Brane77
hello world
- 4 јули 2023
- 137
- 62
И кај мене стои Р роаминг и сум префрлен на мтел. Се јавив и барав да ми ја заменат сим картицата. Ми кажаа дека ќе ми испратат бесплатна сим картичка од Мтел.
И кај мене стои Р роаминг и сум префрлен на мтел. Се јавив и барав да ми ја заменат сим картицата. Ми кажаа дека ќе ми испратат бесплатна сим картичка од Мтел.
cekaj me na granica sum .....haaЕдна прошетка до Бугарија преку Грција. Успешно конектиран во роаминг на три бројчиња без никаков проблем. Интернет не користам бидејќи пуштам хот спот преку грчки број. Се на се многу по задоволен него ли на Лајка.
А, од што си задоволен ако само си се конектирал на мрежи и не си користел услуги!?Една прошетка до Бугарија преку Грција. Успешно конектиран во роаминг на три бројчиња без никаков проблем. Интернет не користам бидејќи пуштам хот спот преку грчки број. Се на се многу по задоволен него ли на Лајка.
Скоро бевме за Србија. Два броја на Мтел, исти телефони. Едниот се конектира на роаминг, а другио не сакаше. Телефоните исти, се исто. Не ми е јасно зошто, контактирав тогаш по емајл со тие, но ништо не ми помогнаа.
Gi proveri li APN podesuvanjata, Data Roaming i sl?
Nemozes da kazes deka ne raboti, i dedo mi vika deka ne raboti kableskata od A1 a ustvari hdmi kabelot ne mu e vklucen vo televizorot…
Твојот проблем беше сосема друг. Ти немаше интернет, пошто немаше прочитано дека пакетот за и интернет што си го купил не ја опфаќа црна гора. Овде дечкото имал генерален проблем со конектирање воопшто, т.е. со регистрација на мрежа.Не се буни многу ќе те искараат - еве што добив јас кога напишав дека имам проблем со мтел број во Roaming во Црна Гора.
Најјако е што на it.mk прашувам а не на kajgana, femina или carclub
Да сме живи и здрави![]()
Fali za pripejd zapaden balkan za 199 bar 1gb, povici se ok, ovoj drugiot eu net 1gb 199, ke se isproba naskoro....Користено во изминатите 10 дена на релација Србија, Унгарија, Чешка, Словачка, Германија, Австрија. Сѐ работеше од прва, сѐ на автоматски, и без никаков проблем. Значи муабети во роаминг (дојдовни, излезни), смс, интернет во роаминг со пакет, интернет во западен балкан Србија (работи ама изгор скапо).
Искрено голема разлика од Лајка. Ќе видиме понатаму како ќе работат.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Се сложувам тотално. Глупо е во Западен балкан, а поготово во земјите кај што имаат оператор од истата групација, да нема ни е*ан МБ интернет.Fali za pripejd zapaden balkan za 199 bar 1gb, povici se ok, ovoj drugiot eu net 1gb 199, ke se isproba naskoro....
А, од што си задоволен ако само си се конектирал на мрежи и не си користел услуги!?
Pa izgleda e ofucijalno, iako nikade nee napisano, ovde 3m, veke se prefrlaat po 5gb sekoj 30 dena, isto i na ostanatite brojcina sto gi imamГледам во апликацијата интернетот се додава за следниот месец ако не ти е искористен, не се нулира. Тоа некоја грешка ли е или официјално е така?
ke ve sredat ako ne vi sledi so tarifniot model paketot ke ima patch.И кај мене е така, затоа се зачудив.
Мајка ми со денови. После се среди само од себе.Имав зафрканција денеска после миграцијата на телефонот ми дава дека имам мрежа, а кога ме барале им кажувало дека сум недостапен. Имал некој со вакво искуство после миграцијата?
Како ќе оди ова кај нас? Колку што разбрав Арена Спорт ги има откупено правата за т.н. Западен Балкан, а се гаси само српскиот Спортклуб, не хрватскиот и словенечкиот. Имаат ли право да го прикажуваат хрватскиот Спортклуб кај нас? Јас сум на Телекабел и гледам дека хрватската и словенечката верзија се слободно достапни. Гледав и на Телеком нема некои известувања за промени.Отсега сите спортски содржини се на Арена Спорт:
![]()
Отсега сите спортски содржини се на Арена Спорт | Добредојдовте на mtel.mk
Динамичноста што го карактеризира пазарот претставува основа при изборот на услуги и технологии што МТЕЛ ги нуди до крајните потрошувачи.mtel.mk
Проблеми со мрежа ќе имаш постојано. Читај наназад - мрежата на секои 2-3 дена има периоди на испади во текот на денот. Еве, на пример, денеска имаше пак, така што не било што ти конкретно си префрлен сега, туку таква е мрежата, тоа е за сите.Имав зафрканција денеска после миграцијата на телефонот ми дава дека имам мрежа, а кога ме барале им кажувало дека сум недостапен. Имал некој со вакво искуство после миграцијата?
CE SMART SENSOR HOME TEMPERATURE AND HUMIDITY MONITOR 3 MINI XIAOMI, White
640,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 SE (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches) Red, 910-007552
7.380,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, BLACK, ACFAN00323A
1.350,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден