Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Совет за бела техника-очајни домаќинки

Surreal

hello world
30 септември 2014
203
211
Скопје
Здраво дечки, едно прашање. Склопувам стан и како што оди редот треба да се среди кујната. Би сакал да прашам дали овие производи (генерално Самсунг) се добри? Во спротивно, што да гледам?

1. SAMSUNG C21RJAN/BOL (Плотна)
2. SAMSUNG NV70K3370BS/OL (Фурна)
3. SAMSUNG MG23A7013CA/OL (Микро)

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Здраво дечки, едно прашање. Склопувам стан и како што оди редот треба да се среди кујната. Би сакал да прашам дали овие производи (генерално Самсунг) се добри? Во спротивно, што да гледам?

Според мене плотна со 4 плочи е подобро, барем визуелно, се разбира ако имаш место.
Во принцип со овие апарати нема утка, греач и термостат се. Провери евентуално беко, најверојатно се поевтини, кај мене се супер покажани веќе 13-14 години без никаков проблем

Surreal

hello world
30 септември 2014
203
211
Скопје
Според мене плотна со 4 плочи е подобро, барем визуелно, се разбира ако имаш место.
Во принцип со овие апарати нема утка, греач и термостат се. Провери евентуално беко, најверојатно се поевтини, кај мене се супер покажани веќе 13-14 години без никаков проблем
Да, просторот е проблем, па затоа морам да одам со 2 зони.

Беко не видов нешто многу, бев скептичен во однос на гаранцијата. Самсунг ми паднаа во око чисто заради гаранцијата, но не сум сигурен за квалитет/искуства. Ќе проверам и Беко што имаат, фала на совет!

cgfreak

hello world
1 октомври 2010
474
658
Дома
Да, просторот е проблем, па затоа морам да одам со 2 зони.

Беко не видов нешто многу, бев скептичен во однос на гаранцијата. Самсунг ми паднаа во око чисто заради гаранцијата, но не сум сигурен за квалитет/искуства. Ќе проверам и Беко што имаат, фала на совет!
Немаш причина за скептицизам. Топ искуство и со уреди и со сервиси во и вон гарантен рок.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531

Гледај индукциска плотна наместо оваа. Таман се две рингли, многу ретко се користат повеќе истовремено. За такви случаи можеш да купиш едно индукциско решо за 2-3000 денари и да го вадиш по потреба.

Не е многу 300 евра за микробранова?

Surreal

hello world
30 септември 2014
203
211
Скопје
Гледај индукциска плотна наместо оваа. Таман се две рингли, многу ретко се користат повеќе истовремено. За такви случаи можеш да купиш едно индукциско решо за 2-3000 денари и да го вадиш по потреба.

Не е многу 300 евра за микробранова?
Ги гледав скоро сите микробранови, почнуваат од 7-8 илјади па нагоре. До 13 илјади се 20 литри, а после тоа се зголемува литражата. Секако овде одат и функции, изглед итн итн. Гледав и Whirlpool и Beko, за некои 3-4 илјади се поевтини од оваа.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531
Ги гледав скоро сите микробранови, почнуваат од 7-8 илјади па нагоре. До 13 илјади се 20 литри, а после тоа се зголемува литражата. Секако овде одат и функции, изглед итн итн. Гледав и Whirlpool и Beko, за некои 3-4 илјади се поевтини од оваа.
Принципот на работа е ист кај сите. Најголема разлика е кај командите, може да се механички или електронски. Прави разлика кај тајмерот, кај електронските може прецизно да се подеси до секунда, кај механичките е отприлика. Сѐ натаму е естетика и дизајн, функционалноста е иста.
Од 7-8 до 19000 е прилично голема ценовна разлика само за изглед.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.790
4.503
Неготино
Ти треба да печиш нешто во неа или само за подгревање? Или мора да е вградна ради естетика?
Јас земав обична од 3600 денари и изгледа вака кај мене. Доколку не ти пречи, би те посоветувал на истото.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.236
5.549
Скопје

2010/11 кога опремував кујна земав Самсунг фрижидер (no frost), рерна и машина за садови, до денес никаков проблем со истите. Се сеќавам дека земав некои средни модели (ценовно, ниту најскапи ниту најевтини).

За плотна би ти сугерирал индукциска, тој период земав, Whirlpool е, закон, исто така нема проблем.

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Ти треба да печиш нешто во неа или само за подгревање? Или мора да е вградна ради естетика?
Јас земав обична од 3600 денари и изгледа вака кај мене. Доколку не ти пречи, би те посоветувал на истото.
Извини што упаѓам, умивалникот од сликата од кај го зема ?

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

noc32

hello world
21 март 2016
356
313
Јас не сум задоволен од Беко. Земав плотна со четири зони ама ме мачат 2-3 работи.

Копчето за вклучување и исклучување како да е поразлично од останатите. Едноставно не го чита тачот добро, како што го чита на другите копчиња.
Да, треба да биде со поголем delay за безбедност но, некако не ми се допаѓа респонзивноста. Другите копчиња имаат подобра респонзивност.

Плочите т.е. зоните, чудно работат. Достига температура и се гаси и температурата одма паѓа ама му треба време да сфати дека треба да се вклучи плочата /зоната за да крене т.е. да оддржи барана температура.

Стаклото е малку нежно, во споредба со други производители. Може некој ќе рече дека сум пицајлза, можеби и сум ама тоа се проблемите заради кои што не сум задоволен.

All in all, јас би одел со Самсунг или Бош.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.790
4.503
Неготино
Јас не сум задоволен од Беко. Земав плотна со четири зони ама ме мачат 2-3 работи.

Копчето за вклучување и исклучување како да е поразлично од останатите. Едноставно не го чита тачот добро, како што го чита на другите копчиња.
Да, треба да биде со поголем delay за безбедност но, некако не ми се допаѓа респонзивноста. Другите копчиња имаат подобра респонзивност.

Плочите т.е. зоните, чудно работат. Достига температура и се гаси и температурата одма паѓа ама му треба време да сфати дека треба да се вклучи плочата /зоната за да крене т.е. да оддржи барана температура.

Стаклото е малку нежно, во споредба со други производители. Може некој ќе рече дека сум пицајлза, можеби и сум ама тоа се проблемите заради кои што не сум задоволен.

All in all, јас би одел со Самсунг или Бош.
Не не, таман си. И кај мене е Беко плотната со 4 зони.
После третото користење, се изгреба, пепел се напраи ко 10 години да си ја имал. Ме разочара ептен.

noc32

hello world
21 март 2016
356
313
Не не, таман си. И кај мене е Беко плотната со 4 зони.
После третото користење, се изгреба, пепел се напраи ко 10 години да си ја имал. Ме разочара ептен.
Можам да живеам со тоа, домаќин човек сум, готвам јадам :D
Шала на страна, нека се гребе колку сака ама ова со копчињата и греењето ужасно многу ме нервира. Затоа и ќе биде сменета :)

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
@mihovkris @Necromancer фала ви на советите! Прочитав на првите 2-3 страни од темава за индукциска плотна, предности и недостатоци и мислам дека оваа ќе ми заврши работа Индукциски зона BEKO HDMI 32400 DTX.
Јас ти препорачав беко, ама Candy-то ти е 4к поефтина и имаш 7 години гаранција

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
И двата се напраени во иста фабрика во Турција. За Фаворит имаш овластен увозник и сервис, Центро Унион, а за Телефункен сервис ваљда мизерните Видео Дата (на Сетек).

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.522
2.978
Videodata е купен од Нептун.
На сетек е.
Освен ако од сетек лажат:

Дополнителна информација:
Пред неколку дена се јавував во сервисот на видео дата, како овластен сервис кој фигурира во гаранцијата на машината за сушење, нешто не е арна...
Во кол центарот ми кажаа дека доаѓање на сервисер само да ја погледне, кошта 2.000 (две илјади)денари.
Само излегување на терен. Не е дијагностика, не е работна рака, менување дел или сл.
Дијагностиката и вредноста на делот и работна рака, сето си е плус над тие 2 иљадарки.
(зборувам за голем уред вон гарантен рок, со габарит кој не можи лесно да го пикниш во колата и да им го однесиш во сервисот).

Последна промена:

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.315
11.869
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Во тинекс едно влези излези со полуполна торбичка чини 2000 денари, не знам што е проблемот што и сервисот е поскапен. Поскапено е се живо и диво па така и тоа. И ми цигани имамо душу.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно