Тоа зависи од операторот.Би требало барем часовникот да е точен?
Прво да се искапам, испотен сум од трчање
Де бре другар таман се избања...препотев од нервоза и ми се слоши од разочаривањето што го осеќав
Трамп е кривДечки, можда ќе е подолг постов, не знам. Имено, кога го отворивме гаџетов, нормално застанав да му го спојам со телефонот. За Хуавеи гаџети, Хуавеи си имаат една апликација "Huawei Health" тоа сигурно го знаете. Е сега, кумов има постар Самсунг, S6, и јас отидов на Плеј Стор и му ја спуштив апликацијата. Ама наидов на проблем, во опцијата "Wristbands" кога сакав Pairing да направам не можев да го најдам моделов на гаџетов. Имаше опција нешто како "Update list of models" ама кога и да кликнев на неа ми кажуваше "Unable to connect, no internet connection" а телефонов поврзан на Ви Фи. Пробав на еден телефон, на телефонот од жена му, па после пробав и на телефонот од жена ми, истото се случуваше, не можеше да ја апдејтира листата. Пробав на крај на мојот телефон, Хуавеи П20 Про, истото ми го викаше, ама после неколку обиди, се апдејтира листата. Не ми беше јасно шо е проблемот. Препотев од нервоза, филмот ми се скрши, си реков треба понов телефон да имаш. Па читав на интернет, гледав видеа на Јутјуб, пак ништо, не можев да најдам што е проблемот. На крај, случајно најдов на интернет, на некој форум или нешто каде што еден корисник имаше напишано дека можно е да се јавува овој проблем поради тоа што верзијата на Huawei Health од на Плеј Стор шо можеш да ја спутиш не е најновата поради тоа што Хуавеи се повлекле од на Плеј Стор и се префрлиле на нивното Huawei App Galery и дека најновата верзија може само од таму да се спушти, фактички прекинале да праќаат апдејти преку Плеј Стор. Па на Самсунгот негов, преку Гугл Хром ја спуштив некако Huawei App Galery и преку неа ја спуштив наново Huawei Health апликација. И вистина, кога споредив, на Плеј Стор верзијата беше 10.1 и некои други бројки, а преку нивното Huawei App Store верзијата беше 11.5 и нешто. Ја отворив апликацијата, отидов во Add Wristband, и исто, не можев да го најдам моделов, кликнав Update List и исто ми кажуваше дека нема интернет конекција, но после неколку обиди, на мое огромно задоволство, се апдејтира листата и конечно ми излезе моделот и успеав да го спојам со телефонот од кумов.
Патешествиево траеше едно 40 минути, препотев од нервоза и ми се слоши од разочаривањето што го осеќав, но на крај го средив.
Затоа реков да го споделам тука ова, можеби на некој ќе му помогне, баш интересна ситуација е ова.
Извинете за долгиов пост.
Ова беше пред фудбалотДе бре другар таман се избања...
КлошарТрамп е крив![]()
Кај за Јуве навиваш, уште ова ти фалеше...Дечки, можда ќе е подолг постов, не знам. Имено, кога го отворивме гаџетов, нормално застанав да му го спојам со телефонот. За Хуавеи гаџети, Хуавеи си имаат една апликација "Huawei Health" тоа сигурно го знаете. Е сега, кумов има постар Самсунг, S6, и јас отидов на Плеј Стор и му ја спуштив апликацијата. Ама наидов на проблем, во опцијата "Wristbands" кога сакав Pairing да направам не можев да го најдам моделов на гаџетов. Имаше опција нешто како "Update list of models" ама кога и да кликнев на неа ми кажуваше "Unable to connect, no internet connection" а телефонов поврзан на Ви Фи. Пробав на еден телефон, на телефонот од жена му, па после пробав и на телефонот од жена ми, истото се случуваше, не можеше да ја апдејтира листата. Пробав на крај на мојот телефон, Хуавеи П20 Про, истото ми го викаше, ама после неколку обиди, се апдејтира листата. Не ми беше јасно шо е проблемот. Препотев од нервоза, филмот ми се скрши, си реков треба понов телефон да имаш. Па читав на интернет, гледав видеа на Јутјуб, пак ништо, не можев да најдам што е проблемот. На крај, случајно најдов на интернет, на некој форум или нешто каде што еден корисник имаше напишано дека можно е да се јавува овој проблем поради тоа што верзијата на Huawei Health од на Плеј Стор шо можеш да ја спутиш не е најновата поради тоа што Хуавеи се повлекле од на Плеј Стор и се префрлиле на нивното Huawei App Galery и дека најновата верзија може само од таму да се спушти, фактички прекинале да праќаат апдејти преку Плеј Стор. Па на Самсунгот негов, преку Гугл Хром ја спуштив некако Huawei App Galery и преку неа ја спуштив наново Huawei Health апликација. И вистина, кога споредив, на Плеј Стор верзијата беше 10.1 и некои други бројки, а преку нивното Huawei App Store верзијата беше 11.5 и нешто. Ја отворив апликацијата, отидов во Add Wristband, и исто, не можев да го најдам моделов, кликнав Update List и исто ми кажуваше дека нема интернет конекција, но после неколку обиди, на мое огромно задоволство, се апдејтира листата и конечно ми излезе моделот и успеав да го спојам со телефонот од кумов.
Патешествиево траеше едно 40 минути, препотев од нервоза и ми се слоши од разочаривањето што го осеќав, но на крај го средив.
Затоа реков да го споделам тука ова, можеби на некој ќе му помогне, баш интересна ситуација е ова.
Извинете за долгиов пост.
Вистина, на сета мака шо ја имам со нивКај за Јуве навиваш, уште ова ти фалеше...
За каква намена ти е саатот? Види го Galaxy Watch Active 2, S3 frontier е многу стар модел.Некој друг околу таа цена, од Xiaomi нешто?
Хахахахахахах абе ненормален, испљукав и вода и се отиде у ку*ац на бирово пред менеМожда ти почина масата во меѓувреме.
Ги имам и Галакси Актив 2 и Хуавеи ГТ2. Ако ти е за спортување, Галакси, ако ти е за носење општо онака, повеќе него ли за спортување, ондак ГТ2. ГТ2 е преелегантен, многу фина изработка, одличен изглед. Галакси Актив во однос на опции го јаде Хуавеито, зато е и поскап. Имс разлика меѓу двата часовника, Галакси Актив 2 има некое детаљи шти ГТ2 ги нема. Пример:Некој друг околу таа цена, од Xiaomi нешто?
Од Garmin Vivoactive 4, па на Huawei GT2 Pro, па на Galaxy Watch Active 2 и сега сум на Galaxy Watch 46mm постариот модел.Некој друг околу таа цена, од Xiaomi нешто?