Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows 11

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Според мене Виндос 11-ка е подобар од 10-ка иако 10-ка е поиспеглан ,но уште е рано да се критикува 11-ка бидејќи се уште е тест фаза или да наречам бета верзија инаку официјална 11-ка ќе биде дури крајот на летото, јас го користам 11-ка и покажуваше некои багови и грешки затоа во опција се префрлав како Бета и како Виндоус Инсајдер и итн . Рано е за 11-ка

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.556
19.232
Рецептурата од Мајкрософт е позната.
Корисниците им се бета тестери а тие накнадно ќе решаваат багови.

Прво нека имплементираат се што ветија (Андроид апликациите на пример), нека ги исправат хардверските пропусти па потоа ќе дискутираме

Ваков како што е не го бидува ни за алфа верзија.
За UI-то пак да не правиме муабет

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Рецептурата од Мајкрософт е позната.
Корисниците им се бета тестери а тие накнадно ќе решаваат багови.

Прво нека имплементираат се што ветија (Андроид апликациите на пример), нека ги исправат хардверските пропусти па потоа ќе дискутираме

Ваков како што е не го бидува ни за алфа верзија.
За UI-то пак да не правиме муабет
Познато ми е уште одамна,но за жал според нив софтверот е поважен од хардверот па затоа имаа багови за разлика од Аппле тие прават софтвер и нарачуваат хардвери според потребите на софтверот за ајмек ,ајфон,ајпад итн,а Мајкрософт ретко нарачува хардвери за нив освен сурфајс па ете багови има

boban984

hello world
boban984's setup  
Processor & Cooler
Најјаките
Storage
Најбрзиот
RAM
Че
Case
Мејс
Mouse
Џери
Keyboard
Q2 Keychron, Durrock браун

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Во insiders избација верзија каде многу од пропустите се поправени. Јас еве терам одамна со 11ката. Без проблеми досега.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.771
4.493
Неготино
За 11ката, средиле drop to taskbar или како и да се викало тоа претходно, не сум го користел, не знам.
Енивеј, има и нов Task Manager, ми пратија фотка сеа:
1645134511412.png

AlexM

lurker
14 јануари 2009
994
587
City of Consuls
AlexM's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4570 Processor
Motherboard
Gigabyte H81M-DS2
Storage
Samsung 850 EVO 250GB
PSU
Elite 600W - V3 | Cooler Master
RAM
Kingston HyperX FURY 8GB Kit (2x4GB) 1600MHz
Video card
XFX AMD Radeon™ RX 580 GTS Black Edition 8GB
Case
DEEPCOOL TESSERACT SW
Mouse
Logitech М510
Keyboard
Everest Rampage KB-R88 Black
Audio
Logitech - 5.1 Surround Sound Speakers Z506
Monitor
LG LED IPS 22EA53 + Samsung S22F350 LED
OS
Windows 10 TP
Јако, тргнаја основни функции за сега со надградби да ги враќаат како features хаха
Во оперативен шо можиш да најдиш остатоци од XP.

Цела среќа шо немора да го плаќам, па шо ќе ми сервираат тоа ќе се вари :D
Од XP наваму Microsoft ни сервира недовршен производ, и него го пеглаја 10 год. али барем имаше кохезивен UI.
11 шо нуди под хауба незнам, колку е добар за гејминг исто. Го користам на ретро лаптоп кој ми служи за конзумирање мултимедија. Од страна на корисничко искуство, има светли и мн. мрачни страни :D

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.097
но уште е рано да се критикува 11-ка бидејќи се уште е тест фаза или да наречам бета верзија инаку официјална 11-ка ќе биде дури крајот на летото
Нешто си се збунил, 2022 сме - не е 2021. Официјално е излезен.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Абе целата работа е што уште од Виндоус 8 - Се си е перфектно. Е сега незнаат што да направат подобро од перфектно па глупости ставаат - барови , менија... Си се навикнавме како да го користиме Виндовсот и подобро само на забрзување и респонсивност да работат - и на одстранување багови - отколку да измислуваат топла вода.
Ако е нешто стварно добро - зошто да се менува ?

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Од летоска оперативниот ќе биде онаков каков што уствари требаше да биде кога го пуштија. Све до тогаш е work in progress.

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Од летоска оперативниот ќе биде онаков каков што уствари требаше да биде кога го пуштија. Све до тогаш е work in progress.
На кого не му се брза ќе си почека да се испегла.
Оф топик летоска е минато време.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.771
4.493
Неготино
Истите драјвери ли ги стави од 10-ка или Windows Update генерички стави?
Мхм, истите од 10, само за Асус тачпад (SmartGesture) морав да најдам понов. Ах да, и nvidia си симнав за 11ка (GTX 950M).
И не ми се верува дека е факинг побрз него ли со 10ка ..
На кого не му се брза ќе си почека да се испегла.
Оф топик летоска е минато време.
Ептен ни е ретардиран јазикот. Летоска е минато, а зимоска може да е и за минато, и за зимата што доаѓа. Е ај сеа логика?

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Нешто си се збунил, 2022 сме - не е 2021. Официјално е излезен.
Не знам , пред нова година прочитав дека Њинд. 11 е официјална инсајдерски за даунлодирање . Еве дел исечок од пред нова година што прочитав од PC World портал или нешто сум збунил?!

All in all, there’s a surprising amount of new features in Windows 11, and we’re probably just scratching the surface in this hands-on. Microsoft has already promised even more features will be rolling out within Windows 11 before launch, including such interesting additions as Auto HDR, which applies HDR capabilities to games without being specifically coded for the feature. We’ll have more to test and report on as we head toward the Windows 11 launch this fall.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.060
5.993
Абе целата работа е што уште од Виндоус 8 - Се си е перфектно. Е сега незнаат што да направат подобро од перфектно па глупости ставаат - барови , менија... Си се навикнавме како да го користиме Виндовсот и подобро само на забрзување и респонсивност да работат - и на одстранување багови - отколку да измислуваат топла вода.
Ако е нешто стварно добро - зошто да се менува ?
Така се зборуваше за 10, ама парата не легнува на сметка и мораше да се кешира вака. И ќе си трпиме сега. Маме ќе ми се расплаче како и со секоја транзиција на Виндоус (и на невиндоус транзиција до душа)

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.097
Не знам , пред нова година прочитав дека Њинд. 11 е официјална инсајдерски за даунлодирање . Еве дел исечок од пред нова година што прочитав од PC World портал или нешто сум збунил?!

Статијата ти е од јуни 2021. Официјално излезе срањево од оперативен во октомври 2021.

Инаку, уште една голема замерка - со пуштени програми скоро е невозможно да направите shutdown. На Win 10 ги гасеше насилно (освен ако имаш ворд/псд/итн фајл и треба да го зачуваш), на 11-ката ако не изгасиш скоро се рачно не се гаси компјутерот. Напротив, ќе изгаси дел од апликациите, ќе фејлне за другите и се враќа назад во Windows.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005

Статијата ти е од јуни 2021. Официјално излезе срањево од оперативен во октомври 2021.

Инаку, уште една голема замерка - со пуштени програми скоро е невозможно да направите shutdown. На Win 10 ги гасеше насилно (освен ако имаш ворд/псд/итн фајл и треба да го зачуваш), на 11-ката ако не изгасиш скоро се рачно не се гаси компјутерот. Напротив, ќе изгаси дел од апликациите, ќе фејлне за другите и се враќа назад во Windows.
Кај мене немам таква замерка , можеби ми направија неколку пати апдејти инаку на мојот 11-ка е штиклирано како Винд. инсајдер , а пред тоа имав 10 ка. Само имам некои забелешки некои игри што е сместено во HDD и не можам да инсталирам во SSD папка?!

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно