Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

7 март 2014
1.294
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Очекував многу повеќе од редми 3 што се однесува до дизајнот, тоа што е фул метал е за поздрав исто така перформанси/цена, ама очекував потенок уред уште подобро ќе беше да си ја задржеше големината на екранот на 4.7 inch.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Очекував многу повеќе од редми 3 што се однесува до дизајнот, тоа што е фул метал е за поздрав исто така перформанси/цена, ама очекував потенок уред уште подобро ќе беше да си ја задржеше големината на екранот на 4.7 inch.
4000mah батерија има, тешко изводливо е да биде потенок.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Има двојно поголема батерија од iphonе (4000mah) тоа мора да дојде по некоја цена

7 март 2014
1.294
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 PRO
Во ред е се тоа што ќе валеше да дојде со 3500 mah 4.7 inch и далеку потенко тело...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Во ред е се тоа што ќе валеше да дојде со 3500 mah 4.7 inch и далеку потенко тело...

Телефонот е далеку од дебел, само епл фанатици преферираат тенки телефони, а ти колку што знам не си еден од нив. Што значи останува класичниот македон4е фактор ала секогаш спремни за whine? :D

Последна промена:
7 март 2014
1.294
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 PRO
Телефонот е далеку од дебел, само епл фанатици префериаат тенки телефони, а ти колку што знам не си еден од нив. Што значи останува класичниот македон4е фактор ала секогаш спремни за whine? :D
Далеку од тоа дека сум фан на било кој бренд, од сликите и видеата што ги гледав ми се виде некако дебел,можеби грешам ќе чекам да го фатам во рака па ќе проценам.Се надевам дека ќе има преднарачки благодарение на мејкер, телефонот е лудило за парите.

kirev

senior
31 мај 2010
9.057
7.729
Redmi note 3 - 160evra
Redmi note 2 - 120evra
Mi note pro - 340 evra
30 посто попуст на алиекспрес само на 14 јанари е лошото е царината само :( .
http://brands.aliexpress.com/en?t=1452727521114
Си нарачал? Колку што знам, све фејк е. Досега на форумов никој не се пофали со оригинал од Алиекспрес. Или јанлаш сум?

Aster MK

hello world
27 јули 2015
330
339
Кога сме веќе тука, ајде сега Редми 3 со Медиатек, и Ми 5 со Медиатек, па Ми Ноте 2 па Ми Ноте Про 2 па уште 5 варијанти од двата, па Редми Ноте 4 и после два месеци Редми Ноте 5 итн.

TL;DR: Премногу модели вадат. Еден Редми, еден Редми Ноте, еден Ми и еден Ми Ноте годишно се доволни според мене. Ова е трет Редми Ноте што го вадат во 5 месеци. Сигурно има корисници што се каат што го купиле РН2 кога РН3 излезе толку брзо, или РН3 корисници што сакаат Снапдрагон и подобра камера итн. Не треба толку брзо нови модели оти ке створат buyer's remorse кај купувачите.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Кога сме веќе тука, ајде сега Редми 3 со Медиатек, и Ми 5 со Медиатек, па Ми Ноте 2 па Ми Ноте Про 2 па уште 5 варијанти од двата, па Редми Ноте 4 и после два месеци Редми Ноте 5 итн.

TL;DR: Премногу модели вадат. Еден Редми, еден Редми Ноте, еден Ми и еден Ми Ноте годишно се доволни според мене. Ова е трет Редми Ноте што го вадат во 5 месеци. Сигурно има корисници што се каат што го купиле РН2 кога РН3 излезе толку брзо, или РН3 корисници што сакаат Снапдрагон и подобра камера итн. Не треба толку брзо нови модели оти ке створат buyer's remorse кај купувачите.
За различни пазари се, таква е стратегијата на Ми од сам старт. Таков беше и Ми 4и, како и Редми Ноте 4Г (Прајм) не 2 и не 3 сега за индија. Тука само излезе поскапа варијанта на РН 2, т.е. РН 3. А Ми 5 излага како флегшип после 1.5 години од Ми 4, така да не се дуплираат скоро ич, а посебно што најјаките модели им се на голем временски период. Ама тоа е, таму логиката и нашава тука се разликуваат 360°

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Си нарачал? Колку што знам, све фејк е. Досега на форумов никој не се пофали со оригинал од Алиекспрес. Или јанлаш сум?
Не сум нарачал бидејќи царината што ке ја платиш ке ти испадне поскапо. А овоа е мислам официјална продавница така да не верувам дека е фејк.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Не сум нарачал бидејќи царината што ке ја платиш ке ти испадне поскапо. А овоа е мислам официјална продавница така да не верувам дека е фејк.
Официјална продавница е САМО www.mi.com. И таа важи САМО за физички лица со кинеска лична карта. Друго све таму се прекупци/дилери на све и свашта, па и фалц производители. Тоа ти е сигурно..

kirev

senior
31 мај 2010
9.057
7.729
Не знаеш какви лажњаци доаѓаат... Нејсе. Кој се зезнал - знае :) И си оди во http://hi.com.mk да си го купи со попуст за форумџии :)

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Официјална продавница е САМО www.mi.com. И таа важи САМО за физички лица со кинеска лична карта. Друго све таму се прекупци/дилери на све и свашта, па и фалц производители. Тоа ти е сигурно..
тука може да купат и некитајци, ама си има убаво објаснето како оди шипингот и царинењето, и мислам дека не се исплати , бидејќи со гаранција ги добиваш, ама од таму. Така да не дај боже нешто се зезне рачунајте и шипинг до таму. Башка што е лимитиран бројот на производи кои може да се купат.
Do I need to pay for import tax and/or duty?
For Express shipping, we will pre-calculate and include the import taxes and duties during checkout. This is based on the standard rates set by customs in your country. For Standard shipping, import duties, taxes and other customs charges will be collected by the courier upon delivery

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
тука може да купат и некитајци, ама си има убаво објаснето како оди шипингот и царинењето, и мислам дека не се исплати , бидејќи со гаранција ги добиваш, ама од таму. Така да не дај боже нешто се зезне рачунајте и шипинг до таму. Башка што е лимитиран бројот на производи кои може да се купат.
Do I need to pay for import tax and/or duty?
For Express shipping, we will pre-calculate and include the import taxes and duties during checkout. This is based on the standard rates set by customs in your country. For Standard shipping, import duties, taxes and other customs charges will be collected by the courier upon delivery
Важи, ама во неколку земји, и нема телефони :) батерииче и слушки .

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
3 телефона за 6 месеца од една иста серија - Redmi Note. Алал да им е, цареви се за стварање конфузија кај купувачот. Иди објасни се со некој просечен корисник разлика од еден до друг телефон и зошто е тоа така.
Snapdragon верзиите мислам дека се наменети за индиски пазар, има некаква забрана за продавање Xiaomi телефони со Медиатек чипсет.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Кога сме кај батерииче, колку има гаранција на таа што ја земав лани, не држи више, само едно полнење на Mi4 ката

6 месеци имаат стандард батерии кај нас, по закон..

3 телефона за 6 месеца од една иста серија - Redmi Note. Алал да им е, цареви се за стварање конфузија кај купувачот. Иди објасни се со некој просечен корисник разлика од еден до друг телефон и зошто е тоа така.
Snapdragon верзиите мислам дека се наменети за индиски пазар, има некаква забрана за продавање Xiaomi телефони со Медиатек чипсет.

Тоа е затоа што сите многу читаат.. Како што секој во МК е доктор :) :) сите све знаеме.. Инаку, од секогаш имало модели (дупли/клонови/адаптации) за други пазари.. Не е ништо чудно.. Само што тогаш се знаеше што е за кај нас, и за што купувачот ќе биде заштитен и сигурен во производите.
Сега све е хаос, сите имаат пристап до сите информации, и прават притисок секаде, и ако не исполниш, тогаш нечиниш :) Има такви што продаваат све и свашта од секаде, но во МК со поддршка од мене/шаоми ќе имаат само тие што треба да имаат :) најкратко...

Tunev

read-only
16 декември 2015
15
19
Можам само да го потврдам своето позитивно лично искуство со купување на телефон од hi.mk. Купив Redmi Note 3 од првите што стигнаа во Македонија (и тоа многу брзо од промоцијата во Кина) и до сега сум многу задоволен и од телефонот и од услугата на hi comunication односно го испочитуваа датумот на испорака и кога после една недела се зезна телефонот со кинескиот апдејт експедитвно the_maker го среди. Затоа веќе двајца другари купија телефон од таму. Поздрав до сите шаомџии!!!

jovanha

read-only
23 октомври 2015
41
12
6 месеци имаат стандард батерии кај нас, по закон..

Тоа е затоа што сите многу читаат.. Како што секој во МК е доктор :) :) сите све знаеме.. Инаку, од секогаш имало модели (дупли/клонови/адаптации) за други пазари.. Не е ништо чудно.. Само што тогаш се знаеше што е за кај нас, и за што купувачот ќе биде заштитен и сигурен во производите.
Сега све е хаос, сите имаат пристап до сите информации, и прават притисок секаде, и ако не исполниш, тогаш нечиниш :) Има такви што продаваат све и свашта од секаде, но во МК со поддршка од мене/шаоми ќе имаат само тие што треба да имаат :) најкратко...

Најкратко, верзијата на Редми ноте 3 со snapdragon 650 ке ја има ли на хи.мк?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Не знам уште, денес имаше дискусија на таа тема. Сеуште не е пуштен во продажба, и не се знае точно кои бендови ќе ги има вклучено, и дали ќе почне со продажба во кина прво или не.. Утре ќе знам повеќе..

7 март 2014
1.294
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 PRO
Не знам уште, денес имаше дискусија на таа тема. Сеуште не е пуштен во продажба, и не се знае точно кои бендови ќе ги има вклучено, и дали ќе почне со продажба во кина прво или не.. Утре ќе знам повеќе..
А за редми 3 има нешто инфо дали ќе се продава кај нас,кога би се продавал, која ќе биде цената...

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв