Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Совет за бела техника-очајни домаќинки

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.225
Скопје
сетек ми рекоа во Полска биле склопувани и добри биле.
За да продадат секако ке речат дека се добри, гарант продавачот ти има кажано дека и он дома има баш таков модел и е супер

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.391
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
гарант продавачот ти има кажано дека и он дома има баш таков модел и е супер
Ова ми се деси во Нептун со продавачот кога земав машина за садови, гледав една Беко стварно топ машина со многу прегради како што доликува, и нормално 1 недела гледав за која да се одлучам. Влегувам во салонот кај нив и гледам неколку, застанувам до оваа што сакам да ја купам и братот одма „оваа ја имам дома, верувај подобар избор нема од оваа ти гарантирам“. До неа имаше Fuego и го прашувам „и оваа не е лоша за цената“ (малце зез), и типот: „не ти е лоша и оваа добар бренд се“.

18 септември 2020
940
881
Македонија
Ова ми се деси во Нептун со продавачот кога земав машина за садови, гледав една Беко стварно топ машина со многу прегради како што доликува, и нормално 1 недела гледав за која да се одлучам. Влегувам во салонот кај нив и гледам неколку, застанувам до оваа што сакам да ја купам и братот одма „оваа ја имам дома, верувај подобар избор нема од оваа ти гарантирам“. До неа имаше Fuego и го прашувам „и оваа не е лоша за цената“ (малце зез), и типот: „не ти е лоша и оваа добар бренд се“.
Fuego имам дома телевизор, бојлер и греалка, на телевизорот се расипа екранот по 4 години и го смени татко ми лани и освен то, ништо друго нема расипано. 2000W е бојлерот, 3000W е греалката и 55W е телевизорот. Јас нема што да се плачам, бојлерот можи да се плачи, оти најмногу од сите овие 3 уреди работи, топла вода цело лето имам, за околу еден час полнење има топла вода за туширање.
Ова е мое позитивно искуство за Fuego :) , за останатите апарати од овој бренд незнам, Philips е другиот телевизор, од Декември 2017 е купен и се нема расипано.

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
За да продадат секако ке речат дека се добри, гарант продавачот ти има кажано дека и он дома има баш таков модел и е супер
Другио продавач има Електролукс од тие во Италија што ги произведуваат, барај го него, тие модели уште посупер се :)

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.225
Скопје

Другио продавач има Електролукс од тие во Италија што ги произведуваат, барај го него, тие модели уште посупер се :)

Шала на страна али ова постојано се случува уште од времето на АМЦ, секогаш они баш тој модел го имаат и е најдобар за цената

Mario.S

read-only
19 септември 2019
16
9
Не до толку, рече склопуван у Полска, добар квалитет,сервис нивен од Скопје МојСервис и дека Electrolux им се од попродаваните брендови( и за telefunken кога прашував рекоа дека им е еден од најпродавани ). Во техномаркет продавачката малку ја преовеличи,рече дека се испод Bosch и дека сличен модел си зела за нејзе и дека е презадоволна.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.225
Скопје
Во техномаркет продавачката малку ја преовеличи,рече дека се испод Bosch и дека сличен модел си зела за нејзе и дека е презадоволна.
Кажи ми дека си бил во Техномаркет во градски стадион :ROFLMAO: ист муабет беше на една таму кога се распрашував за правосмукалка пред десетина дена :)

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Ајде другари некоја препорака за ТВ, 50-55 inch. Ќе се корсисти за телевизија, по некој филм, не за гејминг. Буџет околку 500 евра.

bogdan.j

hello world
16 февруари 2018
155
426
Гостивар
ntpmk.net
Ајде другари некоја препорака за ТВ, 50-55 inch. Ќе се корсисти за телевизија, по некој филм, не за гејминг. Буџет околку 500 евра.
Ја зедов LG 55 NANO 763QA од Нептун, и топ е за парите.

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
115
129
Да се надоврзам со сопствени искуства.
Продавав, монтирав, сервисирав сателитска опрема. Во тоа време ресиверите на брендот кој го работев имаа гаранција 12 месеци, 80% се расипуваа од 12 до 15 месец, два подуени кондензатори, брза и ефтина поправка, и јас и муштеријата задоволни.
Излезе нова серија со 36 месеци гаранција, истиот ресивер во друга кутија, 80% се расипуваа од 35 до 40 месец.
Направиле се што треба од тоа што е пишано на вики.
1. Произведувачот точно го знаел и го планирал векот на траење.
2. Но обезбедил и одлична софтверска (пиратска) подршка за задоволни купувачи кој можат да гледаат тоа што со другите не може.
3. Ефтина поправка кога ќе има проблем .
или кога ќе ти здосади тоа што го имаш:
4. Ефтин нов ресивер повторно од истиот бренд со некој додаток од типот, снима, паузира, усб...... додатоци кој ретко кој ги користи, но привлекуваат купување на нов „посовремен“ уред од истиот бренд.
Тоа е ефтина потрошувачка електоника, нема уред што треба да трае додека си жив, треба да купиш многу уреди.

Е сега за она посериозната индистриска електроника.
На работа, електроника прозведена 1974 год, првиот кондезатор откажа после 40 години, баравме кондезатори со долг животен век, најмногу што најдовме лонглајф кондензатори беа со гаранција од 5 години.
Новата опрема која сме ја монтирале во просек работи 5-6 години, не се поправа повторно се монтира нова и нова.
И тука е исто, купуваш постојано нови и нови уреди, драстично поефтини од тие од 74-та, кои нудат многу повеќе можности.

Времето на уреди кој траат по „100“ години е одамна поминато, производителите треба да продаваат, купувачите секогаш сакаат нешто ново. Што ќе ти е телевизор после 10 години на кој нема да работат новите апликации, на кој нема да можеш да гледаш филм во 50к со 250Hz......

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.391
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Јас имам заклучено дека треба да се купи уред кој имаш достапно сервис и делови во твојот град. Беко е еден од брендовите каде што “секој“ знае да ти го поправи апаратот ако нешто му се случи. Другар имаше електролукс машина за алишта и знам од Скопје дојдоа да му ја сервисираат, и си чекаше малце. Е сега замислете кога некој бренд има помалку распространет сервис како е.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.788
3.967
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Јас имам заклучено дека треба да се купи уред кој имаш достапно сервис и делови во твојот град. Беко е еден од брендовите каде што “секој“ знае да ти го поправи апаратот ако нешто му се случи. Другар имаше електролукс машина за алишта и знам од Скопје дојдоа да му ја сервисираат, и си чекаше малце. Е сега замислете кога некој бренд има помалку распространет сервис како е.
За беко има секаде делови, да не речам и во трафика :))))) Така кога цркна моторот од машината за перење, мајсторот ја нарача од скопје и за некој ден дојде и го монтира...

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.628
1.797
За беко има секаде делови, да не речам и во трафика :))))) Така кога цркна моторот од машината за перење, мајсторот ја нарача од скопје и за некој ден дојде и го монтира...
Беко е новиот Голф 4ка

draganamon

lurker
24 јануари 2016
701
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Здраво дечки.

Дали има некој низ Скопје кој може да ми намести конектор на мрежен кабел ?
Частам кафе или чоколада.

И кој е најмал конектор што постои ?

Ми треба за во телевизорот.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.522
2.978
Здраво дечки.

Потврдувам дека и ничим изазван, ќе части.
:)

baze30

read-only
8 септември 2024
3
11

jas 14g imam Quart tv na vremeto od amc go zemav a bese naj ckartna marka a eve go uste top raboti, site gi nadzivea lg i samsung imav oni za 4g riknaa​

Мислењето е автоматски споено:

jas 14g imam Quart tv na vremeto od amc go zemav a bese naj ckartna marka a eve go uste top raboti, site gi nadzivea lg i samsung imav oni za 4g riknaa​

klima fan

lurker
14 јуни 2021
634
356

Quart телевизорите беа произведени во Vestel фабриката во Турција одличен квалитет

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com

Ма што збориш.

The-spiki

hello world
26 април 2008
140
183
www.spiki.mk
The-spiki's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-5820k x99, DEEPCOOL Captain 24
Motherboard
MSI SLI X99S Krait Edition
Storage
Samsung Evo 850 250gb
PSU
Thermaltake Toughpower DPS G 850W
RAM
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz
Video card
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
Case
NZXT H440 Razer
Mouse
SteelSeries Rival
Keyboard
SteelSeries Merc
Audio
SteelSeries Siberia v2
Monitor
LG 34UM67
OS
Slackware Linux
Потврдувам дека и ничим изазван, ќе части.
:)
Доколку ова значи дека е завршена работа, не читајте понатаму

Имам кримп клешта и кабл тестер, проверив за двете сега во кутија за алат.
99% е сигурно да имам и конектори, доколку имаш кажи, а ако треба пак кажи ќе побарам кај мене.

RJ45 е стандарден конектор за тоа што најверојатно имаш, етернет кабл е со 8 жички.
(За телефон е сличен ама физички малце помал RJ11, има 3 жички).

Иналу, за ТВ бокс од Телеком со 4 жици може да се изведе. Јас така селски споделив во соба со физички само еден етернет кабл, 3 жички за телефон и 4 за „мрежа“, т.е. ТВ сигнал (а може и интернет исто така ама брзина само до 100 Mbps)

Предлагам да ти оставам тоа и пробај сам да наместиш. Убаво чувство е, растат влакна на гради од машка работа.
Не треба да частиш.

Доколку не ти помине, можам јас да се обидам, иако искрено имам 2 леви раци.
Доколку јас работам, јбг, ќе мора да частиш. Ама кафе не пијам, а чоколадо, јбг имам дијабетес така да подобро тенка лимонада. Еден лимон цеден на литро вода, без шеќер.

Значи доколку уште ти треба, остави бројче на ПП.

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
324
372
Куманово
Ај предлог некој за машинка, што користите вие, некоја ваква?
1727876550112.png

Ја земав од Нептун оваа

Крш, тоа тримерот не сака да бричи, па сега треба да ја враќам, а Браун нема кај нас нели?

Alex3

hello world
20 декември 2018
214
261
...а Браун нема кај нас нели?
на веб страната на Браун како сервисер за земјава е запишан Видео Дата (линк), слушни се со нив каде се продаваат Браун производи

нема ваква машинка што бричи исто како кога се бричиш со жилет

Dinako

hello world
26 октомври 2016
128
58
Имам ептен добро искуство со Remington, што и да земеш од Remington мислам дека нема да згрешиш

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.628
1.797
Ај предлог некој за машинка, што користите вие, некоја ваква?
Погледнете го атачментот 141672

Ја земав од Нептун оваа

Крш, тоа тримерот не сака да бричи, па сега треба да ја враќам, а Браун нема кај нас нели?
Јас користам Тример кој крати на 0.4мм, и сум доста задоволен за таа цена е супер, е сега за бричење не би знаел, за тоа само рачно и кај бербер.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно