Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MaxTV - Генерална дискусија

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Чим апликацијата ја има на Плеј Стор, можно е да постои можност да се хакне и да работи и на други уреди.

smole

poweruser
18 април 2007
3.898
4.579
Не ти треба нет од телеком.

Ова ќе фун само на оптика на бакар тешко да работи добро, мое мислење премногу е лош сигналот за вифи од сегашните рутери.
Читај:
5f1d907710993894435d475d6f52ef47.jpg

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.098
2.341
Андроид боксов кога се користи ти крати од брзината на интернетот дома и се брои во потрошен интернет?

cyberbaze

hello world
20 јуни 2009
291
250
јас го отворив линкот уште на првата реклама кога ја пуштија, прочитав се и сеуште не ми е јасно кој би ја користел оваа услуга?

и во случај каде уредот „ќе се носи“ во викендица, пак во таа видендица треба да се има супер брз и неограничен текеком интернет o_O

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Android boxot е да привлече корисници кои користат 4г рутер во средини каде што нема адсл линии и до сеа таму не можеше тв сега може тоа е целта на овој уред. :D теоретски а во пракса како ќе фун никој не знае :D

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.603
1.764
Android boxot е да привлече корисници кои користат 4г рутер во средини каде што нема адсл линии и до сеа таму не можеше тв сега може тоа е целта на овој уред. :D теоретски а во пракса како ќе фун никој не знае :D
Не верувам дека ќе функционира така, бидејќи надвор од градовите 4Г работи на 800Мхц и е доста поспоро бидејќи нема директен оптички линк до базната станица.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Не верувам дека ќе функционира така, бидејќи надвор од градовите 4Г работи на 800Мхц и е доста поспоро бидејќи нема директен оптички линк до базната станица.
Баш така ќе функционира. За тоа што го побарува уредот, доволно е и 3Г, а не па 4Г. Чим на сред Стража пичи Јутуб фулл ХД за ова ич не му се секирај.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

Delicon

user
10 јуни 2007
1.265
795
delicon.mk
Апликацијата е достапна на плеј стор или доаѓа преинсталирана на нивните уреди?
Прашањето ми е дали ќе може да се инсталира на друг андроид бокс и дали ќе работи.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Апликацијата е достапна на плеј стор или доаѓа преинсталирана на нивните уреди?
Прашањето ми е дали ќе може да се инсталира на друг андроид бокс и дали ќе работи.
Пак ве мрзи да читате, цццц :(
Достапна е ама може да се инсталира само од Android TV платформа и тоа само на нивниот Бокс. И не, неможе на телефон. За тоа имаат MaxTV GO.

Delicon

user
10 јуни 2007
1.265
795
delicon.mk
Пак ве мрзи да читате, цццц :(
Достапна е ама може да се инсталира само од Android TV платформа и тоа само на нивниот Бокс. И не, неможе на телефон. За тоа имаат MaxTV GO.
Прашав дали може да се инсталира на андроид бокс, не на телефон.

Janev

hello world
16 јуни 2018
54
55
Незнам само дали јас гледам овде прескапа понуда. 5200 денари за уредов, плус да бидам 24 месеци обврзан на договор. Сметки плус.
И на крај за сето платено добиваме. Слаб избор на канали, сигнал и слика беа ептен заникаде освен неколку канали. ( ова до пред некој месец зборам, кога бев кај комшиите)

Е сега за уредов што го даваат 5200 денари ќе купам многу подобар андроид бокс веројатно и со андроид 10( ако има испаднат) и ќе ставам интернет Без обврски за договор и иптв кај кој ќе добијам многу подобар квалитет на слика. Ќе си останам и на а1 за македонска телевизија( бидејќи квалитетот на слика е многу подобар)

Овој на телеком боксов незнам дали е воопшто некоја марка, и дали ќе има апгрејд на андроид во иднина или ќе си остане заглавен на времето.

Сумирано плаќам повеќе а полош квалитет на слика, помал избор на канали.

Секаде во Европа луѓето кои се обврзуваат на договор добиваат бенефиции, а Телеком кај нас колат од сите страни. А услуга со канали и сигнал е
Монголија 18 век

Единствено предност ако може така да се каже, е што боксов го даваат на рати, нормално со договор на товар.

Последна промена:

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Кога ќе се понуди кај сите оптика тогаш најверојатно и ќе може да биде замена за досегашново што го имаат кориснициве. Само што поставувањево на оптиката сеуште се одвива споро.

Туку како што јас го разбирам бокс уредов ќе остане засекогаш во сопственост на корисникот што го земал на користење. Поправете ме ако грешам за ова.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Е сега за уредов што го даваат 5200 денари ќе купам многу подобар андроид бокс веројатно и со андроид 10( ако има испаднат) и ќе ставам интернет Без обврски за договор и иптв кај кој ќе добијам многу подобар квалитет на слика. Ќе си останам и на а1 за македонска телевизија( бидејќи квалитетот на слика е многу подобар)

Па нормално дека пиратерија е стално поефтина.

А дека е прескап уредот точно, моделот е наменски STB KAON KSTB 6077 процесорот е Quad A53 BCM7268 со двојадрен медија копроцесор. Тука би имало можда разлика но неверувам дека е подобар од S912/S90x, а и компатибилноста може да е проблем со плеј стор.

Останатото е мизерија 2GB DDR4 со 8 ГБ сториџ, вграден DVB-T што би било згодно за стари ТВ-а, a е оксиморон затоа што уредот има само HDMI.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
...вграден DVB-T што би било згодно за стари ТВ-а, a е оксиморон затоа што уредот има само HDMI.
Вградениот DVB-T е најверојатно ставен за да можеш без да трошиш интернет да ги следиш оние ФТА националните канали кои сите мора да ги пренесуваат кај нас (МТВ, Сител, К5, ... кои се беа).

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Вградениот DVB-T е најверојатно ставен за да можеш без да трошиш интернет да ги следиш оние ФТА националните канали кои сите мора да ги пренесуваат кај нас (МТВ, Сител, К5, ... кои се беа).

Да де, ама кој телевизор во последниве 10 год. нема DVB-T тјунер. Добро еве можда некој на монитор сака ок, ама таа цена е патос. Уредот треба да е максимум 1000 денари (колку што е втор ресивер) со договор 24, или евентуално МАКС. до 3000 без договор.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Да де, ама кој телевизор во последниве 10 год. нема DVB-T тјунер. Добро еве можда некој на монитор сака ок, ама таа цена е патос. Уредот треба да е максимум 1000 денари (колку што е втор ресивер) со договор 24, или евентуално МАКС. до 3000 без договор.
Не ја спорам цената. Да е прескапа, поготово за уред кој е наменски и гарант заклучен за многу играње на него. Зашто им требало ова ? Гарант да имаат што да шиткаат на викендаши и успат интернет пакети. Редовно по дома незнам оти некој би го земал, пошти и со некое умерено гледање отидоа 20-30% од домашниот интернет. Гледам кај да е, тие што тоа нема да им е јасно, ќе слушаме за кратко како се лопови, крадат интернет итн.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

sostius

hello world
16 јануари 2017
339
796
Кочани
sostius's setup  
Processor & Cooler
Intel 13700K
Motherboard
Gigabyte Z790 Aero G
Storage
2x2TB kingston KC3000 2x 8TB WD Red
PSU
Corsair H850i
RAM
64GB ddr5 Corsair Vengance
Video card
3070 rtx
Case
Fractal North wh
Mouse
G305, MX master 3
Keyboard
FL ESPORTS FL750
Audio
Focusrite Solo MK2, B&W LM1 on Nobsound amp, Langsdom FA890 and Samson SR850
Monitor
Asus PG279q
OS
Win 10
Ми треба информација, сеа ќе менувам дома оператор за тв од Вип на телеком. До сеа бев на Вип со смарт картичка дирек во тв. На телеком мислам дека мора со уред. Ме интересира дали че можам да го користам далечинското од ТВ за команда на уредот од телеком (да менувам канали и јачина на звук) ? Тв ми е ЛГ олед со меџик римоут.

Испратено од IN2020 преку IT.mk форум апликација

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно