Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.603
1.764
Некое софтверско решение за проблемот со proximity сензорот на Redmi 10 Note Pro?

Инаку е со MIUI 12.5.4.0 global верзијата.
Не знам дали кастом ром се рачуна за софтверско решение, од тоа што читам добар бил следниов ром.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Некое софтверско решение за проблемот со proximity сензорот на Redmi 10 Note Pro?

Инаку е со MIUI 12.5.4.0 global верзијата.

Само рекалибрација од CIT ако помогне помогне. Влези во CIT и имаш опција за калибрација.

Тоа е тоа, скоро сите Xiaomi имаат вграден Elliptic Labs „виртуелен“ proximity наместо традиционален оптички со IR. Жаоми не признава дека има проблем, проблем има на сите телефони што го имаат овој сензор. :cautious:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Само рекалибрација од CIT ако помогне помогне. Влези во CIT и имаш опција за калибрација.

Тоа е тоа, скоро сите Xiaomi имаат вграден Elliptic Labs „виртуелен“ proximity наместо традиционален оптички со IR. Жаоми не признава дека има проблем, проблем има на сите телефони што го имаат овој сензор. :cautious:
Изгледа моиве 3, 4 по дома се погодиле од тие што го немаат тој сензор Никад немало проблем на ниеден.

Sent from Телефон using Tapatalk

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Не знам за со тој програм. Јас ти зборам со официјалниот Mi Flash Tool да работиш цело време. Ако сака сака. Ако не ќе мора преку EDL (Emergency Download Mode) да се оди попто как тебе и најверојатно и битлоудер е заклучен и УСБ дибаг е исклучено, се стандард по дифолт. Значи официјален Мифлеш, ако нејќе евентуално да се проба преку командна линија како линкот од XDA што го пуштив погоре, најпосле преку EDL (сам или некој ко МиСтор да им го однесеш да ту го средат за 1 ден).

Како точно се постапува со Mi Flash Tool, дали знаеш да ми објасниш? И кај да симнам..

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Изгледа моиве 3, 4 по дома се погодиле од тие што го немаат тој сензор Никад немало проблем на ниеден.

Јас имав проблеми со Note 9 pro после рекалибрација се среди. Исто имав проблем и со Note 5 AI кај тој со калибрација не се среди. Ми го заменија со нов од Анхоч и тој исто се палеше екранот додека зборев.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Јас имав проблеми и со Note 9 pro и со mi 9t мислам. Со ништо не се управи проблемот, не дека го имаше константно, ама го имаше на 1/10 повици.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Јас имав проблеми со Note 9 pro после рекалибрација се среди. Исто имав проблем и со Note 5 AI кај тој со калибрација не се среди. Ми го заменија со нов од Анхоч и тој исто се палеше екранот додека зборев.
Note 4x, Note 5 Plus, Note 8t, Mi 9. Ни на еден нема проблем. Изгледа стварно како ќе се погоди, што и не е за фалење баш

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Како точно се постапува со Mi Flash Tool, дали знаеш да ми објасниш? И кај да симнам..

За упатства еве најарно некое јутуб вака нешто
View: https://youtu.be/mK57SMiAFEM

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Јас го решив тој проблем со флеш на Android 12, eu weekly, ромот е буквално од пред 1 недела, нема веќе никаков проблем при повици од гасење на екран и слични супер фрустрации.

Е сега постапката за флеш не помина баш супер мазно, така да ако се нафатите добро истражете што и како. На оваа верзија сега за сега иако поспора од yandex и gboard е ок, не е оптимална ама се трпи, софтверов е буквално 7 месеци пред последниот глобал кој го добив и е достапен :ROFLMAO:

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Го проверив веќе со тоа, нема калибрација, но тестот покажува дека работи. Мене ми се случува кога ќе го тргнам од увото дисплејот да не се уклучува, дури му треба време и после завршен повик. Во тој момент ни power копчето или double tap на екранот не реагираат додека сам не се освести. Телефонот за разговори најчесто го користам преку Whatsapp, да не прави таа проблеми.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
. Телефонот за разговори најчесто го користам преку Whatsapp, да не прави таа проблеми.

Не познат bug e, и на Вибер го има, nothing to do with Whatsapp. Овој проблем го имаат буквално од пред 7 години+ :)

389mk

hello world
16 јануари 2020
280
306
Го проверив веќе со тоа, нема калибрација, но тестот покажува дека работи. Мене ми се случува кога ќе го тргнам од увото дисплејот да не се уклучува, дури му треба време и после завршен повик. Во тој момент ни power копчето или double tap на екранот не реагираат додека сам не се освести. Телефонот за разговори најчесто го користам преку Whatsapp, да не прави таа проблеми.
Пробај калибрација на акцелерометар и жироскоп преку трета апликација од плејстор. Немаат хардверски проксимити сензори, се раководат преку тие две. Ама воглавно познат проблем е и дури и сите нови шаоми кои излегуваат, повторно се со истиот виртуелен проксимити сензор. Не учат од грешките.

Zlatko2525

read-only
15 август 2020
9
0
Според вас која цена би бил Xiaomi Mi A3 2 години стар ама сочуван како нов без знаци на користење во фулл пакување, батерија држи по 2 дена

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.737
Скопје
www.facebook.com
Xiaomi Mi A1 posle dolgo vreme koristenje se zaglavi na boot logoto , ne startuva voopsto. Vo recovery mode ne saka ni da vleze. Edino vo fast boot. Probuvav so programce da go flesnam preku pc ama ne go ni javuva vo device manager nitu u programceto. Nekoja solucija ?

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618
Xiaomi Mi A1 posle dolgo vreme koristenje se zaglavi na boot logoto , ne startuva voopsto. Vo recovery mode ne saka ni da vleze. Edino vo fast boot. Probuvav so programce da go flesnam preku pc ama ne go ni javuva vo device manager nitu u programceto. Nekoja solucija ?
Пане, некни воскреснував исто А1, во бутлуп беше на андроид оне логото беше, проба во рековери да влезиш после vol+ и power дугме дали излегува no command screen?

Дипломирав некни на А1 ;)

Ако имаш no command, притискај кратко истовремено power и vol+ за да влези во рековери

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Последна промена:

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618
Многу е важно, ако има вакво нешто при обид да влезиш во рековери, значи можиш да влезиш во рековери, и преку компјутер со adb sideload да направиш update via adb, и да спасиш сѐ што е во телефонот

View: https://youtu.be/Vjn5fHK6lhA

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв