Nethervor
Gaining Experience
- 19 јули 2013
- 132
- 186
Потполно те разбирам ама тој аргумент не те вади од казна ако по некоја случајност те фатат органите на прогонот. 
Оф топик ама кога ќе почнат правилно да се користат парите од платениот данок - тогаш.
Верувам ниеден човек нејќе да плаќа данок, било во МК или надвор, ама е законска обврска. Никој не те тера да платиш, ти си знаеш, само првин информирај се дека затајување данок е кривично дело кое скапо се плаќа ако те фатат, и размисли си дали ти е попаметно да платиш 10% или 4% провизии на банкомат, да заштедиш 6% и да се мислиш што ако за година, две те фатат.Оф топик ама кога ќе почнат правилно да се користат парите од платениот данок - тогаш.
Со среќа. Во последно време УЈП ти прави пресметка на данокот и ти ги постира на нивниот сајт, па ако имаш забелешки ти им праќаш корекции. Значи причекај да ја видиш нивната пресметка па после. Имаш ослободувања што ќе влијаат на крајниот данок, така што ја не би брзал туку би ја чекал пресметката. Или најди ја законската регулатива околу ова да се информираш подобро...Здраво на сите,
На крајот од 2019та креирав блог за американска публика, чисто од љубопитност дали можи да носи passive income. Отворив и Payoneer.
...
Или општо за во иднина да знам, како ги пријавуватге парите кои сте ги потрошиле од картичката дирекно без да ги префрлите во мк?
Со среќа. Во последно време УЈП ти прави пресметка на данокот и ти ги постира на нивниот сајт, па ако имаш забелешки ти им праќаш корекции. Значи причекај да ја видиш нивната пресметка па после. Имаш ослободувања што ќе влијаат на крајниот данок, така што ја не би брзал туку би ја чекал пресметката. Или најди ја законската регулатива околу ова да се информираш подобро...
ДаДали е ист данокот ако си веќе вработен и плус земаш од Payoneer од личен фриленс?
не требаГи гаснат старите картички од Wirecard изгледа, и треба нови да се нарачаат.
Денес ова?И мене ми ја блокираа, и ме принудија да порачам нова.
на 30 ти ми стигна меил дека на 1 ке ми ја блокираат.Денес ова?
Како ги рачунаат трансакциите "transfers between balances" бидеќи се во дојдовни трансакции но интерни,. Дали ги одбиваат или ?Vo vrska so danokot, registrirajte se na UJP i stavete izvod (statement) od smetkata na Payoneer, dali godisno ili posebno za sekoja transakcija toa e vas izbor. Sekako kje vi odobrat, se dodeka imate dokaz za prilivot na sredstvata. Stojam na raspolaganje dokolku nekomu mu e potrebna pomos.
Ako te sfativ dobro, transfers od payoneer account kon drug payoneer account se prijavuvaat na ist nacin. Samo stavi statement od transferot (screenshot/pdf). Nema da ja odbijat presmetkata se dodeka imas dokaz za prilivot.Како ги рачунаат трансакциите "transfers between balances" бидеќи се во дојдовни трансакции но интерни,. Дали ги одбиваат или ?
не трансфер од usd во eu или други валутиAko te sfativ dobro, transfers od payoneer account kon drug payoneer account se prijavuvaat na ist nacin. Samo stavi statement od transferot (screenshot/pdf). Nema da ja odbijat presmetkata se dodeka imas dokaz za prilivot.
И тие ги вади во приливине трансфер од usd во eu или други валути