Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Сите пратки во вашиот џеб

Frozen.

hello world
4 октомври 2015
179
232
@Fatal1ty_ како те имат тука запукано... :LOL: најдобро сподели го кодот (ако имаш таква намера и сакаш да биде достапен) на github па може ќе се најди некој од тука да ти помогни околу целата работа да ја направите апликацијата топ (иако не се сомневам дека и сам ќе ги напрајш сите работи).

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
@Fatal1ty_ ист баг како @Маша. Пратката е испратена но во апликацијата сè уште стои дека недостасува фактура (претходниот статус).

Последна промена:

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.781
33.884
roka.mk
Поправам, нешто дупи позадинската проверка. Ова ми беше многи важно за да го истестирате.

Rasho

hello world
29 март 2021
71
76
А ќе ни кажеш што е следната апликација што ја спремаш или ќе не држиш у неизвесност ;)

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.926
А ќе ни кажеш што е следната апликација што ја спремаш или ќе не држиш у неизвесност ;)
Е да бе, одма сакаш ти?
А ти колку време не ни кажа шо пауер/батери банк купе?
:)

Испратено од телефоно.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.926
@Fatal1ty_
Можеби треба да го зголемиш бројот на карактери во полето за име на тоа што сме порачале...20 ко да се малце?
Ок, можда се и доволно.
Ама не ќе е лошо да има edit опција за да се смени нешто во насловот (се случваат грешки при куцање име...)

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.622
3.169
Супер све,
а сега забелешки за да биде посупер :)

Тоа од страна копчето било за бришење, ја мислев дека е за едит/прикажи повеќе.
Бришење нека ти биде Х или јасна корпа, а едит моливче (мора едит да има)

Ти пишаа веќе последен статус да биде тоа што се чита...

Еднаш дневно да прави апдејт според мене е сосем доволно за самостојно.
Може да има копче за провери статус на сите.
Големо копче со текст ПРОВЕРИ СЕГА!
и мал текст под него (ама не претерувај оти ќе те сечам со бичкијата)

Стави си опција некој да ти пушти пиво/ќебапи/магија на некоја сметка за трудот

Тие со ајфоните купуваат локално/ибеј не се замараат со аљи експрес, добро ти е таргетирањето.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.972
Писти Охту
Тие со ајфоните купуваат локално/ибеј не се замараат со аљи експрес, добро ти е таргетирањето.
Не можеше поќе од ова да го згрешиш нештото многу други фактори се во игра тука (девелопер акаунт за иос шо го плаќаш, стриктни правила и цепидлачење за бои и изглед на апликации од страна на епл итн) додека тој процес на гугл плеј стор се многу полабави. И ова можи да ти дојди како шок, ама и тие шо имаат ајфони купуваат од алиекспрес.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.622
3.169
Не можеше поќе од ова да го згрешиш нештото многу други фактори се во игра тука (девелопер акаунт за иос шо го плаќаш, стриктни правила и цепидлачење за бои и изглед на апликации од страна на епл итн) додека тој процес на гугл плеј стор се многу полабави. И ова можи да ти дојди како шок, ама и тие шо имаат ајфони купуваат од алиекспрес.
кога ќе направат фонтови ironija.otf , sarkazam.otf и zaebavanje.otf ќе ми бидат едни од најмногу користените. До тогаш ќе се објаснувам...

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.926
Би било добро последниот статус („Во пошта“ или слично) да биди на почетниот екран на отворање на апликацијата.
Пошто гледам (барем кај мене) на тие неколку пратки што ги ставив да ги следам, не е последниот статус порака, туку нешто од претходно.
Последната измена на статус се гледа откако ќе кликниш на пратката.
Еве скриншоти:
viber_image_2023-01-23_14-08-23-978.jpg
viber_image_2023-01-23_14-08-23-928.jpg

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.781
33.884
roka.mk
А ќе девелопнеш аппликацијата за Ајфон.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ја имам, ако имаш developer acc на app store и сакаш да ја прикажиш пиши ми пп.
Apple бараат 99$ годишно за акаунт, што ми е сулудо да ги дадам за апликации од кои не правам никави пари....буквално од џеб треба да ги дадам....

Frozen.

hello world
4 октомври 2015
179
232
Apple бараат 99$ годишно за акаунт, што ми е сулудо да ги дадам за апликации од кои не правам никави пари....буквално од џеб треба да ги дадам....

PWA како на Нексио?

И

Избришан член 41324

Гостин

Јас неам Developer Account но можеш на вебсајт да направиш како што се вика кога слично ко сајдлоадинг Apps, Profile и на тоа ќе се инсталира без да им плаќаш на нив.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.781
33.884
roka.mk
Како што ветив.
Нова верзија 1.0.1 со поправено/додадено скоро се што предложивте е достапно за update.
Што е ново:
1. Поправен е проблемот со проверка на статус и нотификација за промена на статус. Ова ми е многу важно да ми го истетстирате проверите и споделите да можам да го средам како треба.
2. Можност за промена на наслов одкако ќе се зачува.
3. Подредени по датум и приказ на последниот статус (според датум).
4. Копирање на бројот на пратка
5. Поправен/исчистен код.
6. Со притискање на иконата од тастатура се прави срч, не мора да се клика на иконата во самата апликација.
7. Кодот е опен сорс и достапен на следиот линк GitHub - kalco/moi_pratki: Апликација за следење на пратки од posta.com.mk
8. За оние банираните од Трамп апликацијата можат да ја превземат од следиот линк Release APK v1.0.1 · kalco/moi_pratki

Што планирам да додадам во следната верзија:
1. Зачувување на пратки кои не се пронајдени во системот.
2. Можост за screenshot и share на пратката за споделување на форум и слично
3. Text recognize скенирате бројот со камера и се запишува со полето срч. Ова заменува куцање на бројчињата.

Апликацијата има 135 активни инсталации и 5.00 рејтинг.

Благодарам за подршката и за предлозите.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.926
Како што ветив.
Нова верзија 1.0.1 со поправено/додадено скоро се што предложивте е достапно за update.
Што е ново:
1. Поправен е проблемот со проверка на статус и нотификација за промена на статус. Ова ми е многу важно да ми го истетстирате проверите и споделите да можам да го средам како треба.
6. Со притискање на иконата од тастатура се прави срч, не мора да се клика на иконата во самата апликација.
7. Кодот е опен сорс и достапен на следиот линк GitHub - kalco/moi_pratki: Апликација за следење на пратки од posta.com.mk
8. За оние банираните од Трамп апликацијата можат да ја превземат од следиот линк Release APK v1.0.1 · kalco/moi_pratki

3. Text recognize скенирате бројот со камера и се запишува со полето срч. Ова заменува куцање на бројчињата.

Фала ти.
(од нас, банираните од Трамп...)
:)

Испратено од телефоно.

П.С.
1. -не знам, ќе видиме
2. функционира
3. функционира
4. функционира
5. не се разбирам :)
6. функционира
7. функционира
8. фала

Последна промена:
15 септември 2012
1.157
1.299
Како што ветив.
Што е ново:

Ми се допаѓа апликацијава.
Почнав да ја користам за следење на пратки локално во државава.
Имам неколку прашања / недоумици кои се последица од неинформираност:

1
Внесов вчера податоци во апликацијата за нова пратка, број за следење и опис за да знам која е пратката. Апликацијата пребарува податоци за неа и ми прикажува некое движење. Паралелно ги внесувам истите податоци во 17track апликацијата.
Денес има движење на пратката, 17track прикажува нова состојба, во „Мои пратки“ е сеуште вчерашниот статус. Нема информации од денешната променета состојба.
Како да ја натерам апликацијата „Мои пратки“ да ја провери состојбата во моментот кога сакам? Многу корисно е да има и некакво упатство. Многу, многу корисно.

2
Во приказот на движењето на пратката се прикажуваат следните податоци (само за една позиција):
„Од 1020 до 1005
04 Февруари 23
Во Пошта“ (ова е во задебелени букви)
Мислам дека појасно би било кога на тој број на пошта, покрај бројот на поштата, би стоело и текстуално објаснување која е таа пошта: 1020 Пошта број 12 во Карпош на улица Никола Русински број 5, не мора да е наведена адресата, ама барем некој текстуален опис .... мала помош - на веб страната на Пошта е дадена листа на пошти со поштенски броеви, општини..., ги ископирав и ставив во ексел и датотеката ќе ја прикачам кон пораката. (мислам дека некој претходно ја спомна оваа забелешка)

Таа годината од датата што ја прикажува апликацијата ми е во невообичаен (американски или каков и да е странски) двоцифрен формат . Би било многу коректно да се прикаже во четвороцифрен формат (германски - европски), наместо 23 да се прикаже 2023.

Атачменти

• posti_vo_RM.xlsx
    70,4 KB · Прегледи: 9

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.926
Како што ветив.
Што е ново:

Хммм, на колку време се (авто?)рефрешира статусо на пратката?
Пошто еве конкретно имам две пратки, вчера утрото ми се доставени, од вчера пред пладне веќе беа со статус „испорачани“ на постал нинџа, 17трак, исто и на тракерот на пошта, ама во апликацијава, уште не се „освежнати“.

NikolovskiM

hello world
20 април 2019
161
279
Мислам дека се рефрешира еднаш на ден, што и според мене е премалку и некад знае да иритира пошо статусите на пратките некад се обновуваат у 9 сабајле, друг ден на пладне, а трет у 3 поручек и нема баш најдобро време за „фиксно“ рефреширање на статуси.

@Fatal1ty_ јас би размислил за опција да се додаде „рачно“ рефреширање и секој корисник да има по пример 1/2 такви на ден :)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.781
33.884
roka.mk
Да проблем има стартувањето на сервиси во позадина (ова го има на многу форуми како проблем) поготово кај поновите модели. Не е до телефоните до андроид е.
Вероватно рачно обновување ќе биде најдобрата опција.
На емулатор работат нотификациите но на уреди гледам дека не сака.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.926
Јас пред се мислев на тоа кога рачно ќе ја отворам апликацијата, нема апдејт на пратката (не зборам за нотификациите, барем за мене не се од некој голем приоритет).
Ете, пак ја отворив апликацијата, и не се ажурирани тие две пратки.
Доколку повторно го внесам тракинг бројо како нова пратка(без притоа да ја избришам претходно зачуваната пратка со тоа бројче), си ја наоѓа дека е испорачана, ама ова го напрајв сега чисто дека знам оти е стигната пратката :)

Испратено од телефоно.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно