Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MOVE TV - MTEL Македонија (Телеком Србија)

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.689
3.787
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Роденденски попусти
d5e4a9d086c5f86ddc10d16071278de8.jpg

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Она што го имаат актуелно мове тв 30 дена тест период.. Screenshot_2024-11-22-13-28-29-40_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Што конкретно му значи? Ти даваат демо акаунт? Или потпишуваш договр и ти прќаат некој андроид бокс?

И п.с дали имаат опција за мове тв без андроид бокс, туку директ на апликација да гледаш (андроид тв?)

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.189
1.192
Скопје
Имаше некаде низ темиве пишано, јузер и пасворд добиваш, али мислам бараа лични податоци, мб, лична карта

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.689
3.787
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Она што го имаат актуелно мове тв 30 дена тест период.. Погледнете го атачментот 143528
Што конкретно му значи? Ти даваат демо акаунт? Или потпишуваш договр и ти прќаат некој андроид бокс?

И п.с дали имаат опција за мове тв без андроид бокс, туку директ на апликација да гледаш (андроид тв?)
Пополнуваш податоци, име презиме матичен...пишеш валуден маил за да ти ги пратат узерот и пасот. И ке ти се јават за потврда.

Користиш апликација на тв и моб.
Договор потпишуваш на крај ако сакаш да ја користиш платформата наредни 2 години и добиваш андроид уред.

Ми се јавија после 3 недели да прашаат дали бев задоволен од услугата и дали ко ќе заврши тест периодот би направил договор.
До недела ми е Триал пакетот.

Последна промена:

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Пополнуваш податоци, име презиме матичен...пишеш валуден маил за да ти ги пратат узерот и пасот. И ке ти се јават за потврда.

Користиш апликација на тв и моб.
Договор потпишуваш на крај ако сакаш да ја користиш платформата наредни 2 години и добиваш андроид уред.

Ми се јавија после 3 недели да прашаат дали бев задоволен од услугата и дали ко ќе заврши тест периодот би направил договор.
До недела ми е Триал пакетот.

Пошо си поупатен, фактички и не мора да го користиш боксот (претпоставувам дека како што читав, има опција да се најавиш на уште еден уред)
Ми се смачи од ресивери и по 100 далинска на маса, затоа разгледував опција за вакво нешто.
Мислењето е автоматски споено:

П.с по колку време од аплицирањето ти стигна јузер и пасворд на мејл?

Последна промена:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.689
3.787
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Пошо си поупатен, фактички и не мора да го користиш боксот (претпоставувам дека како што читав, има опција да се најавиш на уште еден уред)
Ми се смачи од ресивери и по 100 далинска на маса, затоа разгледував опција за вакво нешто.
Мислењето е автоматски споено:

П.с по колку време од аплицирањето ти стигна јузер и пасворд на мејл?
Триал пакетот е исклучиво преку апликација на тв и мобилен. Плус ограничено е на 2 уреди, мислам пише за ова. Ако пример потпишеш договор ќе добиеш андроид бокс ама незнам дали може да не земаш и да користиш само апликација, тоа ќе треба да си прашаш.
Па 10-15 мин после аплицирање се јавија..брзо беше.
Не го имав дури и отворено маилот кога се јавија :))))

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Триал пакетот е исклучиво преку апликација на тв и мобилен. Плус ограничено е на 2 уреди, мислам пише за ова. Ако пример потпишеш договор ќе добиеш андроид бокс ама незнам дали може да не земаш и да користиш само апликација, тоа ќе треба да си прашаш.
Па 10-15 мин после аплицирање се јавија..брзо беше.
Не го имав дури и отворено маилот кога се јавија :))))
По 2 минути ми стигна мејл.
Ама како што гледам апликацијата му е тапа, прилично баечки е спора, има некој баг при старт, одма јавува,, проблем со интернет конекција демек"
А каналите тапа, Албански и српски се повеќе од 70%

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.689
3.787
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
По 2 минути ми стигна мејл.
Ама како што гледам апликацијата му е тапа, прилично баечки е спора, има некој баг при старт, одма јавува,, проблем со интернет конекција демек"
А каналите тапа, Албански и српски се повеќе од 70%
Е је малце поспора и тој проблем со конекција не го решив, нон стоп се јавува и ден денес. Од подршка рекоа демек така било бидејќи се палел тв-то и не можел веднаш да повлече нет..нема врска, грешката се јавува нон стоп и да е запален тв-то цел ден ако кликнеш на апликацијата пак дава грешка.
Тие што користат андроид бокс тврдат дека со него е супер и брзо работело ама тоа нека ти потрвди некој што го користи.

Имаш 1 месец за чепкање и тестирање.
Каналите се 95% како кај сите оператори.
Листа на канали за триал пакетот: MOVE spisok na TV kanali | Добредојдовте на mtel.mk

Атачменти

• Konekcija.jpg
    Konekcija.jpg
    140,8 KB · Прегледи: 24

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.689
3.787
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Чисто информативно...кога ќе заврши Триал пакетот автоматски се исклучува, нема потреба од јавување и слично.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Чисто информативно...кога ќе заврши Триал пакетот автоматски се исклучува, нема потреба од јавување и слично.
Se vrajka samata app,na poceten ekran za najava user i pass.
mi zvoneja od mtel no ne mozev da zboruvam pa ne krenav ....
Sepak ,fala za infoo

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.689
3.787
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Apple TV (tvos) нема апликација? Колку што разгледував, само Android/ios/Macos.

Chiller

user
8 март 2012
1.548
1.158
Скопје Аеродром
Овие будали се, ми бараат матичен број, им пишав фејк. За 5 минути ми се јавија дека матичниот број не ми е валиден за апликација за пробно. :ROFLMAO:

И број на гаќи да им дадам и број на кондури за да ми пуштат триал 1 месец. Какви идиоти се овие од Мтел..... :D

Последна промена:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.689
3.787
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Овие будали се, ми бараат матичен број, им пишав фејк. За 5 минути ми се јавија дека матичниот број не ми е валиден за апликација за пробно. :ROFLMAO:

И број на гаќи да им дадам и број на кондури за да ми пуштат триал 1 месец. Какви идиоти се овие од Мтел..... :D
Скоро сите бараат матичен за се и сешто иако мислам дека за ова ама баш ич немаше потреба

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.488
2.935
Треба да се провери дали сето тоа е согласно законот за заштита на лични податоци.
Нешто не ми штима.
Некако, не ми е верно дека секој исп*док има право да те легитимира (да, земањето на ЕМБГ е тоа).
Се разбира, има мал милион лековерни корисници, кои за сендвич одат кај им се кажи, па сега за ова „бес-платно“, што е едно давање на матичнио?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.689
3.787
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Треба да се провери дали сето тоа е согласно законот за заштита на лични податоци.
Нешто не ми штима.
Некако, не ми е верно дека секој исп*док има право да те легитимира (да, земањето на ЕМБГ е тоа).
Се разбира, има мал милион лековерни корисници, кои за сендвич одат кај им се кажи, па сега за ова „бес-платно“, што е едно давање на матичнио?
Мислам законски е амa треба да се провери. Ето и мобилниве оператори пример бараат матичен број за регистрација на припејд бројче

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Нешто не ми штима.
Се е согласно..
Ке ти ги чуваат податоците, ке те гњават по телефон за на крај да те убедат на нешто по брза постапка (без да те гњават со податоци и слично)
Пример имав договор во Телеком, па го раскинав.. по некое време ми текна пак да направам договор, вика дај име презиме и адреса (толку) по 3 дена ми доставија сум картичка по ЕЛС.

Chiller

user
8 март 2012
1.548
1.158
Скопје Аеродром
Ајде мобилен број, можеш да се закануваш па да се следи. Ама ова гледање телевизија со матичен број ми нема сврха, единствено што ќе прават е ќе ти ги гледаат навиките кои програми ги гледаш и колку време гледаш.
Па не ми треба таква услуга.

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.706
Кои се највисокоите резолуции што ги има овој бесплатниот пакет? Го ставив на таблет и на помал телевизор ама ми се чини дека нема баш нешто висока резолуција, така?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.689
3.787
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Кои се највисокоите резолуции што ги има овој бесплатниот пакет? Го ставив на таблет и на помал телевизор ама ми се чини дека нема баш нешто висока резолуција, така?
Па на мобилен и таблет се мести резолуција ама на ТВ јок. Не може баш да се забележи квалитетот на помал екран. На ТВ не е баш кој знае што квалитетот.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Па на мобилен и таблет се мести резолуција ама на ТВ јок. Не може баш да се забележи квалитетот на помал екран. На ТВ не е баш кој знае што квалитетот.
Кај мене на едниот 64 инчи.. 4к (со активиран хдр засилувач) ја пегла сликата и сликата е прилично океј како за телевизија. Без активиран хдр засилувач (незнам каков чип има во телевизорот ама брка предобра работа) ама без активиран хдр засилувачот сликата е тапа.

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.706
Браќа како оди процесот сега на префрлање од Лајка на Мтел?
Пример годишниот пакет кога ќе ми истечи само ставам од Мтел нема некој процес на транзиција?
АФАИК уште нема никаков процес. Само вебсајтот (и уплатите?) е паузиран.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
Браќа како оди процесот сега на префрлање од Лајка на Мтел?
Пример годишниот пакет кога ќе ми истечи само ставам од Мтел нема некој процес на транзиција?
Ке те префрлат по автоматизам. Ама кога и како не се знае. Моментално нема купување пакети од Лајка, а од Мтел додека не те мигрираат неможеш да купиш. Поприлично зезнато. Оние што си имаат на подолг рок ке си користат до истекот на пакетот. Чекај и следи ситуацијата.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв