По инсталацијата и промената на опремата ќе ти се промени пакетот. Од искуство.Мајка ми пред некој ден обновила договор во телеком телефонски и и кажале ќе дојде екипа претпоставувам да наместат новите Магента ТВ боксови и да ги земат старите, меѓутоа во апп телефонските броеви ни се на новите тарифи а домашниот интернет и ТВ на старите.
Па ме интересираше некој да не има искуство дали ќе ажурираат откако ќе ги стават боксовите или да им вртам, бидејќи интернетот кој го плаќам во новите тарифи е со двојна брзина
И кај мене исто го приметив вечерва.Нешто ми е килаво, особено со отворање слики од разни imagehost сајтови. Anyone?
Нешто слично и мене ми се случи. Пред 4-5 дена го обновив договорот, и останав со старата Магента М1 и 4 телефонски броја. На апликацијата на мобилен се е добро, интернетот од 20 го зголемија на 60 ГБ, и се друго, но проблем ми прави кога ќе ја отворам Апп на Телеком износот за плаќање на мобилниот наместо 799 ден. стои 1099 денари. Го контактирав операторот и тој ми потврди дека тарифата останала иста, телевијија, интернет и мобилни има иста цена како и пред тоа. Сум требало да ја чекам сметката и ако имам замерки на износот да барам да се корегира.Мајка ми пред некој ден обновила договор во телеком телефонски и и кажале ќе дојде екипа претпоставувам да наместат новите Магента ТВ боксови и да ги земат старите, меѓутоа во апп телефонските броеви ни се на новите тарифи а домашниот интернет и ТВ на старите.
Па ме интересираше некој да не има искуство дали ќе ажурираат откако ќе ги стават боксовите или да им вртам, бидејќи интернетот кој го плаќам во новите тарифи е со двојна брзина
Цената нема врска како што знам можеш во секој момент да смениш тарифа и ако имаш 2/3 линии во магентата автоматски ти намалува на сметката. И мене ми ја пишува цената без „попуст”Нешто слично и мене ми се случи. Пред 4-5 дена го обновив договорот, и останав со старата Магента М1 и 4 телефонски броја. На апликацијата на мобилен се е добро, интернетот од 20 го зголемија на 60 ГБ, и се друго, но проблем ми прави кога ќе ја отворам Апп на Телеком износот за плаќање на мобилниот наместо 799 ден. стои 1099 денари. Го контактирав операторот и тој ми потврди дека тарифата останала иста, телевијија, интернет и мобилни има иста цена како и пред тоа. Сум требало да ја чекам сметката и ако имам замерки на износот да барам да се корегира.
Не, баш денес имав добар трансфер нагоре и кон двата.Дали и некој друг има приметено многу бавен аплоад кон google drive и dropbox?
Кон надворешни сервери имам 1000/10. Одкако пријавив на највисоко ниво во телеком добив одговор: "Нема што да се направи"Дали може уште некој да го потврди следниов проблем - ако имаш активен gaming booster пакет, кон МК сервери upload си иде full брзина, но кон сите надворешни брзината е capped на максимум 100 Mbps.
МК сервери:
Non MK сервери:
Пријавен е проблемот на највисоко ниво, проверено кај повеќе другари и го имаат истиов проблем, интересна работа е што со техничариве тестиравме со деактивиран booster пакет и тогаш проблемов го нема.
Како нема што да се прави бе?Кон надворешни сервери имам 1000/10. Одкако пријавив на највисоко ниво во телеком добив одговор: "Нема што да се направи"
Беше многу безобразно, имаа "спремен" одговор да дадат и после тоа ме убедуваа дека проблемот е само кај мене и никој друг нема пријавено таков проблем. Се повторуваше фразата "Телеком ви испорачува 1 gigabit брзина"Ја немам бустер ама еве мерев ви моментов кон Лондон макс 8-9Мбпс вади.
Мислењето е автоматски споено:
Како нема што да се прави бе?![]()
Дали може уште некој да го потврди следниов проблем - ако имаш активен gaming booster пакет, кон МК сервери upload си иде full брзина, но кон сите надворешни брзината е capped на максимум 100 Mbps.
МК сервери:
Non MK сервери:
Пријавен е проблемот на највисоко ниво, проверено кај повеќе другари и го имаат истиов проблем, интересна работа е што со техничариве тестиравме со деактивиран booster пакет и тогаш проблемов го нема.
Јеп, ќе пријавам ја покасно, ако има фидбек ќе споделам. Мад еве немам бустер ама пак е тапа аплоудот. А и до Софија некако се мачи споро качува брзина, до грција е тапа...Кој и да го има проблемов добро е да се прејавите и да го пријавите проблемов пак, кажете им дека со деактивиран booster пакет е се во ред, барем јас додека тестирав со техничарот така испадна, а веќе повеќе луѓе го имаме проблемов.
И јас сега пријавив направив мерења повторно и ги запиша од контакт центар и отвори пријава ќе видиме дали ке се среди.М-И-З-Е-Р-И-Ј-А!
Се јавувам.