kosmos78
lurker
- 9 јули 2023
- 773
- 859
Нормално дека може, ама зошто да се мачат, еве ние „најнегативните“ ќе рипнеме одма да им објасниме како. Чекор по чекор.Може, пред 10 дена еден, вчера втор број продолжив за 12 месеци преку апликацијата.
Нормално дека може, ама зошто да се мачат, еве ние „најнегативните“ ќе рипнеме одма да им објасниме како. Чекор по чекор.Може, пред 10 дена еден, вчера втор број продолжив за 12 месеци преку апликацијата.
Btw, isto e i na web odi;Ne pisuvam oddelno na site ,.mozi aktivirani 3 brojcina za 15/20 denovi , preku app te nosi na web, ne nadopopnuvas tuku aktiviras dopopnitelen paket odis da go kupis neso kredit tuku so platezna go plajkas(te prenasocuva so plajkajneto) i tolku stasuvaat 2 sms deka si nadopolnil 2500,i deka si aktiviral 12m dopolnitelen paket....
48h, e max vreme od Aek odnosno 2 rabotni denoviПри портирање на број од А1 кон МТЕЛ колку време чекавте? А1 го одобри портирањето и ми ја исклучи мрежата, ја ставив сим картичката од МТЕЛ и ме поврза со друг број. Се јавив во контакт центарот и ми рекоа па нема никакво барање тука и после не се секирајте треба да поминат неколку саати. Од тоа што знам се треба многу брзо да се одвива.
.....kon mtel Zona mi naplajkaja koga/kako a treba da e free, mi vratija kredit, kon MK, broevi premium ili skrateni ne moze da zvonis a jas sum so 0mkd, pa ne znam dali naplajka.....Дали на некој му се случило да ви се наплатат минути кон македонски број и покрај тоа што имаш активен пакет? Дали се јавувате во контакт центарот и ви го враќаат кредитот или?
Дали на некој му се случило да ви се наплатат минути кон македонски број и покрај тоа што имаш активен пакет? Дали се јавувате во контакт центарот и ви го враќаат кредитот или?
Еден период имаше можност за префрлување на кредит од еден на друг број преку апликацијата, сега не можам да најдам. Искуство или финта?
Го скинаа конечно, на 1 февруари. Скоро една година гратис, не е лошоБројчево требаше да е активно до мај 2025, ама сеуште е активно. Бев до некој пулт да прашам статус, ми вика гледам само до следен месец и активен ви е, тоа беше пред два месеци, сеуште функционира. До кога ќе трае гратис користење не знам, ама благодарен сум секако![]()
Како си задоволен со услугата?Најверојатно ќе активирам XtraTalk M па ќе видиме како е.
Ќерка ми го користи така да не знам за постојано искуство, ама не сум имал проблем со недостапност. Од аспект на повици е во ред, како и интернет за низ државава. Во роаминг обично гаси мобилен интернет па не знам како е од тој аспект. Не е како Лајка во однос на цена, тоа беше 1600 цела година, ама сепак за сумата мислам дека е солидно.Како си задоволен со услугата?
Постаро лице планирам да го префрлам на овој пакет и да платам за цела година. Но не сум сигурен дали префрлањето ќе биде лесно пошто моментално е на моја post paid претплата на А1 (договорот го немам обновено патем).
Сега е 2300 за 12 месеци така да испаѓа по 190 денари на месец што е пак џабе за тоа што добиваш.Ќерка ми го користи така да не знам за постојано искуство, ама не сум имал проблем со недостапност. Од аспект на повици е во ред, како и интернет за низ државава. Во роаминг обично гаси мобилен интернет па не знам како е од тој аспект. Не е како Лајка во однос на цена, тоа беше 1600 цела година, ама сепак за сумата мислам дека е солидно.
2500, mkd ili po 208mkd,na 30 denoviСега е 2300 за 12 месеци така да испаѓа по 190 денари на месец што е пак џабе за тоа што добиваш.
Негативно е што плаќаш плус 900 денари за истиот во однос на цената кога беше Lyca а позитивно е што неискористениот интернет после 30 дена не ти бришат туку ти го додаваат на новиот и што имаш секој месец по 1000 минути да разговараш со броеви од отворен Балкан.Го скинаа конечно, на 1 февруари. Скоро една година гратис, не е лошо
Најверојатно ќе активирам XtraTalk M па ќе видиме како е.
Моја грешка да 2500 за 12 месеци. Туку до скоро имаше 3Г сигнал на Мтел. Од денеска забележав дека иако е форсирано 3Г Преферед во сетинзи ми дава само Едге т.е 2Г мрежа? До пред 2 дена работеше и на 3Г или HSDPA мрежа?2500, mkd ili po 208mkd,na 30 denovi
Го гасат 3G сигнало главните мрежи (А1, Телеком), а овие пошто изнајмуваат од нив, логично е да го снемува и кај нив.Моја грешка да 2500 за 12 месеци. Туку до скоро имаше 3Г сигнал на Мтел. Од денеска забележав дека иако е форсирано 3Г Преферед во сетинзи ми дава само Едге т.е 2Г мрежа? До пред 2 дена работеше и на 3Г или HSDPA мрежа?
Od denes A1 postepeno ja isklucuva 3g signal......Моја грешка да 2500 за 12 месеци. Туку до скоро имаше 3Г сигнал на Мтел. Од денеска забележав дека иако е форсирано 3Г Преферед во сетинзи ми дава само Едге т.е 2Г мрежа? До пред 2 дена работеше и на 3Г или HSDPA мрежа?
Nemam probano povejke od 3 meseci......@Ts011 веројатно си напишал, ама не најдов.
Како стојат со паркинг пораки? Едно време ни на лајка не можеше да се плати паркинг.
Od telekom 3g e isklucen povejke od 1 godina , A1 od denes zapocna ....Го гасат 3G сигнало главните мрежи (А1, Телеком), а овие пошто изнајмуваат од нив, логично е да го снемува и кај нив.
Nese od otvoren balkan Mtel zona mtel broevi ,srbija,bosna,crnagora,germanija,avstrija,svajcarija a spomenuvaat naskoro i Usa.Негативно е што плаќаш плус 900 денари за истиот во однос на цената кога беше Lyca а позитивно е што неискористениот интернет после 30 дена не ти бришат туку ти го додаваат на новиот и што имаш секој месец по 1000 минути да разговараш со броеви од отворен Балкан.
Но тоа не е сѐ! Не само кон МТЕЛ од околинава (нема врска со отворен Балкан туку каде МТС има свои оператори) туку можеш да вртиш и кон МТЕЛ Австрија и МТЕЛ Германија! За истите минутки... Душа дало за помалце млади лица што имаат телефони на преклопНегативно е што плаќаш плус 900 денари за истиот во однос на цената кога беше Lyca а позитивно е што неискористениот интернет после 30 дена не ти бришат туку ти го додаваат на новиот и што имаш секој месец по 1000 минути да разговараш со броеви од отворен Балкан.
Уф, за Градски паркинг има QR код на таблите а за ПОЦ не ми притребало па не знам@Ts011 веројатно си напишал, ама не најдов.
Како стојат со паркинг пораки? Едно време ни на лајка не можеше да се плати паркинг.
Секако, се е полесно во животот кога знаеш како.Паркинг, за разлика од порано, можеш да платиш и на 2-3 други (попрактични) начини, така што дали е возможно плаќање со СМС веќе и не е толку важно.
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING TRIPLE NEXT LEVEL RACING, 3x43" MAX, 70kg MAX, NLR-R011
21.330,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC MX-7 (4g) + МX Cleaner Wipes, TC: 4.2 W / mk ACTCP00092A
560,00 ден
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден