објавата е веке тргната,Ми се појави статусов на ФБ...Погледнете го атачментот 146366
Си работи , еве статус од денес имаРаботи тракингот на ЕЛС? Сајтот работи ама податоците како да се од петокот од 12 часот, оттогаш наваму нема нови податоци дури и за пратката што ја подигнав во петокот наручек не е евидентирана за доставена? Вообичаено најкасно до 16 часот истиот ден се означени за доставено.
Кога јас не шетам бар пратките да ми се шетани :-)Ти ја шетаат нарачката од кола до магацин и обратно![]()
За сега не праќаат ништо што треба да се царини. Така да 22евра максимум.Не сум баш во тек, па ќе си прашам: постои начин да се листаат на Temu производи поскапи од 20$?
Кога имаш вака телефонски број во магацинот можеш да им се јавиш и да си ја подигнеш од таму ако неќеш да го чекаш курирот, секако ако ти е во близина. Мене последниве две нарачки по два дена ми ги возеа во комбе дур стигнат до мене.Си работи , еве статус од денес има
Да да знам за ова одев првите пратки да си ги земам од локалното представништво, ама и таму се расправаш , многу пратки имаме не може да ја најдеме вака така , така да ако ми е само нешто итно одам во магацинот локаленКога имаш вака телефонски број во магацинот можеш да им се јавиш и да си ја подигнеш од таму ако неќеш да го чекаш курирот, секако ако ти е во близина. Мене последниве две нарачки по два дена ми ги возеа во комбе дур стигнат до мене.
И ја барав и на карго експрес страната, и на елс страната, ми дава дека таков код не постои...Пратките кои започнуваат со ELT кој ги носи? На Елс страната, не ги покажува. Превземал некој пратка со вакво бројче до сега?
АКо не има повеќе кои пријавуваме со тој код ЕЛТ,веројтано постои грешка од оној кој го одредува кодот,а може да се забалежи дека и оние кодови од каргоекспрес,делумно се преземени од ЕЛС кај нас,а некои ни ЕЛС не ги прикажува дека ги следи..а карго експрес само дека се непостоечки и тоа сите бројки..сепак кога некоја работа треба да се тера во поодмината фаза..излегува овдешната неспособнност на организација..и цивилизираност...Само дополна ос кодовите на иМиле..гледам до тоа дека се испраќа авионски до Ск..а овде се веќе прикажани дека се на царина или поминати,а каде се...и кој ги презема за да се следат?И ја барав и на карго експрес страната, и на елс страната, ми дава дека таков код не постои...
iMile кај нас ги превзема Карго Експрес, денес ми доставија една пратка , на Карго Експрес не можев да ја следам пратката , на официјалната страна на iMile дава доста прецизно дури покажа податоци кој курир ја носи и контакт неговАКо не има повеќе кои пријавуваме со тој код ЕЛТ,веројтано постои грешка од оној кој го одредува кодот,а може да се забалежи дека и оние кодови од каргоекспрес,делумно се преземени од ЕЛС кај нас,а некои ни ЕЛС не ги прикажува дека ги следи..а карго експрес само дека се непостоечки и тоа сите бројки..сепак кога некоја работа треба да се тера во поодмината фаза..излегува овдешната неспособнност на организација..и цивилизираност...Само дополна ос кодовите на иМиле..гледам до тоа дека се испраќа авионски до Ск..а овде се веќе прикажани дека се на царина или поминати,а каде се...и кој ги презема за да се следат?
Можеби кај мене сеуште не е ажурурано,но ќе почекам да видам,затоа што некој спомна дека карго немал интернационална дозовла,па дел од пратките ги зема ЕЛС,а и според тракингот ги има на ЕЛС,а како што реков остануваат нејасно ,кој ги доставува со префиксот ЕЛТ или исто за каргоекспрес број,а не можат да бидат следени никаде!?iMile кај нас ги превзема Карго Експрес, денес ми доставија една пратка , на Карго Експрес не можев да ја следам пратката , на официјалната страна на iMile дава доста прецизно дури покажа податоци кој курир ја носи и контакт негов
На Тему што ти вика? Кој е транспортер, и а и линк обично до страната.Можеби кај мене сеуште не е ажурурано,но ќе почекам да видам,затоа што некој спомна дека карго немал интернационална дозовла,па дел од пратките ги зема ЕЛС,а и според тракингот ги има на ЕЛС,а како што реков остануваат нејасно ,кој ги доставува со префиксот ЕЛТ или исто за каргоекспрес број,а не можат да бидат следени никаде!?
Како кога им работи, статус дека пратката е во главниот магацин СК, а денес си ја зедов во ПП бидејќи сношти ми се јавија дека е во локалниот хаб, значи за среќа иако нема податоци на елс тракингот, пратките стигаат навреме! И тоа побрзо отколку со карго експрес.Си работи , еве статус од денес има
И кај Тему веќе нема ажурирано линк до ЕЛС,води до стариот како непостоечки,но сепак според новиот веќе се појавуваат пратките кои се со насока за каргоекспрес,е сега остана мистеријата уште со ЕЛС-ЕЛТ,посочуваќи дека ЕЛТ треба да го земе ЕЛС,но кај нив не постои можност за таков тракинг,непостоечки..!?На Тему што ти вика? Кој е транспортер, и а и линк обично до страната.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk