Еве пред малку на 24 вести имаше инфо околу ова, на голем број граѓани сметките им биле олеснети и до 500 ојра.(не знам дали било или не, не гледам телевизија. Ако било нека ме корегира некој)
Сепак задоцнета реакција на новинарите.
Еве пред малку на 24 вести имаше инфо околу ова, на голем број граѓани сметките им биле олеснети и до 500 ојра.(не знам дали било или не, не гледам телевизија. Ако било нека ме корегира некој)
Колку и да е задоцнета, сепак може само да помогне да се информираат граѓани кои сеуште не наседнале на таков тип на измамаЕве пред малку на 24 вести имаше инфо околу ова, на голем број граѓани сметките им биле олеснети и до 500 ојра.
Се согласувам.Колку и да е задоцнета, сепак може само да помогне да се информираат граѓани кои сеуште не наседнале на таков тип на измама
Шо пари беше пакето?Вртев низ ,,дарквеб" стигнав до оглас на еден форум, каде што се продава цел пакет на информации со лични податоци од ,,Македонци" а тоа вклулувало: Емаил адреси, имиња и презимиња, мобилни бројчиња..
Пишуваше дека податоците се 100% точни и целосни, превземени биле од јавна Македонска институција.
Одма ме отера умот кај ФЗО, и нападот кој го имаше лани...
А ништо чудно и во УЈП да имаат некој сличен напад, само што не се ни свесни дека им црпат информации.
Како што добро забележав, продаваа фајлови со по 2000 и 5000 податоци.Вртев низ ,,дарквеб" стигнав до оглас на еден форум, каде што се продава цел пакет на информации со лични податоци од ,,Македонци" а тоа вклулувало: Емаил адреси, имиња и презимиња, мобилни бројчиња..
Пишуваше дека податоците се 100% точни и целосни, превземени биле од јавна Македонска институција.
А ништо чудно и во УЈП да имаат некој сличен напад, само што не се ни свесни дека им црпат информации.
Еве пред малку на 24 вести имаше инфо околу ова, на голем број граѓани сметките им биле олеснети и до 500 ојра.
Ја потврдувам информацијата зошто истиот оглас го имав видено. За време на изборите кога ја бутнаа страната за резултати, се случи пробивање на базата на избирачките места, и тука имаше имиња, презимиња, адреси и службени броеви. Таа се продаваше за 0.06 "bitcoin", или 100000 ден.Вртев низ ,,дарквеб" стигнав до оглас на еден форум, каде што се продава цел пакет на информации со лични податоци од ,,Македонци" а тоа вклулувало: Емаил адреси, имиња и презимиња, мобилни бројчиња..
20/30$ zavisi kolku podatoci ima od korisnikШо пари беше пакето?
Ме интересира колку коштаме на црнио пазар!
Испратено од телефоно