Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
Абе ќе направат bypass на пошта, ама неможат на царина, мора секоја пратка да помине на царина, а таму се чека исто како во пошта.
Не можат тие да направат толку бајпаси колку што можеме ние да развиеме артериосклерози. Се работи на проблемот, еве две UA-SK направија 60/52 дена. Кај и да е ќе се појават гарант.

Zokbt

read-only
13 ноември 2014
48
20
Kaj mene LK ...SK me mrdaat od carina , RR ......HU stignaa , namesto Makedonska posta da e no1 (drzavna) ispadnaa mizerija ispaga se sto e drzavno ne funkcionira za zal.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.300
11.842
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
А од оние UZ има некој добиено? Колку што гледам воопшто не се ни пристигнати кај нас.

Manis

hello world
14 јануари 2026
144
57
Абе срце не попушта ама морав нова нарачка да направам :D Инче и AliExpress Selection Standard оди сега преку МК**R.. им прават bypass на пошта очигледно..
Каков бајпасс... Исто срање различно пакување ќе биде. Сега ќе се задржува на царина со месеци (едно 15-30+ дена) ... Плус и сега ќе оде со шпедитор од нивните елс за секоја роба по скапа од 90евра, значи рачуни си за тоа уште 10+ евра безпотребни трошоци. Како ќе оде од кај да знаат што сум порачал по која цена кој ги знае....По убаво беше преку пошта пратеш им фактура и скриншот што си порачал и царинат ти според таа цена што си ја платил и немаш никакви додадни трошоци за шпедиција за глупости кој ги купуваме од кина..

Indigo44

read-only
3 февруари 2026
15
6
Каков бајпасс... Исто срање различно пакување ќе биде. Сега ќе се задржува на царина со месеци (едно 15-30+ дена) ... Плус и сега ќе оде со шпедитор од нивните елс за секоја роба по скапа од 90евра, значи рачуни си за тоа уште 10+ евра безпотребни трошоци. Како ќе оде од кај да знаат што сум порачал по која цена кој ги знае....По убаво беше преку пошта пратеш им фактура и скриншот што си порачал и царинат ти според таа цена што си ја платил и немаш никакви додадни трошоци за шпедиција за глупости кој ги купуваме од кина..
Да, им пратив и фактура и скриншот и извод од банка колку е платено и на крајот за да ја подигнам во пошта ми побараа 6000% повеќе од сумата што е платено и што е наведено на пакетот(да точно прочитавте 6000%), им реков нека си ја вратат во Кина, немам намера да им го полнам буџетот на непрокопсаниве, со закон си пропишале дека за да вработет цариник било доволно средно образование, а од мое искуство имам видено дека си вработуваат и со 8-мо одделение, е па и олку што крепит државава е премногу, буквално си играме држава 35години, и то во секоја сфера.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Да, им пратив и фактура и скриншот и извод од банка колку е платено и на крајот за да ја подигнам во пошта ми побараа 6000% повеќе од сумата што е платено и што е наведено на пакетот(да точно прочитавте 6000%), им реков нека си ја вратат во Кина, немам намера да им го полнам буџетот на непрокопсаниве, со закон си пропишале дека за да вработет цариник било доволно средно образование, а од мое искуство имам видено дека си вработуваат и со 8-мо одделение, е па и олку што крепит државава е премногу, буквално си играме држава 35години, и то во секоја сфера.

Пиши им на мејлот нивен и мене ми се случи минатата година, наместо од полето повлекува од банковиот извод да ја царинат, ја царинеле од полето каде стои моменталната состојба на сметката после таа тековна трансакција. За среќа си ја исправија грешката откако им објаснив убаво каде им е грешката и уште сабајле звонеа на телефонскиот број кој им го наведив во пораката.

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Друга царинска испостава користат шпедитерскиве фирми, од Тему како летаат праткиве на царина ден/два макс.. би требало и за Али да го синкнат процесот..Тоа што го гледаме на MK**R пратиките Customs clearance started од искуство со претходната пратка, тоа е најверојатно статус на централниот хаб од каде што шпедиција настапува и спроведува увозна постапка за пресметка на ДДВ/царина, па после ЕЛС ја превзема пратката и барање на соодветен откуп за давачките, и ова прилично брзо иде..пратките физички не одат во царинско депо, туку кај шпедитерот.
Ќе го синкнат маде, да простиш
Не го синкнаа 100 години, сега ќе го синкнат....

denko55

hello world
8 ноември 2025
57
58
Најново од рубриката „И ние знаеме да иновираме“: ми стигнаа две пратки со UZ. И двете со уплатници, едната 9 денари, другата 19 денари за ДДВ. Значи не е до сумата, до принципот е.
Очигледно некој решил дека најдобро е ДДВ да се наплаќа рачно, романтично, со хартија и пенкало, тамам да се почувствуваме како да сме на шалтер во 1897-ма.
Наместо да се направи договор со сите платформи па ДДВ да си се плати при нарачка (како што прави остатокот од планетата) кај нас има ексклузивна опција: „изненадување во коверт“.

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.732
Најново од рубриката „И ние знаеме да иновираме“: ми стигнаа две пратки со UZ. И двете со уплатници, едната 9 денари, другата 19 денари за ДДВ. Значи не е до сумата, до принципот е.
Очигледно некој решил дека најдобро е ДДВ да се наплаќа рачно, романтично, со хартија и пенкало, тамам да се почувствуваме како да сме на шалтер во 1897-ма.
Наместо да се направи договор со сите платформи па ДДВ да си се плати при нарачка (како што прави остатокот од планетата) кај нас има ексклузивна опција: „изненадување во коверт“.
Каде живееш? Тука банките ги врзуваат пенкалцата со сиџимче додека ти земаат 35 денари по уплатница така што нема скоро да се дигитализира ништо…

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Ми стигна вчера ув уз нарачка еве колку ддв
Мислењето е автоматски споено:

Јас не, уште дремат моите во царина од 30.1, ЕЛС вика креирана нарачка на 23.1
И кај мене е исто со истиот датум

Атачменти

• image.jpg
    image.jpg
    2,1 MB · Прегледи: 84
  • IMG_6884.jpeg
    IMG_6884.jpeg
    83,2 KB · Прегледи: 82

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Ми стигна вчера ув уз нарачка еве колку ддв
Мислењето е автоматски споено:

И кај мене е исто со истиот датум
проверката кошта многу повеќе од 28 денари, каснењето на пратката уште повеќе, ние не сме ни вукојебина....

BigBull

hello world
20 март 2013
74
102
Чекав ЛК - СК да ми биде доставена ама ништо, најверојатно е оставена во пошта.
Дали ќе ми ја дадат ако одам до пошта? Ако да, некој да објасни каде точно треба да одам?
Не сум бил до сега, па затоа прашувам.

Атачменти

• 1772118108770.png
    1772118108770.png
    500,4 KB · Прегледи: 53

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Дали ќе ми ја дадат ако одам до пошта?

Многу тешко, во вреќа е/чека распоредување (1005).

Ако да, некој да објасни каде точно треба да одам?

Одзади (Достава), ама многу тешко да се нафатат да остават што и да прават и да тргнат да ти бараат по вреќите.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно