kirev
senior
- 31 мај 2010
- 9.055
- 7.727
а чекај малку ако се овозможи плаќање со пејпл сакаш да кажеш дека данокот од фискална ке го снема? ХАХАХАХХАХАХАок
Кој го рекол тоа?
а чекај малку ако се овозможи плаќање со пејпл сакаш да кажеш дека данокот од фискална ке го снема? ХАХАХАХХАХАХАок
Многу правни и физички лица од МК веќе остваруваат приходи од зделки со странски клиенти, и би остварувале и повеќе/полесно кога би имале полн ПП сервис. Иницијативава е за таа категорија ентитети, а не за таа мала група криминалци во обид што планираат (и пази да не се извлечат) да вршат измами со непраќање продукт после прием на пари преку ПП.Аха ќе биде. Секој втор ќе се жали дека не му стигнал продуктот)
Zasto ne mozam da primam pari na svojot paypal akaunt? ima poseben link kaj sto moze da se napravi akaunt na paypal za da mozes da primas pari od individui a ne od firmi ili?[/QUOT
умре тоа со Мк- банка картичка регистрирана под словенија да прима пари, не пробувајте!! испорабано е !! пејпал само ќе ви ги замрзне парите и амин од нив, барајте алтернативно решение и споделете искуство !
Здраво и на тебе,ке те замолам во иднина да пушуваш на кирилица и со мали букви,во врска со твоето прашанје треба да бидиш малце попрецизна што сакаш да направиш не ти го разбирам прашањето во целост,преку мк можиш да се регистираш на пејпал каква картичка имаш и од која банка и дали има средства во неа?!ZDRAVO NA SITE. AKO SAKA NEKOJ DA MI KAZE
DALI IMA NEKOJA ALTERNATIVA ZA PAYPAL
POSHTO KARTICKATA NE JA PRIFATI. JAS BARAV
NA NET I IMAAT DOSTA, NO NEVERUVAM DEKA
I TIE JA PODRZUVAAT MAKEDONIJA. A AKO
NEMA ALTENATIVA DALI SE MOZE SO VISA
I KAKO. VI BLAGODARAM MNOGU.
Пејпал не прифаќа примање пари во МК, затоа неможеш да го користиш како средство за отварање на епродавница. Заборави на Пејпал ако мислеше да го користиш како опција за плаќање.значи вака сакам да отворам интернет
продавница и методот на плаќање сакав да
биде со пејпал но пејпал не ми ја прифати
дебитната картичка па сега незнам дали
има некој друг сервис како пејпал за да
си имплементирам начин на плаќање
на интернет продавницата. но тој
сервис да ја поддржува на македонија.
или пак дали се може методот на плаќање
да биде со виза и како тоа оди. и ако
се може со виза, дали подджува и
дебитна картичка(виза).се надевам дека
сега ме разбравте. ви благодарам многу.
а дали се може со виза?
значи вака сакам да отворам интернет
продавница и методот на плаќање сакав да
биде со пејпал но пејпал не ми ја прифати
дебитната картичка па сега незнам дали
има некој друг сервис како пејпал за да
си имплементирам начин на плаќање
на интернет продавницата. но тој
сервис да ја поддржува на македонија.
или пак дали се може методот на плаќање
да биде со виза и како тоа оди. и ако
се може со виза, дали подджува и
дебитна картичка(виза).се надевам дека
сега ме разбравте. ви благодарам многу.
Прочитај го тредот - Венко некаде постираше дека званичниот одговор од ПејПал е дека проблемот не е кај нив, туку дека е кај нас закочено...Сепак главниот збор го има PayPal, останува да чекаме резултат!
Токму така, заради тоа PayPal има дигнато ручна, сепак завршната одлука е пак кај нив. Примањето на пари мора строго да се контролира заради нелегални трансакции како: перење, тероризам и други црни бизниси.Прочитај го тредот - Венко некаде постираше дека званичниот одговор од ПејПал е дека проблемот не е кај нив, туку дека е кај нас закочено...
Тоа е банкарското оправдање. А демек цел свет се глупави и дозволуваат преку ПејПал да се финансира тероризам? Само ние најпаметни на свет?Токму така, заради тоа PayPal има дигнато ручна, сепак завршната одлука е пак кај нив. Примањето на пари мора строго да се контролира заради нелегални трансакции како: перење, тероризам и други црни бизниси.
Секоја трансакција кај овие сервиси се следат будно од надлежните институции, кој пратил и кој примил пари (се зимаат податоци од лични карти), за жал овие се со огромни провизии.Маниграм ли Вестерн Јунион во 2001-ва обележа огромен раст во Македонија. Со трансфери од Западна Европа. Случајност? И зошто не ги забранија?
So what?!? Горе не вика дека е проблем што нема високи провизии на Пејпал, туку вика тероризам, перење на пари, црни бизниси... Што е уствари проблемот, зошто сѐ уште немаме Пејпал? Заради малите провизии?Секоја трансакција кај овие сервиси се следат будно од надлежните институции, кој пратил и кој примил пари (се зимаат податоци од лични карти), за жал овие се со огромни провизии.
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден