Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилни Оператори во Македонија - Искуства, забелешки, коментари

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.745
3.891
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Максималната интернет брзина е 21 Mbps.....ахахахаха А1 е светлосна година понапред во однос на пакетот што тие го нудат...

kolesk

lurker
6 февруари 2016
765
1.186
Треба некој да е ептен вљубеник во тмобиле, за да го земе овој пакег. При цена од 299ден (а1) каде имаш 10гб нет, тука да дадеш 579ден за само 5гб нет.
Некако не ми влегува, ни горе ни доле.

18 септември 2020
932
874
Македонија
Se e ok, samo sto cenata od 299 na 579 nee ista ,ako ima preku moj telekom aktivirajne za poniska cena Ok,
Btw, dali ima voLte za pripejd telekom??
Ако го реактивираш автоматски пакетот на А1 е 499 денари, со услов да има доволно кредит на сметката.
Да ,има VoLTE на Телеком припејд, го користам како втор број на телефон.
Максималната интернет брзина е 21 Mbps.....ахахахаха А1 е светлосна година понапред во однос на пакетот што тие го нудат...
На Телеком имам извадено брзина на припејд од 233 Mbps за Download на припејд со 4G+ брзина и да нема ограничување на брзината.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.745
3.891
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ако го реактивираш автоматски пакетот на А1 е 499 денари, со услов да има доволно кредит на сметката.

На Телеком имам извадено брзина на припејд од 233 Mbps за Download на припејд со 4G+ брзина и да нема ограничување на брзината.
Така им пишеше на страницата

Ts011

user
31 март 2020
1.428
1.082

Nikoj nee budala da stavi 499, zadase reaktivita sekoj stava 300mkd, i koga ke pomini od doma preku wifi sigo aktiviras pak za 299.
Btw toa e dobro stom povicite se na VoLte.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
Дечки, препорака за припејд бројче, од кој оператор?

Се работи за член од фамилија што си доаѓа во Македонија еднаш до двапати годишно, па сакам да го дадам бројчето и јас да го оддржувам тука.

Кога постоеше лајка, активиравме тој 200 денари пакетот и имаше тука интернет, па после тоа на 3 - 4 месеци ставав кредит.

Главно е да има интернет, повици и такви работи не се толку битни.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.500
2.950

Се работи за член од фамилија што си доаѓа во Македонија еднаш до двапати годишно, па сакам да го дадам бројчето и јас да го оддржувам тука.

Кога постоеше лајка, активиравме тој 200 денари пакетот и имаше тука интернет, па после тоа на 3 - 4 месеци ставав кредит.

A1

Од потполно исти причини (исто сценарио) го користам А1 припејд.

18 септември 2020
932
874
Македонија

А1 Македонија, со дополнување на кредит од 200 денари, бројот му е активен 6 месеци, над 500 денари му е активен цела година.
Во Телеком, 590 денари е 6 месеци, а 900 денари една година.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.745
3.891
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Поточно вака...Јас со 101 ден функционирам на еден број :)))

Атачменти

• A1 Kredit Vaznost.jpg
    A1 Kredit Vaznost.jpg
    210,3 KB · Прегледи: 62

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.303
1.326
Има некој прашано инфо добиено РЦС некој од нашиве дали ќе воведе на iOS?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.745
3.891
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
Пред два-три дена поднесов барање во салон на А1, ми рекоа МОРА на постпејд еден месец без договор.
После два дена, сеуште не е завршена процедурата и почна да ме иритира цела постапка.
Неколку дена бројот виси, ако звониш од кој било оператор бројот не постои, а од тој број (мтел) можеш да звониш каде било, си има мрежа и callerID работи.
Во салон на А1 ме убедуваа дека мора на постпејд, па денес се јавив во контакт центар, истото ми го кажаа, бев малце поупорен ме префрлија веројатно на повисоко ниво, ми вика со лична карта може препејд на препејд, и кога прашав зошто тогаш ме тераат прво на постпејд па на препејд, г-ѓата многу дрско ми рече епа ја знаете процедурата убвао ви кажале...
Така да, на прва топка сите викаат може, после не?!?

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.732
...
Така да, на прва топка сите викаат може, после не?!?
Може без постпејд. Побарај ги моите пораки на форумов. Не можам да го најдам бројот од госпоѓата што ми помогна во Сити мол, ама можам да ти објаснам како ќе завршиш работа.

Едит: Читај тука наназад и ете ја шемата. Само Покерфејс (дека знаеш и дека не може да те маткаат)

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
И твојот mail не помага, не знам што да помислам освен дека имаат некои таргети за склучени договори.
Ако треба ке платам еден месец, ама после прва сметка ке оди бројот на припејд.

Инаку ако отвориш web страни на мобилни оператори во регионот, за премин во друг оператор може да ти испорачаат есим онлине или физичка картичка со достава и секогаш имаш некој бенефит, гратис GB или миниту.
Кај нас - дно...
Е-сим ти даваат како обичен СИМ со QR код, и многу често немаат на лагер. Да кажеш дека немаш Е-Сим на лагер е исто како да кажеш дека немаш Е-маил на лагер.
Е моја Македонијо - мој А1 :(

Последна промена:

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.303
1.326
И твојот mail не помага, не знам што да помислам освен дека имаат некои таргети за склучени договори.

Инаку ако отвориш web страни на мобилни оператори во регионот, за премин во друг оператор може да ти испорачаат есим онлине или физичка картичка со достава и секогаш имаш некој бенефит, гратис GB или миниту.
Кај нас - дно...
Е-сим ти даваат како обичен СИМ со QR код, и многу често немаат на лагер. Да кажеш дека немаш Е-Сим на лагер е исто како да кажеш дека немаш Е-маил на лагер.
A1 стана најгадниот оператор кај нас без конкуренција. Од спојувањето се оди у надолна линија.

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.732

Кај нас - дно...
АЕК?

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно