Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

PayPal - Ултимативна тема за совети, упатства и општа дискусија

Daviddd

read-only
17 јуни 2018
24
19
Здраво. На мојот словенски ПП не ми дава колку ми е лимитод за примање на пари. Ќе можам и повеќе од 2500еу годиношно да примам?

Инаку овој акаунт ми е направен од Октомври 2019 :)

49848529_746108025773817_1740003341666091008_n.jpg

krema

OG
24 јуни 2009
15.722
15.814
youtu.be
Не ми е јасно што е финтата со датата “2019“!? Како тоа акаунтот ти е направен окт 2019?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.704
3.351
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Не ми е јасно што е финтата со датата “2019“!? Како тоа акаунтот ти е направен окт 2019?

Reset Date е датата кога лимитот ќе се ресетира (1година) така да до тој датум треба да внимава да не прекорачи. После тоа му се ресетира. Моментално лимитот на пари му е 2.500 и истиот ќе се ресетира октомври 2019.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641
Здраво. На мојот словенски ПП не ми дава колку ми е лимитод за примање на пари. Ќе можам и повеќе од 2500еу годиношно да примам?

Инаку овој акаунт ми е направен од Октомври 2019 :)

Погледнете го атачментот 70287

За примање очигледно на твојов акаунт ништо не пишува.
За праќање ти пишува 2.500е.
Она што ме буни се 0-те на Withdrawing, особено во "Remaining" колоната.
Ај пробај да повлечеш 10-на долари на некоја сметка или нешто и кажи што ќе испадне.

Daviddd

read-only
17 јуни 2018
24
19
Прво, се извинувам за грешката... Мислев 2018 а сум пишал 2019.....:annoyed:

Инаку пред 2 месеца повлеков скоро 150 долари на сметка, и фино лепо си стасаа на нлб сметката. Како со читав по форумите годишен лимит за примање на пари е 2500, а кај мене ништо..

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641
Прво, се извинувам за грешката... Мислев 2018 а сум пишал 2019.....:annoyed:

Инаку пред 2 месеца повлеков скоро 150 долари на сметка, и фино лепо си стасаа на нлб сметката. Како со читав по форумите годишен лимит за примање на пари е 2500, а кај мене ништо..

Супер чим си успеал да ги повлечеш без проблеми.
Него кажи ми само дали фино лепо си ги пријави во УЈП за да платеш 10% хонорарец?

Daviddd

read-only
17 јуни 2018
24
19
Супер чим си успеал да ги повлечеш без проблеми.
Него кажи ми само дали фино лепо си ги пријави во УЈП за да платеш 10% хонорарец?

Да да фино лепо :) Него за примањето на пари се мислам дали да ризикувам над 2500..

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641
Да да фино лепо :) Него за примањето на пари се мислам дали да ризикувам над 2500..

Да не ме сфатеш погрешно, не е дека ќе те изкодошам во УЈП или слично, туку за твое добро ти го реков тоа, како превентивно, да не се лажеш да префрлаш пари на МК сметка без да ги пријавуваш, пошо од годинава ќе прават р'шум.

Daviddd

read-only
17 јуни 2018
24
19
Чинам дека не е добро да се надмине лимит!
И јас така мислам... Да не ризикувам, па после да си ја чукам главата:blank: Ако некој има слична ситуација нека сподели
Да не ме сфатеш погрешно, не е дека ќе те изкодошам во УЈП или слично, туку за твое добро ти го реков тоа, како превентивно, да не се лажеш да префрлаш пари на МК сметка без да ги пријавуваш, пошо од годинава ќе прават р'шум.
Нема проблем :) Инаку годинава ќе стрижат на велико

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia

а на девизна сметка исти гавол мораш да плакаш 10%?

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Има некој идеја како ќе ги сметаат парите што ти стигаат преку Виза картичката?

Колку што знам трансферите што се прават дирекно на Виза картичките се сметаат како рефунд а не како банк трансфер.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Има некој идеја како ќе ги сметаат парите што ти стигаат преку Виза картичката?

Колку што знам трансферите што се прават дирекно на Виза картичките се сметаат како рефунд а не како банк трансфер.
Ако е рефундација не ги сметаат инаку ги сметаат.

R

Roncic

Гостин
Јас разговарав со неколку сметководители, банкари и слични лешинари, и сите ми дадоа ист одговор - доколку тргаш пари од свое име на свое, нема начин да те оданочи некој. Годинава УЈП ќе пресмета дали треба или не треба да платиш данок и ќе видиме дали има вистина ...

Exooo

hello world
21 декември 2016
82
40
До сите што користат словенечки PayPal, како додадовте телефонски број?

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Сега не знам како е, порано за да регистрираш словенечки пејпал не требаше телефонски број.

Faktorium

hello world
19 јули 2013
82
69
Сега не знам како е, порано за да регистрираш словенечки пејпал не требаше телефонски број.

На login бара да се верификува со број од словенија. За сега има едно копче Not now, ама не знам до кога ќе дозволува така.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Ако цело време се најавуваш од ист компјутер со ист прелистувач и не бришеш cookies така може да тераш долго.
Телефонски број може да побара ако се најавуваш премногу од различни непознати локации за нив и неколку пати ќе те пропуштат се додека не ти речат бројот е задолжителен.

Cumbova

read-only
23 ноември 2017
5
1
Еј да треба пријатели од странство да ангажираш за да ти ја позајмат нивната картичка за да можеш да си направиш Пејпал,за да можеш да си го работиш онлајн бизнисот..
Што ли е толку тешко да се направи еден договор МК со Пејпал,исто како што МК направи договор со WizzAir.
Зарем Пејпал е нешто понезначајно?
Толку бизниси се испозатворија затоа што луѓето немаа практичен начин да се придружат на останатиот дел од светот,и да им биде дозволен практичен начин на наплата.
Ебате државичката...

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.704
3.351
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Придобивки од PP кај граѓаните:
1. Поголема пристапност до услуги, производи и друго.
2. Можност за отворање на свои бизниси.
3. Поевтини цени на услуги, производи и друо.
4. и многу друго.

Придобивки кои ги има државата и банките кога не е PP:
1. Намалена продажба на локални даватели на услуги, производи и друго.
2. Зголемена шанса некои локални бизниси да згаснат затоа што ќе се отвори пазар надвор од мк.
3. Банките ќе имаат загуби затоа што малце ќе бидат користени картичките а со тоа и помалце провизии, ќе се отвори пазар на „плаќање со PayPal“.
4. Промена на многу закони за да му се олесни работата на PP во Македонија.
5. Сигурност која моментално државава ја нема за PP да влезе во Македонија.
6. и многу друго.

Исто така да него заборавиме фактот дека многу банки до ден денес наплаќаат за користење на мобилните услуги за е-банкарство па по тоа може да заклучиме и колку се алчни.

Ова е мое размислување...

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно