()
Мене, тебе и на други олд скул "дос" ера гикови ништо не ни решава.Windows Explorer, каква потреба решава тоа?
Напротив. Напротив. Тоа што се доле ги прави достапни 24/7 особено ако не се беспотребно групирани.Не те прашав дали се гледа дал некој има осет за оптимизирано работење или не. Прашав зошто табови во Windows Explorer, каква потреба решава тоа кога веќе ги имаш на таскбар. Тоа дека се горе а не се доле?
Toчно, од usability аспект е попрактично. Во самиот прозорец што го користиш имаш табови, додека доле е фиксен дел каде што ги имаш иконите од апликациите и развиваш muscle memory кога ти треба да ги работиш. Попрактично, подобро и побрзо.Не те прашав дали се гледа дал некој има осет за оптимизирано работење или не. Прашав зошто табови во Windows Explorer, каква потреба решава тоа кога веќе ги имаш на таскбар. Тоа дека се горе а не се доле?
Ма не ја сакав (не ја сакам) јас ни десетката, ни седмицата. За мене ХР е закон. Ама престанаа ажурирањата, морав да ги напуштам. И десетката после две години ќе остане без ажурирања. Сакал, не сакал, морам да се „модернизирам“. На време да тренирам.Ич не се малтретирај - што да си комплицираш навики и распоред нов да учиш ? Кои се придобивките ?
Табовите не се, но менаџирањето на фајлови е. А табовите ја олеснуваат работата со менаџирањето. Секако зависи од самиот начин на имплементација, ако не е добро осмислен или изведен, може и да е контрапродуктивно.Табови во File Explorer не се ниту основна ниту критична функционалност за работа со фајлови. Сметале дека немало потреба од нив, сега се воведени и тоа е тоа, решено е.
ExactlyТабовиве некако ги заборавам, сега за сега не ми се некој game changer.
Even more exactly/Еден голем минус што го забележав е дека не може да одвлечеш таб и да ти го даде како посебен прозорец.
Епа тоа е, не е смислено или имплементирано како треба до крај. Табовите не се нешто револуционерно, но се прилично полезни при пообемна работа со фалјови.Еден голем минус што го забележав е дека не може да одвлечеш таб и да ти го даде како посебен прозорец. Тоа мора да го воведат што е можно побрзо.
Значи печен си за некој православен фајл менаџер како тотал командер или заи експлорер. Батали го овој од виндоусот кој што еднаш на десет години добива нова функционалност.Неколку пати се фатив во ситуација кога имам два таба, сакам едниот да го извлечам за во исто време да ги гледам прозорците еден до друг, не може.
Па не баш, тоа го заприметив кога пробував да работам со табови, инаку најобично како прозорци си ги отварам и немам проблем.Значи печен си за некој православен фајл менаџер како тотал командер или заи експлорер. Батали го овој од виндоусот кој што еднаш на десет години добива нова функционалност.
Што е муабетов со тотал командер? Го имате купено?Епа тоа е, не е смислено или имплементирано како треба до крај. Табовите не се нешто револуционерно, но се прилично полезни при пообемна работа со фалјови.
Значи печен си за некој православен фајл менаџер како тотал командер или заи експлорер. Батали го овој од виндоусот кој што еднаш на десет години добива нова функционалност.
Mоже целесно да се користи програмот без лимит, само она стисни 1,2,3 на почеток што досадува.Што е муабетов со тотал командер? Го имате купено?
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING TRIPLE NEXT LEVEL RACING, 3x43" MAX, 70kg MAX, NLR-R011
21.330,00 ден
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден