Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Сите пратки во вашиот џеб

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.558
3.017
Да проблем има стартувањето на сервиси во позадина (ова го има на многу форуми како проблем) поготово кај поновите модели. Не е до телефоните до андроид е.
Вероватно рачно обновување ќе биде најдобрата опција.
На емулатор работат нотификациите но на уреди гледам дека не сака.
Имаш нешто чепкано/поправано во апп, или андроидо нешто си поигрува?
Сега ја отворам апликацијава (1.01), и нема ни една зачувана пратка, сите сами се избришале...

Испратено од телефоно.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.558
3.017
Апликацијата пак го повтори истото со бришењето на зачуваните пратки.
Имав 3-4 зачувани, не стоеја многу долго, мислам дека 2 или 3 дена пред тоа ги зачував...и апликацијата си ги избришала. Не стануваше збор за пратки кои се испорачани, сеуште беа или во пошта, или само што ја напуштиле LV350 (така нешто).

Испратено од телефоно.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.829
Апликацијата пак го повтори истото со бришењето на зачуваните пратки.
Имав 3-4 зачувани, не стоеја многу долго, мислам дека 2 или 3 дена пред тоа ги зачував...и апликацијата си ги избришала. Не стануваше збор за пратки кои се испорачани, сеуште беа или во пошта, или само што ја напуштиле LV350 (така нешто).

Испратено од телефоно.
Исто и мене ми случи со пратки со статус "Во пошта" . Не знам точно колку стоеа, но веќе ги нема.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.558
3.017
@Fatal1ty_ пинг?
Апликацијава сеуште си (не)функциониора на истиот начин: не ги апдејтува статусите на движење во/низ локална пошта, и рандом исчезнуваат (се самобришат) зачуваните ставки/пратки.
:)

SmileySolutionsMKD

read-only
8 август 2023
16
79
Еве јас изработив нешто слично во Flutter, моментално е во бета верзија на iOS, инсталирајте TestFlight и може да ја пробате преку овој линк.
  • Апликацијата е преведена на Англиски, Македонски и Албански.
  • Нема потреба од никакво регистрирање или најавување, и сите податоци се чуваат на вашиот уред
  • Можете да додавате, менувате и бришете пратки, како и да ги пребарувате
  • Информациите за следење што се враќаат од нашата пошта, пробав да ги преведам во нешто поразбирливо
  • Имате светла и темна тема ...
Апликацијата ќе биде и официјално пуштена (после бета верзијата која е достапна за сите на iOS преку линкот погоре) за некое време кога ќе доиспеглам некој работи (најверојатно за недела две, а ако се е ко што треба на 03.09.2023 би била пуште и на AppStore за iOS и на PlayStore за андроид).
Пробајте ја бета верзијата и пуштете фидбек за истата.

Поздрав.
onboarding.png order list view with order details.png app drawer.png

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.558
3.017
Еве јас изработив нешто слично во Flutter, моментално е во бета верзија на iOS, инсталирајте TestFlight и може да ја пробате преку овој линк.
  • Нема потреба од никакво регистрирање или најавување, и сите податоци се чуваат на вашиот уред
  • Информациите за следење што се враќаат од нашата пошта, пробав да ги преведам во нешто поразбирливо
Апликацијата ќе биде и официјално пуштена (после бета верзијата која е достапна за сите на iOS преку линкот погоре) за некое време кога ќе доиспеглам некој работи (најверојатно за недела две, а ако се е ко што треба на 03.09.2023 би била пуште и на AppStore за iOS и на PlayStore за андроид).

Поздрав.
Погледнете го атачментот 128939Погледнете го атачментот 128940Погледнете го атачментот 128941
Бравос за ентузијазмо!
Ќе ја пробаме апликацијата.

Испратено од телефоно

kirev

senior
31 мај 2010
9.088
7.778
Ќе ставиш опција "Да ми се јават од пошта или царина за специјално царинење"?

stojatoni

hello world
3 декември 2012
78
49
Miami, Florida

Поздрав.
Погледнете го атачментот 128939Погледнете го атачментот 128940Погледнете го атачментот 128941
Браво. Секоја чест

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.874
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS

Eве ке помине денот уште ја нема на апстор :|

SmileySolutionsMKD

read-only
8 август 2023
16
79
Eве ке помине денот уште ја нема на апстор :|
Вчера правев свадба, а саботата до ниедно време досредував некој работи, и неделата сабајлето пред црква приметив дека нешто имав расипано, денеска го средив, додадени се плус некој работи и само што ја пуштив за review за App Store, утре ако успеам да средам и на google да ја пуштам за review, среда одам на одмор, и штом се вратам ваљда ќе бидат одобрени и двете и ќе гледам да ги пуштам.

Чисто набрзина што е сменето:
  • Темата ја средив, мислам со темна плава дека е подобра отколку таа темно розевата/магента/циклама
  • Смене е начинот за промена на пратките, така да сега е поедноставно, неместо да го внесете истиот tracking number за да промените нешто, сега имата swipe кон десно за edit/промена, и swipe кон лево за delete/бришење
  • Додадено е поле за додавање на слика. Се што треба е да го додадете линкот од продуктот на aliexpress, и апликацијата сама ќе ја собере сликата од посочениот линк (оваа опција работи исклучиво со aliexpress, доколку побарате да интегрирам и со други страни пишете feedback на TestFlight или тука)
  • целиот код е прекуцан да работи побрзо, и сега користи GetX скоро секаде, и прекуцувајки го тој дел успеав да ја расипам апликацијата, но еве се се среди, и ке гледам на одмор да ја потестирам пред да ја пуштам. Би бил многу благодарен ако повеќе луге ја истестираат тука и да ми пријават грешки доколку постојат а лично ги немам приметено.
Кој сака да ја проба и за андроид, повелете линк до зип со ask фајлови, за да не е еден огромен поделен е за различни системи, така да еден од трите ќе работи сигурно. APK-ата моќете да ги најдете во атачменти подолу.

Simulator Screen Recording - iPhone 14 - 2023-09-04 at 22.31.15.gif

Атачменти

• Trackle.mk-x86_64-release.apk.zip
    9,1 MB · Прегледи: 16
  • Trackle.mk-v8a-release.apk.zip
    9 MB · Прегледи: 18
  • Trackle.mk-v7a-release.apk.zip
    8,6 MB · Прегледи: 9

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.874
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Вчера правев свадба, а саботата до ниедно време досредував некој работи, и неделата сабајлето пред црква приметив дека нешто имав расипано, денеска го средив, додадени се плус некој работи и само што ја пуштив за review за App Store, утре ако успеам да средам и на google да ја пуштам за review, среда одам на одмор, и штом се вратам ваљда ќе бидат одобрени и двете и ќе гледам да ги пуштам.

Well, не знам што мисли твојот сега веќе брачен другар за планот да рилиснеш апликација на истиот ден со свадбата, али ок, да се надеваме дека не располага со таа информација. Убаво да си поминеш на одмор, уживкајте, не се замарај со нас и со траклето, ние пејпал чекаме 15 години, ЕУ 25, присоединување на 2-3 дела кон Македонија 110 години, та сега за една апликација за следење на пратки.

SmileySolutionsMKD

read-only
8 август 2023
16
79
Well, не знам што мисли твојот сега веќе брачен другар за планот да рилиснеш апликација на истиот ден со свадбата, али ок, да се надеваме дека не располага со таа информација. Убаво да си поминеш на одмор, уживкајте, не се замарај со нас и со траклето, ние пејпал чекаме 15 години, ЕУ 25, присоединување на 2-3 дела кон Македонија 110 години, та сега за една апликација за следење на пратки.
Баш напротив, таа ми е најголема поддршка за се што сум правел и ќе правам, како и јас на нејзе, затоа и таа е таа вистинската :) Така да со други зборови еве сум седнал, заедно со нејзе која беше главен тестер, седнавме сработивме нешто и ко што реков тоа а подарок од нас и од малиот Марин за сите вас.
Пуштени се за review на двата стора, штом се одобрат автоматски ке бидат достапни само за Македонија, бидејќи мислам дека нема потреба апликацијата да се гледа во други држави, евентуално можам да ги додадам и соседните држави бидејќи некој можеби има акаунт на сторовите регистрирано преку некоја соседна држава, па го нема сменето и нема да му се гледа апликацијата, ама за тоа отом потом.
Бидете ми поздравени и се надевам дека ќе бидете задоволни од тоа што сум седнал и сработил :)

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.874
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Баш напротив, таа ми е најголема поддршка за се што сум правел и ќе правам, како и јас на нејзе, затоа и таа е таа вистинската :) Така да со други зборови еве сум седнал, заедно со нејзе која беше главен тестер, седнавме сработивме нешто и ко што реков тоа а подарок од нас и од малиот Марин за сите вас.

Е таа да си ја чуваш!

Што се однесува до различни сторови, ја искрено би сакал да е достапна на сите. Многу луѓе користат амерички стор (или друг) а не може да се смени лесно дури и да сакаш, па малку напиња кога апликацијата ти ја нема во стор.

П.С. Нека ви е со среќа и пушти некое сликче од одморот, имаш теми за фотографија, дали мобилна дали летечка дали статична, да видиме на каква егозтична локација го прославувате почетокот на остатокот од вашите животи.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.648
1.815
Пуштени се за review на двата стора, штом се одобрат автоматски ке бидат достапни само за Македонија, бидејќи мислам дека нема потреба апликацијата да се гледа во други држави, евентуално можам да ги додадам и соседните држави бидејќи некој можеби има акаунт на сторовите регистрирано преку некоја соседна држава, па го нема сменето и нема да му се гледа апликацијата, ама за тоа отом потом.
Бидете ми поздравени и се надевам дека ќе бидете задоволни од тоа што сум седнал и сработил :)
Ако можеш додади USA кој ми е примарен стор или Argentina кој е секундарен заради Youtube Premium.

SmileySolutionsMKD

read-only
8 август 2023
16
79

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.558
3.017
Некако ко да не работи ко шо треба, неќи да ажурира статуси, иако според другите апликации за следење, истите пратки од пред една недела се појавија во македонски пошти, денес дури и поштар наводно дошол да ми ги донеси (ама ги вратил, оти не сум бил дома) :)
Користам Тракле верз.1.3.0 на андроид 13.

Испратено од телефоно

SmileySolutionsMKD

read-only
8 август 2023
16
79
Некако ко да не работи ко шо треба, неќи да ажурира статуси, иако според другите апликации за следење, истите пратки од пред една недела се појавија во македонски пошти, денес дури и поштар наводно дошол да ми ги донеси (ама ги вратил, оти не сум бил дома) :)
Користам Тракле верз.1.3.0 на андроид 13.

Испратено од телефоно
во 1.2 имаше баг каде што не се ажурираа статусите никогаш, мислев дека го средив во 1.3 но сум бил грешка, и конечно во 1.4 е среден. Сега во 1.3 можеш pull да нправиш на листата за да се ажурира, и ќе ти се појават новите статуси, но ти препорачувам да ја апдејтираш на 1.4, таму сите багови што ги имам најдено до ден денес се средени, и треба да работи топ од 1.4 па натаму.

Поздрав.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.558
3.017
во 1.2 имаше баг каде што не се ажурираа статусите никогаш, мислев дека го средив во 1.3 но сум бил грешка, и конечно во 1.4 е среден. Сега во 1.3 можеш pull да нправиш на листата за да се ажурира, и ќе ти се појават новите статуси, но ти препорачувам да ја апдејтираш на 1.4, таму сите багови што ги имам најдено до ден денес се средени, и треба да работи топ од 1.4 па натаму.

Поздрав.
Ја ажурирав на 1.4 и статусите се сменија сами.
Иначе pull (претпоставувам тоа кога со прстот од горе влечиш на долу?) не функционираше ни на 1.3.0 (пробав пред да апдејтирам), а не ми функционира ни сега на 1.4.

Испратено од телефоно

SmileySolutionsMKD

read-only
8 август 2023
16
79
Ја ажурирав на 1.4 и статусите се сменија сами.
Иначе pull (претпоставувам тоа кога со прстот од горе влечиш на долу?) не функционираше ни на 1.3.0 (пробав пред да апдејтирам), а не ми функционира ни сега на 1.4.

Испратено од телефоно
имајте на ум сите дека апликацијата не е правена за да профитирам од неа или нешто слично, едноставно да пробам нова технологија со која не сум работел (Flutter). Верувам дека е далеку од идеална, ама кој ви дава апликација за безпари, па и реклами да нема :).
Инаку првата верзија сум ја пуштил на денот свадба ко праев, и сум работел сабајле пред да станат другите само да ми се оствари желбата да ја пуштам на тој ден (3.9 првиот роденден на мојор син Марин), така да во брзање останаа багови. Другите ги досредив дента кога се вратив од одмор, така да мислам дека доволно сум направил за барем да пробате да ја споделите, бидејки втората апликација што ја работам (transportle.mk) е многу покомплицирана и доколку првата има активни корисници и втората ќе го види светлото на денот, бидејќи имајте на ум дека имам и доста трошоци, во првата сум вложил 200е за developer акаунти, на fiverr некој ситници дизајнерски, плус ако израчунате 2 месеци програмерска плата ќе фати апликацијата 5000е, а ја имате за 0 :)

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.558
3.017
имајте на ум сите дека апликацијата не е правена за да профитирам од неа или нешто слично, едноставно да пробам нова технологија со која не сум работел (Flutter). Верувам дека е далеку од идеална, ама кој ви дава апликација за безпари, па и реклами да нема :).
Инаку првата верзија сум ја пуштил на денот свадба ко праев, и сум работел сабајле пред да станат другите само да ми се оствари желбата да ја пуштам на тој ден (3.9 првиот роденден на мојор син Марин), така да во брзање останаа багови. Другите ги досредив дента кога се вратив од одмор, така да мислам дека доволно сум направил за барем да пробате да ја споделите, бидејки втората апликација што ја работам (transportle.mk) е многу покомплицирана и доколку првата има активни корисници и втората ќе го види светлото на денот, бидејќи имајте на ум дека имам и доста трошоци, во првата сум вложил 200е за developer акаунти, на fiverr некој ситници дизајнерски, плус ако израчунате 2 месеци програмерска плата ќе фати апликацијата 5000е, а ја имате за 0 :)
Имаме на ум.
Не мора да не потценваш до толку. Заушифне шо е, како е.
И ти имај на мукает дека со сила никој не те тера да го прајш то шо го прајш, особено не во тие деној шо ги спомна.
Баш и те советвавме и те охрабривме да не се замараш ниту со нас, ниту со апликацијата.
Ама, голем си, ти знајш најубоо шо-како.

Дали со овој пост ми/ни даваш до знаење дека повеќе не сакаш фидбек за апликацијата?
Не те интересира како и дали функционира?

Ок.
Имај пријатен ден.

Испратено од телефоно

15 септември 2012
1.164
1.300
Интересна е апликацијата.
Јас ја инсталирав верзијата 1.3. Видов некаде дека има на секоја пратка додадено сликичка од нарачката. Немаше никаде објаснување како тоа да го направам и јас. Кога грешно ќе внесев некој податок во пратката, немаше можност да го корегирам, туку требаше да ја избришам пратката, па повторно да ја внесам, што не е баш пријатно. кога ќе притиснев во просторот каде се покажуваат податоците од пратката ми покажуваше на нов екран „No Data“ (иако имав пратка која пристигна кај мене). Не се обновуваа статусите на пратките од моментот кога ги внесов до ...
До инсталирање на верзијата 1.4. Сега апликацијата не ги чита внесените пратки, кругчето се врти бесконачно, па дури ни екранот не се гаси во време на неактивност... Во овој момент апликацијата нема функционалност на мојот телефон.

Ете, мој скромен придонес кон подобрување на апликацијата како тестер на апликацијата (кој не бара пари за својата активност).

Последна промена:

SmileySolutionsMKD

read-only
8 август 2023
16
79
Интересна е апликацијата.
Јас ја инсталирав верзијата 1.3. Видов некаде дека има на секоја пратка додадено сликичка од нарачката. Немаше никаде објаснување како тоа да го направам и јас. Кога грешно ќе внесев некој податок во пратката, немаше можност да го корегирам, туку требаше да ја избришам пратката, па повторно да ја внесам, што не е баш пријатно. кога ќе притиснев во просторот каде се покажуваат податоците од пратката ми покажуваше на нов екран „No Data“ (иако имав пратка која пристигна кај мене). Не се обновуваа статусите на пратките од моментот кога ги внесов до ...
До инсталирање на верзијата 1.4. Сега апликацијата не ги чита внесените пратки, кругчето се врти бесконачно, па дури ни екранот не се гаси во време на неактивност... Во овој момент апликацијата нема функционалност на мојот телефон.

Ете, мој скромен придонес кон подобрување на апликацијата како тестер на апликацијата (кој не бара пари за својата активност).
за тоа што вртело, имаа проблем од македонски пошти не им работеше страната. Што се однесува до edit: треба swipe од лево кон десно на пратката и тоа ти е edit, од лево кон десно ти е за бришење. За слики додавање кликаш на иконката со камерата и ќе ти се отвори галеријата со слики за да ја прикачиш сликата што ти треба.
Што се однесува до самите податоци, се влечат од АПИ-то на македонски пошти, така да доколку таму нема податоци ќе нема ни во апликацијата, а ми се случувало и мене да ја земам пратката и од македонски пошти да нема никаков податок за истата, а тоа е веројатно кога системот не им работи, на хартија запишуваат кој пратки пристигнале и ги испорачале, и потоа тоа веројатно никогаш не го внесуваат во системот бидејќи се работи за многу пристигнати и испорачани пратки во текот на денот.
Инаку овие работи беа објаснети во тој онбоардинг екранот, ама беа премногу информации 9 слајда и го редуцирав тоа, и во 1.5 или 1.6 ќе ставам tips & tricks да испагаа повремено со информации, и туториал за како да се користат дел од функционалностите.
Поздрав.

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно